Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dayaxx

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Nagyon sok humorosnak szánt mondatot írhatnék most az egészségügy helyzetéről, okoskodhatnék is, nagyon könnyen szereznék bólogató, hú de igazad van kommentelőket, én viszont inkább szeretném, ha kicsit tükörbe néznénk.    Betegtársak: Az angol beteg A neurológián kaptam egy négy…..
dayaxx 2019.11.17 16:08:13
@ABC Jozsi: Lassú öngyilkosság... keress egy jó diabetológust és diatetikust. Ha nem eszel cukrot, de eszel főtt krumplit, fehér lisztből pékárút, fehér rizst stb. akkor gyakorlatilag ehetnél cukrot is (pontosan olyan gyorsan emelik a vércukrot). Valószínűleg a mennyiségekkel is problémák vannak, ha még mindig megvan a 30 kg plusz... A látásodon kívül a magas cukor egyéb problémákat is okozhat hajszálereket tehet tönkre akár vesében is és az idegrendszerednek sem tesz jót (neuropátia). A sport neked valószínűleg arra volt jó, hogy lassabban romoljon az állapotod, sajnos egyéb életmód változtatás nélkül kevés.
dayaxx 2019.11.17 17:02:17
@ABC Jozsi: Keress egy jó orvost! (amúgy stressz emeli a vércukrot, szóval lehet egy új munkahely is segít :) )
dayaxx 2019.11.17 20:38:23
@Hórukk: Ha jól tudom már 10-es éhgyomi vércukortól javasolt, ha más módszerrel nem lehet az alá vinni. Viszont sokszor elegendő, ha csak bázis inzulint adnak. Pl. a ABC Jozsi esetéhez hasonlóban, napi egyszeri 24 órás inzulin beadásával a 8-13-as értékek már behozhatóak 6-10 közötti tartományba.
Minden tünetem előjött, pár nap alatt. Homályosan láttam, illetve zizegett a kép, jöttek, szúrtak, katéter, vérvizsgálat stb, szóval belekerültem a rendszerbe. Elvileg haza is mehettem volna, de az orvosom azt mondta, hogy ezalatt a következő tíz nap alatt elvégeznek rajtam minden fontos…..
dayaxx 2019.11.16 22:02:53
@I Love Buda: Amíg a politika és a törvények/rendeletek határozzák meg, hogy milyen kezelés érhető el, addig igen is sok köze van. Egy életszerű példa, hogy a jelenleg támogatással megkapható tesztcsíkok darabszáma nem fedezi a szakorvosok által javasolt mérések számát... és még a folyamatos vércukor monitorok elérhetőségét (egyáltalán kaphatóságát, nemhogy támogatását) ne is részletezzük...
Igazából lehetne a blogom címe skandallum. :) Bármi amiről írok, szembe megy a mainstream-mel. Hiszen a csapból is folyik, hogy a szénhidrát minden plusz kiló, és minden nagy segg fenék első számú kebelbarátja, és aki rá mer nézni egy baguettre, az rögtön a vesztébe…..
dayaxx 2014.10.16 21:22:23
@Perszonáltréner: Igen, csak felületesen, utaltál és paraméterek nélkül adtál meg egy számot. A 150 gramm nem egy 190 cm-s 95 kg-os pasinak kell, aki 5 kg zsírt szeretne leadni, hanem inkább egy 175 cm-s 80 kg-os csajnak, akin minimum 10 kg zsír van feleslegesen.
dayaxx 2014.10.17 11:33:49
@Perszonáltréner: Elnézést, nem kötözködni akartam. Örülök, hogy valaki megpróbálja fejben rendbe tenni a szénhidrátokkal kapcsolatos tévhiteket. Viszont, az általában és egyéb kifejezésektől ilyen esetben hidegrázásom van, van sokan félre értik és hülyeséget csinálnak, ezért jobb ha helyette egy fantom lényt körülírnak.
Egyébként I. típusú cukorbetegként és sportoktatóként van némi rálátásom a dolgokra.
Nagy port kavart az amerikai online cukorbeteg közösségben az alábbi levelezés. Illik vagy nem illik vércukrot mérni nyilvános helyen? Ez itt a kérdés. Miss Manners Ő "Miss Manners" a Washington Post olvasói levelekre válaszolós rovatának újságírója, aki amolyan modern…..
"Normál vagy light Cola, nem mindegy? Fogyózol?" - kérdezte tőlem tegnap a pincér, miután másodszorra mentem vissza pulthoz kicserélni az eredetileg light Cola-ként kikért, de normál változatként megkapott italt. Nem, egyáltalán nem mindegy. Fotó Valójában nem ez az első eset,…..
dayaxx 2013.06.10 11:00:51
@kiskatka: Nekem nem volt monitorom, de ez az emelkedés-esés, amit a túl gyors felszívódású szénhidrát okoz, nálam kritikus időszakban még egy somogyit is elindíthat, de rosszul is érzem magam (színezett pékárúval jártam már így sajnos). Valakinek nem ilyen kritikus, valószínűleg azon is múlik, hogy az inzulin miképp hat nála (elég nagyok lehetnek az eltérések).
