Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napirajzrajongó

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Gigantikus dildóreklám 2011.08.12 17:30:00
Te mit szólnál ahhoz, ha egy több méteres szafaládé meredne rád egy óriási épülethálóról? A kevésbé piszkos fantáziájú olvasók kedvéért elárulom, hogy nem egy Aldi vagy Lidl reklámról van szó, hanem egy német szexbolt kampányáról. A különleges kreatív arra kéri a…..
Nem is olyan régen MotorDani (Zách Dani) gondolkodott el azon, mi lenne, ha az új jogszabályhoz - melynek értelmében a rendőr dönti el tkp. szemmértékkel, jogosan hajtottunk-e át a sárgán - igazodnának maguk a jelzőlámpák is, hogy ne csak egy rossz szájízű pénzlehúzásnak…..
Napirajzrajongó 2011.08.05 19:50:45
Nekem apósomat lepte meg hátulról egy sün. Egy alig használt úton kereszteződés, STOP tábla. Após látja, hogy mögötte sün, 0-ra fékezett a vonalnál, erre kocc. A sün ennyit mondott: "Ennél a STOP táblánál nem láttam még embert megállni".

Egyébként a sárga lámpán áthaladáshoz kérdezem. Ennek a ppt-nek a 8. diáján van egy táblázat a féktávolságokról, vészfékezés esetén.
mba.birosag.hu/resource.aspx?ResourceID=GetDocStoreFile&EntryID=2295

Nekem az lenne logikus a sárga lámpánál, hogy fékezek, ha 3,5 m/s^2-es (a ppt logikája szerint ez az a lassulás, amivel nem veszélyeztetek) lassulással a vonal előtt meg tudok állni. Ehhez pl. 70 km/h (Hungária) esetében kb 70m kell, vagyis ha 70 m-en belül vagyok, akkor átmehetek. Valaki hozzáértő mondja meg, hogy igazam van-e?
Mielőtt tegnap olvastam volna Kumin Ferenc blogján az Airbus Toulouse-i gyárában tett látogatásáról írt blogbejegyzését, éppen azon gondolkodtam, hogy írok egy posztot a Boeing Everett-i gyártócsarnokáról, amely a világ legnagyobb épülete a hasznos területet tekintve:…..
Ebbe a posztba azét vágtam bele, mert az elmúlt évben elég sok olyan komment született a blogon, amelyik Budapestet egy gyámságra szoruló, csorgónyálú hülyegyereknek próbálta beállítani. A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a város a vidék segítsége nélkül egy pillanat…..
Amint szóba elegyedünk az értékesítővel, meghökkentő ténnyel kell szembesülnünk: a használtautó-beszámítási diszkonthoz nem is kell használt autó. Mai cikkünk blogposztja...
Napirajzrajongó 2011.07.22 13:51:09
@piszter: Épp ez jutott eszembe nekem is (használtan vett Kiám van). Még jó, hogy a cikk úgy született, hogy az eladási százalékok első hat helyezettje volt a cél. Sebaj, ha majd a flottások elkezdik venni a Kiát és a Hyundai-t, és így beférnek a lejobb 6-ba, majd megszületik ugyanez a cikk velük is.
Nem titok, hogy a tévésorozatok készítői nem minden esetben (sőt, az esetek nagy többségében) törekednek arra, hogy sorozataik tinédzserkorú szereplőit valóban tinikorú színészek alakítsák - ennek nagyrészt az az oka, hogy nem találnak megfelelő korú színészt, és komoly…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Napirajzrajongó 2011.07.12 13:03:19
@hancu: Nálunk az egyetemen van egy év eleji központi (= kb. 4000-en írják) fizika szintfelmérő, oda majd beajánlok egy ilyen feladatot :-).

