Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luthien Lovemagic

74 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az Eragon kimaradt, így ez volt az első Paolini-könyvem, így nem tudtam, mire számítsak. Az már az első rész elején feltűnt, hogy a szerző hosszú eposzok írásához szokott, mert nagyon lassan építkezik a szöveg. Talán túlságosan is, ezért nehezen rázódtam bele az olvasásba, de aztán beindultak…..
  Tarja Kauppinen neve először a 2018-as [bekezdés]-program győztesei közt tűnt fel, e megmérettetésen első regénye, A nép igazsága (EBBEN a cikkben írtam róla) a győztes művek közé került, és nagy népszerűségre tett szert az olvasók körében. Második kötete, A rendszer ellensége (ITT írtam róla)…..
A bejegyzésben spoilerek előfordulhatnak! Rádai Andrea regénye, a Tündérek a tajgán május elején jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában. A szerző eddig fordítóként tevékenykedett, ez a gyerekeknek szóló regény az első megjelent könyve. A figyelemfelkeltő cím, a mozgalmas történetet sejtető színes…..
  A kritika spoilert tartalmazhat! Noha a Groll legendája szerzője, Igaz Dóra nem első könyves szerző, eddig mégis elkerült az életművel. A kötet 2022 áprilisában jelent meg a Pagony Kiadó Zseblámpás Könyvek kiadói sorozatában, ami 7-10 éves gyerekeknek íródott könyveket gyűjt össze, méghozzá…..
A Szemerédy-ház titkai című könyvet a szerző felkérésére vettem a kezembe. Pont jókor került elém, mert éppen egy efféle sodró és kikapcsoló, ugyanakkor szórakoztató történetre vágytam. A kötet erre tökéletesen alkalmas. Ráadásul időközben megszerettem a háborús, történelmi romantikus műveket,…..
A hét kisrobot és a robontó egy különleges mesekönyv. Egyszerre modern és újszerű, valamint régi és ismerős. Ugyanis Tomoga János könyvében népmeséket és Grimm klasszikusokat dolgozott át robotos köntösbe, méghozzá nem is akárhogyan. A tíz mesét tartalmazó kötet megeleveníti a jól ismert…..
A Szürke senkik című film miatt jegyeztem meg Köbli Norbert nevét. Nagy hatással volt rám a film, ezért amikor megláttam, hogy az Agave Könyvek két kötetben kiadja a forgatókönyv író munkáit, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Köbli Norbert iskolateremtő, sokszorosan kitüntetett forgatókönyvei…..
A bejegyzés spoilert tartalmazhat! Tarja Kauppinen A nép igazságával (ITT olvasható a kritikám) egy ígéretes debütáló regényt alkotott. Már akkor látszott, hogy a szerzőnek van tehetsége az íráshoz, sőt minden eszköze megvan, hogy még jobb íróvá nője ki magát, ezért nagy érdeklődéssel kezdtem bele…..
A bejegyzés spoilert tartalmazhat! A Történelmiregény-Írók Társasága az elmúlt évekhez hasonlóan, immár hatodik alkalommal 2021-ben is egy újabb antológiakötettel jelentkezett, amelyben 19 szerző egy-egy novella kapott helyet.   Az idei esztendőben hatodik alkalommal jelenik meg a…..
A bejegyzés spoilert tartalmazhat! Amikor először megláttam az akkor még csak tervezett kötet címét, azonnal Gabriel García Márquez híres regénye, a Szerelem a kolera idején ugrott be, amiben szintén fontos szerepet kap egy járvány. Ez az analógia felkeltette a figyelmemet, és noha a cím láttán…..
Teljesen vakon vágtam bele ebbe a mesekönyvbe, így utánanézve döbbenten tapasztaltam, hogy az eredeti kiadása 1991-es, azaz már harminc éves, én mégis csak most futottam bele. Leginkább a borítója ragadta meg a figyelmemet, illetve a szerző személye, akitől egy ideje terveztem már olvasni, így…..
A kritika spoilert tartalmazhat! Ez volt az első könyvem Mörk Leonórától, ezért egyáltalán nem tudtam, mit is várhatok. Azonban a fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, így nagy érdeklődéssel vágtam bele. A történet egy érzelmekkel teli, egyedi utazás a történelem, a zene és az emberi sorsok…..
Nem mondhatnám, hogy követem a divatot, de a Gucci név még nekem is mond valamit, főleg, mert a dinasztia nem éppen botrányoktól mentes. Talán a legnagyobb ezek közül Maurizio Guccit 1995-ös meggyilkolása és az utána kialakult felhajtás volt, amit a november 25-én mozikba kerülő A Gucci-ház visz…..
