Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banyamancs

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2006-ban és 2007-ben magyar régészek egy maroknyi csoportja két ásatási szezonon keresztül részt vett a Nílus szudáni szakaszán épülő Merowe vízierőmű által veszélyeztetett terület leletmentési munkáiban. A túlnyomórészt magánfinanszírozású expedíció korábban nem…..
banyamancs 2009.06.26 21:01:17
„Ha ilyen barátaink vannak, akkor ellenségekre már nincs is szükségünk!” –jutott eszembe a régi mondás, amikor néhány napja azt a hírt hallottam egy ismerősömtől, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogászai egyelőre nem javasolják a feljelentés…..
banyamancs 2009.05.26 12:45:36
Hűha! Hát itt is forró a talaj ha jól látom! A kedves nem régész embertársaknak csak annyit szeretnék mondani, hogy én is városközpontban lakom, a főtéren ráadásul, tehát tudom, hogy micsoda öröm, ha rendesen meg van csinálva, és nem csak egy nagyon betonkupac, de értsetek meg minket is. Bár én még csak régészhallgató vagyok, de higyjétek el, mikor elkezdünk tanulni, nem kezdjük el dörzsölgetni a markunkat, hogy amint hatalmat kapunk majd jól kitalunk az ún. civilekkel. Minket is ugyanúgy ellehetetlenít a kormány meg hatalmat kapott elemek, akikre néha még egy döglött fikuszt sem bíznék. Az hogy a tér építése ideiglenes munkahelyeket teremt az oké, a családomban is sokan küzdenek hogy legyen munkájuk. Én ezt értem, de a régész meg haljon éhen. Kérem ezt is figyelembe venni. És a belátás és az összefogás(merthogy inkább arra lenne szükség anyázás helyett) az nem műveltéség kérdése. Ezt csak abból gondolom, hogy a nagymamám az 5 elvégzett osztályával megérti az ilyen dolgokat, neki fontos a kultúra. Akkor a magukat olyan okosnak tartó emberek miért nem értik, hogy jelenleg ennek az ország csak a múltjára támaszkodhat, arra lehet büszke, mert arra nem ami most itt megy. Na nem nyavalygok, inkább tanulok a vizsgámra, mivel még bízom abban hogy egyszer minket is elismernek és inkább összefognak velünk a "civiliek", mert úgy minden könnyebben és gyorsabban megy. Mindenkinek békés, jó hírekkel teli napot kívánok!
Sírásók naplója Jégemberek 2009.01.19 04:00:00
Hideg földből, fagyott kézzel, töredezett csontokat, cserepeket kibontani igazi rémálom minden régész számára. Aki egyszer is részt vett téli feltáráson, az tudja, hogy milyen a hajnali ködben végigbotorkálni a göröngyös felületen, munkára ösztönözni a mogorva munkásokat,…..