Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borenbukk

0 bejegyzést írt és 1741 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem egyszer kapom meg azt a kritikát, hogy nem átlagos nőket, hanem "túl vékony" nőket mutatok a blogon, mint ideális női alak megtestesítőjeként. A 30 év körüli nőket fogom most egy kicsit jobban bemutatni, hogy tényleg a valódi képet kapjuk, mit is jelent vagy hogyan néz ki egy átlagos 30 év…..
Borenbukk 2015.04.28 21:25:27
@Lenina Huxley: Kerlek szepen, te egy nagy hulye vagyol! :) Azzal a konfiguracioval, amit leirtal, keptelenseg 55 kilosnak lenni anelkul, hogy ugy neznel ki, mint aki mult heten ehen halt. Oke, kicsit terminators lehettel eredetileg, de izmot csak akkor akarjon leadni az ember, ha nagyon szukseges. 55 kilo meg 1,60-1,70 kozott legyen egy no, ne 1,78-nal.
Borenbukk 2015.04.28 21:47:32
@emzéperiksz: Szenhidrat. Az nagyon sokfele. Es emiatt a steak vs croissant osszehasonlitas is santit. Ha pusztan a kaloriakat szamolod, akkor lukra futsz. Termeszetesen ha szigoruan betartod a napi kaloria bevitelt, akkor mindegy mit eszel, fogyni fogsz, de forrastol fuggoen nagyon megszenvedhetsz vele, es/vagy az egeszsegedet is tonkreteheted. Pl. ha tisztan egyszeru szenhidratokkal probalkozol(a croissant foleg az), akkor gyakorlatilag egesz nap ehes leszel, kiveve kozvetlen az etkezes utan, amikor meg elarasztod a szervezeted cukorral. Ugyanez tisztan steakbol sem jo otlet, de azert valamivel jobb, mint az elobbi.
Bár már jócskán a tavaszban járunk, mégis sokan kezdenek bele a fogyásba / gyúrásba annak reményében, hogy júniusban már Schwarzeneggerként fognak feszíteni a strandokon. Aki kicsit is jártas a testépítésben, az tudja, hogy a strandszezonra szeptembertől kezdve kell készülni…..
Borenbukk 2015.04.11 23:01:52
@lifelike: Sok sikert az etrend alapu szalkasodashoz! :)
Mozgas nelkul mar a negativ kaloria egyensulyt is nehez osszehozni. Ha megis sikerul, az eredmeny egy lottyed nyuzuge lesz, aki alatt legalabb kevesebbet mutat a merleg.
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
„A gyilkosok »kultúráját« provokálni véleményem szerint iszonyatos játék. Az amúgy is jelen levő veszély olyan szintre emelése, ami egyszerre értelmetlen és elviselhetetlen.”Nem kellett három nap sem, hogy a francia szatirikus lap munkatársainak kivégzése után kialakult…..
Borenbukk 2015.01.13 17:21:13
Borenbukk 2015.01.13 18:47:56
@mrZ: Az. Fizikai alapelvek. Krater. Es a dramaturgia sem megfelelo.
Fölösleges „milliárdokat pazarolni” rákkutatásra, amikor ez a legjobb módja a halálnak. Mielőtt nekünk esne mindenki, gyorsan leszögezzük, ezt nem mi állítottuk, hanem egy neves orvos, a British Medical Journal volt főszerkesztője. Szögezzük le rögtön az elején: (a belső…..
Borenbukk 2015.01.04 22:33:46
@Void Bunkoid: "Az élet nem öröklétre van kódolva, hanem arra, hogy idővel elmúljon, és helyet adjon egy új életnek."

