Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pit.stop.boys

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orfeum Stux 2011.07.20 10:06:00
A szombati dal egy nagyon vidám darab lesz, főszereplője pedig nem más, mint:   /kép: http://operett-kotta.atw.hu/regidalok.htm/ Stuxnak remek dalszövege van, igazi műalkotás. Ennél sokkal szebben és részletesebben ír ez a cikk a korabeli dalszövegekről és példaként a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Chrudinák Alajos, Antal Imre és Vitray Tamás – a szocialista televíziózás ikonikus férfi-alakjaira emlékezünk. Szórakoztatás és informálás mesterfokon...
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   A legtöbb rutinos motorgyűjtőnek és roncshalmozónak megvannak a maga teóriái, hogy melyik motorját miért nem adja el, és hogy időről időre miért kell mégis újabb és újabb motorokkal és…..
Először is a fehérneműkkel kezdte. De nem az SS tisztekbe reménytelenül szerelmes titkárlányok és kémnők alsóneműjével foglalkozott, hanem egy családi vállalkozást örökölt. Miután leáldozott a csipkék és selymek uralta piacnak, saját márka alapításába fogott, ami a nevét a nemzetszocialista berkek…..
Több felmérés illetve közvélemény-kutatás szerint is az emberek többsége ma úgy gondolja, hogy hazánk történelmének az egyik legnagyobb történelmi alakja és legjelentősebb uralkodója Hunyadi Mátyás volt, akinek országlása idején, 1458 és 1490 között a Magyar Királyság virágkorát élte. Kétségtelen,…..
A Supergirl 2. évadának 10. részében Miss Martiant kínozzák a marsiak nem is akárhogy, hanem magyarul. Az első évad óta jelenlévő Martian Manhunter is beleavatkozik a jelenetben, tisztán érthetően rászól a nőre, hogy “Fejezd be!”. Vagyis inkább azt mondja, hogy Fegyézd bé! Mondjuk inkább olyan a…..
Ha sajnálatos módon nem te vagy az a szerencsés, aki pár héttel ezelőtt elvitte az 5 milliárdos lottóötöst, akkor sem kell csüggedned, hiszen hazánk is rengeteg élményt tartogat számodra. Nem kell tízezer kilométert utaznod azért, hogy felejthetetlen kalandban legyen részed. Most…..
Soha nem érdekeltek az autók. Nem tudom, pontosan miért, de teljesen hidegen hagyott minden Ferrari vagy Lamborghini, amit látva a haverjaim konkrétan orgazmusközeli állapotba kerültek, és bár láttam, hogy ezek az autók szépek, sőt, tulajdonképpen egy Trabantban is megláttam a…..
pit.stop.boys 2015.06.15 12:59:02
@moli: Egyetértek veled, Szerintem is inkább kedvcsináló, nem technikai tanácsadás a műsor lényege. Arra ott vannak a márkaklubok, az elérhető, részletes szerelői kézikönyvek. Úgy tudom vannak olyan műhelyek is (Angliában), ahol bérelhetsz állást, minden szerszámot rendelkezésedre bocsájtanak, tehát féltengely cserét megoldhatod a szervíz árai alatt, mégsem kell beruházni valami speckó célszerszámra, amit sehol máshol nem tudsz használni.
Ja ezen meg látszik, hogy melyik részt éppen ki szponzorál, mert attól függően kell motordiagnosztikát, Hella ködlámpát, vagy matricázást csinálni az aktuális azutón. :-)
(Na itt van Edd bére. :-) )
Retrofília Commodore 64 2015.02.10 12:41:11
Merem állítani, nincs olyan ember széles e világon, akinek a Commodore 64 név nem mondana semmit. 1982-ben Jack Tramiel úr létrehozta a legendás Commodore Business Machines elektronikai céget és piacra dobták minden idők legjobb személyi számítógépét. Csúcs szuper hang és grafika…..
Ki ne ismerné Sándor Mátyás híres történetét, amelyben egy rejtjel-ráccsal kódolt üzenet megfejtése okozza a bonyodalmakat? Jules Verne így mutatja be a rácsos módszert: Ezeket az üzeneteket csakugyan nagyon egyszerű módon állították össze - a betűk felcserélésével. E…..
pit.stop.boys 2015.01.10 14:09:02
@károly szántana: Az Én Claudius c. regényben volt, hogy fejtette meg Caludius mikor császár lett, Julius Cézár levelezését, ami az itt említett könyves módszerrel titkosítottak. Igaz ott az adott szöveg első száz sorából szedegették a betűket. Feltűnt neki egy könyv a a császári könyvtárban, hogy csak az első száz sora volt összemaszatolva, a többi meg érintetlen volt. Innen jött rá, hogy ez lehet a kulcs.

