Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabba

409 bejegyzést írt és 4673 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Remy már nagyban osztja a lapokat és szépecskén nyer is, Jon Grann, a holland egy idő után megunja és kiszáll, még iszik egyet a bárpultnál aztán felmegy a kabinjába. Időközben Indy már átnézte a másik két fickó kabinját, de a dobozt egyelőre nem találja. Épp Grann ajtaját nyitná, amikor érkezik a…..
Ezúttal dupla részes kalanddal próbáljuk meg észrevétetni Indy barátunkat a VV10 hömpölygő áradatában. Aki öreg Indyt várja a nyitányban, annak csalódnia kell, ugyanis ez megint egy olyan mozifilm hosszúságú epizód, ami a sorozat eredeti sugárzása idején nem került adásba. Csak 1995 januárjában adta…..
Gabba 2021.02.23 16:21:43
Beékelődve a VV posztok hömpölygésébe, jelentkezünk egy újabb Indys kalanddal, lesz benne kaland + dal. Több szempontból is különleges epizódhoz érkeztünk: egyrészt ugyebár félig-meddig hazai vizekre evezünk, hiszen a mostani események a mesés Erdélyben játszódnak. Másrészt ez volt az eredeti…..
Gabba 2021.02.06 11:58:15
@Flankerr: te is már elég régóta vagy fiatal ahhoz, hogy ismerd :))
Az eredeti sugárzásban ez volt a 2x17, öreg Indys bookend viszont ennek ellenére nem készült hozzá, ejnye már na. A címnek megfelelően Isztambulban kezdünk, ismerős alak lép be a Balkán Hírügynökség épületébe, de hiszen ez Harry Pearce a Spooksból, ami az egyik legmenőbb sori evör! Itt azonban most…..
Gabba 2020.12.14 16:21:55
@W.Jack.: Indy (akárcsak Onedin) alatt mindent lehet! :))
Gabba 2020.12.15 07:36:38
@W.Jack.: és azt nem is írtam, hogy vendég volt ott Gábor Zsazsa (nem rokonom :) is!
Gabba 2020.12.18 15:23:11
@W.Jack.: Zsazsa szép volt, oké, akkor viszont lehet, hogy mégis rokonok vagyunk (távoli, megengedem :)

a Total tényleg francúz, de a benzinkutat nálunk még a születésed előtt felvásárolta a Shell :)
Amitől tartottunk, bekövetkezett: a pártállam végül bedarálta az Indexet is, kedvenc blogunk ennek következtében nyilván szintén ki fog múlni. A posztolók leléptek, én is sokáig gondolkoztam, mit tegyek, végül arra jutottam, hogy ezt a sorozatot még végigviszem, aztán valszeg más fórumon folytatom…..
Gabba 2020.12.04 09:06:08
@W.Jack.: hát ez, ez.... egészen elképesztő és komolyan megható, hogy egységükben vizsgáltad végig az eddigi Indys kalandokat Sz. J. ereszes esete tükrében, megérte várni az elaborátumra :))

És ha már ilyen szépen összegyűlt az olvasói köménymag, én is feladom a passzív decemberre vonatkozó tervemet és Mikulás után jövök a kövi poszttal.
Gabba 2020.12.04 09:13:11
@Pácsó Ármándó: hola amigo!
pótolni, pótolni, aktívan jelen lenni! :)
Gabba 2020.12.04 17:39:55
@W.Jack.: tudom, hogy nem kötözködni akarsz, és igaz, fogalmazni csak pontosan, úgyhogy Mikulás és karácsony között, még idén - így jó? :)
A NER undorító csápjai tekeregnek Index anyánk habteste körül, ezért komoly aggodalommal bocsátjuk útjára Indy barátunk újabb kalandjáról szóló posztunkat, és csak abban bízunk, hogy kedvenc portálunk végül mégsem jut az Origo sorsára. Az eredeti sugárzásban ez volt a 2x10 epizód, ami 1918…..
Gabba 2020.07.23 07:22:08
@Flankerr: si, si, la donna è mobile....
szerencsére ez csak nőkre vonatkozik...
Verdi szerint :)
Gabba 2020.07.23 21:27:15
@Flankerr: a First Floor is retro, na de a Lakógyűlés fél 8-ig megvan?
08:00-nál kezdődik: nava.hu/id/1982746/
Gabba 2020.08.05 09:36:01
@Pácsó Ármándó: bienvenido! mi volt ez a hosszú eltűnés, már azt hittem, eltévedtél a Llano Estacado-ban....