Egyébként meg jól van skálázva a kép, kb. 1,5m-es madarak és disznó ;-)
Napirajzrajongó 2011.07.12 13:38:27
@Szelki Lata: ráadásul előjelhibás is, mert a g nem arra mutat, amerre a v_y.
Napirajzrajongó 2011.07.12 13:51:25
@Szelki Lata: Igaz, nem vettem észre.
A CBS, és a Két pasi meg egy kicsi című sitcomot gyártó Warner Brothers megtalálta Charlie Sheen helyettesét Demi Moore férje, Ashton Kutcher színész/producer személyében. Les Moonves, a CBS főnöke a kirúgott Sheen helyére mindenképpen egy nagy nevet akart leigazolni, és szólt…..
Napirajzrajongó 2011.05.13 09:48:20
@turulpina: HU, miért nem vagy Chuck Lorre tanácsadója? Robert Downey-t el tudtam volna viselni Sheen helyett.
Merre fejlődik a következő 15 évben a technika?  A következő infografika Michelle Zappa egy spekulatív és szubjektív áttekintése, a lehetséges jövőbeli technológiákról. A jelenből kiindulva a legfontosabb fejlesztési területeket vizsgálva veszi számba a következő 15…..
Nem csak a hollywoodi színészeknek vannak "fiatal voltam, pénzre volt szükségem" típusú munkái, sok rendező is csinált olyan filmeket, amikről azt se gondolnád, hogy a fickó egyáltalán megnézné. Egyébként a színészekhez hasonlóan a rendezők sem csak pályájuk…..
Tizenkét évnyi közös munka után elválnak az Aflac biztosítócég és Gilbert Gottfried útjai, miután a humorista a japán cunamival viccelődött Twitter-bejegyzéseiben. Gottfried több mint egy évtizede szolgáltatja a reklámfilmekben a cég nevét kiabáló kacsa hangját - azaz csak…..
Napirajzrajongó 2011.03.16 17:17:17
@Hammer: Úristen, ha nem mondod, fel nem tűnik, hogy ő Johnny Crunch! Úgy látszik, öregen kulturáltabb a feje.
Kedves olvasók, Stöki egyéb irányú teendői miatt a héten megint alibi van, viszont cserébe igyekszem megint valami olyat megragadni, ami beindítja a nosztalgiázást. Összeszedtem pár dolgot, amik régen szerves részét alkották a játékidőnek, de mára szinte teljesen kivesztek -…..
Napirajzrajongó 2011.03.11 00:10:39
@Adani: Így, ahogy mondod :-) Nálunk az volt a felállás, hogy - nagyjából 2000 környékén - internet csak drágáért volt, szélessávút (figyelem, 10 Mbit/s coax!) csak az egyetemi koliban láttam. Na, nyári egyhetes program a garázs LAN-party, játékokkal, és szüneteiben copy-party. Mekkora jó volt a meleg nyári éjszakán a hűvös garázsban CS-ben dobni egy flashbanget, és látni szemzugból, ahogy a szerszámos sarokban elhelyezett 3 CRT monitor kifehérlik!

Ami még hatalmas sláger volt a komoly CS-SC:BW-WarcraftII-később WarcraftIII mellett, a Serious Sam kooperatívban - de ez már kezd off lenni, kedves bloggerek, LAN-party retro posztot követelek :-)
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
Szóban elmesélve úgy sem hisz el senki, hogy hányszor kerül veszélybe egy bringás élete egyetlen nap alatt még akkor is, ha szerényen a kerékpárúton halad.Magpet önálló civil kezdeményezésként lefilmezte. Szerinte sincs harag, az egész csak azért készült, hogy mindenki lássa,…..
Napirajzrajongó 2011.02.11 15:44:32
@Exploiter: Ilyen hely számtalan van, pl. Szerémi-Kondorosi sarka. Ott van biciklisekre figyelmeztető sárga villogó, kell is, mert végig átláthatatlan sövény van. Kb. öttel szoktam jobbra ráfordulni a Kondorosira és rettegek (na jó, annyira nem), hogy jön egy biciklis harminccal és alámhajt. Ilyen helyre tennék egy biciklisekre vonatkozó mondjuk 10 km/h-ra korlátozó táblát.
Ha következetesek akarnak maradni a Fővárosi Főügyészség képviselői, akkor minimum elgondolkodnak rajta, hisz a Magyarok Világszövetségével már megtették. És hogy miért? A csütörtökön kezdődött polgári perben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, semmisítse…..
Hölgyeim és uraim!Jön a radikális adócsökkentés! Remélem, hogy a kedves olvasó radikálisan pozitív mérleggel fog kijönni ebből, a többieknek pedig ... kitartást!-Marad a szuperbruttósított adóalap, vagyis az adót a bruttó bér 1,27-szeresére vetik majd ki. -Az…..
A térfigyelő kamerákat annak ellenére hasznos dolognak tartom, hogy sok jogvédő tiltakozik ellenük. Közterületen igenis legyen minél több, ott nem avatkoznak bele velük senki magánszférájába. Aggódjon miattuk az, akinek van rá oka. Talán Ádám ügyét se zárták volna le ilyen…..
Napirajzrajongó 2010.09.19 16:13:42
@horex: Nem teljesen: www.mabisz.hu/GKIUj/ksz/index.html

