Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SCs

93 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Zúzós fúziós jazzbe oltott hard rock pszichedélia” – így ajánlja a promószöveg „Norvégia egyik legsikeresebb zenekarát”. Ez utóbbit nehéz elhinni, pedig valóban: a Motorpsycho hazájában hihetetlenül népszerű, a legtöbb ottani top 10-es nagylemezt produkálta. A trió tavaly fellépett a Szigeten, de…..
Axióma: Anneke van Giersbergenbe minden második metálos bele volt habarodva kicsit a 90-es évek közepén. Aki pedig nem, az is elismerte, tisztelte az egyénisége miatt. Így aztán a hölgy (és zenekara, a The Gathering) meglehetősen népszerű volt egy időben, amire rá is szolgált,…..
„Grandmaaaaaa welcome hooooome” – sivítja King Diamond a nagyszínpadon lábszár alakú mikrofontartóval a kezében, Andy LaRocque gitárjának hangzása pedig Chewbacca fejét is tükörsimára borotválná. Eközben pedig a frissen visszatért Mikkey Dee úgy gyilkolja a dobokat, ahogy csak ő tudja...
SCs 2017.07.07 23:52:33
@daraltbel: Gondolom, te valami habkönnyű Thomas Mannt vinnél egy nyári fesztiválra.
Az Interpol első lemeze az egyik legjobb dolog, ami a popzenében történt a 2000-es években. A Turn On The Bright Lights az idén lesz 15 éves, aminek örömére a zenekar európai turnéján eljátssza a teljes albumot, az elejétől a végéig. Igen, Magyarországon is, mégpedig a Szigeten augusztus 15-én.…..
Valahogy úgy képzelem el a Crippled Black Phoenix lemezeinek megszületését, mint a viccben a gerendából lett fogpiszkálóét, csak persze fordítva. Elkezdenek írni egy rövid dalt, ami a végére 10 percessé dagad, belevágnak egy klasszikus hosszúságú (40-45 perces) LP elkészítésébe, aztán mire végeznek,…..
Az, hogy egy rock- vagy metálzenekar élén énekesnő áll, ma már messze nem hangzik olyan érdekesen, mint húsz évvel ezelőtt. Az angyali hangon dalolgató, leggyakrabban fekete csipkékben a színpadon vonagló gótikus démonhölgyek mintha kihalófélben lennének, ám helyüket átvették a retro/okkult…..
SCs 2016.07.24 21:55:10
@thevoyager: Hű, ez igen! Köszi az ajánlást!
Nagyon dühös vagyok Andrew Stockdale-re, a Wolfmother énekes-gitáros-vezetőjére. Ennek az embernek minden a kezében van (vagy volt?) ahhoz, hogy zenekara egy komplett életművel rendelkező, nagyszabású formációvá váljon, és ne csak egy egylemezes csodaként emlékezzenek rájuk, akik tíz évvel ezelőtt…..
A Sat-TV-Rádió számolt be arról, hogy több tévéadó kerül ki a szolgáltatók kínálatából januártól, egészen egyszerűen azért, mert megszűnnek. Nem csoda, a magyar piacon jelenleg elérhető 130-140 adóból, jó, ha 50 léte lenne indokolt, de mindegy. A tények: Január 1-től…..
A Lángoló történetében először szétválasztottuk az éves listákat. Lesz külön metál, illetve nem metál, ráadásul egyiknél sem állítottunk fel sorrendet, hanem egyszerűen megmondjuk, hogy mi volt a legjobb 25 nem magyar metál és nem metál album az idén. Alább a nagyra hízott metálos lista, mindegyik…..
SCs 2015.12.28 23:58:23
@Shabby Bear: Igen, a Slayer, a Maiden, a With The Dead, a Royal Thunder, az UKJ, a P. Lost, a Ghost, az Eclipse mind-mind északi hörgős garázsos. Az Avatarium, a Mutoid Man, a Lamb of God, a High On Fire, a Gospel OTW, a Fear Factory, a Hypothermia és az Akitsa is. Mind.
Nem úgy indult, de 2004-es megalakulása óta a brit Crippled Black Phoenix egészen hangulatos, Pink Floyd-os prog. rock zenekarrá nőtte ki magát. Olyannyira, hogy ezen a nyáron megjelenő legutóbbi kiadványán konkrétan a Floyd híres „egész oldalas” dalát, a Meddle-ön…..
Pár éve azt találtam mondani valakinek, hogy a korán eltávozott The Devil’s Blood egyik lehetséges utódja a szintén holland Gold lehet. Talán kicsit elhamarkodtam, mert a Gold bemutatkozó lemeze, a 2012-es Interbellum végül közel sem nyújtott olyan spirituális élményt, mint a…..
A retro rockban erős Year Of The Goat nemsokára új lemezt ad ki. A The Unspeakable július végén jelenik meg, már alig várom; ha olyan jó lesz, mint a 2012-es Angels’ Necropolis, akkor igen jó lesz. Thomas Eriksson énekesnek van egy másik, kevésbé ismert, pedig nem kevésbé remek…..