Nagyon szeretem a disztópia műfaját, különösen akkor, ha valamilyen katasztrófa felé sodródó világot ábrázolnak, egy ilyen súlyos esemény alatt játszódnak vagy éppen az utóéletét, feldolgozását mutatják be. Viszont ebből az alzsánerből nem sok olyat olvastam, ami Magyarországon játszódna, és azok is…..
A kritika spoilert tartalmazhat! Vannak olyan szerzők, akik regényről regényre ugrásszerű fejlődést mutatnak. Zafón pontosan ilyen. Első publikálása, A Köd Hercege (ITT írtam róla) még nem sikerült túl acélosra. Megvan benne a potenciál, de látszik, hogy kezdő írás. Majdnem csalódást is okozott a…..
A kritika spoilert tartalmazhat! Majdnem két éve, 2019 októberében olvastam a sorozat első részét, a Mákháborút (ITT olvashatjátok a véleményemet róla), de még mindig élénken él bennem a történet, főleg a záró jelenetsor, amiben elpusztul egy teljes sziget, így nem volt nehéz újra belerázódnom az…..
Sarah Crossan nevével a Betűtészta Kiadó gondozásában megjelent Egy (EBBEN a cikkben írtam róla) című könyve kapcsán találkoztam először, és azonnal a kedvenc szerzőim közé lépett elő. Amikor megláttam, hogy a General Press Kiadó megjelenteti a Darázsfészek című könyvét, nem volt kérdés, hogy el…..
A kritika spoilert tartalmazhat! Rianna izgatottan várja a gyógyítók vizsgáját, és azt, hogy bejusson vele a könyvtárba, ám az események nem várt fordulatot vesznek. Valami zajlik a háttérben, aminek hatására Lidérc különösen kezd viselkedni. Közben Erdon herceg hazafelé tart a sereggel, és…..
A bejegyzésben spoilerek előfordulhatnak! Mark Millar neve nem volt ismeretlen a számomra, mikor belekezdtem a Jupiter hagyatékába. Ezt megelőzően több képregényt is olvastam tőle, közülük a Polgárháború és a Logan: Kíméletlen jövő (ITT írtam róla) voltak a legemlékezetesebbek. Főleg ez utóbbi…..
Először a könyv borítója jött velem szembe, ami olyan tetszetős volt, hogy azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ezt fokozta a filmes védőborító és a fülszöveg is. A leírás alapján úgy éreztem, ez az én könyvem lesz, mert sok potenciált láttam az alapötletben. Szeretem az ilyen átvitt értelmű, egy…..
A kritika spoilereket tartalmazhat! Néha megesik velem, hogy elsőre nem csúszik egy könyv, hiába próbálkozom. Az elemésztő homállyal is ez történt. Először az első fejezet után otthagytam, mert nem vonzott be, nem keltette fel a figyelmemet, pedig a fülszöveg után erre számítottam. De az is lehet,…..
Általánosságban véve a cyberpunkkal eléggé felemás a kapcsolatom. Hol tetszik, hol nem, hol befogadható, hol nem. Az Árnyékszingularitás nálam a befogatható kategóriába esett, helyenként még tetszett is, bár inkább mondanám elég nagy csalódásnak. Főleg azért, mert ahogy utánanéztem, szinte semmi…..
A kritika spoilereket tartalmazhat! Nagyon ritka esetben fordul csak elő velem, hogy a tartalom helyett a borító ad el nekem egy könyvet. A QualityLanddel viszont ez történt. Ha nincs ez a borító, akkor nagy eséllyel soha sem ér el hozzám a könyv. De erre a rózsaszín delfines csodára felkaptam a…..
A kritika spoilert tartalmazhat! Nagy várakozásokkal fogtam bele a könyvbe, mert a fülszöveg egy összetett és fontos kérdéseket felvonultató regényt ígért, amelyben megismerhetjük egy mulatt rabszolga sorsát. A rabszolgaság témája még mostanában is szinte tabunak számít, félünk róla beszélni, mert…..
A Stigma témái azonnal felkeltették az érdeklődésemet, mert fontos társadalmi problémákat boncolgatnak változatos módon. Mielőtt olvasni kezdtem, felmerült bennem, hogy mi is az a KIC, mert még soha nem hallottam róla azelőtt. Bizonyára a cikk olvasói közül sokan így vagytok ezzel, így elsőként…..