Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter I. Pápics

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már a szövegelés nem megy (illetve megy, csak a leírására nincs idő), íme egy pár kép. Az első kivételével a nyári új szerzeménnyel, a DMC-LZ7-tel készültek.Előadok az első lengyel-magyar űrkutatási konferencián (változócsillagokról, naná!)Villámok PiszkéstetőrőlAz…..
...de hogy? *fogaskerékcsikorgás*A web4.0 blog például nem egy rossz példa...
Péter I. Pápics 2007.10.01 17:08:57
Banyek... ennél Te azért sokkal kreatívabb vagy :-) Olyan sz@r egy idő van, hogy szörnyű... szakad az eső, hideg van, úgyhogy mindjárt megyek is vacsorázni a manzába (ehhez csupán tíz percig kell áznom odakinn...). Szóval csak kreatívan!
Ismét Piszkéstetőn vagyok, észlelek. Gondoltam, majd lesz egy csomó időm írni blogot. Muhaha.Csütörtöktől négy éjszakát végignyomtunk, csak a tegnapin maradtunk lent. Közben kiredukáltuk, amit most észleltünk, meg kaptunk régi, elfekvő adatokat is, reciklálásra. Tegnap…..
Péter I. Pápics 2007.09.28 23:04:03
lacalaca blog Szantoriniről 2007.08.26 16:56:12
Visszajöttünk, jó volt, barnultunk, Mythos sör, gyros, mousaka, negyven fok. És ott ki se gyulladt semmi. Íme egy kép az egyik szigetről, kellemes  hely:Na jó, ez pont a vulkáni sziget a kaldera közepén, Nea Kameni. Ide csak elhajóztunk. Egy másik kép, hangulatképp:..
Az első igazi publikáció, aminek a részese vagyok! Ez még nem a saját "munkánk", mi hallgatók csak az észlelésekben működtünk közre. Hamarosan papíron is megjelenik, az Astronomische Nachrichten-ben. Csak csillagászoknak! Itt olvasható az astro-ph-n:…..
Reggel 6kor keltünk, reggeliztünk, teáztunk, majd 7 után pár perccel nekivágtunk a hegynek. Egy rövid ideig szolídan emelkedtünk egy kavicsos úton, majd fel a sziklákra! az első láncos rész egy hasadékban vezetett, aholinkább csak megnyugtatásul volt jelen az acélsodrony(vagy…..
Reggel 9-re kerültünk olyan állapotba, hogy elindulhattunk. Eleinte viszonylag energikus voltam, de mire elértünk a következő tengerszemhez és az elágazáshoz a felső menedékház felé, már alig kaptam leevgőt. Útközben találkoztunk 2 mormotával, akik békésen bóklásztak a náluk…..
A 80-as évek óta az amerikai űrsiklók a technológia és az emberi tudás egyfajta szimbólumává váltak, annak ellenére is, hogy immár egyre többen monumentális, de elhibázott koncepciónak tartják. Az utca embere is jó eséllyel megnevez egyet-kettőt közülük (a Challengeren…..
lacalaca blog Mindjárt otthon 2007.07.30 12:41:00
Utolsó vizsga letudva, Radio Astronomy, A- lett. Nem szeretem az interferometriát. Bő 33 óra múlva Magyarországon leszek ismét...
lacalaca blog Szolidarítunk 2007.07.16 18:09:11
Érdekes az időjárás: pénteken véget ért az egyetemi félév Észak-Rajna-Vesztfáliában, péntek délután a hőmérséklet az addig jellemző 18-20-ról felugrott 30-a. Ma már azt is übereltük. Pár fokkal még elmaradunk Budapesttől (33-36), de hát istenem, 3 fokkal északabbra…..
Na most fogok nagyon sok ellenséget szerezni magamnak, mert szerintem ez volt az a rész, aminek semmi, de semmi értelme nem volt a sorozatban, abszolút filler, parasztvakítés, kinek hogy. Egy olyan jövőbe megyünk előre, amiről tudjuk, hogy nem fog megtörténni, hiszen a végén Hiro csak…..
lacalaca blog Kellemes nyari ido... 2007.07.10 17:50:00
Ejjel esett. Delelott esett. Delben, amikor ebedeltunk, sutott kicsit a nap. Delutan is esett kicsit. Az elobb epp omlott-szakadt-zuhogott, negyed oran at felcentis jeg is hullott. A villamok folyamatosan csapkodtak felettunk. Most mintha tavolodnanak - vagy megse... Sotetseg van, kb. mint este 10…..
Péter I. Pápics 2007.07.10 23:16:06
Köszi a vizsgabeszámolót :-) Itt éppen majdnem az egész országban derült, kivéve a Mátra és a Bükk csúcsait, melyek a nagy kipárolgás miatt ködben vannak!!! A cseh NOAA képeken látszik is mint kis fehér folt a hegyek felett, de elmentettem neked, meg is nézheted itt: papics.web.elte.hu/tmp/200707102028_NOAA17_CE_NM.jpg