A Pissgrave bemutatkozó lemeze augusztusban jelenik meg a Profound Lore-nál, ami egy jó kiadó, érdemes figyelni a zenekaraira. Hogy a "raw death metalt" játszó Pissgrave jó-e, fogalmam sincs, mindenesetre a nevük ígéretes, és az albumuk borítója is érdekesnek mondható. Lehet…..
Az In Solitude tagjai pontosan azt tették, amit minden zenekar tagjainak tennie kellene, és amit már én is sokszor írtam, és kaptam is érte eleget a pofámra: szeretik egymást meg minden, de úgy érzik, zeneileg nincs tovább, ezért feloszlottak. Így tökéletes tizenhárom évet és…..
Ez még nem az új In The Woods..., de már langyos. Az ismét aktív norvég avantgárd metálzenekar gitárosa, X Botteri az ITW... 2000-es feloszlása után is folyamatosan írogatott zenéket. Egy idő után újból csatlakozott hozzá fivére, a szintén In The Woods...-os C:M Botteri, és…..
A nagy északi visszatérők éve lesz 2015, ez már biztos. A DHG-lemezt teljes egészében kb. 2043 és 2046 között emésztem meg, az Arcturust az első megismert dal alapján már nem is várom annyira izgatottan, az In The Woods...-ot annál inkább, ám az még odébb van. Áprilisban viszont…..
Az, hogy egy férfi énekesnek megtévesztően magas, nőies hangja van, manapság nem bír nagy hírértékkel. Az, hogy  passzív hallgatóságom egyik tagja még a Gold Shadow végigfülelése után is meg volt róla győződve, hogy Asaf Avidan nő, szintén nem az év sztorija, de sokatmondó.…..
Egy frászt volt régen minden jobb. Amikor egy jugoszláv nyomású nagylemezért néha hónapokig kellett könyörögni anyunak, hogy megvegye? Amikor a Petőfi Rádió hétfő délutáni, 2-től 5-ig tartó kívánságműsorából legalább egy óra eltelt, mire felhangzott valami normális…..
Bár már elég régen elmúlt 2014, bőven van olyan tavalyi lemez, amiről nem emlékeztünk meg. A Thine visszatérése igazából teljesen visszhangtalan maradt itthon, egy gyors guglizás eredményeként egyetlen magyar oldalt sem láttam, ahol szó esett volna róla, igaz, csak az első 150…..
SCs 2015.02.26 12:03:41
@herma: Ez tényleg szöges. Mondjuk az újat meg kellett hallgatni legalább 10-szer, hogy felfogjam, onnantól már ment minden a maga útján. A Townnak viszont a tizenakárhány év alatt rengetegszer nekifutottam, de még mindig képtelen vagyok felidézni róla bármit is :D
A Corsairrel kapcsolatban az a legérdekesebb tudnivaló, hogy nincs semmilyen érdekes tudnivaló. Három amerikai srác és egy lány összeállt, és elkezdett zenélni, kiadtak két EP-t, majd 2012-ben a debütáló lemezüket, most pedig itt az új albumuk, a One Eyed Horse. Ha akarjuk,…..
A The Devil’s Blood feloszlása óta még senki nem vált méltóvá arra, hogy elfoglalja a női énekessel felálló okkult-psych-prog-doom-retro rock/metal zenekarok trónját. Sem a Jex Thoth, sem a Blood Ceremony, sem a Jess And The Ancient Ones, sem a Purson, sem a Royal Thunder, sem az…..
Vannak lemezek, amelyekről csak vigyázzállásban, néma főhajtással lehet írni, beszélni, olyannyira megkérdőjelezhetetlen remekművei a könnyűzene történelmének. Az angol King Crimson bemutatkozó LP-je, a napra pontosan 45 évvel ezelőtt megjelenő In The Court Of The Crimson King…..
Mi itt a Lángolón sokat mókázunk, dilizünk, de akármit is állítanak ellenségeink, a zenét igenis nagyon komolyan vesszük. Néha azon is vitázunk, mennyire lehet, legyen egy kritika szubjektív, ami egyébként a kommentelők egyik kedvenc témája is, legtöbbször negatív kontextusban,…..
Sivert Høyem a norvég Madrugada énekese, a Madrugada pedig a világ egyik legjobb rockzenekara volt. Gitárosuk, Robert Burås 2007-es halála örökké befejezetlenné tette történetüket. (Öt stúdiólemezük bármelyikét érdemes meghallgatni, ha egyet kellene ajánlani, legyen mondjuk a…..
SCs 2014.02.18 09:19:37
@adamskij: Tisztelt Olvasó Úr, köszönjük pozitív véleményét, de kérjük, olvasson figyelmesebben! Nem gondoltuk, hogy Sivert nem nyomult szólóban eddig, lásd: "Azóta Høyem szólóban próbálkozik, több-kevesebb sikerrel" és "Március közepén jelenik meg az énekes ÚJ lemeze".
Kabala Baby – elég rossz név, sokkal inkább asszociálunk róla egy 90-es évekbeli lányzenekar valamelyik seggriszálós tagjára, semmint egy zenekarra. A zene azért jobb, stoneres, grunge-os klasszikus rock, amelyet kockás ingben és kopott farmernadrágban eljátszani a legautentikusabb.…..