Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carpio

1 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kadarcs Szünet 2011.05.25 16:32:02
 Kedves mindenki! Kedvenc és egyetlen blogom előre nem látható ideig szünetel.Újraszületéséig kitartást / örök életet kívánok.:D..
 Bár a látogatottság töretlen növekedésével gyakran együtt jár a posztokat valódi értékkel kibővítő hozzászólások ritkulása - a törzsgárda mindig bebizonyítja, hogy nem kopott le, és tényleg érti, mit olvasott. Sőt, esetleg még jobbat is tud írni.Scsaba1…..
A horgász egy különleges emberfaj. Cseppet babonásabb az átlagnál - ha fekete macskát lát minimum megkerül egy fél falut csak ne keresztezze az útját. Horgásznak jó fogást kívánni kissebb szentségtörés - (görbüljön! - így kell elköszönni tőle) - az a mondat pedig, hogy…..
Kadarcs Lakókocsi II. 2009.09.05 15:09:00
A hazaköltözés után ma megmutattam az új szerzeményt kedves feleségemnek, és Ákos barátomnak, aki fotózott is egy keveset.Kedvesem megtekintette a szerzeményt, majd vázolta az általa szem előtt tartott feng-shui alapelveket a "nappali"-val, ilettve fing-shui alapelveit a…..
Carpio 2009.12.29 14:15:45
@gatyapapa:
Üdv Gatyapapa!

Én két darab 200 literes fém hordót hegesztettem össze hosszában, és azt fektettem le a kocsi alá. Szigetelve nincs. A taljvíz a hordó környékén (a kocsi alatt) kb 60-80 cm-en van, ezért is raktam fektetve, nehogy felnyomja.
Ha van rá lehetőséged, próbáld meg minél közelebb a kerítéshez rakni (igaz így árkot is kell ásni), mert a kerítésnél kevesebb esélye van a talajvíznek(a villanyóránál kb 100-120 cm).
Minthogy még ideiglenes helyén van a lakókocsi, így ez a szenyvizes megoldás is ideiglenes nálam.
Ha véglegesre csinálom szerintem a müanyag tartályra szavazok, mivel nem kell vele vacakolni, szigetelni, stb...
Jó munkát, ha van még valami, írj bátran!
Üdv, zoli.
Az van Kínzó kérdés 2009.12.15 13:58:00
Mivel nincs jobb dolgom, meg kell osztanom az engem kínzó kérdést: mi az öreg ördögöt húzott folyásiránynak felfele ma a Dunán a Margit sziget pesti oldalánál egy nagy vontatóhajó? Nagyjából úgy nézett ki, mint a Karib tenger kalózai c. filmben a kísértethajó, félig…..
Az van Sciennet, megint 2009.11.29 18:14:00
Annak "örömére", hogy bedőlt/bedőlni látszik a legújabb dili, lenne egy apró megjegyzésem, kérésem itt, a világháló isten háta mögötti sarkában (úgysem hallják meg az illetékesek).Csináljuk azt, hogy legyen egy nagy MLM alapú szervezet. Legyen mondjuk a Magyar…..
Carpio 2009.12.13 19:05:05
@Adrian Mole: Na igen!
Mondjuk én már tisztáztam a family-vel, hogy ha horgászni megyek akkor horgászni megyek, nem feltétlenül halat fogni. :))

A cuccokat illetően pedig egy klasszikus idézet:
"Életem legnagyobb fájdalma, hogy halálom után a feleségem azért az összegért fogja elkótyavetyélni a horgászfelszerelésemet, mint amit hazudtam neki, amikor hazavittem a cuccot."
Szálka A Nagy Túlélési Verseny 2009.11.23 19:25:00
Kubai Kommunista Párt - MOHOSZ 1:2 Kezdhetnénk a beszámolót a November 13.-i MOHOSZ tisztújító közgyűlés után, bár a két csapat nem egymás ellen mérkőzik ugyan, mindegyik a saját térfelén küzd, de van közös nevező; - ezidáig mindketten a kor, haladás, az ésszerűség és…..
Carpio 2009.12.12 17:03:43
@Adrian Mole: Igazad van, kell az ellenőrzés is, tulajdonosi szemlélet is. Én csak attól félek (2 db közhely következik):
1.Sok bamba közt elvész a gyermek.
2.Kiöntjük szegény gyereket fürdővizestül.

Valakinek kell ellenőrizni, csak jó lenne tudni, hogy ki lesz az?

