Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laurix

62 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyszín megint Óbuda. A Fő tér melletti Miklós tér, a mostanra már híres Kobuci kerttől nem messze. Panelházak övezte zárt kertben – amelyet borostyánnal befutatott magas fal takar – áll az épület. Egy valódi kuriózum. Elzárva a rohanó világtól. Annak jut, aki…..
EVENTPOINT Skanzen, az új kedvenc 2010.05.25 00:15:00
Rendezvényszervezők között szinte futótűzként terjed egy-egy helyszín bírálata. Ha valamelyikről azt halljuk, hogy modern, stílusos vagy éppen formabontó, akkor egyből rohanunk megnézni és egyeztetni, azt követően pedig ajánlatot kérni és szinte minden fórumon ajánlani.…..
EVENTPOINT Kobuci = kolbászos buci 2010.05.14 22:18:00
Többször írtam már Óbudáról, arról a kerületről, amely számos értéket, szokatlant rejt. A panelházak árnyékaiban lépten-nyomon történelmi emlékekkel találkozunk. Nagy kedvenceim – a már számtalanszor említett Kiscelli Múzeum mellett – a kuriózumnak számító…..
EVENTPOINT The aura of art 2010.02.03 12:53:00
Régóta szerettem volna művészekről írni, olyan emberekről, akik gyermekkoruk óta, kitartó munkával törekednek a szórakoztatásra. Arra, hogy általuk kapjunk egy napot, egy emléket, mely sokáig elkísér. Emlékszem, kamaszlányként fél órákat álltam sorba egy jegyért az…..
EVENTPOINT Az ajándék ló foga 2010.01.28 23:40:00
Nem szokásom felróni senkinek, hogy mit adnak, nemcsak jólneveltségből, hanem olyan egyszerű oknál fogva, hogy szeretek kapni, leginkább meglepetést. Esetek nagy többségében nem nézek utána, hogy honnan van? Mennyibe került? Milyen típust (vagy fajtát) gyártanak még belőle?…..
EVENTPOINT Utóhatás 2010.01.26 22:28:00
2010. január 21-én került megrendezésre az első MaResz nap, a New York Hotel egyik különtermében. Vártuk, ott voltunk, és azóta is gondolkodunk. Mert van min, ez kiderült az első fél órában. Ha voltak is félreértések és nézetkülönbségek azt gondolom mindenképpen hasznos…..
Idén, január 7-re esett az Óbudai Danubia Zenekar újévi koncertje, mely hagyomány szerint a Kiscelli Múzeumban került megrendezésre. Strauss keringője, templomtér, átszűrődő fények, különleges műalkotások társaságában. A tényleg felemelő koncert alatt, kicsit szégyenkezve…..
EVENTPOINT A buli oltárán 2010.01.05 23:59:00
Egyik kedvenc, hangsúlyozom nem szépirodalmi könyvem a „Kortárs építészet” (Francisco Asensio Cerver), melyben jó pár oldalt szentelnek a külföldi szórakozóhelyek bemutatásának. Vizsgálják, osztályozzák azokat, természetesen nem rendezvényszervezői, hanem…..
Emlékszem, mikor kicsi voltam, szüleimmel gyakran mentünk kirándulni. Főleg ősszel, mert akkor a legszebbek a színek és a fények. A legsötétebb bordón át a világos sárgáig megtalálható minden, melyet természet alkothat. Akkor ki nem állhattam, ma vágyom rá. Arra is emlékszem,…..
EVENTPOINT A jó öreg 501-es 2009.10.26 00:22:00
Alapdarab. Mondhatni kötelező elem a fekete tűsarkú és a fehér tornacsuka mellett. Egy életérzés kék színbe bújtatva. Apám még téglával koptatta, hogy dögösebb legyen, ma már szakadva adják az indigókék gatyát, amin már mindegy is a szín és a forma. A címke a lényeg,…..
EVENTPOINT Lépésben figyelve 2009.10.07 22:37:00
Utálom a dugót. Mert unalmas, fölösleges percek sora követi egymást, amíg az ember lassan halad előre, elérve célját. Mindig akkor kerülünk bele, amikor sietnénk, száguldanánk, de nem lehet. Nem lehet, mert kígyózó sorban araszolunk, ugyanazon az úton, nap, mint nap, reggel és…..
EVENTPOINT Vérmérséklet 2009.09.22 00:44:00
Egyszer olvastam egy cikket a déli népek kultúrájáról, szokásaikról, életmódjukról. Arról, ahogyan szeretnek hangosan beszélni, erőteljesen gesztikulálni, közel hajolni, nagyokat nevetni és olykor nagyokat káromkodni, éjjeleket áttáncolni, mindezek után délig aludni. Ezek a…..
