Regisztráció Blogot indítok
Adatok
3 Gee

6 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az origo-n találtuk az alábbi cikket, amiből kiderül, hogy Stohl András istenbizony nem vezeti majd a Csillag születik következő kiadását. Jó, láttunk már karón varjút, de most elhisszük neki.Az első három Való Világ-széria műsorvezetőjét 2010-es karambolja után…..
3 Gee 2011.02.01 13:13:27
Genyabirodalom Buci - Kóla 2011.01.28 19:48:00
Óbudakocsma Gigler vendéglő 2010.02.20 09:00:00
A Schlosser után Óbuda másik ősrégi, családi vendéglátóhelyére látogatunk el. A Föld utca szerencsésen, szinte változatlan formában megmaradhatott itt a panelházak mellett - ez a földszintes Belső-Óbuda egyik utolsó utcája, pár percnyi sétára vagyunk a Szőlőfürt…..
A Kristály Óbuda egyik legészrevétlenebb kádárkori emléke - évek óta sétálunk el mellette vásárlás, ügyintézés közben, de valahogy nem figyelünk oda. Ez az Aranypók és az Óra-Ékszer melletti kis büfé az a tipikus kategória  ahol kiskorunkban mindig ki akartunk…..
A Facebookos oldalunkon már láthattátok: az egész brigád nevében mondhatom talán, hogy ez minden III. kerületi kocsmatúrázó himnusza - azzal együtt, hogy nagyrészt sajnos már csak múlt időben beszélhetünk róla. Nyakas Laci úr egyes hírek szerint tavaly nyár óta nincs…..
A tegnapi gigleres poszt világsikere után visszatérünk a hagyományos sörözőkhöz - ám az Óbudakocsma jó hagyományai szerint bőven többről szeretnénk írni, mint csupán a kocsmáról. Olyan, hogy Kiscelli-hegy, csak a helyi közbeszédben létezik: a domb igazából a…..
Na ez egy olyan hely, amit leginkább csak kipipálni érdemes - máris lelőttem a poént. Nem túl kellemes környezetben található a kocsma: a Lajos utca hihetetlenül forgalmas és zajos részén, közvetlenül a Régi Sipos étterem melletti, a Gödörtől és a Galagonyától…..
Üdv kedves óbudai polgártársak! Újra jelentkezünk Nálatok. Kérem szépen felvitte az Isten az óbudakocsma stáb dolgát! Nem mindennapi megtiszteltetés érte szerkesztőségünk tagjait. Amint erről Italboltos kolléga is beszámolt már virtuális hasábjainkon, az Óbuda…..
Óbudakocsma Ani presszó 2009.11.17 09:46:00
Kint Óbudán, éjfél után Amikor a Ferde lámpa már bezár Akkor megyünk az Aniba, mert az csudajó Az utcáról hallatszik a hármonikaszó...   /Nyakas Laci - A Schlosser kocsma/   Na persze az idézett nóta a jó öreg Slóziról szól - a kocsmákkal…..
Egy Kedves Kommentelő, 3 Gee hívta fel a figyelmet, hogy a Beatallica április 14-én Budapesten koncertezik. Ez úton is köszönjük neki. Ahogy az A38 honlapján szerepel: "A Beatallica 2 in 1: egyszerre Beatles és Metallica! Azaz egy őrült poént ragyogó energiákkal és…..
3 Gee 2009.04.08 14:45:00
@Bányapeat: Yeah! Jövő hét kedden érkezik a Beatallica az A38-as vágányon! :)
B-oldal Beatallica az A38-on 2009.04.03 07:34:00
A Beatles és a Metallica közös, törvénytelen gyereke április 14-én az A38-on! A kémiai reakció eredménye egy amerikai banda, egyesek szerint egy nem komplett, félőrült bagázs: a Beatallica. Ezek a srácok magukat sem veszik komolyan, így nem unalmas átiratok, hanem szellemes stílus…..
Óbudakocsma Lugas(os) 2009.03.25 10:42:00
Mindenkitől elnézést kérek, hogy ily sokáig nem jelentkeztem, de nem találták a cellám kulcsát. Legutóbbi Tour de Óbuda programunk maratonira sikeredett. Minden egységben sikerült eltalálni a nyitvatartási időt, így mindenhova eljutottunk, ahova szerettünk volna. Ezzel kapcsolatban…..
Na, ezt a környéket eddig írásainkban valahogy méltatlanul elhanyagoltuk. Igaz, nem éppen Belső-Óbudáról van itt szó, de az ürömi elág ugyanúgy a III. kerület része, és éppen ezért szívünknek kedves, mint minden szeglete. Hangulatában már nem sok dolog utal arra, hogy ez is a…..
3 Gee 2009.03.20 12:04:32
@urleny: Kedves Weindorf-i Alien Olvasó! Szívünkből beszéltél, már nagyon várjuk a pilisborosjenői túra napját! Szervusz kérlek! :)
Egyik kedvenc kocsmámról szeretnék ma írni, ami nem meglepő módon már bejárta a hazánkra jellemző vendéglátóipari egységek általános életútját. A 90-es évek elején a Meggyfa utcában, a Bogdáni úti kísérleti lakótelep egyik házának aljában még Óbuda étterem néven…..
Csak csendben, csak halkan... Mielőtt nagyon belevágnék az egység ismertetésbe, szeretnék egy rövid kis kitérőt tenni engedelmetekkel. Egy régi adósságomat szeretném törleszteni eme cikk megírásával. Már nagyon régóta készülök erre a napra, és most érzem úgy, hogy a cikk…..
3 Gee 2009.03.17 15:27:25
@Niv: A Jó Isten tartsa meg ezt a jószokásotokat! :)
Kértétek, megkapjátok hát. Tőletek függetlenül pont az elmúlt hetekben látogattunk el legutóbb a Kis Dreherbe, ami időközben a fondorlatos Gyógysörtár nevet kapta az óbudai keresztségben - talán az egyik közeli panelpatika adta az ihletet.A kocsma a Fő térről nyíló Harrer…..
3 Gee 2009.03.10 08:59:54
@Merdzsós Zsata: Ez pontosan így volt! De szép történet Zsata! :)
A Beatles, illetve annak még élő tagjai híresek arról, hogy elutasítanak mindent, ami digitálisan hozzáférhetővé tenné dalaikat. Egyedül CD-n adták ki annak idején a sorlemezeiket, de még ezek is a mai napig ugyanabban a formában kerülnek piacra, ahogy még a Compact Disc…..
   A hely bemutatását a meredek lépcső lejárattal kezdeném, igazi “fejlehúzós” meneteléssel jutunk le a kocsmába. A lépcsőn történő megállás kötelező! Egy őszinte falra festett alkesz üzenet elolvasásával, pár gondolattal ismét okosabbak…..
3 Gee 2009.03.09 08:23:57
@gansol:

Örülünk, hogy az oldal elnyerte a tetszésedet!

Az észrevétel teljesen jogos, már beszéltünk róla mi is, hogy a mai világban komoly támadási felületet jelenthet a web. Ezért töröltük ezt a részt.

Most már csak a Te bejegyzésed maradt az egyetlen árulkodó jel...:)
Csodálatos helyről szól a mai mese. Ami presszóban a Bambi, sörözőben a Schlosser, az étteremben a Maros a Déli pályaudvar közvetlen szomszédságában, a Maros utcában.   Egy nyári önfeledt bringázás közben fedeztem fel a helyet teljesen véletlenül - szinte csikorgó…..
3 Gee 2009.03.02 16:06:46
@etkezesiutalvany:

Nincs semmilyen rinya. Az van, hogy a bejegyzés megkezdése előtt nem voltál eléggé figyelmes és körültekintő. Nem baj, előfordul mindenkivel, ugye.

A blog oldal ugyanis ezeket a retro helyeket hivatott bemutatni.

Más. Ha én szánalmasnak találok egy helyet, akkor többet nem térek be oda. Ellenben veled, aki "jónéhányszor" látogatást tett már a Marosban, egy olyan helyen, amit szánalmasnak találsz. Furcsa? Hol van ebben a logika? Sehol. Ha nem szereted a disznósajtot, akkor nem veszel a boltban disznósajtot. Ez így lenne logikus, kedves utalvány.

Ha nem tetszik, akkor olvasd el, utána nem kell feltétlenül egyetértened, de akkor ne írj ökörségeket le feleslegesen. Köszi a megértést. Csá.

Szóval a hely teljesen rendben van, gratulálunk IS Úrnak a remek kis írásért. És kérjük a kerület polgármesterétől az író előterjesztést magas rangú kitüntetésre! :)

I-GYÁÁÁ-L!
Az egység valójában nem a Bécsi úton, hanem a Kiscelli utcában hívogat betérésre. Az utcáról két lépcsőfok leküzdésével juthatunk fel a helyre. Nem téveszthetjük el , mivel igen dekoratív módon külsejét az utcaszinttől felfele mintegy három méteres magasságig sárgára…..
Nyár van, és éget a napUnom a banánt, és ezt a nyarat...Énekli D. Nagy Lajos, de nekünk ilyesmi max. akkor juthat eszünkbe, ha a wurlitzerből éppen az ő kedvesen beszédhibás hangja szól. Aki még nem tudta: nyáron mi általában kerékpárra szállunk, hogy szinte kizárólag a…..