A magánterülettel csak akkor van bajom, ha az kerítést, kisajátítást jelent. (lásd Ausztria).
Kadarcs Vannak profik. 2009.12.12 02:02:00
Akik azért emberek, és ezért hibáznak is. Lásd Billt. Carpio:Így van! A pasas azért is tetszik, mert kisfilmjéből is kitűnik blogunk néhány sarokköve mint a -házi barkács- szerencsétlenkedés -önirónia- agymenés-.Egyébként meg respect!Tisztelet mindenkinek aki a…..
Megint egy régi vitz:Pestiek lemennek vidékre malacot vásárolni. A falu főutcáján az egyik porta kapuján ki is van írva: hízott disznó eladó. Bemennek, a gazda megmutatja a jószágokat, ki is választják a vásárolandót, árban is megegyeznek, most már csak le kell mérni a…..
Carpio 2009.12.11 14:04:59
Megint szakállas viccel kell kezdenem:Részletek egy szovjet partizán naplójából:1. nap: Délig tartó kemény harcok után sikerült elfoglalnunk a kiserdőt a fasisztáktól.2.nap: A fasiszták egész napos ádáz harc után visszafoglalták a kiserdőt.3.nap: Erőnket nem kímélve ma…..
Kadarcs Lakókocsi III. 2009.09.13 21:14:00
Fárasztó hét volt.Megtörtént a víz és az áram rákötés (Nna! az áram megért egy misét,(éljen Apu!!!) három nekifutás után sikerült beleimádkozni a behúzókábelt a kpe csőbe...a vége fele már kezdtünk hisztizni), a hétvégén jöttek a mesterek, elkészült az elszeparált…..
Carpio 2009.09.17 16:49:51
@enjoe: Ha már víz alatt van, mindegy, hogy ráz-e.Stop.
Asszony már horgászként ismer, Ő választotta, panasznak helye nincs.Stop.
:)))
Szálka P-Stick 2009.04.22 10:00:00
A horgászat mellett két dolgot csinálok gyakran, a másik régi műszaki holmik gyűjtése, restaurálása. Már gyerekkoromban imádtam a kormos, füstös mozdonyokat, a vezérállásban megfogdosni számtalan sárgaréz kallantyút, megütögettem a párás manométereket, töröltem…..
Rovatunk első részében egy ultrabrutál hippibusz borzolta a kedélyeket, ezúttal... Egy Lamborghini Murciélago birtoklása minden bizonnyal remek dolog, főleg ha az ember fiatal, sikeres és van pénze eltartani egy ilyen verdát. Amerikában, ahol az egyenes vonalú gyorsuló mozgás…..
Szálka Rák-vaj - vagy rák-zsir. 2009.03.10 10:42:00
VALÓDI MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV IRTA: ZILAHY ÁGNESKiadja: A "MAGYAR NŐK LAPJÁ"-nak kiadóhivatalaBudapest, 1892.A szépen, tisztán megmosott rákok apró lábait szedjük le gondosan, hogy a nagyollója és farka a ráktesttől szét ne hulljon, ha leves előtt vagy leves után…..
A magyar törvények illetve a kialakult gyakorlat gyalázatos állapotban lévő élővizeinken szabadrablást tesz lehetővé a halászati jog gyakorlóinak. A jogokhoz fillérekért - nem túl átlátható rendszerben, valós verseny nélkül - hozzájutott halászati cégek tevékenységét…..
Carpio 2009.03.08 13:16:47
Minden szép, minden jó.

Hát hajrá:


www.mohosz.hu/index2.html

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ)

A megyei és területi szövetségek közös szervezete a Magyar Országos Horgász Szövetség. A MOHOSZ jelenleg 25 megyei és területi horgászszövetség szövetségeként képviseli a horgászérdekek országos védelmét, a horgászattal kapcsolatos, a horgászatot, a horgászszervezeteket érintő törvény- és rendeletalkotási munka során. Ellátja tagszervezeteinek országos érdekképviseletét és érdekvédelmét. A törvény- és rendeletalkotási, valamint az igazgatási, hatósági munkát figyelemmel kíséri a horgászatot és a horgászszervezeteket érintő témákban, javaslatokat, véleményeket, álláspontokat fogalmaz meg és közvetít a törvényalkotás, az államigazgatás, a különböző hatóságoknak, kiemelten a halászati hatóságnak.

