Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luthien Lovemagic

20 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Stephanie Elliott-James Noble szerzőpárosnak ez a harmadik (ha az eddig csak német nyelven megjelentet is számolom, akkor negyedik) kiadott könyve, és mind  kijött magyarul is. Magam részéről eddig két könyvet olvastam tőlük, és mindkettőt másért szerettem. Leginkább az különbözteti meg őket, hogy…..
Régóta érdeklődöm a különböző kultúrák iránt, amibe a közel-keleti is beletartozik, így mikor kiderült, hogy a Libri Kiadó új kiadásban jelenteti meg a Persepolist, nagy érdeklődéssel vártam, hogy a kezembe foghassam. Különösen az keltette fel a figyelmemet, hogy önéletrajzi ihletésű történetről van…..
Grinccsel először a 2000-ben bemutatott film kapcsán találkoztam, és már akkor megszerettem a karaktert és a Kiket. Eddig azonban nem volt alkalmam az eredeti mű elolvasására, így most kapva kaptam az alkalmon. Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha…..
Legelőször a magyar változat kivitelezése fogott meg ebben a könyvben. Nagyalakú, keménytáblás, a tartósság jegyében vastag papírra nyomtatták. Rég volt a kezemben ennyire gyönyörű és igényes kötet. Öröm volt minden perc, amikor a kezembe foghattam. A másik dolog a cím által beígért témája. Az…..
Az amerikai javítóintézeti bántalmazások témájával eddig csak filmen találkoztam, de az elég mély nyomot hagyott bennem. Habár a Pokoli leckében négy fehér fiú volt a főszereplő, és nincs benne szó a színes bőrű elítéltekről, így nagy érdeklődéssel vettem a kezembe Whitehead könyvét. Aminek két…..
Matt Haig nevét a Karácsony-trilógia kapcsán ismertem meg, de eddig még nem olvastam tőle, így semmilyen viszonyítási alapom nem volt. Olvasás után örültem, hogy Glimpi történetével találkoztam először, mert kitűnő kedvcsináló volt a szerző további műveihez. Ehhez sokat hozzátett Szabó T. Anna…..
Már másodjára futok bele abba, hogy olvasom egy, a képregényszakmában nagy név munkáját, és nem azt kapom, amit vártam. Ahogy Stan Leetől Az Ezüst Utazó: Példabeszéd (amiről ITT írtam), úgy Alan Moore-tól a Halo Jones balladája sem nyűgözött le, mint ahogy azt olvasás előtt képzeltem. Valószínűleg…..
A Kavalier és Clay bámulatos kalandjai a fülszöveggel keltette fel a figyelmemet, különösen a korszak miatt és azért, mert képregényalkotók játsszák benne a főszerepet, így biztos voltam benne, hogy valamikor sort fogok keríteni az elolvasására. Örülök, hogy nem vártam vele sokáig, mert egy…..
A kritikában spoilerek előfordulhatnak! A Helikon Kiadónál új köntösben jelent meg Csáth Géza novelláskötete, az Ópium, ami az emberi elme sötét szegmenseibe kalauzolja el az olvasót. Maga a borító a mákgubóra festett arccal baljós, morfintól elbódult hangulatot ígér, ami csak tovább fokozódik, ha…..
A karácsony közeledtével elárasztják a könyvpiacot az aranyos, romantikus és cuki könyvek, amelyek közül kevés van, ami igazán mondani is akar valamit, és nem csak azt szolgálja, hogy az ember olvasással tölthessen pár kellemes órát, hanem értéket is közvetít. Ez utóbbira példa a Manó Könyvek…..
Luthien Lovemagic 2019.11.16 12:37:16
@Siki Feri: A köny hátulján 6 éves körtól ajnlják, én olyan 7-8 éves kortól ajánlanám, amikor már biztosabban tud a gyerek olvasni, előbb inkább felolvasásra.
A kritikában spoilerek lehetnek! Megvallom őszintén, ha nem Ted Chiang Érkezés című novelláját vagy Adrian Tchaikovsky Az idő gyermekei című regényét olvasom előbb, akkor ennek a műnek nem lett volna akkora hatása rám, mint így. Ezért nagyon örültem, hogy a Hajnal csak utánuk került sorra, mert…..