Mar most is eleg alaposan belekontarkodtunk abba a szent eletbe, pedig gyakorlatilag vakon tapogatozunk. :)
Borenbukk 2015.01.04 22:38:23
@Rongy Rázó: Akkor most mit is szeretnel igazan? Mert amit itt irtal, az egy nagyon korrekt velemeny, amire barmikor odatennem a sajat szignomat is. Amit elotte elovezettel, az meg csuklofelhasogato elmebaj.(Mar bocsi!)
Borenbukk 2015.01.04 22:41:00
@Rongy Rázó: Nem kiforgatom a szavaidat, hanem megmutatom, mit is jelentenek nyersen, onmagukban, ha leporoljuk roluk a nagy kodos nekibusulast. Ha nem tetszik, ne ram haragudj.
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
Borenbukk 2014.12.17 17:52:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Atfutottam az eredeti angol levelet. Osszefoglalnam: Az egernek igaza van. Nagyon akarni kell az Indexesek interpretaciojat hazugsagnak latni, hogy sikeruljon. Lasd meg: "nem volt taggyules".
Nagy felhajtás övezi Christopher Nolan új filmjének, az Interstellar-nak a bemutatóját, ez adja aktualitását a mai bejegyzésemnek. Tudományos/technológia jellegű poszt már régen volt, legfőbb ideje hát meglovagolni a film által kiváltott érdeklődési hullámot. Egy igazán…..
Borenbukk 2014.12.06 14:20:49
@Gazz: Nem veletlenul neznek sokan gyanakodva az egsze mutatvanyra. :)
Eppen azert mondtam, hogy ha a figura allitasai igaznak bizonyulnak, akkor egy fust alatt az ingyen energiat is feltalalta. Lassuk be az 1 kW befektetendo mikrohullam energia eloallitasahoz eleg az egy tonna toloero es meg marad is boven. Kvazi tenyleg orokmozgo.
Ugyanakkor az okos emberek kozzul paran eljatszottak az egesz elmelettel, es olyan feltetelezesekkel alltak elo, hogy szo nincs arrol, hogy ez a cucc energiat alakit at(elektromosat mozgasiva), hanem valamilyen "kulso" erot csapol meg. Peldanak lasd a vitorlas hajot, ami onmagaban energia megmaradasi nonszensz. Persze, ha figyelembe vesszuk a szelet, mint "kulso" erot...
Borenbukk 2014.12.06 14:23:56
@Gazz: A centrifugalis ero nagyon kenyelmesen megtartja a palyan egy urlift felso allomasat.
Borenbukk 2014.12.06 20:02:17
@VoluntartistA: Meg az sem biztos, hogy eletkepes megoldas lenne, de "a teher lerantja a liftet" aligha okozna problemat. :)
Mindent megmondtunk előre. Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel…..
Borenbukk 2014.11.23 22:07:06
@sárospataki lány: Stop! Az egeszsegugy is adossagspiralt okoz. Ha arra nem koltene az allam, akkor nyilvanvaloan alacsonyabb lenne a hiany. Ugyanez igaz az oktatasra, a kozlekedesre, a hadseregre es mindenre, amire az allam kolt. A manyuppal eppen az volt a terv, hogy az allam lemond a bevetel egy reszerol, hogy azt a delikvens(nek) felretegye a nyugdijara. A kieso bevetelt peldaul az azon frissiben meglepett korhatar emelessel szandekoztak kompenzalni, es eleg nyilvanvaloan kigazdalkodhato lett volna.
En azt szoktam mondani, hogy a hianyert a manyupot okolni olyan, mintha az alkoholista, lancdohanyos apa es a tv shop fuggo anya elhataroznak, hogy a gyereknek ezutan havonta felretesznek valamennyi penzt, majd tiz ev mulva kijelentik, hogy ez igy nem mehet tovabb, mert a gyerek betetje nyomorba donti oket.
Borenbukk 2014.11.23 22:20:08
@sárospataki lány: Mar hogy a picsaba lenne nullszaldos? Ha mindegyik koltsegvetesi tetel nullszaldos lenne, akkor a teljes koltsegvetesnek is nullszaldosnak kellene lennie, nem? Es nem, az allam nem vallat kamatfizetest, csak kapora jott neki hogy van akit tud kotelezni az allampapir vasarlasra.
Nem találunk szavakat, nem kapunk levegőt. A Dél-Dániai Egyetem tudósai (dánul jobban hangzik: Syddansk Universitet) olyan különleges szintetikus kristályt fejlesztettek, amely a környezetéből képes elvonni és korlátlan ideig tárolni az oxigént. Találmányuk nagyjából azt…..
Borenbukk 2014.11.13 17:13:01
@anyadmajma: "És amilyen hülye vagy, simán elhiszed, hogy a 60méteres mélységbe a búvár tüdejét 6bar nyomással fújja a palack."