1. Ha alul kibuggyan a mell, akkor biztosan nem jó méretű bikinit választottál. Ideális esetben a kosárnak vagy a pántnak pontosan a mell vonala alatt kell futnia. Persze ha felül vesz fel természetellenes formát a dekoltázs, az sem jó. 2. A 'minden méretre jó' fazonok a valóságban…..
OurFashion Hey Ombre! 2012.06.20 10:46:00
Bakos Eszter vendégcikke Biztosan mindenki emlékszik a pár évvel ezelőtti nagy melír mániára és persze a szőke lenövésre. Még a sztárok is előszeretettel mutogatták lenőtt tincseiket. Mint tudjátok, a divatban semmi sem vész el csak átalakulnak a dolgok: hát pont ez a helyzet…..
dayaxx 2012.06.20 16:57:17
@Grungie: tényleg inkább olyan, mint amikor valakinek szőkülésre hajlamos haja van és sokat jár nyáron napon és ősz végén nézel rá a hajára... (enyém ilyen lenne, ha mennék napra)
Egyébként zsíros, koszos és töredezett hatást kelt...
Ha már nyár, akkor kötelességünknek érezzük, hogy szóljunk egy szót a rövidnadrágokról is, ugyanis mostanában elárasztották az utcákat, a boltokat, a street style és a DIY blogokat is ezek a darabok.Nehéz megtalálni a tökéleteset, nagyon könnyen mellé lehet lőni egy-egy…..
Bevallom, Scarlett Johansson eddig nem volt épp a szívem csücske. Idegesített a kis malacfejével és a színészi eszköztára szegénységével is. Viszont most olyat nyilatkozott, hogy váó. Szó szerint idézek a The Huffington Postból. Ha ezeket nem ő írta, hanem a PR-ese, akkor is…..
Cukkerberg Jég dupla whiskyvel 2012.05.17 04:59:00
Ha eltekintünk a szélsőségektől, az italozás cukorbetegen sem tilos: tudni kell az italok cukortartalmát (extrém sok is lehet); ismerni a bennük lévő alkohol vércukorcsökkentő hatását; érdemes fejben tartani, hogy a becsiccsentett állapot és az alacsony vércukor érzésre…..
www.youtube.com/watch?v=I5EvWZ4Tydw..
dayaxx 2012.05.08 09:36:04
@Anselmo: A fotómodellek általában vastagabbak egy picit, a kifutókon szoktak pálcikaemberkék lenni, de ők ott biovállfák, nem a személyük a lényeg.
A jojo diétás részekkel nem értek egyet, mivel az az emberi butaság terméke, ha egy kicsit is utánanéz valaki a szervezet működésének, akkor eszébe sem jut ilyet kipróbálni...
Szerintem ami részben az állam feladata lenne valójában az az egészséges életmódra nevelés más iskolai keretek között, valamint a mozgás megszerettetése a gyerekekkel.
Cukkerberg Annyira szeretnék... 2012.03.25 06:59:00
...magyar sportoló cukorbetegekről írni! Te sportolsz? Ismersz olyat, aki sportol? Nem feltétlen versenysportra gondolok! Kíváncsi lennék, mit sportol és hogyan, vannak-e tippek, trükkök, hogyan tudja a vércukrát beállítani, stb. Írjatok nekünk! Addig is, amíg elárasztotok minket…..
dayaxx 2012.04.04 10:19:30
@nickbeat78: az első 4-5 évben nekem sem volt semmi bajom, viszont utána már ténylegesen megszűnt az inzulin termelés (avagy kritikus szint alá csökkent), és már nem tudta csillapítani a kilengéseket és jöttek a hullámzó, front, stressz, és hormonháztartás (és minden) függő cukrok, "gyönyörű" somogyi effektusokkal.
Remélem te nem jársz így, és mindig szépek maradnak az értékeid.
Makeup Blog Mi a méretem? 2012.02.19 19:00:00
Szuper lenne, ha minden márka azonos számozást használna, de sajnos korántsem ez a helyzet. Sőt sokszor az azonos számok is más méretet takarnak. Egy brit programozó hölgy, Anna Powell-Smith nem hagyhatta megoldatlanul ezt a súlyos problémát és elindította a What Size Am I?…..
Február 1-től új támogatott vércukormérő készülék érhető el itthon: a DCont Ideál a 77 Elektronikától. Már találkozhattatok a mérővel reklámokon, az Alapítvány vércukormérő kampányain vagy akár a Világnapon, de most már fel is lehet íratni. Az Ideál a széles…..