Tegnap egyébként itt is volt villámlas, de csak egy képet tudtam csinálni, mert amíg lehetett észleltünk... A Flickr galériámban azt is megtalálod, sok szép eheti piszkési képpel együtt (pl teljes irányítópult egy képen, teljes távcső egy képen, stb...)
Péter I. Pápics 2007.07.10 23:19:17
Na, ezen papics.web.elte.hu/tmp/200707102028_NOAA17_CZ_NM.jpg még jobban látszik... Még az is, hogy a Kékes és a Galyatető tömbje felett vannak... Őrület...
Miért van az, hogy az emberre olyankor jön rá a blogolás, amikor már aludni illene? De ha már elkezdtem... Megvolt az első vizsga, Solar and stellar coronae. Írásban, angolul. Nem volt túl megerőltető, eredmény kedden. Voltam a Post Towerben is az ERASMUS-osokkal, már kb. egy hete,…..
lacalaca blog Kollégák 2007.07.03 19:25:00
Még hétvégén meghívott minket az egyik csillagász csoporttársunk, Christian, a bulijába. A rossz idő miatt (július?!? nyár?!? Muhaha...) nem grillezős helyen tartottuk, de az ismerősei hoztak egy csomó kaját. Én vittem egy üveg grappát, mert nagyon baráti áron mérik a közeli…..
Péter I. Pápics 2007.07.06 14:58:51
Tudtam, miért is olyan ismerős nekem Balázs :-) Rajta van ezen a képen is: papics.web.elte.hu/acs2004.jpg

Gyorsan nézd meg, mert épp alakítom át a honlapot, és már nem sokáig lesz ot... :-D

A vizsgákhoz meg egy nagy nagy Sombreroval ;-)
Nos, túl vagyok a Kiel-i kiruccanáson. Érdekes volt, jó volt, szép volt. Detlev Koesterhez mentem el, aki évtizedes, igen jelentős munkát végzett fehér törpékkel, igen elismert kutató. Vasárnap Harmincötöske voltam A nap nagy részét elvitte az utazás. Bonn és Kiel…..
lacalaca blog Az index buntet 2007.06.22 14:11:52
Eloszokent, ezt a posztot az intezetbol irom, angol billentyuzetrol, es nincs kedvem vakon keresni az ekezetes betuket. Elnezest.Tehat: az index.hu megint buntet. Ime az idezet, a Holdra telepitendo folyekony tukru tavcsorol szolo cikkbol:"Pedig egy 20-100 méteres lencsével rendelkező…..
lacalaca blog Ehh... 2007.06.21 13:11:00
Ömlik az eső. Reggel is ezt csinálta. Ezért kihagytam a mai órámat. Fenének se volt kedve gyalogolni fél órát. Közvetlen busz meg csak óránként egyszer van, akkor is rosszkor. Pech...
Most mitől vannak ilyen ormótlan ronda betűk itt? Pedig még csak feléje sem néztem a sablonnak. Remélem a bloghu-sok szarakodnak valamivel és visszaállítják a rendes fontkészletet, mert így hányás. Érdekes, a bemutatkozó-doboz jó maradt.UPDATE: Heh! Meghegesztettem! Csak gyanúsak…..
lacalaca blog Comics 2007.06.17 10:02:00
Avagy kedvenc képregényeim. Apropóját az adja, hogy bővült a lista, Petinek köszönhetően, aki a PHD comics-ot találta. Hejj, a kutatólét... - Na hogy áll?- Nagyszerűen, fantasztikusan! Nem is lehetne jobb!- Minden rendben, anyu... Pár nap és készen vagyok.- Hogy áll valójában?-…..
lacalaca blog Eurók és előadás 2007.06.07 21:00:00
Mostantól megnézem, hogy milyen aprót kapok vissza. Na nem azért, mert problémák merülnének fel az összegekkel (németekről beszélünk ugyebár), hanem az érmék nemzetiségét figyelem. Eddig nem nagyon törődtem velük, na jó, egyszer Balázzsal kiborítottuk az erszényeinket az…..
lacalaca blog Otthoni mókusok 2007.06.03 21:05:00
Nagyon bátrak lettek az otthoni mókusok, mióta nem vagyok otthon. Vannak még képek! A telhetetlen: Emesétől...
Vagány-blog Dilikutya 2007.06.02 14:03:29
Jelentem ebem megveszett (csak az eszperente miatt - amúgy semmi köze a szájhabzós veszettséghez!:)) Berohan. Rombol. Kikap egy régi újságot a kupac legaljáról. A kupac borül. Vagáyn lobog. Mármint a fülei. Ő robog:) Papírfecnik mindenhol.Anya az előbb jött haza. Kutyó rögtön…..