Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krs 1

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak előre Rosseb! Sziget 2009 2009.08.23 15:11:00
E nyáron kinn dolgoztam a Sziget Fesztiválon, ahol igyekeztem „őrizni a kultúrát”. Ugyanis bár sokan alapból elvetik a populáris fesztiválokat azok sekélyessége miatt, elsősorban a Civil Faluban rengeteg értékkel lehet találkozni, amire szerencsére a fesztiválozók egyre…..
Csak előre Rosseb! Fenyőfák 2009.08.23 22:41:39
A következő írásom ajánlom szeretettel a barátaimnak: Nem volt túlságosan hideg tél, mégis valami nyirkos, hűvös fuvallat borzongatta a külváros folyópartját. A parkos út mentén a sötét ivóban támasztották a pultot a fiatalok. A máskor roskadásig telt hodály homályba…..
krs 1 2009.08.23 23:55:52
Kraci!
A végén libabőrös lettem!
Nem is kommentelném... ez szórol szóra így történt! Aki nem hiszi, járjon utána - jó és nyitott szívvel.
Válszképpen csak ennyit:
"Urak, akik a világ dolgait igazítjátok: adjátok vissza a hegyeimet!


Bevallom őszintén: nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel az embermilliók sorsát rendezni kívánjátok. Nem érdekelnek az embermilliók sem.

Egy érdekel csupán: adjátok vissza a hegyeimet!


Mert bármit is mondjanak a tudósok, a fiskálisok és a katonák: azok a hegyek az enyéimek. Mint ahogy én is hozzájok tartozom attól a perctől kezdve, hogy megszülettem a lábok alatt, abban a kis házban, s ők benéztek hozzám az ablakon. Nem a telekkönyv szerint voltak az enyéimek, az igaz. De enyéimek voltak Isten rendelése szerint, azáltal, hogy ott születtem s ott lettem emberré.

Adjátok vissza a hegyeimet!


Nézzétek urak: idestova ötven esztendeje már, hogy belerángattatok ebbe a játékba. Játszottatok az én bőrömön háborút és országosztást, ide-oda ajándékozgattatok engem s a hegyeimet, mint ahogy gyermekek ajándékozzák a játékszereket egymásnak. S én ötven esztendeig engedelmesen játszottam nektek mindent, amit csak parancsoltatok: kisebbségi sorsot, megaláztatást és elnyomatást, üldöztetést nyelvem és fajtám miatt, fölszabadulást és katonásdit. Játszottam háborút. Lelkesedést és halálfélelmet, rámenős bátorságot és fejvesztett menekülést, játszottam kétségbeesést, fájdalmat, dühöt, elvesztett háborút. Játszottam elvesztett otthont és elvesztett családot, csikorgó fogú bosszúvágyat és hadifogságot, játszottam hontalan bujdosást, magányos, kóborló farkassorsot az emberi rengetegben.., Urak, nekem elég volt. Én nem játszom tovább.

Adjátok vissza a hegyeimet!


Ne mondjátok, hogy keressek magamnak máshol helyet a világban, mert nincsen ennek a világnak helye, ami az enyém volna azon az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy befogadtok ebbe vagy abba az országba, mert nincsen nekem azokban az országokban semmi keresnivalóm. Ne mondjátok, hogy lelek magamnak hegyet a Kordillerrákban, vagy a Sierra Nevadán: mert a más hegyei azok, nem az enyimek. Az én számomra nincs szépségük és nincs békességük azoknak a hegyeknek.

Adjátok vissza az én hegyeimet!


És azt se mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a sorsa, mert milliók váltak földönfutókká játékaitok során és én csak egy vagyok a milliók közül. Számomra nem vigasztalás, hogy millióknak fáj ugyanaz, ami nekem. Magamnak fáj, ami bennem fáj.

Adjátok vissza a hegyeimet!


Ne mondjátok azt sem, hogy van, aki többet vesztett, senki sem vesztett annyit, mint én. Nekem nem volt Palotám, amit fölépíthetnétek valahol a föld másik oldalán. Nekem nem volt vagyonom, amit bankjaitok visszafizethetnének, ha megszállná őket a jótékonyság láza. Állásom sem volt, hivatalom sem, ami helyett újat adhatnátok. Nekem semmim sem volt, csak a hegyeim s egy asszony, akit szerettem. S ez a kettő együtt többet ért, mint a világ valamennyi palotája, vagyona és hivatala. Senki sem vesztett ebben a játékban annyit, mint én.

Adjátok vissza a hegyeimet!


