Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katona Éva

55 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MTE Elfogadták a médiaalkotmányt 2010.11.03 07:58:00
A parlament elfogadta a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt - írta az Index. A korábbi hírekkel ellentétben a törvény hatálya alá kizárólag a már eddig is szabályozás alatt álló televíziók, rádiók, nyomtatott és internetes…..
Ott leszünk a "Korrektúra" konferencián, amely a Nemzeti Média- Hírközlési és Médiahatóság (NMHH) támogatásával szerveződik november 23-24-ére, a Club Tihanyba. Az esemény témája az új médiatörvény és hatásai.A konferencia egyik kerekasztal-beszélgetése…..
MTE Exe: elnapolt tárgyalás 2010.10.29 09:44:14
A bíróság az Exe-vel (Ingatlanbazar és Ingatlandepo.com) szembeni perünk újabb fordulóját január 6-ára napolta el. Az első meghallgatáson, tegnap bemutattunk egy sor külföldi példát arra nézvést, miként működik etikusan az interneten az üzleti tevékenység, és részletesen…..
MTE Exe-per: 28-án 2010.10.20 09:57:00
Október 28-án lesz az MTE pere az ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com oldalak üzemeltetőjével. Az egyesület továbbra is kiáll amellett, hogy a cég etikátlan üzleti magatartást folytat az interneten. A per kimeneteléről az információk itt lesznek olvashatók...
Az internet szabályozása nem öncélú, hanem a társadalom érdekét szolgálja - mondta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke egy tegnapi Index-interjúban. Azt állítja, Magyarországon "az uniós országok szabályozása lesz a mérvadó"…..
MTE Exe-ügy: a per októberben 2010.09.13 10:15:13
Az MTE október 29-én megy a bíróságra, hogy érvényt szerezzen igazának az Exe Ltd.-vel (ingatalanbazar és ingatlandepo.com) kapcsolatban. A nagy port felvert - és panaszok százait generáló - ügyben hónapok óta nincs változás, ami a hivatalos szervek (GVH, Fogyasztóvédelmi…..
Az uniós Safer Internet program következő nemzetközi konferenciája október 21-22-én lesz Luxemburgban. A találkozó fő témái a fiatalok és a közösségi média, a szülők és az online technológia, illetve a gyerekekre leselkedő veszélyek konkrét példái az interneten. Több infó…..
MTE Az EU korlátozná a sütizést 2010.07.15 15:40:00
Ezzel a címmel jelent meg ma cikk a Kreatívon, amely szerint komoly korlátozásokat hozhat az internetes adatgyűjtésre vonatkozóan egy európai irányelv, az adatvédelmi biztosok szerint ugyanis a jövőben előzetes hozzájárulást kell kérni a felhasználóktól a cookie-k…..
MTE Exe-ügy: perben az MTE 2010.07.02 19:18:00
Rágalmazásért és jó hírnév megsértéséért beperelte az MTE-t, konkrétan pedig az egyesület elnökét, Gerényi Gábort az Ingatlanbazár és Ingatlandepo.com oldalak üzemeltetője, az Exe Ltd. És mi ettől egyáltalán nem ijedtünk meg, sőt: abszolút jó alkalom, hogy a bíróság…..
Úgy tűnik, még messze van a médiatörvény elfogadása az elmúlt hetek vitái után, de a "médiaalkotmány" már mostanra is több ponton módosították, ami jó hír az online média szabadságáért aggódóknak. A Népszabadságban megjent tegnapi nagyinterjúban Gerényi Gábor,…..
Egyre több forrásból jön az az infó, hogy egy pár hónapig még biztosan nem szavazzák meg azt a médiatörvény tervezetet, amely szakmai körökben igen erős kritikákat váltott ki. Az Index ma azt írja, hogy "a Fidesz mégsem szavazza meg a médiaalkotmánynak nevezett, két…..
"Egyelőre nem lesz válaszadási jog a helyreigazítás helyett, igaz nem tudni, hogy pontosan mennyi haladékot kaptak az újságírók/kiadók" - jelent meg az Antagonon. Az alábbiak a posztból: Hétfőn Cser-Palkovics András bejelentette, hogy az indoklásában…..