Az meg hagyjan, de a buvarok is kenytelenek elhinni, kulonben megfulladnanak.
Borenbukk 2014.11.13 17:19:10
@VogelZsigmond: Lehetne valami rebreather szeru cuccot barkacsolni, csak az oxigen tartalekot ezzel megoldani palack helyett?
Borenbukk 2014.11.13 17:39:11
@VogelZsigmond: Tudom, hogy van olyan, azert kerdeztem, hogy nem-e lehet az oxigen tartalyt ezzel lecserelni abban a rendszerben? Mivel errol a kristaly cuccrol es a rebreatherrol is csak eleg vazlatos ismereteim vannak, igy lehet, hogy egbekialto marhasag az otletem.
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb tévhiteket, amiket nap mint nap próbálok írtani az emberek fejéből. Sajnos amíg inkompetens újságíró lányok két rúzs teszt között az edzésről is írhatnak, addig elég nehéz dolgom lesz. Próbálok szembemenni a Cosmo vonallal, bízom…..
Borenbukk 2014.10.10 14:57:04
@dukeekud: Ez sem feltetlenul igaz. Az embereknel nem csak a mennyiseggel van gond, hanem az osszetetellel. Tul sok, tul konnyen feldolgozhato szenhidratot eszunk. Ezeket olyan gyorsan bontja cukorra a szervezet, hogy hacsak nem kemeny edzes kozben ebedel az emlitett atlegember, akkor a folosleg nagyon gyorsan megy zsirba, az etkezesek kozott meg kb. ehezni fog. Az extra szemetseg, hogy ekkor meg nem a zsirnak all neki a szervezet, hanem az amugy nem nagyon hasznalt izmoknak.
A Fidesz -- a saját szempontjából stratégiai hibát vétve -- politikai csapdába hajszolta az országot. Olyan versenyt indított a lelkekért, amelyben féltávnál ugyan vezethet, de nem nyerhet meg, mert (1) már látszik, hogy a nemzetközi környezetben nem fog beállni az "unortodoxiát"…..
Olykor előfordul, hogy egy politikus többet elárul, mint amennyit szeretne, ez történt Varga Mihállyal is. Újabb brutális megszorítások lesznek úgy, hogy a választások előtt hallgatnak azokról, s később sincs róluk társadalmi vita. Nehéz eldönteni, mi a nagyobb baj: a…..
Borenbukk 2014.09.24 13:58:21
@Kivlov: Az a baj, hogy a kozszferat nagyon le kene faragni, csak akkor mukodeskeptelenne valik a jelen strukturaban. A helyzet pillanatnyilag az, hogy lablogazok es a vegletekig tulhajtottak is vannak boseggel a rendszerben. Mar most is letszamhiany van sokfele, ugyanakkor ennek az is az oka, hogy nem hatekonyan gyakran felesleges munkat vegeztetnek veluk.
Borenbukk 2014.09.24 14:18:42
@Kivlov: Ezert aggodok eppen. Ezek a figurak keptelenek normalisan megcsinalni valamit, es itt gyakorlatilag ujra kene alkotni a magyar allamot. Eselytelen.
Szombaton, szeptember 20-án egy zágrábi téren tartottak demonstrációt a horvát állam és a Szentszék közötti Vatikáni Szerződés felmondását követelő szervezetek. Egy ellentüntető, dr. Ružica Ćavar: "Vörös bűnözők, adjatok vissza mindent az egyháznak, amit elraboltatok!"…..
Borenbukk 2014.09.24 13:06:48
@Ad Dio: "az ateizmus épp olyan vallás mint bármelyik másik."

Nepszeru ostobasag, de nem igaz. A kovetkezo mondat annal inkabb. Tenyleg vannak akik fanatikus vallasellenes gyuloletig kepesek eljutni az ateizmustol.
Szóba került az imént Paks 2. Tudja, abból mi érdekel engem? Hogy a beruházás a magyar állam, a magyar adófizetők érdekét szolgálja, valamint minél több magyar cég vegyen részt a kivitelezésben. Ez érdekel, ugyanis nemzeti protekcionista vagyok. Nekem sosem volt bajom azzal, ha a…..
Skócia jó eséllyel a függetlenségre szavaz, az Alternatíva Németországnak (AfD) másfél évvel a megalapítása után tartományi parlamentekbe jut(ott), hogy csak a két legfrissebb fejleményt említsem, tehát olyan országokban gondolják újra a gondolati és államszervezeti…..
Borenbukk 2014.09.10 14:03:25
@bölcsbagoly: Kevesse szamit, hogy utobb azt allitotta, kifizeti. Amikor tortent, kozpenzbol fizettek. Vagy ezutan az lesz a szabaly, hogy barmire lehet kolteni az allam penzet, csak ha eszreveszik, ki kell fizetni? Es ez csak az allam penzere vonatkozik, vagy mindekiere? Mert ha mindenkiere, akkor gyakorlatilag megszuntettuk a penzugyi buncselekmeny jogallasat.
Borenbukk 2014.09.10 14:56:57
@bölcsbagoly: Amely szerzodes kimondja, hogy a penz felugyelete a donor orszag hataskore.

