Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bene Robi

68 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt nekünk tavaly novemberben egy Modoros lakberendezőnk lárvalányhajtól - itt egy fájóan találó újabb darab, új témában -, hamisíthatatlanul nőies stílusban. Aki kitartó és figyelmes, azért nemcsak férfiak szapulását követheti nyomon, lesz benne szó nőkről is.   Az…..
Levélírónk az "Elfogadható-e a tanár-diák viszony?" című posztunk után ragadott tollat és megosztotta velünk a fia történetét. Leírja, hogy fiát az osztályfőnök kiszemelte magának és 9.-es kora óta kivételez vele, maga mellé ülteti az osztálykiránduláson és…..
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
Bene Robi 2010.04.20 17:02:27
@bm613:
"A Waldorf iskolában meg nem kell. Lesz a gyerekből egy boldog, kiegyensúlyozott, kreatív, de tökéletesen tudatlan ember, aki semmihez nem ért, és nem is lehet tanítani, mert az alapjai hiányoznak. Ennek a gyereknek a szülei szerencsére 4 év után rájöttek, hogy ez nem jó."
Hát, ez azért elég kemény.... :S A boldogság csak olyan mellékes valami volna? Nem is tudom, hogy szülő vagy iskola álmodozhat-e ennél többre?
Bene Robi 2010.04.20 17:02:57
Vanakkam, kedves Olvasók! Képzeljétek, mi történt! Éppen arról beszélgettünk Alvaróval és Jagannathtal a tízpercben, hogy milyen rossz gazdasági helyzetben van kis hazánk. Jagannath váltig erősködött, hogy kizárólag a Nemválasztók Pártja oldhatja meg ezt a rossz…..
Levélírónk véletlenül bukkant egy újságban egy fényképre, ami kolléganőjét ábrázolja a családjával. Legnagyobb megdöbbenésére az ifjú férj tavaly érettségizett és az említett kolléganő volt az osztályfőnöke.Kedves Ellenőrző!Baráti társasággal kirándultunk a…..
Bene Robi 2010.04.19 12:08:36
 Levélírónk a blogon eddig megjelent posztokra reflektál, megpróbál választ adni az eddigiekben felvetett és -szerinte- megválaszolatlanul hagyott kérdésekre. Véleménye szerint tanárnak születni kell, a tanárképzés alatt szinte lehetetlen elsajátítani , bár a pedagógia…..
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
Bene Robi 2010.04.08 23:57:13
Kedves @joeramirez:

Azt hiszem te összekevered a nagymúltú Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolát valami link kis Rabbiképzővel vagy Tan Kapujával! Ez egy komoly hely, itt nem lehet linkeskedni. Csak hogy elmondjam, a Dzsnyána-jóga episztemológia és módszertan eléggé szórótárgy, az évfolyam fele elhasal a vizsgákon! Ja, és a felvételi sem babapiskóta ám: kenni-vágni kell az aszánákát. De most érted, nem kerülhet ki a főiskoláról akármilyen linkóci vaisnava jógamester. Szóval követelnek, de ez értünk van. Hogy érjen is valamit az a papír, ne csak afféle wcpapír-pótlék legyen.
Üdv,
BR
Figyeljetek ide, Olvasók! Gondoltam, kéne ma posztolni. Kerestem Gyula mester jegyzeteiből vicces történetet. Ez nem gimis eset, hanem egyetemi. Sajnos a guru nem írta meg teljesen a történetet, és mivel most az Aranyparton nyaral, nem is tudom elérni. Márpedig ezt most kellene…..
Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.  A MODOROS HOZZÁSZÓLÓKorábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót…..
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell. Huh. Hát ez nehéz kör lesz, mert ez után a nyolc év után épelméjű ember nem nagyon mondhatja: szép volt…..
Vanakkam, kedves Olvasók! Húsvéthétfő lévén úgy döntöttünk spanjaimmal, hogy meglocsoljuk nőismerőseinket. Bár ez egy keresztény ünnep, volt bennünk ennyi vallási tolerancia. Én otthonról kölcsönkértem apa kölnivizét, Jagannath is hozott parfőmöt hazulról. Alvaró úgy…..
Vanakkam, kedves Olvasók! A bolondok napján úgy döntöttünk bhaktivedantás haverjaimmal, név szerint Jagannathtal és Alvaróval, hogy csapunk egy jó kis murit. Ez a jó muri pedig abban állt, hogy borsot törünk az ellenség orra alá. Vagyis hát megszívatjuk őket. Szóval, értitek.…..
Vanakkam, kedves Gyula-blogot Olvasók! Nemrég ünnepelte eme csodás Blog a 3. születésnapját. Kapacitáltam Gyula mestert egy jó kis murira, de közölte, hogy másnap Romániába utazik. De sebaj! Mi azért összeültünk Jagannathtal, és elfogyasztottuk a Tescóban vásárolt…..
Vanakkam, kedves Gyula-blogot Olvasók! Kimentem a minap a Nyulak szigetére jógagyakorlatokat végezni. Jagannath nem ért most rá, mert mennie kellett az anyukájával bevásárolni a Lidlbe,  Alvaró pedig elment pityókát kapálni az öreganyjával. Ennek következtében egyedül mentem…..
Vanakkam, kedves olvasók! Történt a minap, hogy Alvaró, Jagannath és én az óráink végeztével elindultunk ebédelni. Tudni való, hogy nálunk nincs ebédszünet, mivel azalatt a vaisnavások még képesek lennének elvégezni a Rabbiképzőt! Az egy pite hely! Nem kell nagy ész az…..
Bene Robi 2010.03.25 14:06:49
@Levéltáros: !