Praxis Meghalt a szerelmem 2011.12.30 11:29:00
Nem egyedi a történetem, tudom. De attól még mélységesen szomorú, mi több, tragikus.Az év elején történt meg velem, s a Szerelmemmel a saját otthonunkban. A Szerelmem meghalt. Akkor, év elején. Nem kellett volna így történnie.   Most úgy nagyjából elképzelem a sok -…..
dayaxx 2011.12.30 23:34:11
@csak néha benézek ha marhaságot látok: igazán jó könyvet nem igazán találni, inkább csak 2-es típusú cukorbetegeknek diétázós könyvet, ami csak kicsit említi az inzulint, és a szervezet reakcióit mindenféle élethelyzetekre már nem igazán. (kerestem, magamnak)
Bocs, de azt cáfoltam meg, hogy mennyit emel (csupán egy nagyságrendi probléma volt), nem azt, hogy ennek milyen hatása van adott helyzetben (ilyenben még nem voltam szerencsére)
dayaxx 2011.12.30 23:50:54
@DarthVader: szokott inzulin szokott étel nélkül??? Ne menjünk be a hipoglikémia-ellenreguláció stb. körök elemzésébe.
dayaxx 2011.12.30 23:52:57
@rikitiki: Ezt értem, tudom, de nem ezt próbáltam kifejteni...
Korábban már beszámoltunk nektek az Attitude bolt megnyitásáról a blogon. A márka ugyebár Zoób Kati és a Kézmű Nonprofit Kft. nevéhez kötődik. Nem olyan rég kaptunk egy képet arról a táskáról, ami a kampányképeken is szerepel. Élőben sajnos még nem volt alkalmam megnézni,…..
A most dúló kánikulában, lengén öltözött emberek között járkálva még feltűnőbb, mennyi túlsúlyos és elhízott férfi és nő rója az utcákat. Olyan sok, hogy már-már hozzászoktunk a látványhoz. Úgy tűnik, többségünk nem csak az utcán, hanem otthon a tükörben is. A…..
dayaxx 2011.09.07 09:03:42
@mutant: Szerintem ez egy kicsit kifogás szagú. A napi 5 alkalommal kis mennyiséget kajálást meg tudod csinálni. Húst enni nem kell minden nap, lehet helyette zöldséget is. Valamint jól meg kell nézni a kaják összetételét, mert pl van sajátmárkás volkorn, graham kenyér 0,5kg-os kb 160 ft-ért...
Mozgás: nem csak ugrálós mozgás van, nagyon sok akár otthon végezhető gyakorlatot lehet csinálni, amivel egy kicsit karban tudod tartani magad.
(Nem a levegőbe beszélek, volt pár csóró évem, egyetem+munka+szigorú diéta eü. okokból)
Továbbra is tartom, hogy DVD-re otthon tornázni unalmas, egysíkú, esetenként veszélyes, de Noéminél olvastam Leslie Sansone gyaloglós videóiról, és gondoltam, a helybenjárást annyira nem lehet elrontani rossz technikával, így kipróbáltam az Ötmérföldes Zsírégető Sétát.5…..
dayaxx 2011.08.18 11:28:27
@Zabalint: Vagy nem a lustáknak van, hanem azoknak akiknek nem futja csoportos és egyén órákra vagy nem fér bele az idejébe vagy nem szereti vagy....
Sokáig tornáztam DVD-re, könyvből stb, de csak olyanra, ami értelmesen elmagyarázta a feladatokat, amit lehetett követni. Minden esetre azért óvatosan kell bánni velük, normális testtudat nélkül nem lesz hatékony egyik sem... Megfelelő számú anyag variációjával egész jó mozgásprogramot lehet összeállítani:)
Próbáltam a futást is nem esett jól valamint, néhány hét alatt iszonyatosan unalmassá vált és nyűg volt elindulni, nem volt hosszú életű próbálkozás.
A következő posztot főleg azoknak ajánlom, akik érzik a teljes káoszt a kardio - aerob - anaerob fogalomkörben. Megpróbálom közérthetően, de nem lesz könnyű olvasmány. (Ha ez vigasztal bárkit, a fejemben értelmesen összeszedni sem könnyű.) A fogalmi kavarásokat az okozza, hogy…..
Amikor sportteljesítményről van szó, a büszke szülő könnyen dobálózik a gyerek tehetséges jellegű dicsekvésekkel, a kudarcok könnyű magyarázata pedig a nincs ehhez igazán érzékem. Anélkül, hogy a képességek-készségek kérdésébe belemennék, érdekes lehet megvizsgálni,…..
dayaxx 2011.07.11 11:22:50
@Szöszkeboszi: Azért a testalkatot is figyelembe kellene venni, mivel az is a genetikán múlik. Ez alatt értem, hogy 180-as nőből nem lesz tornász, ahogy 160 cm magassággal is csak relativ tud jó lenni valaki magasugrásban, de az olimpiára kijutni már esélytelen.