A kritikában spoilerek lehetnek! Az Apokalipszis szvitről írt kritikámban (ITT olvasható) megállapítottam, hogy Gerard Way és Gabriel Bá tökéletesen működik együtt. Ez az érzés a Dallas olvasása közben csak fokozódott. Még annál is összeszedettebb, összetettebb és kiforrottabb munka, ezzel együtt…..
A kritikában spoilerek előfordulhatnak! Az utóbbi években észrevettem, hogy nagy a mozgolódás fantasy fronton, főleg a női szerzők körében, mert egyre többen és többen próbálkoznak vele. Az Agave pedig jó érzékkel csap le az ígéretesnek tűnő első könyves szerzőkre. Ez R. F. Kuanggal és első…..
A kritika spoilereket tartalmaz! Az Agave Könyvek idén szeptemberben új fordításban jelentette meg Bradbury 1951-ben megjelent novelláskötetét, Az illusztrált embert (1992-ben a Móra Kiadónál A tetovált ember címen is megjelent). Nemcsak a szöveg lett aktualizálva, hanem a borító is, Az Agavétól…..
Luthien Lovemagic 2019.10.31 20:43:20
Luthien Lovemagic 2019.10.31 20:44:13
@Serrin: Érdemes elolvasni :)
Ahogy a kezembe fogtam a Példabeszédet, rögtön látszott rajta, hogy két világot egyesít, és olvasás közben ez csak erősödött. Egyszerre van jelen benne Stan Lee lelkesedése és az amerikai képregényes fordulatok, valamint Moebius európai rajzstílusa, ami számomra sokat emelt a képregény színvonalán.…..
Az alcímből kitűnik, hogy a sci-fi zsánerén belül színes skálán mozgó novelláskötetről van szó. Mind a főhősök, mind ötletek, mind pedig a végkövetkeztetések tekintetében. Ami viszont mindben közös, az a magas minőség és az egyedi hangulat. Mind a tizenhárom történet egy-egy külön kis világot alkot,…..
A 2014-es első magyar kiadás után újra megjelent az Európa Kiadó gondozásában a Metro-sorozat szerzőjének sci-fi regénye, a Futu.re. Ismertem már a regényt, de öt éve lemaradtam róla, így nagyon megörültem az újrakiadásnak. A kötet külseje szomorú, ám ugyanakkor szép is. Ez a szürke, fehér és fekete…..
Amikor először olvastam a fülszöveget, azonnal felderengett, hogy olvastam arról a támadássorozatról, amit a könyv feldolgoz. Már akkor megrendítettek a történtek, de egészen mostanáig nem tudtam rávenni magam, hogy részletesebben olvassak a témáról. A regény hangulatában kicsit a Lányok csöndjére…..
Amikor először olvastam a fülszöveget már akkor megfogott az egyedi megközelítés, amit kiolvasni véltem a beharangozóból. Erre ráerősített, mikor a Fumax elkezdett idézeteket csepegtetni a könyvből a Molyon. Végül a belbecs sem okozott csalódást, sőt az egyik legszórakoztatóbb könyv lett, amit eddig…..
„Teázáshoz és sétához, biciklizéshez és gördeszkázáshoz, szánkózáshoz, folyóban úszáshoz, szikláról való leugráshoz, vízesésben úszáshoz, holdvilágos túrázáshoz, villámviharos túrázáshoz, ingyen jógaórákhoz, erdőben futáshoz, pucér úszáshoz, esőben való majdnem pucér tánchoz, pizsamabulikhoz,…..
VI. TÖRTÉNET   Cím: Mezítláb Kulcsok: Ellentétpár: ártatlanság - bűnösség Címkulcs: Mezítláb Titkos: emlékek Jelentősebb szereplők: Dís, Thorin, FrerinPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 16+Figyelmeztetések: burkolt nemi erőszakJogok: Minden jog J.R.R. Tolkiené, én csak felhasználtam a…..
V. TÖRTÉNET   Cím: Hallasz? Kulcsok: Ellentétpár: valóság - képzelet Címkulcs: Hallasz? Titkos: lidércnyomás Jelentősebb szereplők: Csavardi Samu, Csűrös Rozi, Zsákos FrodóPáros: -Műfaj: lélektaniKorhatár: 12+Figyelmeztetések: karakter halálaJogok: A felhasznált karakterek és világ J. R.…..
IV. TÖRTÉNET   Cím: Senki sincs otthon Kulcsok: Ellentétpár: rabság - szabadság Címkulcs: Senki sincs otthon Titkos: ítélet Jelentősebb szereplők: saját szereplőPáros: –Műfaj: A/K, lélektani pöcegödörKorhatár: 14Figyelmeztetések: csatajelenetJogok: J.R.R. Tolkient illetik.Tartalom: Rohan…..
Luthien Lovemagic 2017.09.04 10:57:38
Kedves író!

