Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toni1977

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ádám meglepődve tapasztalta, hogy évek óta elhanyagolt nyaralótelke vidékén az önkormányzat kiszervezte a szemétgyűjtést, akik most visszamenőleg ki is számláztak neki fél év fantomszemétszállítást: Ma landolt a postaládábmabn egy számlának látszó levél a Remondis…..
Elég régen posztoltam egy másik sorozat kapcsán: ez a Zshelyszínek. Volt már poszt az amerikai kisvárosról, a lakatlan szigetről , a repülőgépről a barlangról és legutoljára 2008 októberében a kísértetházról. Hosszú idő után jöjjön a folytatás az űrhajóról!Az űrhajó…..
A Homárhoz forduló Naiv Ügyfelek nagy része ki van borulva az őt ért inzultuson, de ilyen szomorú sztorink még nekünk is ritkán akad. Orsi édesapja hetekkel ezelőtt halt meg. A gyászoló gyermek elküldte a halotti anyakönyvi kivonatot és a mérőóra állását a szolgáltatónak,…..
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..
Hatalmas káoszt okozott a főváros közlekedésében, hogy a tervezettől eltérően mégsem indult el ma reggel a 4-es metró már utasokat is szállító próbaüzeme Dél-Buda és a Kálvin tér között. Az első napon ugyanis hét szerelvény ki sem tudott állni a kocsiszínből, további…..
Csillagidő: 41503.7. A Csillagflotta üzenetére az Enterprise a Semleges Zónába indul, hogy felderítsen egy csatát és mindenbe beleüsse szépen ívelt, gömbölyű orrát. Mikor az észlelt esemény helyére érnek egy erősen amortizált szállítóhajót találnak, amire talán a…..
Mai hősünk a horror és sci-fi világ kultikus hőse és a Star Trek franchiseok kihagyhatatlan szereplője. Pedig csak ilyen kielégületlen magyar tanár feje van, aki a nyári táborban összelopott tini bugyikat rejtegeti az Ady kötet alatt. Mégis igazi kőarc! A napfényes Kaliforniában…..
toni1977 2009.08.25 08:24:14
@holex: Az nem ő volt.
Nagymamám azt mesélte, hogy a negyvenes években feléjük (vidéki város) sokkal gyakrabban szültek otthon a nők, mint kórházban. Akkoriban ez volt természetes, ennek oka jórészt nyilvánvalóan az egészségügyi infrastruktúra hiánya volt (és még sorolhatnánk az okokat), de…..
toni1977 2009.08.14 10:45:07
@Őrnagy Őrnagy:
A modern orvostudomány áldozatai erről másképp vélekednének. ( pl..műhibák, kórházi fertőzések, félrekezelések.)
Az orvostársadalom ellenállása pedig elsősorban a paraszolvencia elvesztése miatt áll fenn. Mennyit bukik egy doki éves szinten ha a nők pl. 20%-a otthon szülne (és a doki csak 100eFT kér egy szülésért) ?
Az empátia hiánya(fásult nővérek) és a magánszféra semmibevétele(több ágyas szobák, látogatási idő, korlátozott mozgástér), a rideg környezet egy kórházban sem teszik szimpatikussá az ott tartózkodást.
+ sok esetben spártai körülmények
toni1977 2009.08.14 11:06:45
@Őrnagy Őrnagy:
Sajnos a legtöbb helyen nem az adható kategóriába tartozik. A dokik rá sem néznek a leendő anyukára amíg nincs mani vagy kitalálhatod ki lesz a vizsgálatokon aki a legtöbbet vár.
Szűkebb hazámban nagyon sok olyan idős ember él akit otthon szült meg az anyukája. Túlélték.
Normális higiéniai körülmények között alig nagyobb a csecsemőhalandóság. Régen a csecsemőhalandóság elsődleges oka a higiéniai hiányosságok és a védőoltások hiánya mellett a nehezebb életkörülmények voltak.
Higiéniai okokra hivatkozva egy 2010-től hatályos rendeletmódosítás megszüntetné a hagyományos disznóvágást - írja a Magyar Hírlap. Ideje is volt már hogy a szakértő kormány ezzel is foglalkozzon, hiszen látjuk-érezzük-tudjuk, hogy az ország nagyobb problémái meg vannak…..
toni1977 2009.07.29 10:58:10
@RAMBO: River Cottage-t Mo.-n hetente büntetnék meg sok százezer ft-ra.
Gordon Ramsey pedig az étterméhez még a hatósági engedélyeket sem tudná megszerezni.

