Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spielerrr2000

8 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dokuajánló Avicii - True Stories 2018.07.30 11:17:50
   A közönség mindig közelebb akar kerülni az őt megérintő előadóhoz, jobban meg akarja ismerni és kapcsolatban maradni vele, fokozottan igaz ez napjaink társadalmára. De az emberek már akkor is hálásak, ha csak egy film erejéig betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, láthatják mindennapjait és…..
Dokuajánló Dizájneren 2018.06.08 15:31:11
    Ereditleg a dizájner drogok olyan, tiltó listán levő szerek kémiai szerkezetének módosításával létrehozott anyagok, amelyek hasonló hatásúak, általában jóval olcsóbbak, mégsem minősülnek kábítószernek. Legalábbis megjelenésükkor. Ezek az egyre nagyobb teret nyerő újabbnál újabb tudatmódosító…..
    Vitán felül áll, hogy napjaink legnagyobb és legégetőbb problémája a globális felmelegedés, valamint ennek okozói: az elképesztő ipari szennyezés és a túlzott fogyasztás. Leonardo DiCaprio régóta ismert a környezetvédelem melletti elkötelezettségéről és aktivistaként, hírnevét felhasználva eddig…..
     Örvendetes, hogy egyre gyakrabban láthatunk friss, igazán igényes és maradandóan szép, tartalmas szórakozást és ismeretterjesztést ígérő természetfilmet magyar élőhelyekről, azok lakóiról. A vizek birodalma nem éppen mai alkotás, 2011-ben mutatták be, de azóta egy immár 4 részes sorozat…..
Dokuajánló Ultra 2018.05.21 16:44:21
     A tudatosan egészséges életmódra való törekvés napjainkban egyre népszerűbb és rengeteg ember mindennapi életét gyökeresen megváltoztatja. Az erre kicsit is fogékonyak szabadidejének jó részét kitölti a sport vagy a rendszeres mozgás valamilyen formája. A futás kézenfekvő, mint egyszerű,…..
       Amikor egy fotográfus meghatározó életművéről beszélünk és annak hatásairól a szakmára és a világra, általában csak hétköznapi fotóalbumokra gondolunk. Sebastião Salgado öröksége azonban nem csupán fotók sokasága, sokkal több annál, világok és keserves korszakok kristálytiszta lenyomata. A…..
      Ki ne szeretné közülünk szabadidejében a természetet járni, erdőket, túraösvényeket bebarangolni? Vagy csak egy félnapos kiruccanás erejéig meglátogatni egy közeli kirándulóhelyet. De vajon hányan gondolnak bele, hogy nézhetett ki a közvetlen környezetünk többezer évvel ezelőtt, milyen…..
Dokuajánló Home - Otthonunk 2018.05.18 12:45:44
         Manapság nem nagy kuriózum drón felvételeket készíteni, kedvenc városunkról, tájakról vagy épp rendezvényekről mindennapos, hogy légi fotókkal, videókkal találkozunk. Yann Arthus-Bertrand, a francia fotós, újságíró és természetvédő aktivista azonban mégis a világon egyedülálló…..
Elunták az írországi magyarok, hogy csak Dublinból Budapestre repülhetnek, azt is általában elég drágán. Petíciót indítottak, hogy felhívják a légitársaságok figyelmét az egyéb ír-magyar útvonalak iránt megnyilvánuló nagy keresletre. Sok esélyt ugyan rövid távon nem látunk arra, hogy sikerrel…..
Sárdobáló Társasjáték 2010.02.01 07:00:00
Az állampolgárság olyan dolog, amelyet szabad országokban nem lehet elveszíteni. Állampolgárságot általában bizonyos kritériumoknak megfelelve lehet nyerni. A legegyszerűbb ezek közül a születés, ami minden szabad országban működik. (Bár például senki sem születhet vatikáni…..
spielerrr2000 2010.02.04 14:09:44
@maxt: "Jó, hogy ilyen könnyedén kapcsolod ki magadban a magyarságot. Egy hivatalos papírnak ennél azért hosszabb az érvényessége."
Mint mondtam,az a hivatalos papír nem nekünk,erdélyieknek lenne fontos,hanem a vajdaságiaknak,a kárpátaljaiaknak.Az oly sokat emlegetett gyakorlati haszonról beszélek.Nekünk csak elvi dolog lenne,jól esne,de ennyi.
Nem kapcsoltam ki semmit,csak elmondtam,hogy ezután is élhetünk ugyanúgy,ahogy eddig éltünk.De legalább nem vagyunk árulók.
spielerrr2000 2010.02.04 14:43:53
@Eszkimó: Teljesen igazad van,kutya kötelességünk megvédeni,gyarapítani és megőrizni azt az örökséget,amit az őseinktől kaptunk,még akkor is ha ez nem kényelmes, avagy neadj' Isten még pénzbe is kerül.
Mi lett volna ha annak idején Nándorfehérvárnál nem állítják meg a törököket,mert pénzbe kerül meg verejtékbe?Valszeg Mohácsnál is nagyobb csapás lett volna.
A mai korban elképzelhetetlen,hogy valaki bármit is feláldozzon a hazájáért,a nemzetéért,pedig nem is olyan régen magyarok ezrei haltak meg a csatákban.Ez a mi örökségünk.Ők még tudták mivel tartoznak őseiknek.

Sokat segítene a magyar állampolgárság azoknak,akikben nem elég erős az öntudat,főleg a szórványban.Aki inkább a többségi nyelvű iskolába adja a gyerekét,mondván,hogy majd könnyebb lesz neki...Talán ha az a gyerek kettős állampolgár,inkább magyar iskolába megy.És ez megéri,akkor is ha pénzbe kerül az államnak.

Ezzel együtt nekünk van kollektív önbecsülésünk és nem fogadunk el kényszerből vagy muszályból adott jogokat.Vagy van teljes támogatottság,vagy hagyjuk az egészet.

Már leírtam párszor: mélységes szégyen,hogy erről vita alakult/alakulhatott ki.Teljesen jellemzi a magyar nezetet és bőven a többi alá helyezi sajnos.
Egészséges (nem is feltétlenül MO-nál fejlettebb) országokban ilyen vita egyszerűen nincs.
spielerrr2000 2010.02.04 15:00:51
@maxt: Nem beszélt senki zsidókról,se cigányokról.De ha valaki veszi a fáradtságot és szándékosan nemmel zavaz arra a kérdésre,hogy megkapják-e a magyarok az állampolgárságot....hát az nemzetáruló a szó legdurvább értelmében.

És ezt nem csak elenyésző számú,hanem 1 428 578 fő tette meg.Gusztustalan,Európa szégyene.

Sokan hozzák fel pozitív érvként,hogy as szavazás nem volt érvényes és az igenek nyertek.Hát kérem ez nem magyarázat,sőt az,hogy a magyar választópolgárok mindössze 18,9%-a szavazott igennel egyenesen undorító és kiábrándító.

De hagyjuk a múltat,megtörtént,hiba vol.A hibák arar valók,hogy jóvá tegyék őket.Hát kíváncsi vagyok.....
Daily Shark magazin Az átlagmagyar 2009.01.19 18:06:00
Az átlagmagyar az a magyar, aki miatt alighanem ott tartunk, ahol tartunk. Ebben az értelemben nem a társadalmi hierarchiában elért szintjét jelölöm vele, az átlagmagyar lehet éppúgy magas rangú politikus, mint teljesen átlagos ember, például köztisztviselő, bolti eladó vagy…..