EVENTPOINT 4 nap múlva szombat 2009.08.31 22:48:00
Mindannyian tervezünk. De, mint minden tevékenységet, ezt is mind másképp csináljuk. Van olyan ember, aki kigondolja előre mit fog tenni egy hónap múlva, hova fog utazni, mit fog felvenni ama jeles napon. Van aki, néha tervez, néha nem, mérlegelve azt, mi fontos, és mi kevésbé. És…..
Az egyik legkedvesebb filmemben mondták egyszer: „A legvalószínűtlenebb helyen is rábukkanhatsz bölcsességre!”. És, hogy ez mennyire igaz, nemrég újra tudatosult bennem, amikor megkaptam a fodrászatom havi körlevelét. Persze egy olyan verseny nyerteseit hirdették, melyek…..
EVENTPOINT Tangazdaság teraszán 2009.08.11 08:31:45
Budapest határkörzetében van egy kerület, mely szőlőültetvényeiről nevezetes. Kevesen tudják, hogy itt már a XIII. században is folytattak gazdálkodást, bort és mustot készítve a mézédes szemekből. Éppen ezért nevezték el a törökök a régi Budafokot, azaz Promontort a…..
A megújulás mindig nagyon jó érzés, mely felfrissíti az embert. Olyan, mint a zápor a nagy melegben, a hajnali levegő egy fülledt éjszaka után. Mint egy friss fuvallat, mely minket is magával ragadt, új oldalt teremtve szürkével és rózsaszínnel. Elvégre, hogy írjon az ember…..
EVENTPOINT Emlékeztető 2009.08.03 08:46:00
2009 márciusában írtunk egy bejegyzést a Sziget Fesztiválról, gondolva arra, mi lesz 2009-ben? A rengeteg minőségi programokon túl, ismét áporodott hugyszag, és szeméthalom önti el a hét végére a Hajógyári szigetet? Az utolsó nap, megint csak a műanyag poharak és üvegek…..
EVENTPOINT 08.00-20.00 2009.07.27 21:38:00
2009 júliusában nyílt egy design helyszín, melyről szinte mindenki beszél. Nevét hallom a buszon a barátnők csevegésében, pékségben a kiszolgáló hangosan kimondott ábrándozásában, a hírekben, a turisták betervezett programjában. Lehet róla a sok jó mellett rosszat is olvasni,…..
EVENTPOINT Utazz itthon! 2009.07.16 23:55:00
Válság van. Árad mindenhonnan,a TV-ből, rádióból, újságokból, barátok és kollégák figyelmeztetéseiből. És tényleg. Lehet, hogy nem is lenne akkora, de komolyan vesszük. Ott húzunk, ahol csak lehet. Így a külföldi utazást hazaira cseréljük. És ez az a pont, amikor…..
EVENTPOINT Gondolatok egy kertről 2009.07.08 09:09:00
Pollack Mihály 1802-ben egy vadászkastélyt tervezett, mely a mai Füvészkert központi épülete. A kertet utoljára, talán Molnár Ferenc népszerűsítette híres ifjúsági regényében (A Pál utcai fiúkban), melyben a cselekmények egyik fontos helyszíne. Mesés világ, mely…..
Többször írtam már építészeti bravúrokról, olyan megoldásokról, amikor a tervezők nemcsak designos formákat, mesés enteriőröket akartak teremteni, hanem felvették a harcot a természet erőivel szemben. A gravitáció és a szél, akárcsak a jég, vagy a víz elleni csata egy olyan…..
EVENTPOINT Millió szirom között 2009.06.13 01:10:00
Érdekes, hogy nincs olyan ember, akinek ne lenne legalább egy, szép érzéssel átitatott emléke a rózsáról. Kaptuk már első randevún egy óvatlan pillanatban, ötven szálat egy fontos alkalomkor, megszárított szirmokat egy fonott kosárban, kék színűt egy furcsa vasárnapon.…..
Szombaton lesz egy hete, hogy az Alexandrov (The Russian Army Academic) fellépet a Sportaréna fémszerkezetű kupolája alatt. Harminc év után ismét hazánkba látogatott a világhírű együttes, akiket 1970 körül még egy számnál kifütyültek, ma vastapssal jutalmazták. Utóbbit…..
EVENTPOINT Nagyi asztalánál 2009.05.31 23:56:00
Az egyik legkedvesebb olvasóm egyszer ezt írta nekem egy személyes levélben: „Tudod, mi jut az eszembe, ahányszor olvasom a gyönyörű, és egyben szórakoztató helyszín bemutatókat? Mintha létezne egy másik város a városban… Kérlek, keress nekem egy helyszínt, egy teret…..
EVENTPOINT Épületek fényruhája 2009.05.15 12:37:00
A Lightmare weboldalon olyan fénnyel festett épületek képeit láthatjuk, melyek gyönyörűek, ám valahol mégis nagyon távol állnak a megszokott budapesti életképtől. Fővárosunkban én is még csak kétszer láttam ilyet, holott egy esztétikusan elkészített grafika szinte…..