Gyula mester szerencsére kezd kilábalni az apátiából, de ettől függetlenül a kód az még mindig one. Szóval nincs. Ha van valami ötleted, milyen kódot alkalmazhatott az apácának állt Gunda, akkor oszd meg velem, és továbbítani fogom. Ha Gyula mester beléphetne, kivirulna a világ!
A kolostorban sajnos nincs telefon, így nem tudom elérni a némbert.
Üdv,
Bene Róbert
Bene Robi 2010.03.26 12:45:31
@Levéltáros: Továbbítom a Gurunak. De megkérdezhetem, honnan az információ?
BoNa levele egy érdekes aspektusát veti fel a puskázásnak, létezik-e olyan, hogy muszáj puskázni, mert az oktató az előadáson egy sort sem említ a vizsgakövetelményként feltüntetett könyvből? Mi a csalás, mást előadni, mint a vizsgakövetelmény, vagy puskázni a túlélésért,…..
Bene Robi 2010.03.23 12:24:13
@N3O: Nem ciki, mivel helyes.
Bene Robi 2010.03.23 12:43:13
@N3O: A kettős tagadás megvan a magyar nyelvben. "Nincs egy forintom sem."
Tényleg nem érdemes erről vitát nyitni, csak szembetűnő, hogy a posztíró ilyenekkel vagdalkozik, miközben nem ez a lényegi probléma. Érdekelne viszont, mi az a hasznos tevékenység, ami nem tesz lehetővé 30-40 oldal megtanulását?
Vanakkam, kedves Olvasók! A nagy sikerre való tekintettel bemásolok Nektek még egy vicces történetet Gyula mester jegyzeteiből. Laksmi ugyancsak a kegyébe fogadhatott, hogy ilyen kincsre bukkantam! Íme: Képzeljétek, kedves Olvasóim, milyen mókás dolog történt a nagy huncfut Salga…..
Modorosblog A retróbuli 2010.03.18 07:00:00
-Köszönjük szépen Végvári Ádámnak & Csepregi Évának a csodálatos műsort - még egy nagy tapsot nekik -, de senki ne menjen sehova, hiszen az ereszdelahajam csak most kezdődik igazán itt a Retrósátorban - DJ Diffenbachia zenél Nektek egészen hajnali háromig,…..
Vanakkam, kedves ifj. Farkas Gyula blogját Olvasó Publikum! Ígértem Nektek vicces történetet. Ez nem velem esett meg, hanem Gyula mester egyik jegyzetében olvastam, és gondoltam, publikálom. Szóval képzeljétek, egyszer számítástechnika órán megkérdezte a tanár Salga Tibit, hogy…..
Kedves Olvasók! Elnézésteket, hogy nem írtam eddig. Volt egy kis összezördülésem a tányérsapkásokkal, mikor két bhaktivedantás csoporttársammal (Tóth Jagannathtal, akinek édesanyja indiai, és nevének jelentése "Visnu istenség", valamint Ruzsnavszki Kálmánnal)…..
Bene Robi 2010.03.16 21:52:04
Kedves @Levéltáros: !

Ezt meg honnan veszed? Őket ugyanúgy elítélem, mert ők is megölik a Szent Állatokat.

Üdv,
Bene Róbert
Vanakkam, Kedves Blogolvasók! Képzeljétek, mi történt! Szombat reggel jelenésem volt a Lehel téri piacon, mivel házinénim, Jurida Sándorné Amália elküldött bevásárolni, ugyanis ott a legolcsóbb a kelkáposzta. A plusz szívesség azért járt a néninek, mert a minap kénytelen…..
Bene Robi 2010.03.04 15:42:21
Kedves @Levéltáros: !

Szó sincs itt ászanáról, csak szerettem volna Marie legelenyősebb oldalát prezentálni a kedves közönségnek.
Üdv,
Bene Róbert
Vanakkam, kedves Olvasók! Az előző posztom negatívra sikerekedett. Ettől azonban még senki se gondolja azt, hogy a vaisnava jógamester (BA) alakpképzés csupa könny és gyötrelem. Történik itt is annyi vicces eset, mint a BME-n. El is mondok egyet. Szóval, képzeljétek, a jógavizsgán…..
Kedves Blogolvasóim! Ma az Ellenőrzőn is publikáltam, így közvetve ismét az Index címlapján kötöttem ki. Örülök, hogy a 300. bejegyzésem éppen ilyen nemes ügyet karol fel. Egyszerre szeretnék ugyanis küzdeni a közoktatás romlása és a feketegazdaság burjánzása ellen.…..
Vanakkam, kedves Olvasók! Az elmúlt posztok igen tragikusak voltak, és sajnos nekem is megvan a magam baja. Természetesen ez a Guru kálváriájához képest semmiség, én mégis elmondom. Bizony, kemény féléven vagyok túl, nagyon sokat tanultam. Persze, a minőségi diplomáért szenvedni…..
Kedves Gyula guru blogját olvasó közönség! Folytatom az események ismertetését. Remélem, ezután mindenki számára világossá válik, hogy miért vettem át a diárium írását. Tehát úgy volt, hogy Gunda hajója déli 12.00 órakor indul a Vigadó térről, le a Dunán, hogy aztán…..