De egyébként tényleg nem közismert ez a Mabiszos történet. Nekem biciklis ügyem volt, ott a helyszínelők kifejezetten felhívták erre a figyelmemet. Ezúton is köszönöm nekik!
Heló Tibi,A Balatonon találkoztam egy ismerősömmel és megkérdezte, hogy mit csinálok. Mondtam neki, hogy doktorandusz vagyok. Erre ő, na akkor egész éves szabadság...Egy kicsit felháborodtam :) és a feszített munkatempóm mellé sikerült egy kis időt szorítanom, hogy feltárjam a…..
Napirajzrajongó 2010.09.12 21:15:55
Akik a beosztások követelményeiről írtak, íme egy szemelvény a Ftv-ből:

87. § (1) Ha a felsőoktatási intézmény foglalkoztatási követelményrendszere szigorúbb előírást nem tartalmaz,
a) a tanársegédi munkakörben történő alkalmazás feltétele a doktori képzés megkezdése,
b) az adjunktusi munkakörben történő alkalmazás feltétele a doktorjelölti jogviszony létesítése.
(2) A főiskolai docensi munkakörben történő alkalmazás feltétele, hogy az érintett rendelkezzék doktori fokozattal, és alkalmas legyen a hallgatók, a tanársegédek tanulmányi, tudományos, illetve művészi munkájának vezetésére, továbbá rendelkezzék megfelelő szakmai gyakorlattal.
(3) A főiskolai tanári és az egyetemi docensi munkakörben történő alkalmazás feltétele, hogy az érintett rendelkezzék doktori fokozattal, és alkalmas legyen a hallgatók, a doktori képzésben részt vevők, a tanársegédek tanulmányi, tudományos, illetve művészi munkájának vezetésére, valamint arra, hogy idegen nyelven előadást tartson, továbbá rendelkezzék megfelelő, az oktatásban szerzett szakmai tapasztalattal.

Lefordítom magyarra: diplomázol, elkezded a doktori képzést, tanársegéd lehetsz. Doktorjelölt leszel (amitől számítva 2 éven belül kell benyújtani a disszertációt), adjunktus. Aztán hozzácsapod, hogy meg tudsz tartani előadást angolul, docens lehetsz.

Miért nem így van a valóságban? Mert a vezetők nem tudnák a bért kigazdálkodni. Félek, hogy hosszú, másik jön az "egész éves szabadság"-ról.
Mindenki hallott már a madeirai borokról (a madeirákról, így, kisbetűvel), úgyhogy túl sokat nem időznék ennél a témánál. Lényeg, hogy a közvélekedéssel ellentétben (amely szerint a madeirai bor vörös, nehéz és édes), négy altípusa van: a sercial a száraz (rizlingszerű),…..
Földszint Irodistaebédek Pesten 2010.08.27 15:58:00
 fotó: Mák BistroHa az ember második otthona Budapesten, de a Nagykörúton kívül található, általában kevés lehetősége adódik, hogy ebédjét egy konyhájáról híres, színvonalas vendéglátóhelyen költse el.Ehran és Alma kollégákkal elhatároztuk, hogy idén nyáron, az…..
Egy saját világítótorony? Amiben lakni is lehet? Aminek saját kis csónakkikötője van? Amiből elképesztő a kilátás, tökéletes a magány és aláfestésként egész nap hallgathatjuk a tenger morajlását? Ez a hónap ajánlata lesz! Van valami borzasztó vonzó a zordon sziklák…..
Ez a vicc nagyon aktuális most nálunk. Sajnos nem telik ilyesmire. Miközben irigyelt középosztálybelinek számítunk két gyerekkel négy szobával és négy kerékkel, – bár ez egy kicsit defenzívebb felállásnak számít az Orbán-féle 3-3-4-hez képest – valójában már azt…..
Napirajzrajongó 2010.07.14 22:48:24
Kedves bogancs!