Világ: Az AU figyelmeztetést hiányoltam. A női rohír harcos miatt különösen kellett volna, mert az eredeti történetben pont az Eowyn dilemmája, hogy nem engedik harcolni, mert nő, nálad meg simán van gy női harcos, ami nem baj, de indokolni kellett volna.
3 pont

Kulcsok
Ellentétpár: Egyedi értelmezés volt, de pont ezért tetszett. A lelki rabságot-szabadságot jól ábrázoltad.
7 pont
Címkulcs: Kiváló volt a címbeépítés, meghatározta az egész történetet.
5 pont
Titkos kulcs: Hát… éppen rá lehet fogni, de nem igazán jött át.
1 pont

Karakterek: Egy kitalált karakter belső lelkivilágába pillanthatunk be. Jól bemutattad magát a karaktert, és a mellékszereplők is jól kiegészítették. Bár a harcos mivoltát nem érzem eléggé megmagyarázottnak, ahogy a világnál már írtam róla.
4 pont

Cselekmény: Szinte egyszemélyes karakterdráma a történet, amit jól hoztál szerintem. Ahogy Gwen elméje egyre megtörtebbé válik, úgy lesz a történet is egyre zavarosabb/töredezettebb, ami ebben az esetben nagyon indokolt. Ügyes.
5 pont

Stílus/Stilisztika: Tetszett a sima és dőlt írásmóddal kifejezett jelen-múlt váltakozás, ez külön hozzátett az olvasásélményhez. A stílus illett a történethez, jól kifejezted vele a nő kezdődő őrületét. A helyesírással sem volt gond.
5 pont

Szubjektív: Egyedi hangulatú történet. Szép és szomorú, nem egyhamar olvasnám el még egyszer, de tetszett.
4 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: LL, KK tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)
 III. TÖRTÉNET   Cím: „Még mindig itt vagyok!” Kulcsok: Ellentétpár: feladás - kitartás Címkulcs: Még mindig itt vagyok Titkos: kürtharsogás Jelentősebb szereplők: Aranarth, Angmar BoszorkányuraPáros: –Műfaj: novellaKorhatár: 15+Figyelmeztetések: erőszak, szereplők halálaJogok: Minden jog…..
 II. TÖRTÉNET   Cím: Tökéletes látszat Kulcsok: Ellentétpár: haragtartás - megbocsátás Címkulcs: Tökéletes látszat Titkos: tükör Jelentősebb szereplők: Thorin, Legolas, BilbóPáros: Thorin/LegolasMűfaj: könnyed romantikusKorhatár: 12Figyelmeztetések: pre-slash, modern!AU, OOCJogok: Minden…..
Luthien Lovemagic 2017.08.23 11:22:42
Kedves író!

Szeretem a modern AU-kat, ez a történet is jó volt, mert a szereplők belesimultak a környezetbe és nem volt erőltetett.

Világ: Kreatívan tetted át a szereplőket, neveket, helyeket az általad alkotott világba. Minden jól illeszkedett, és figyeltél az apró részletekre is.
5 pont

Kulcsok
Ellentétpár: A haragtartás nem volt elég erőteljes a megbocsátáshoz képest, így borult egy kicsit a két kulcs egyensúlya.
5 pont
Címkulcs: Illett a történethez a cím.
5 pont
Titkos kulcs: Ezzel bajban vagyok, mert maga a szó szerepelt a történetben, de szinte semmi jelentősége nem volt.
1 pont

Karakterek: A jellemek megmaradtak, annak ellenére is, hogy modern világban játszódott. Tökéletesen illesztetted bele a szereplőket.
5 pont

Cselekmény: Megvan a határozott íve a történetnek, egészen a végéig, mert ott megtörik, és hirtelen vágod el. Bővebbre kellett volna venni a lezárást.
3 pont

Stílus/Stilisztika: Ahogy a szereplők, úgy a stílus is illett a modern környezethez. Jól eltaláltad a hangot. A helyesírás teljesen rendben volt, egy dologba tudok egy kicsit belekötni a történet elején: „Így hát lenyelte a kefét” – itt két szófordulatot mostál össze az „eszi a kefét” és a „lenyeli a békát” – a kettőnek teljesen más a jelentéstartalma, így az összemosás furán hat és helytelen is.
3 pont

Szubjektív: Ahogy a véleményem elején írtam szeretem a modern AU-kat. Nagyon kellemes volt olvasni ezt a történetet és olvastam volna tovább is.
5 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: LL, KK tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán.)