Az Okotars nem tiltakozik. Minden idevago iratot nyilvanossagra hozott. Ok a kormany turkalasa ellen tiltakoznak, mert nyilvanvalo mi a celja, es meg koze sincs hozza.

A palyazatok elbiralasa teren pedig csak annyi titkolni valoja van, amit a szerzodes eloir szamara.
Borenbukk 2014.09.11 07:52:22
@Counter: "Nem gondoltam volna egyébként, hogy lehetséges ilyen mértékig pallérozatlannak lenni..."

Ez nem (csak) pallerozatlansag. Ez az ostobasag egyik legremekebb markere. Keptelen elvonatkoztatni onmagatol(vagy az oveitol) es az erzelmeitol. Amit o tesz, vagy neki jo, az nem lehet rossz. Ha felmerul, hogy ugyanaz masok altal eloadva rossz, akkor valami logikus megkulonbozteto ismervre/elvre van szukseg, ami miatt "az maaaas". Mivel a logika nem az erossege - hiszen akkor mar maga a problema sem letezne - egyre kinosabb es zavarosabb eltereseket es magyarazatokat kell kifundalnia.
Az Én, a robot című filmben Will Smith karaktere azért gyűlölte a gépeket, mert egy korábbi autóbaleseténél, mikor egy tizenéves kislánnyal együtt a vízbe zuhant, a segítségükre induló robot gyors kalkulációja alapján az ő megmentésének volt nagyobb esélye, így ő tovább…..
Borenbukk 2014.08.08 13:54:33
@Borenbukk: Basszus, meg ezt sem sikerult hibatlanra. Istbiz, nem szandekos. A hule blogmotor elnyelte a masodik sor behuzasat.
Borenbukk 2014.08.08 14:03:32
@bahahaha: "Egyébként is elég idióta álláspontnak tűnik az, hogy inkább haljanak meg tízszer-szízszor-ezerszer többen az utakon, csak legyen kit hibáztatni."

Egyetertek. Ha megoldando kerdes, akkor jogos. Ha ellenerv a robotautokkal szemben, akkor idiotizmus.
Borenbukk 2014.08.08 14:09:59
@Nazareus: Tovabbra is fenntartom, ez egy allerv. Tokeletesen igaz es tokeletesen irrelevans.
Lasd meg: Lehetetlen az embenek karjaival csapkodva repulni. Szerintem lehetseges, hiszen en is kepes vagyok husz centi magasra felugrani.
Ateistának lenni nem könnyű az Egyesült Államokban. Egy nemrég készült felmérés szerint az amerikaiak az egyik legkevésbé szívesen éppen egy nem hívő emberrel osztanák meg az asztalukat. Úgy tűnik az ateisták úgy érzik lépniük kellett, saját TV csatornát indítanak,…..
Borenbukk 2014.08.06 10:52:17
@vilagnezet.blog.hu: Te IGe! Nalatok kotelezo logikabol szigoruan felmentettnek lenni?

Az ateista nem hisz semmifele isten leteben. Ehhez nem szukseges egyenkent definialni minden isten szeruseget az utolso hazimanoig.
Es itt amugy is amugy is alljunk meg egy pillanatra a "nem hisz a letezeseben" kifejezesnel. Vallasos korokben nepszeru, szerintem gyakran omaguk szamara is eszrevetlenul fejben megforditani a kifejezest, igy a "nem hisz a letezeseben" atfordul "a nemletezeseben hisz"-be. Ezen logikai baki elkovetese utan mar tenyleg ugy tunhat, az ateizmus is csak egyfajta hit.

