Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cselcsillag

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Betty es Zoli utazasai Gasztro1 2011.01.18 11:02:25
Kezdjuk az itteni italkinalattal: BOR: Lindemann Semillion Chardonnay vezeti a feher borok listajat, voroseknel Zoli a profi, nala a nyero egy del ausztral Shiraz vezet...nekem furcsa az utoize....SOR: Cascade-tasman szarmazek a nyero Etel:Tengeri herkentyuk a magam reszerol,…..
Nehezen indult ez a nap....elindulasunk elott azt vartuk Zoli majd nem tud aludni...valtozott a forgatokonyv, nekem ma mar 4:29kor kinyilt a szemem es nem tudtam visszaaludni. Sikeresen atveszeltem a hajnalt mert a gepen kihagytam a Slacitol kapott fenykepezes alapismereteket, no ezt jol…..
Megjottunk Cairnsbe kora delutan, elfoglaltuk a szallasunk, ami majdnem akkora mint a lakasunk.:-) Osszeszedtuk magunk es elindultunk megnezni a varost. Az ido szottyos, nem igazan napos oldalat mutatja, viszont kb. 30 fok van.:-)Kicsit setaltunk, majd egy sor utan en (Zoli) szetestem a parton, a…..
Április 23-án, pénteken mutatja be Budapesten az új évjárat borait a Tokaj Reneszánsz 16 pincészete. A Tokaj Nyitány 2010-en a látogatók az egyesület tagjainak közel 50 borát kóstolhatják meg. Az esemény gondolatisága a tradíció és megújulás üzeneteit követi: egyrészt az…..
London átesett a tűzkeresztségen. November 2-án megtartották az első csak Tokajnak szentelt bemutatót az Egyesült Királyságban. A brit Decanter, a Tokaj Reneszánsz Egyesület és még sokan mások által szervezett, szponzorált Discover the Magic of Tokaji keretében 11 borászat…..
Amit az első eresztéshez írt előhangban írtunk, érvényes most is: "Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan…..
Cselcsillag 2009.11.04 21:40:16
@fiatalborivo: Egyetértek és kiegészíteném azzal, hogy szerintem, ráadásul itt olyan kifejezések kerülnek előtérbe, amelyek gyakran kerülnek szóba egy-egy bor kóstolásakor, kritikájakor. A Szerzők fogalom meghatározásait vehetjük akár "indító-gondolatnak" is, melyet mindenki hasznos további elsősorban tapasztalati elméletekkel egészít ki. Kétségtelen, hogy van, mit kiegészíteni. Várom a folytatást.
Cselcsillag 2009.11.04 21:49:39
@fiatalborivo: Egyetértek és kiegészíteném azzal, hogy a itt szerintem, elsősorban a napjaink borkóstolóin elhangzó fogalmak kerülnek előtérbe. A Szerzők nem titkolt szándéka, miszerint az itt szereplő fogalommeghatározások gondolatébresztőek legyenek, melyekről beszélgetni lehet. És kiegészíthetők olyan hasznos, tapasztalati információkkal, mint pl. Sárfehér hozzászólása. Várom a folytatást.
Újabb állomásához érkezett az alkoholista-technológiai forradalom robogó vonata. A szemfülesebbek már észrevehették, hiszen pár napja működőképes és a jobb sávban a reklámcsík alatti linkről is elérhető: elindult az Alkoholista Naptár. Ebbe próbáljuk összegyűjteni a…..
Cselcsillag 2009.10.06 23:09:48
Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint egy bordeaux-i bornak bejutni a terroirhívő szívébe - tartja a mondás. A kortárs borfundamentalista narratíva szerint ugyanis a Gironde-torkolat környéke maga a kénköves pokol, ahol kampós szarvú repülő borászok és villás farkú…..
Tikkasztó nyár. Tűző napsütés, szinte fojtogatóan nehéz levegő. Halk légyzümmögés, izzadt, borostás arcok. A vízparton palacsinta- és lángossütő bódék okádják magukból a forró sültolajszagot, még fullasztóbbá téve a nappalokat. A forróságban csak a magunkkal cipelt…..
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki hallotta Szepsy Istvántól azt az anekdotát, hogy előző este premier cru burgundiakkal kóstoltak össze Szepsy-furmintokat, és bizony a burgundiak szégyenben maradtak. Ha ő mondja, akkor így kellett lennie, de én fenntartás nélkül csak a saját…..
Kovács Gábor, a Bankár Holding alapítója, hetvenmillió forintos alaptőkével száll be a Buttler borászatba. Az új cég, a Gróf Buttler Borászati Zrt. továbbviszi a hasonló nevű kft tevékenységét. Az új cégben a Bukolyi családnak harminc százalékos részesedése lesz. A HVG…..
Cselcsillag 2009.07.20 08:40:46
@November: Azért itt lehet, hogy más probémák is voltak... Véleményem szerint a Mester maradjon a szőlőnél és a boroknál és bízza kedves emberekre a kapcsolattartást és a kóstoltatást.