Még a mai napon kiadjuk az új médiatörvény koncepciót érintő állásfoglalásunkat. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy rendkívül kritikusan szeretnénk illetni az új elgondolást, hasonlóan mindazokhoz a szervezetekhez, amelyek már eddig is megfogalmazták kifogásaikat,…..
Az I-Com hálózat - amelyhez tavaly csatlakozott az MTE - nemrég tartotta éves konferenciáját Lisszabonban. A konferencia blogjáról egy sor információ leszedhető az előadásokról, és az eseményen felvetett problémákról, a fotók itt vannak, a találkozó programja pedig itt. ..
MTE Hírek workshop után 2010.05.14 14:08:44
A múltkori etikus/etikátlan internetes üzleti magatartásról rendezett workshopunkon képvisletette magát az NFH, a GVH és az Adatvédelmi Biztos hivatala is, valamint páran panaszosaink közül. A workshopon tisztáztunk egy sor jogi kérdést, valamint hivatali illetőséget főként az EXE…..
Holnap délután tartjuk az interneten zajló, etikátlan üzleti magatartással foglalkozó workshopunkat, amelyen szó lesz a PPO-, az Ingatlanbazár/Ingatlandepo- és a Cigiblog ügyéről is. Megszólal az NFH, ismertetjük az MTE és a GVH álláspontját, és ott lesz az Adatvédelmi Hivatal…..
Készültek már olyan pártpolitikai munkaanyagok, amelyek törvénnyel reguláznák az internetet - írta meg a Stop.hu (és rá hivatkozva az Index), egyelőre azonban a Fidesznek még nincsenek konkrét elképzelései arról, mennyire szabályoznák ezt a területet.A legutóbbi 2008 év végi…..
MTE Workshop: online botrányok 2010.04.26 09:13:00
Ismét workshopot tartunk: a téma ezúttal az utóbbi hónapokban a kedélyeket borzoló etikátlan online üzleti magatartás kérdései. Ebben az évben először a PPO autópályamatrica-értékesítő cég sajátos üzleti modellje, majd az ingatlanbazar.com és ingatlandepo.com oldalak…..
Az MTE aláírta a Gyermekbarát Internet Chartát, amelynek célja, hogy a gyerekek biztonságosabb internethez való jogát védje, és az uniós Safer Internet program szellemében Magyarországon is hatékony munka induljon el az oktatás, a tartalomfejlesztés, a szabályozás és a…..
Mint az a tegnap esti eseményekből is látszik (hosszas vita a kampánycsend időtartamán, az eredmények közlésének csúszása az elektronikus médiában, és eközben az interneten folyamatosan ömlő információk), a kampánycsend intézménye igen elavulttá vált. Ma már egymásba…..
MTE Elindult a Gramofon Online 2010.03.22 14:29:00
A Neumann Nonprofit Kft., az MTE egyik tagja a Filmhíradók Online után most elkészítette a 78-as fordulatszámú hanglemezfelvételek gyűjteményét, a Gramofon Online-t. A  gyűjtemény kialakításával a Neumann egy mára szinte teljesen elfeledett hagyományt szeretne ismertté és…..
Az MTE egyik tagja, az Egyszervolt.hu, az ORFK és a Biztonságos Böngészés Program (BBP) március végén Gyermekbarát Internet Chartát hoz létre a gyerekek internethasználatának biztonságosabbá tétele érdekében. A charta megalakulását a résztvevők egy közös…..
"Az érintett tiltakozása esetén az ingatlan hirdetésének további megjelenítése, személyes adatok kezelése a honlapon adatvédelmi szempontból nem jogszerű. Ezen módszert nem lehet szankcióként alkalmazni a követelés behajtása érdekében" - áll az adatvédelmi biztosnak…..
MTE Ajánlás a választásokra 2010.03.09 13:39:00
Annak ellenére, hogy a kampánycsend intézményét a változó médiahasználati szokások mellett elavult intézménynek tartjuk, ebben az évben is kiadtuk a tartalomszolgáltatókra vonatkozó ajánlásunkat és a választási kódex aktualizált változatát a választásokra. A kampánycsend…..
MTE Ab: alkotmányellenes törvény 2010.03.04 17:47:00
Az Alkotmánybíróság (Ab) tegnapelőtti határozatában a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény dohányreklámok közzétételére vonatkozó szabályaival kapcsolatban foglalt állást. Kiemelnénk az indokolás IV. pontjában foglaltakat, különösen azt,…..