(először is, tetszik, hogy válaszolgatsz a kommentekre :-)) Én is ilyesmin gondolkodtam pont most. Mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti. Kisbaba (bár még csak egy), hasonló jövedelemmel (illetve annyival kevesebb, amennyibe a plusz baba kerül), hasonló kiadásokkal. Mi a baba miatt most egyáltalán nem tervezünk nyaralni, de tavaly pl. vidéken (pl. Tapolca, Veszprém, Művészetek Völgye) volt, azt pl ajánlom, a külföldhöz képest filléres tételek.

A költségek lefaragását, meg a középosztályt illeti: ahogy tippelem az adatokból (pl. három szoba, meg a törlesztő nagysága), egy kb 20-25 millás, feltehetően új lakásotok van, agglomerációban, plusz autó. Aki 20-25 milliót lakásra költ, törleszt, és aztán nem jut nyaralásra, abban bizony (hangsúlyozom, BENNÜNK is) fel kellett volna, hogy merüljön az ugyanekkora, de 20 éves, vagy régebbi, ne adj' isten, panellakás. Ebben az apró tételben rejlik 10 évnyi teljes családos nyaralás.

Ha épp nekem is számolgatós hangulatom van, akkor ilyen megoldások szoktak eszembe jutni:
- új állás keresése, vagy főnök "megzsarolása" (ez csak vicc)
- pluszmeló hétvégén
Ha ennyit keresel, és van szaktudásod, akkor TUTI, hogy van többet ígérő állás. És még annyi, hogy nincs mese, 2 éves kor után asszonynak nem árt dolgoznia. Nálunk az volt a helyzet, hogy a feleségem jól keresett, és számoltunk: félretettünk annyit, hogy a havi deficites büdzsé ne legyen gáz 2-3 évig. Aztán visszamegy dolgozni, addigra az én fizetésem is nő valamennyit (váltással vagy anélkül), és kész.
Napirajzrajongó 2010.07.15 01:22:22
@bogancs: Félreérthetően fogalmaztam. Saját példánál maradva: 70 négyzetméteres lakóparki lakás 25M. Ehelyett 16M körül ugyanekkora, panelprogramos, felújított panelt kapsz, nem sokkal rosszabb (sőt, bizonyos esetekben jobb környéken). A különbözetből kijön egy csomó nyaralás, még akkor is, ha levonod azt, hogy csak félszocpolt tudtál felvenni.

Mi is az újat választottuk, de azóta azért gondolkodtam el párszor, pl. látva egy régi körfolyosós házban 100 négyzetméteres XI.kerületi, teljesen felújított, galériázott lakást, kb annyiért, amennyiért mi vettük. Ez innentől kezdve az igény és anyagi helyzet, és a kettő egyensúlyának kérdése.
Napirajzrajongó 2010.07.15 01:30:25
@bogancs: jajj bocs, azóta olvastam, hogy kertes ház. Akkor duplán érvényes, amit az előbb írtam. (Kertes ház az aggloban) vs. (3 szobás lakás nagyobb társasházban + 10 nyaralás)

Ja, és Bp-en veszel lakást, nem költesz plusz havi nettó 3000-et bérletre. Így most összefoglalva nálad igény oldalon megjelent a kertes ház, és ehhez mérten egy kb 30milkás költség. Ha leadsz az igényedből, akkor ugyan nem fogsz saját füves kertben játszani a gyerekkel, de el tudsz menni nyaralni egy hétre pl. Horvátországba. Választás kérdése,