Próbáltam egyszer egy programot írni a Sándor Mátyásban írt szöveg visszafejtésére. Inkább azt csinálta csak a progi, hogy hányadik próbálkozásra talál értelmes szöveget. (most 75.000 felett talált valamit) De azt hiszem van egy sajtóhiba a fordításban, mert az alapján a rács alapján, ami a regényben van, a végén valami kusza dolgok jönnek elő az üzenetben. :-) Illetve van 5 karakter, amivel rövidebb az üzenet, mint a 6*6-os mátrix. Lehet, hogy oda az ellenség megtévesztésére tették be az XRZAH betűket.
Említettem már, hogy nyáron Németországba, Freitalba költöztünk. Van tennivaló bőven a költözéssel, berendezkedéssel kapcsolatban, így nem nagyon maradt időnk haverkodni. Annak viszont igen megörültem, amikor a Voyager-cikk megjelenésének másnapján a Kaufland parkolójában…..
pit.stop.boys 2014.10.30 09:08:53
@worrick: Volt ilyen, hogy Ikarusok kerültek vissza. A mi városunkban futottak az NDK megszűnése után német feliratokkal és matricákkal ellátott helyi járatos buszok. Ami érdekes volt, hogy ezerszer jobb állapotban voltak, mint a kezdetek óta itt futó buszok. Tiszták, karbantartottak, nem összefirkált-karcolt-szaggatott... Aztán idomultak a helyi gépparkhoz.
Sokszor látom az utcán egymás mellett sétáló pároknál, hogy a férfi ide-oda kerülgeti a hölgyet, nem tudván eldönteni, hogy melyik oldalán kell állnia. A válasz egészen az ókori római katonákig nyúlik vissza. Több oka is van annak, hogy miért hordták a katonák a kardot a…..
1992. Szentpétervár polgármestere, háttérben a csomaghordozó, rendkívül ambiciózus helyettese: Vlagyimir Putyin...
pit.stop.boys 2014.02.28 13:49:41
@doggfather: Biztos sportmídert viseltek alatta, és a szoknya alá sem vettek abroncsot. :-)
Hű, ez valszeg nagyon elgondolkodtatná az én ügyfélkörömet! – ez volt az első gondolatom, amikor a Gawker médiabirodalom részét képező kiváló tech és életmódblogon elolvastam Jane Bianchi Ten Ways I Trimmed $21,000 Off My Wedding Budget című írását. Ebből a pénzből, amit…..
A természetbarát robogózás jó ötlet, bár akkor mindennek katalizátoros négyüteműnek kéne lennie. Vagy sűrített levegővel hajtottnak, vagy elektromosnak, és akkor a hulladékakksik okozta szennyezéstől pusztulnánk meg a fókákkal együtt, de ez ugye sokkal jobban tálalható a…..
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
pit.stop.boys 2012.11.05 11:05:26
Szerintem valahol el kell választani a történéseket. Az hogy elkövetett valaki egy gyilkosságot, akkor az igen természetes, hogy a hozzátartozók bosszúért kiáltanak. Ha ez most börtönbe kerül, az ott élő nők biztos, hogy gondoskodni is fognak róla, hogy megszenvedje minden napját.
Szerencsére csak filmélményeim vannak a témáról, és a Halálsoron jut eszembe. Az ottani smasszerek már az utolsó stádiumban ismerik meg az embert, mikor napjai meg vannak számlálva. Ez az ember egy teljesen más, mint aki elkövette azt a gyilkosságot, amiért elítélték. Kialakulhat köztük valamiféle kapcsolat. Ezt a kapcsolatot kellett több esetben a villamosszék kapcsolójával megszakítani. (Enyhe képzavar) Én tudom, hogy nem lennék képes erre, hogy egy embert, aki még egy perce, járt, beszélt, érzett, hirtelen egy élettelen valamivé változtassak. Se tevékenyen, sem elrendelésben nem tudnám ezt a terhet viselni. Megviselt a tudat és a látvány a Nagy Imre perről szóló filmben, vagy egy másikban, egy 1849-es kivégzésnél, de legjobban, mikor hülye fejjel rákattintottam egy mexikói drogbanda kivégzéséről készült valós videóra.
Amíg volt nálunk halálbüntetés, az ítéletvégrehajtók jó része sem tudta ezt feldolgozni, többen beleőrültek, vagy öngyilkosok lettek.
Az elkövetett bűnökért ki kell osztani a büntetést. Szenvedjen meg a tettéért, de másik életét senki ne vehesse el.

Ja és a média felelőssége... Véleményem szerint a norvég tömeggyilkost felejtésre is kellene ítélni. Ne legyen már a neve beépülve a közbeszédbe, az ilyenek maradjanak névtelenek, max "baltás gyilkos" "iskolai lövöldöző" "késelő haramia" néven hivatkozzanak rá. Ne válhassanak szenzációvá, vagy példaképpé egyetlen szűk csoport számára sem. Amikor naponta kapunk ilyen borzalmakról híreket szerte a világból, jól megcsámcsogva, kielemezve minden szempontból, nagyokat szörnyülködve rajta, egyre többen lesznek olyanok, akik azt szűrik le belőle, hogy erőszakkal is meg lehet oldani a mindennapi problémáinkat.
pit.stop.boys 2012.11.05 14:23:50
@KovA: Teljesen igazat adok neked. A bűn nyerje el a büntetést, ha képes megjavulni akkor engedjük vissza a társadalomba.
Én csak azon elmélkedtem, hogy egy ember, aki nem érintett személyesen egy másik ember által elkövetett bűnben hogy képes magára venni a halálbüntetéssel, és a kivégzéssel együtt járó lelki terhet.
Van aki képes erre, képes túllépni rajta megfelelő fanatizálással, folyamatos ellenségkép emlegetésével. Lásd (öngyilkos) iszlám merénylők, nácik, boszorkányperek vádlói... Sok példa van erre a történelemben, és most a mai magyar helyzettől félek, mikor folyamatosan mutogatnak csoportokra, szervezetekre bűnbaknak kikiáltva őket.
pit.stop.boys 2012.11.05 14:57:13
@KovA: Egyről beszélünk, a körülmények, vagy a kondícionálás kérgessé tehetik a lelket, akár a gyilkolás iránt is, de hogy az emberélet elértéktelenedne, és "lassan de biztosan kényelmetlenné lesz az ilyen értékrend." ez szomorú. Bízom benne, hogy az érékrend egyfajta csillapodó ingamozgása ez, és nem a lejtmenet kezdete.