A MOHOSZ a 25 megyei és területi szövetség közös gondolkodásának és érdekérvényesítésének színtere. Az országos szövetség testületei (elnökség, választmány) állásfoglalásainak és határozatainak megvalósítását a szövetségi iroda és annak dolgozói végzik. Az országos szövetség különböző szolgáltatásaival, szaktanácsadásával rendszeresen segíti tagszervezeteit és azok tagjainak munkáját. Nem utolsó sorban - a szövetségi iroda szakmai apparátusával - közvetlenül is hasznosít nagyobb, országos jelentőségű horgászvizeket.
Szálka Sellők, filmek, gondolatok 2009.03.03 16:30:00
Mikor nemrég lenyomott a takonykór, sokat tévéztem. Olvashattam volna persze, de már nem is nagyon láttam a láztól, összefolytak a betűk. A laptopot meg féltettem a vírustól, folyton tüsszögtem, nincs rajta ablaktörlő, szar kínai gagyi. Szóval tévéztem, ezzel gyógyítottam ki…..
Szálka Hétfotója 2009.03.01 18:57:00
Via Plastik Mikroblog..
Carpio 2009.03.02 11:44:32
Kadarcs A nők ezt nem értik... 2009.03.01 16:46:00
ma kinéztünk a tóra.Kezdetnek elakadtunk megforduláskor, mindegy, Jocó kitolta.Azt mondom ebben nincs semmi gáz, de a nők ezt nem értik...Aztán bedobtunk, próbálkoztunk ezzel - azzal, hal az nem jött.Azt mondom ebben nincs semmi gáz, de a nők ezt nem értik...Kapás helyett robbantott…..
Carpio 2009.03.01 17:22:55
Autófília Nem időszerű post 2009.02.24 13:00:00
Kissé morbid téma következik, amelybe Polonez-kutatás közben botlottam bele. Valójában november elejére kellene időzíteni, de nem bírtam tovább. Következzen tehát: Az Autófília Nagy Hullaszállító Versenye ! Bizony, van, akinek ez a fétise. Mivel gép, van benne olaj, vas, némi…..
...mivel úgynéz ki, hogy van megfelelő méretű lemez.Tök jó!! Aztán ma elmentem az esedékes egyesületi közgyűlésre. Elnökünk ismét bizalmat kapott a tagságtól, valamint meg lett tiltva a csónakból történő etetés, továbbá fel kell számolni a tóban található…..
Carpio 2009.02.24 08:34:57
@bojlisbela: Szia!
A húshorgászokkal semmit nem tudsz kezdeni, a gyűlésen is elhangzott, hogy először fejben kell változásnak történnie. Sajnos pár ember miatt lassan komplett szabálykönyvvel a hónunk alatt fogunk horgászni. Amellett szabály ide-szabály oda ha valamit suskosolni akar megteheti/megteszi, sajnos.
Carpio 2009.02.24 09:43:55
@bojlisbela: Gondolkodtam a felvetéseden a halak mennyiségét, illetve a tagsági szavazást illetően. A problémáknak két megoldását látom, és mindkettővel meg fogom keresni elnökünket:

1. be kell indítani a kadarcs.hu-t, azért, hogy a felmerült kérdéseket előre meg tudjuk vitatni, ne egy évben egyszer egy délelőtt akarjuk megváltani a világot.

2. sok egyesületi taggyűlésen probléma, hogy csak az adott tárgykör, valamint az előadó neve megy ki a tagsághoz. Ha már közgyülünk, menjen ki bővebb anyag különféle javaslatokkal, ne a taggyűlésen kezdjünk el ötletelni.

Egyébként kezdeményezéseiddel egyetértek, éljenek a pihenő/sport horgászok!
Carpio 2009.02.24 15:45:03
@bojlisbela: 6 éves korom óta (az nem tegnap volt:)járok ki, az elején mikor nagyfater vitt, mostanában mikor időm engedi. A debreceni oldalon, a távvezetéktől beljebb vagyok.
Én is látom a helyzet viszásságát, ugyan az a tó teljesen más világ annak aki éjjel-nappal kint tud lenni, és más világ nekem aki hetente, kéthetente tudok csak kimenni.
Teljesen más az attitűd is, én nem hörgök ha nem sikerül halat fogni, más néha húsos ládával szaladgál, és még Ő van felháborodva.
Sokat segítene, ha már van kapu és őrség, a kilépéskor az ellenőrzés.
A honlapot már forsziroztam, forszirozom.
Ha küldesz fotókat szívesen kiteszem Őket.
A napijegyeseknek pedig teremtsük meg a lehetőséget, legyen honlap, reklámozzuk magunkat, csak így lesz bevétel.
Szálka Hal és zene 2009.02.18 09:00:00
Ma már mindenféle társadalmi csoportnak, rétegnek, különféle sportegyesületnek, gazdasági szervezetnek, vagy az őket ellenőrző hivataloknak is saját indulójuk van. A fradihimnuszt az óvodások is fújják, munkásőrinduló és a bányászinduló valamiért kiment a divatból,…..
Kadarcs Moldova 2009.02.16 18:49:00
Most olvasom Moldova György Szabadíts meg a gonosztól című könyvét, ami egy riportsorozat a börtönökről.Itt találtam meg a hónap világbajnok dumáját:- Ne haragudjon,de mi a foglalkozása?- Kicsit magasan dolgozom, de jól lehet keresni.- Hol?- A hármas számú hegyi horgászoknál…..
Ár:    1.399.999 FtÉvjárat:    1993Műszaki vizsga érv.:    2009 / 8Futott km:    160000 kmÁllapot:    KitünőÜzemanyag:    BenzinHengerűrtartalom:    2226…..
csibészkaszinó Ponty-omkin falvak 2008.11.16 21:00:00
Az egész egy üveg szamo-rodnival kezdődött. Akkor még nem sejtettük, hogy Andrew családját is megismerjük. Ezek közben sikerült megszerezni A. új hajóját, amely zöld színben pompázva utazott velünk a holdfényben. A régi és az új hajó, mint két szerető feküdtek egymás…..