Urak, én alázatosan elhiszem, hogy nagyok vagytok és hatalmasok. Hogy kisujjatok egyetlen mozdulatára milliók halnak meg, országok cserélnek gazdát és földrészek süllyednek el a tengerek mélységeibe. De mindezeken túl hinni szeretném azt is, hogy tisztelitek az igazságot és a törvényt, amit Isten a világnak adott, és hogy a szívetekben jószándék szűri át még a kisujjatok mozdulatát is. De ezt csak akkor hihetem el, ha eltörlitek a rontást, ami játékaitok nyomán erre a világra rászabadult, és visszaadjátok a hegyeimet."
Kedvenc kaposvári szórakozóhelyemen a múlt hétvégén egy csomag várt a nevemre megcímezve, amelyben egy könyvet találtam. Ez a második ilyen eset volt, és megkövetem a feladót, hogy erről az utóbbi kötetről értekezzek előbb, ígérem, a másikra is sort fogok keríteni. Korábban…..
Mint ismeretes, a Magyar Kupát, a hazai labdarúgás egyik legismertebb trófeáját 1973-ban ellopták a Ferencváros székházából, így az utóbbi harminchat évben egy másolatot emelhetnek a magasba a kupagyőztes csapatok játékosai. A történet is lassan feledésbe merült, felnőtt egy…..
Csak előre Rosseb! Nem tudhatom... 2009.05.06 09:18:00
Száz éve, 1909. május 5-én született Radnóti Miklós, magyar költő. Nem tudhatom, hogy másnak a munkássága mit jelent. Nekem sokat. Pusztán a „Nem tudhatom…” című verse miatt is.    Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám…..
A megalakult Szövetség a következő kérdéseket kezeli prioritásként: 1. A 2008. november 1-én Dunaszerdahelyentörtént események alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálatának elősegítése. 2.…..
Csak előre Rosseb! Széna tér 2009.02.10 23:31:00
1945. február 11. A szovjet hadsereg december 5. óta ostromolja Budapestet. A főváros megtartása vagy eleste stratégiailag fontos mindkét félnek. A védők, a források szerint 43900 magyar illetve német katona több mint negyede sérült és harcképtelen. Ételük és lőszerkészletük…..
krs 1 2009.02.11 12:07:41
kicsit kapcsolódik a Gabesz utolsó soraihoz:

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159850

"Szekeres Imre honvédelmi miniszter újból kivégezte Jány Gusztávot, amikor a doni katasztrófáról szóló januári megemlékezésen azt mondta róla, hogy örökre elvesztette tiszti becsületét – mondta Hautzinger Gyula nyugalmazott ezredes, a 2. magyar hadsereg vezetőjének leszármazottja. Hozzátette: olyanok gyalázzák ma is Jány tisztességét, akik soha nem voltak katonák, csak pártkatonák."
Az alábbi video, Szemán Ábel munkája, önmagért beszél. Profi kivitelezésű alkotásról van szó, amit már önmagában az igényessége miatt is betettem anno a könyvjelzőim közé. Másrészről, mint városvédőt, és a helytörténet szerelmesét a témaválasztás is megfogott.…..
Csak előre Rosseb! Punkcore Elite 2008.12.12 10:26:00
Minap Lekivel körútra indultunk az óbudai forraltbor kínálatot felderítendő, előtte azonban kaptam tőle egy lemezt. Egészen pontosan a Boys on the Docks zenekar legújabb lemezének „Punkcore Elite” című tiszteletpéldányát.   Külön jó így írni egy olyan…..
  Miután az idei szezont megelőző évben a sokszoros magyar bajnok Alba Volán jégkorongcsapata az osztrák elit-ligában pallérozódik (szlovén csapatok társaságában is), valamint Csíkszereda patinásabb hoki-klubja, az SC a magyar és a román bajnokságban is szerepelt, a magyar…..
krs 1 2009.01.20 17:02:16
@offside: igen, igen !
:-)
 Mégpedig a Főtér! A Magyar Televízió nézői 2008-ban Kaposvárt választották ugyanis az év városának. A Főtér című műsor 50 percben mutatta be a várost és közvetlen környezetét, bár úgy érzem, még legalább ennyi látnivalót gond nélkül mutathatnánk a…..
krs 1 2009.01.20 17:01:20
Csak előre Rosseb! Bánya Rapp 2008.12.20 08:29:18
 Nem akarom elvinni a blogot abba az irányba, hogy minden alja dolgot bemutassak, de e mellett egész egyszerűen nem tudtam szó nélkül elmenni. Ráadásul nem is új keletű az alábbi videó-klip. A leírás szerint kolozsvári Tranzit Alapítvány 2006. évi interetnikus…..
krs 1 2009.01.20 16:58:20
 Székelyföldi kirándulásaink alkalmával teljesen beleszerettem a székelyek egyszerű, mégis sokat mondó beszédstílusába, melyek bár magyarul vannak fogalmazva, néhány varázslatosan ismeretlen szavukkal teljes rejtvénnyé képesek változni a magunkfajta anyaországi góbék…..
 Az Új-Zélandi rögbi válogatott minden nemzetközi mérkőzése előtti perceket majdnem úgy várják a nézők, mint magát a meccset, hiszen minden ilyen alakalommal az „All blacks” egy hagyományos Maori törzsi harci táncot ad elő. Ez a tánc a Haka.  1884-ben,…..
krs 1 2009.01.20 16:53:13