megnéztem, mit jelent az escarabajo és kicsit csalódtam, mert azt hittem, valami intim testrész, ha már az ing alatt lehet fogdosni ; -)
Sztem Indy a szemkötővel már a nyugdíjas éveire gyakorolt
mondjuk kuglófot pont nem tudok sütni, de a mazsola mindenbe jó, pl. rumba is lehet áztatni
Indy tehát letörten poroszkál, pár óra múltán azonban utoléri egy ismerős teve, rajta egy ismerős csadorba burkolt ismerős hangú nővel. Maya az természetesen, hát Maya maga hogy tudott megszabadulni a beduinoktól?, kérdezi Indy. Maya nem tér ki a részletekre, a lényeg, hogy visszaszerezte Indy…..
Gabba 2020.05.23 11:03:35
@Flankerr: na akkor egy kis eyecandy, hogy lássuk, miről is van szó ;)
www.youtube.com/watch?v=odXui2jU2Dc

egyébként meg 3 dolog miatt irigylem Michael Douglast:
- Sharon Stone (Elemi ösztön)
- Demi Moore (Zaklatás)
- Catherine Zeta-Jones (csak úgy :)
Gabba 2020.05.29 16:46:28
@A_Rézi: na igen, de Kathleennel inkább csak a smaragdot románcozták :)

Rejtő: gyakran idézek tőle mindenféle posztokban; nagy szavak ide vagy oda, de nekem ő vezérlő csillag
Ismét olyan epizódot tárgyalunk, ami annak idején nem került sugárzásra, így öreg Indyt most is kénytelenek vagyunk nélkülözni. Eredetileg ez lett volna a 2x21, és mivel az alkotók számos jelenetet forgattak hozzá, George Lucas úgy döntött, hogy a VHS-re újravágott sorozatnak ezt a részét jól…..
Gabba 2020.05.20 19:14:33
@Lily1218: de csak azért mert Sean Connery nem vállalta Schiller szerepét :)
Megkerültek az ellopott állatok, a majomteve rács mögött, profi szereplőt sikerült szerezni a cirkuszi előadáshoz Leopoldi személyében, siker minden vonalon a Vadlibák életében. Külön jó hír, hogy a dokibácsi gyógyultnak nyilvánítja Péterkét, ha jól látom, ez ugyanaz a…..
A járványveszély kellős közepén kedvenc blogunk újra életjeleket kezd mutatni, ezt a fejleményt gyorsan ki is használom és folytatom egyre keményebb öklű akcióhősünk ifjúkori kalandjait. Sőt, ha felidézzük eddigi számos intim kapcsolatát is, akkor kijelenthetjük, hogy nem csak az ökle kemény.... Az…..
Gabba 2020.04.18 09:11:06
@Flankerr: kicsit kilóg a sorból, az igaz, de lehet, hogy csak azt akarták bemutatni, milyen nehéz az élet a hátországban is :)

de az is lehet, hogy mivel a sorit nagyrészt Csehországban forgatták a Barrandov Filmstúdióban, úgy gondolták, "hálából" az egyik epizód történéseit ténylegesen ide helyezik.
Gabba 2020.04.21 18:44:35
@A_Rézi: mindig örülök neked - és a lelkesedésednek :)