Btw.: Az eredeti felvetesed esetleg ismeros lehet a mindenfele sotet nacik ervelesebol, akik kivalasztanak egy marginalis ismervet(Pl. Kis bajuszka az orr alatt, mert az sem szukseges, hogy az ismerv valos legyen.), es annak hianyaval szandekoznak bizonyitani, hogy marpedig nem is nacik. Na most, amennyire en ismerlek, naluk eleg konnyen kiszurod ezt a csusztatast, magadnal meg nem sikerul.
Liberatórium Úristen! Elavultunk. 2014.08.04 09:00:00
Orbán demokráciabontó beszéde megint nagy indulatokat kavart, de én juszt se erről fogok beszélni. Az kicsit túl van lihegve, mert eredeti kontextusában kicsit enyhébben hangzik, mint a kiragadott részletek. Sokkal inkább az a baj vele, hogy 80%-ban bullshit, 20%-ban hülyeség. De…..
Borenbukk 2014.08.05 14:17:12
@paráznabillegető: Maxi egy nagyon specialis ember tipus. O szigoruan az elvei alapjan itel. Homokos rossz. Kereszteny jo. Orosz jo. Liberalizmus rossz. Konkret esemenyek ezeket nem befolyasoljak.
Borenbukk 2014.08.05 15:14:35
@maxval, a gondolkodó birca: Azokat nem. Csak te a az esemenyek megiteleset is az elveidbol vezeted le. Ja, es a masik, hogy az "elveid" akkora baromsagok, hogy az ellenkezojuk se igaz.
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
A magyar kormányfő a hétvégén Erdélyben, a tusnádfürdői Bálványosi Szabadegyetemen tartott, szokás szerint, markáns politikai beszédet. Orbán Viktor kitért rá, mint az elmúlt bő 4 év során már oly sokszor, hogy szerinte a nyugati világnak leáldozott, így a jövőt hazánk…..
Borenbukk 2014.07.29 11:44:14
@Németh Áron Attila: Ne kovesd el azt a hibat, hogy vitatkozni probalsz vele. Uj generacios troll a szentem, csak majdnem random mondatokat dobal rad, hogy lefoglaljon. :)
Borenbukk 2014.07.29 13:50:27
@maxval, a gondolkodó birca: Nem, de nem is mondta senki. O amugy inkabb feudalista(van ilyen szo egyaltalan?).
Borenbukk 2014.07.29 13:52:27
@Éhes_ló: Na Paci, te meg hianyoztal. (Amugy nem veletlenul a te tizenotod nicked ez a mi geckonk?)
         Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a…..
Borenbukk 2014.07.27 19:17:55
@vakapad: "Ha nyugati színvonalú gazdaságunk van 1989-ben,"

De nem volt. Es valami veletlen egybeeses folytan az egesz keleti blokban senkinek sem volt.

Lasd meg: ha a vakond magasabban tudna repulni, mint a vereb...
Borenbukk 2014.07.27 19:25:02
@Stabilo: Ha 10 gramm alatt van, akkor 100 frank, de nem hiszem, hogy nagyon kepesztenenek a hatosagok a kirovasaban. 4 kilo folott kerul eloszor szoba szabadsagvesztes.
Borenbukk 2014.07.27 18:57:27
@jotunder: Nem tul biztato, nem tul biztato. De milyen ugyesen tud beszelni rola...
Megadták a kilövési engedélyt a civilekre Tusnádfürdőn Mottóm Orbán Viktor bátorító javaslata: “Félelem, begubózás és visszahúzódás helyett bátorságot, előretekintő gondolkodást, ésszerű, de bátor cselekvést javaslok a Kárpát-medencei magyar közösségnek, sőt a…..
Borenbukk 2014.07.27 18:53:58
@MACISAJT: Maci, Maci, te meg mindig foglalkozas szeruen hazudozol? A norveg penzek felhasznalasat a legtobb szervezet teljesen nyilvanossa tette az interneten. Hogy Lazart es baratait elkuldtek az anyjaba, az meg nagyon helyes. O csak megszerezni akarta a penzeket.
Borenbukk 2014.07.23 10:53:17
@zsazsu4: Oke, hogy focistanak nem kell feltetlenul okosnak lenni. Balotellinel is lehet talalni okosabb feheregereket(a kitomottek kozott is), de o emellett kurva jo focista. Ezek a figurak meg amellett, hogy ugy tunik, egy vekony szelet zsiros kenyeret sem tudnak elkepzelni reszletes leiras, rajzok, es bemutato videok nelkul, meg focizni sem tudnak.
Borenbukk 2014.07.23 14:19:56
@vakapad: "A játék viszont egy kicsit bonyolultabb ennél."

Tenyleg? Es a jatek bonyolultsaga hogy viszonyul a 6:1-hez? Es hogy viszonyul a szamolatlanul ontott allami penzhez?
Borenbukk 2014.07.23 14:35:22
@vakapad: Remek csapatok eseten elofordul, hogy a remek csapatot a remekebb csapat bucira veri. Minket meg mindenki.