Az élelemiszer higiénia amennyiben saját fogyasztásra kerül a létrehozott áru, termék szerintem mindenkinek magánügye kb. edd meg amit főztél alapon.
Latin-Amerika több évtized megfeszített munkájával válaszolt az NDK-s úszónők által okozott fenyegetettségre. Egy kicsit nőiesebb, egy kicsit kisebb de a miénk, egy igazi burito Ripley hadnagy: Michelle Rodriguez. Valószínűleg amikor megfogant a női kromoszómák egy része ott…..
Szidjuk, mert szidjuk. Szidjuk mert barmok hoznak értelmetlen döntéseket - legtöbbször. De most láthatjuk, hogy néha értelme is van - de persze a pénz fog beszélni továbbra is. Az ORTT-ről beszélek. -Tizenkét órás - déltől éjfélig tartó - képernyő-elsötétítéssel büntette…..
Folytatjuk ZShercegnő sorozatunkat, ezúttal a messzi északról érkezett Natasha Henstridgeről lesz szó, aki minden idők legdögösebb alien királynője. A kis Natasa Kanadában született egy Springdale nevű kisvárosban ahonnan hamar elköltöztek Fort McMurray világvárosába. Itt lett…..
Fővárosi Önkormányzat a közgyűléseit a Váci utcai épületében tartja. Itt, a közgyűlési ülésnapokon egy büfé működik, ahol  önkiszolgáló rendszerben meleg ételt is felszolgálnak. Úgy, hogy semmiféle engedéllyel nem rendelkezik. Az önkormányzat sajtóirodája…..
toni1977 2009.06.19 10:13:12
@Noname Cowboy:

Pontosítok gyárak(konzerv, befőtt) és hasonlók(malomipari, élelmiszer adalékanyag gyártás stb. ).

Amúgy valószínűleg nálunk az RM lobby harcolta ki, de nem ez az egy ilyen probléma van.

Szavatossági idők miatti bírság például. Sosem értettem mitől romlik el egy bontalan csomag fűszer vagy étolaj.

Vagy miért kell elkülönítve tárolni a mirelit árukat ha nincsenek megbontva ?

Kirk kapitány ezúttal nem a csillagok közötti teret járja, hanem a medencék közötti területet. Figyeljük meg a végtelenségig kidolgozott halál jelenetet, ahogy a sok évtizednyi csillagközi tapasztalat testet ölt a William Shatnerben. Dráma, érzelmek és WTF fürdőruha…..
Hosszú idő után ismét live kommentelés egy ZSfilmről! Mai áldozatunk a Börtöncsapda című film Jean-Claude van Damme mesterrel! Vele már együtt izgultunk a Tökéletes katona közben, de ma még izgalmasabb kalandokat kapunk tőle. A púpos fejű belga ezúttal egy börtönben fog…..
Egy brit horgász fogta ki Tájföldön Thaiföldön azt az édesvízi tüskésráját, amely tömege elérheti akár a 350 kilogrammot is, és ezzel lehet, hogy elnyeri a legnagyobb horgászbottal zsákmányolt édesvízi hal címét.A Mekong-folyó réme nem csak az amúgy biológusként is…..
Balaton-ügyekben eddig mindig a puszta üzleti érdek győzött a természettel szemben. Így lett az egykori halban gazdag, csodálatos kastélyokkal övezett tóból deszkabódés, hullámpala-kuplerájos, szélhámos-vendéglős, döglöttangolnás, Sztojka Ivános lerobbant prolivircsaft. A…..
Mindig van új a Nap alatt. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Provident-dolgozó blogot ír, melyben munkahelyét védi. Pedig van ilyen. Azt mondják, ez a fajta blogolás valamiféle modern marketing. Eddig rendben van. De ez a "Provident-inszájd" kifejezetten az Antiprovident…..
Kinek szerveznek gyűjtést a Filmszemlén a magyar filmesek? És kérik, hogy a nézők is járuljanak hozzá? És gyerébe egy filmszalag kinézetű sálat kapnak?Nem hiszem el: Dugónak meg a sajókazai áramlopóknak gyűjtenek b'meg! (Dugóról itt és itt és itt)Már 1 milliót összedobtak a…..
November 3.-án írtunk két közbeszerzési pályázatról.  -Miszerint az állami vizek kezelői haszonbérletet fizetnek az államnak. Az állam kitudja, hogy milyen módon számolva ebből a pénzből fordít telepítésre a természetes vizekbe. Állítólag ez úgy történik, hogy…..