Gavin Scott volt a forgatókönyvíró, ő írta az előző, Barcelona 1917 és a még korábbi Petrograd 1917 c. részeket is. Arra nem találtam utalást, hogy lennének k-európai gyökerei, de mivel a nemzetközi filmvilágban mindenki magyar valahol, mint tudjuk, nála sem zárható ki, hogy valamelyik nagyszülője esetleg Skót Gedeon néven látta meg a napvilágot :D

ja, és nagy haverok voltak Terry Jones-szal is
Kedves olvasók, hadd kezdjem személyes bejelentéssel: a négyszáz nemcsak gombócból vagy palacsintából sok, hanem a blogra írt posztból is, mindenesetre a mostani megjelenéssel sikerült elérnem ezt a számot. Nem tervezek nagy ünneplést, csak némi gellérthegyi tüzijátékot, József Attila-díjat, PEN…..
Gabba 2019.12.17 09:12:19
@The Game: igen, ez egy ún. vicces mondat volt, nyilván ugyanaz a színész játszotta mindkét szerepet, azért írtam, hogy első helyezett

(elég szar dolog, ha egy poént magyarázni kell)
Gabba 2019.12.31 17:19:45
@Pácsó Ármándó: a helyes spanyol kiejtésen sokat dolgoztam, örülök, hogy végül a szakértő szerint is jól sikerült :))

BÚÉK mindenkinek!!
Gabba 2020.03.08 18:35:21
@Flankerr: köszi a választ, jobb későn, mint soha :))

és ha már kommentelünk, emlékezzünk meg a nagyszerű Terry Jonesról, aki alig egy hónappal a poszt megjelenése után hunyt el.
Elérkezik Indy szolgálati idejének utolsó napja, a reggeli eligazításon a tiszt közli: a hírszerzés szerint a németek új repteret építenek, ahonnan a gépeik könnyen elérik majd Párizst, oda kell repülni és kideríteni, megérkeztek-e már a gépek. Veszélyes vállalkozás, a tiszt sajnálkozását fejezi ki,…..
Gabba 2019.09.08 09:29:31
@Pácsó Ármándó: a "n'est-ce pas" Poirot mester szavajárása, a "c’est la guerre"-t meg mindenki ismeri :)

az milyen már, hogy minden újabb csodarepülő nagyobb, mint az előző, nem tudom, meddig lehetett volna ezt fokozni

"tuggyukmelyik Max" a szívem csücske, mint köztudott :)

@Flankerr: az megvan, hogy Indyt csak úgy simán kiborítják a gépből, viszont a kalapja a földetéréskor is a fején maradt? :)
Az eredeti sugárzás szerinti 2x07 epizód Manhattanben kezdődik, öreg Indy egy fényképkiállításon szemlélődik, címe: Vlagyimir Lenin - Jelenetek egy forradalomból. Közeledik a záróra, a kurátor távozásra kéri Indyt, de az nem mozdul. Hosszan nézegeti az egyik képet, ami zászlókkal, transzparensekkel…..
Gabba 2019.10.21 19:57:45
@A_Rézi: ugye, hogy érdemes ide járni? :)

amúgy az eredeti sorozatból bennem is ez a fényképnézegetős öreg Indys jelenet maradt meg leginkább, meg persze a sorozatnyitó rész vége, amikor lecsúszik a múzeum lépcsőkorlátján
Gabba 2019.12.05 16:09:56
@Pácsó Ármándó: orosz szóviccet nem tudok, de azt látom, hogy a férfiolvasók jobban lelkesednek Irináért, mint Iljicsért.... amúgy van is valami olyasmi orosz szólás, hogy vén kecske is megnyalja Irinát...., vagy valami hasonló

amúgy sajnálom, hogy csak most jelentkeztél, mert ha korábban jössz, akkor eldicsekedtem volna vele, hogy a poszt megjelenése után alig egy héttel újból volt szerencsém Oroszország Anyácskát meglátogatni, ugyan nem Pityert, hanem Moszkvát.
Iljicshez viszont ennek ellenére sem mentem be a mavzaléjba :P
Gabba 2019.12.07 17:49:33
@Pácsó Ármándó: nem hozták ki, mert megsértődtek a poszt miatt....

na ja, még jó, hogy fészkelődik Indy, várja ő is a kerek számot :)
Egy nagyon bozontos biciklis futárral indítunk, ránézésre viking lehet. Szegényt útközben is hívják, alig teszi le az egyik hívást, máris jön a következő, és ebből lesz a baj. Elég egyszer nem figyelni, máris balesetezik. Egy nő szalad hozzá, ő kérdezgeti, hogy érzi magát, ám a Bozont csak a…..
Gabba 2019.12.05 17:46:33
@Pácsó Ármándó: @SOIL: valami blogmotor hiba lehet, mert én is akartam oda kommentet írni.

jeleztem a főszerknek, remélem sikerül megoldania
Mi lenne akkor, ha múltbéli emberek teremnének itt a 21. századi világunkban? Mi lenne, ha valamilyen csoda/mágia/furcsa természeti jelenség/tudományos kísérlet/ egyéb lehetőség miatt az kőkorszakból, vikingek korából és a 19. századból érkeznének a bevándorlók és nem a háború sújtotta vidékekről?…..
Az eredeti tévésugárzásban ez volt a 2x01, ennek megfelelően öreg Indyvel kezdünk, aki New Jersey fővárosában, Trentonban egy utcai postaládában kutakodik könyékig. Ám érkezik a szigorú, bár fiatal postáskisasszony és elhajtja az öreget, ne piszkáljon ott, mert minden, ami a ládában van, a…..
Gabba 2019.09.28 12:34:26
@Pácsó Ármándó:

Pontosítsunk: Indyt ÉS a hogyvoltírókat :))

a Bugatti menő, Lucas mester is nyilván csípi, hiszen már hajtottak ilyen márkát a 6/1 Spring Break Adventure-ben is

az egész sztori amúgy tényleg valós eseményen alapul, a Sixtus affér címke alatt lehet róla olvasni. És a hercegek valóban szolgáltak katonaként.

A lekváros linzer nem igazán az esetem, ezért nem is tudom a német nevét. Bezzeg a császármorzsáét igen: Kaiserschmarrn! (ami úgy hangzik, mint egy katonai vezényszó :)
Gabba 2019.09.29 12:23:27
@Pácsó Ármándó: na jó, utánanéztem:
Marmeladen Linzer (ki hitte volna)

még annyit akartam reagálni, hogy a monokini előnyös viselet, de ez a bácsi inkább maradjon a monoklinál :)
Gabba 2019.09.30 15:47:38
@Pácsó Ármándó: türelem, jelenlegi időbeosztásom szerint nagyjából 3 hetente jut időm írni, úgyhogy kéretik ezzel kalkulálni....

@Flankerr: ezért (is) kell idejárni :)
amúgy szakértőként l.sz. nyilatkozz, tényleg Mauser típusú-e az a pisztoly.
őszintén szólva csak behasaltam, mert ez az egyetlen német kézifegyver márka, amit ismerek
Mindenki örömére egy évnél is hosszabb szünet után visszatér kedvenc kalandhősünk a blogra. „Másfél évig csend volt, oly nehéz volt az élet ... Úgy várjuk már az új találkozást”, idézzük ide az ismert könnyűzenei felvételt a legendás Skorpiótól. Ami köztudottan felálló farokkal rohangál, ebben…..
Gabba 2019.08.22 19:53:28
@Pácsó Ármándó: üdv a kommentelőnek! :)

majd jövök hosszabb válasszal is, most csak annyit, hogy az epizód második feléről is megvan a poszt, de a főszerk más irányú bokros teendői miatt már hetek óta hiába várja az élesítést :(
Gabba 2019.09.07 12:38:21
@Pácsó Ármándó: kedves Dezső, ne légy szomor(y), már kijött a kövi hv
(láttalak ott is, jövök majd oda is)

enni nem sokat fogunk, mert jamesbondhoz és jackbauerhez hasonlóan Indy is hanyagolja az evést

Whiskey volt az iskolatársad? Hova jártál, alkoholistaképzőbe? :)

Ezek rossz németek, azért csaltak. De fogunk majd találkozni jó némettel is, egy másik részben.

@Flankerr: nem árulok el titkot, ha előre bevallom, visszatérő motívum lesz ez a hátralévő hvk-ben :)
Ott hagytuk el, hogy a két markos hórukkember lyukacsos atlétatrikóban felkapja a bőröket tartalmazó fonott ládát a benne lapuló kis Recével és Bumeránggal, és ismeretlen helyre indul vele. A szállítójármű a testvéri NDK iparának egyik csúcsterméke, egy nyitott platójú…..
Az online videotékákban (khm, khm) keresgélőknek jelzem, hogy az egy bolond százat csinál elve alapján ez az epizód számos helyen Kell egy veréb címen lelhető fel, az aranykezű ismeretlen elkövetőt ezúton csókoltatjuk. A délelőtti nyüzsgéssel teli ismerős játszótéren…..
Kihasználva, hogy Index anyánk pár napja remek cikket közölt a tévében 45 évvel ezelőtt bemutatott alapműről, újraközöljük a sorozat pár évvel korábbi hogyvoltját. Az apropó akkor a film elkészültének 40. évfordulója volt. Felturbózott képanyag, pár hasznos új link…..
Roger egészen biztosan megérkezett Wilmingtonba, míg Bree-ről ezt még nem tudhatjuk. A zene egyszerre melankolikus és zaklatott, hasonul ahhoz az egyre elkenődöttebb hangulathoz, ahogy ifjú történészünk mindenkitől a lány után érdeklődik, miközben a fesztiválon készült közös…..
Az előző rész óta sem a költségvetés nem lett nagyobb, sem más szakembert nem sikerült találni, így marad a béna vetített háttér. Hőseink érthetően rossz hangulatban vannak a rablótámadás után, s magukat okolják balszerencséjükért, hiszen egy percig sem lett volna szabad…..
Ott hagytuk el, hogy Carrie lemegy a metróalagútba. Fegyvert szegezve oson, hirtelen az egyik beugróból Qasim megtámadja, de nem akar ártani neki, csak azt kéri, maradjon csendben. Meglepődik azon, hogy Carrie tudja a nevét, dr. Husszein mondta meg, világosítja fel az ügynöknő. A…..
Gabba 2019.01.27 05:34:06
@AaannnaaA: Allisonra egy régebbi kommentemben forró szurkot kívántam, de végül így se volt rossz :P

A zárójelenetben az éles fény szimbolikus jelentéséről olvastam pár dolgot, az egyik nyilván a túlvilági kapu, de azt is jelentheti, hogy Peterre még szükség van / lesz. A 6. évadban biztos kiderül, melyik variáció igaz...
A kórházban kezdünk, Saul és Carrie a doki tájékoztatását hallgatja: Petert mesterséges kómában kell tartani, mert az állapota kritikus. Saul ragaszkodik hozzá, hogy ébresszék fel, mert valószínűleg tud pár konkrétumot a közelgő támadásról. A doki figyelmeztet a veszélyre:…..
Gabba 2019.01.21 16:38:32
@Pácsó Ármándó: mert te is szemérmetes vagy, mint Erzsók :)
Gabba 2019.01.25 08:43:05
@Pácsó Ármándó: ahogy most elnézem, majd csak amikor tavaszi szél vizet áraszt....

@W.Jack.: na ja, lifelong learning, mert lassan azt is újra meg kell tanulnunk, amit eddig tudtunk :)