Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dogfüggő

2 bejegyzést írt és 612 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fülbebogár Disznyók, emberek 2018.01.14 11:40:36
  (Alább a decemberi Mozgó Világban megjelent tárcám olvasható. A szöveg megírása óta többször jártam a vidéken. A blogbejegyzésnél látható kép illusztráció, és nincs köze a bejegyzésben tárgyalt eseményekhez. Gyepesen, egy gyönyörű, Székelyudvarhelyhez közeli falucskában jártam a minapában, ahol…..
dogfüggő 2018.01.22 06:33:25
         Kovács Ákos szerint a nőknek azért nem szabad a munkaerőpiacon versenyezniük a férfiakkal, mert fiziognómiailag (ez különös baromságnak tűnik, tekintettel arra, hogy a fiziognómia arcismeretet jelent) alkalmatlanok a versenyzésre, mint például Serena Williams és…..
dogfüggő 2016.01.02 23:58:48
@mavo: tudom, hogy itten ez periféria, de nekem személyesen fontos, úgyhogy csak nem tartom magamban..
Szóval: az ötvenes években baromira erőltették a nők termelő munkába állását, jelkép lett a traktoroslány.
Csakhogy az akkori traktorok tényleg sok nő vetélését és meddőségét okozták; és mivel az állam nők gyerektermelő munkájára is igényt tartott, a traktorosság kikerült
a támogatott női életpályamodellek közül.
Szóval ez egy létező történeti izé volt, amire Ranschburg ott hivatkozott.
Ha élne, sikoltozva kérné ki magának, hogy Szőnyi Szilárd vele akarja Kövér László
kövérlászlóságát relativizálni.
dogfüggő 2016.01.11 15:04:13
@mavo:

Simán lehet, hogy ez valami propagandahazugság volt, fogalmam sincs.
A lényeg az, hogy nemá' egy napon legyen említve Ranschburg Kövérrel.
Depláne támasztékként.

@Érvsebész:

Szia, Érvsebész; énisénis! : )
HOLNEMVOLT Bűnügyi statisztika 2014.12.17 19:48:39
 Ha valakinek még nem tűnt volna fel, akár az otthontérkép blogról is megtudhatja, hogy Budapesten meglehetősen sok a bűncselekmény. A statisztika helyett használt összesítés azonban erősen félrevezető — miként mindig félrevezető eredményeket ad, amikor a statisztikákat…..
Alex Todorov Bulgáriában született és a Szófiai Egyetemen szerzett diplomát, de a Princeton Egyetemen lett professzor. Korszakos eredményeket ért el a viselkedés biológiai alapjainak feltárásában. Egyebek között kimutatta, hogy valamennyien hajlamosak vagyunk arra, hogy egyetlen…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
dogfüggő 2014.11.25 23:17:39
@Késes Szent Alia:

: ))))

Kár, hogy nem a PTE krampuszait keresik fel, de így is szép.

Azért tudnak ezek, na.
A legelkeserítőbb helyzetekben is sikerül egy kis örömet, mosolyt lopniuk (sic) az ember életébe.
dogfüggő 2014.11.30 15:54:35
@sajtohuba:

Kiszámolták egyáltalán, hogy hány százalék szülőképes?
dogfüggő 2014.11.30 15:57:23
@kamerasmobil:

Rolex Bubblebacket kell csatolni rá?
El a kezekkel Váradytól!Szabad kábítószerezést a nagyhangú milliárdosoknak!Picsába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!  (Deutsch Tamás)         1. Deutsch Tamás haverjai általában úgy lettek milliárdosok, hogy bementek…..
Örülünk, Vincent? Jobban elunk 2014.11.26 17:56:33
Ezt a tablazatot erdemes megnezni. (5. oldal 1.1 abra) Magyarorszagon 2013-ban az egy fore juto netto jovedelem realertekben kb. tizenot szazalekkal volt alacsonyabb, mint 2006-ban.  A GDP volumenindexe viszont ugyanakkora volt. A wage share csokkent dramai modon. Es ezt nem az ellenzek adta…..
Vas Megyei Vadőrség Nem árt a! Óvatosság Gyakorta értesülünk magas rangú rendőrtábornokokat ért erőszakos medvetámadásokról, de az is előfordul, hogy közvetlen lakókörnyezetünkben, vagy éppen családunkban történik hasonló eset, vagy mi magunk vagyunk ott, ahol épp valami…..
dogfüggő 2014.11.26 12:15:16
@Érvsebész:

Na ja, egy tábornok szava csak generálszósz.
dogfüggő 2014.11.26 14:37:54
@n0ri60:

A szándék nem rossz, amennyiben - gondolom - azt akarják, hogy kevesebb tábornok essen áldozatul.
Viszont a cím ("Tehetsz róla, tehetsz ellene"), és ennek megfelelően az egész szemlélet botrányos.
Az áldozathibáztatás amúgy is keresztül-kasul szövi a társadalmat, pont ennek köszönhető, hogy a tábornoktépési esetek többsége rejtve marad, a medvék pedig - helyesen - kevéssé kockázatosnak vélik az akciót.
Egy ilyen remek kampány után meg pláne nem fog feljelentést tenni az a szerencsétlen tábornok, hát hiányzik az neki, hogy a maradék végtagjait is letépkedjék?
(Miközben egyébként a vizsgálatok szerint pl. tökmindegy, milyen ruha van rajta; ugyanis a szexuális erőszak lényege nem a szexualitás, hanem az ERŐSZAK. Az, hogy a medve megmutatja: hatalma van az ember fölött.)
dogfüggő 2014.11.26 15:13:50
@DarthVader:

1.: Azt a bankot rabolják ki, amelyiket viszonylag kis kockázattal tudják kipakolni. Nem azt, amelyiknek csillogóbb a kirakata.
(Az okmányirodának kinéző bank analógiája az álszakállas nő?
Hm.)
2.: Mint mondtam, a szexuális erőszakot nem véletlenül hívják így (és nem erőszakos szexnek). Mert itten a lényeg az erőszak. A hatalom. Az, hogy az egyik ember megalázhatja a másikat.
Hidd el, a ruha tökmindegy. Nem attól (vagy annak hiányától) áll fel egy medvének.
"A világ tele van olyan dolgokkal, amelyeket nem érthetünk, nem tudhatunk. Ezért nem szabad soha azt mondani valakiről, hogy ez ilyen vagy olyan ember, mert ezt és ezt csinálta. Nem, ezt nem szabad mondani soha. Mert nem lehet tudni, mi mozgatja az embereket. Mi az, ami ide vagy amoda…..
dogfüggő 2014.10.31 10:01:42
@Érvsebész:

A kör, mint tudjuk, a kezdet és vég nélküli örök létezés ősi szimbóluma.
Nyilván ez az oka annak, hogy a romlandóság törvénye alól kivont gyümölcsöt ezzel a mágikus formával zárják el, kvázi jelölik meg.
A kör, mint oltalmazó, beburkoló forma (vö. városfal) szerepe, gondolom, szintén nem szorul különösebb magyarázatra ebben az összefüggésben.
A befőttesgumi mindazonáltal nem csupán a kör misztikus erejének, mondanivalójának megtestesítője, több annál.
Anyaga az állandóság és a változás örök dinamikáját, a térben és időben létezés vibrálását, mondhatni: magát az életet szimbolizálja.

Talán sikerült nyilvánvalóvá tennem, miért is találom annyira megfelelőnek a hűség, az elköteleződés, a rugalmas alkalmazkodásban, ám visszavonhatatlan szövetségben töltött/töltendő élet megjelenítésére.
--

Egyébként meg lárvalehelletben fájó körömcsipeszek jázminkebelű harántterpesze.
dogfüggő 2014.11.01 21:03:15
@Érvsebész:

Höhö.
Összenő, ami összetartozik.
A Költőnő echte nénibácsista.
A linken megcsodálhatjuk Chev. Bornemissza Attila lovagparancsnokkal.

www.montazsmagazin.hu/szathmary-olga-ottilia-a-versiras-szerelmese/
dogfüggő 2014.11.01 21:04:22
@labrys:

: )
Kösz, jólesik ám.
Bátorkodtam elmenni egy hajléktalanszállóba, ahol 10 férfi közül 8-nak a története úgy kezdődött, hogy amikor elváltam. Ezért senki nem felelős? ... Amikor külső társadalmi nyomásra vagy más csoportok nyomására a családon belüli, hozzátartozókon belüli erőszakról…..
dogfüggő 2014.10.30 10:30:38
@fuhur:

Szerencsére van megoldás, sőt: azt szintén dr. Lukács Tamás ismerteti velünk.
Az alábbiakat még szeptemberben, a hajléktalankitiltós törvénytervezet vitáján bírta mondani a szájával:

"Ha valaki dolgozik, az majd lakást is tud szerezni, ennek első lépcsője a közmunka".
dogfüggő 2014.10.30 13:25:53
@aronsatie:

(Pár éve, ha jól tudom, 60-40 % volt az arány - mármint a nem megegyezéses esetek 40%-ában az apa kapta meg a gyerekeket.
Ez ráadásul úgy jön ki, hogy kortól is függ a dolog, a nagyon kicsiket tényleg inkább az anyának ítélik ma is - tehát az iskolásoknál kb. fele-fele lehet a megoszlás.)
dogfüggő 2014.10.30 15:19:24
@fuhur:

Egyrészt van a kereszténydemokrata megoldás, mely nagyjából azonos Vakmacska 6. pontjával: amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza, ha beledöglik se; Isten, haza, család, monokli.
Másrészt lehetne hirtelen gazdagnak lenni mindenkinek.
Harmadrészt ugye felmerülne a fenti bérlakásprogram, de valahogy a második lehetőséget reálisabbnak tartom.
Wittner Mária költészete igen jelentős és igen aktuális. Idézgettük már az Indexen, és itt is előkerült már tavaly az a költeménye, amely minden másnál alkalmasabb annak érzékeltetésére, mennyire is hasonlítunk mi, magyarok (a politikus költőnő szerint: Magyarok) a bárd…..
dogfüggő 2014.10.28 15:12:50
@labrys:

csak az OFF-részhez szólok, mert egyebekben már leírtátok a véleményemet az utolsó szögig; pedig eredetileg az ON miatt jöttem, mert hát mégiscsak az én bűnöm, hogy Wittner művészete a Vincent egét is hasítja (hasogatja) immár.
Szóval a villamoson a minap egy láthatóan nem jómódú idős néni motyogott hangosan magában.
(Félre is húzódott tőle mindenki, ahogy ilyenkor szokás.)
Arról beszélt, hogy 56-ban, mikor valami teherautóról puskákat osztogattak egy lelkes gyerekcsapatnak, akkor az ő férje odament, és kivette ezeknek a tíz-tizenegynéhány éveseknek a kezéből a fegyvert.
Belegondoltam, mekkora bátorság és emberség kellett ehhez.
Ennek a néninek a férje igazi ötvenhatos hős volt.
dogfüggő 2014.10.28 15:17:53
@Érvsebész:

Nahát, köszönöm!
És Gröőő doktornak is! : )
Nem tudom, megfigyeltétek-e, de az ilyen sorokat, hogy "se istenem, se hazám", csak úgy oda lehet vetni, míg a nagy fölhorgadások közepette átélt hazafiúság bizony hosszas kifejtést igényel. Én a leghazafiasabb borzalmasakat többnyire csak két-három nekifutásra tudom végigolvasni,…..
dogfüggő 2014.10.01 21:46:35
@H. Balázs: A "név és elérhetőség nélküli Vincent blogger" adatai simán elérhetőek. ha leszel oly aranyos, és beírod a keresődbe azt a nem túl bonyolult kifejezést, hogy "Pásztörperc". Az első 3 találat wikipédiás bemutatkozásomra mutat, munkahelyi linkkel.

A többit inkább nem részletezem; az se jobb.
Még nem kellett visszaadnom a kötetet, úgyhogy múltheti kitérőnket folytatva továbbra is baloldal, továbbra is Kónya Lajos. Ellenség Arannyal és pénzzel vannak telia lakásának rejtekhelyei,de Békekölcsönt 100 forintot írt csak.Csak épp mert megtagadni nem meri,csak épp mert…..
dogfüggő 2014.09.27 09:45:34
@balmoral: Igen, bizony. Éppen hosszú túráról hoztam ki a tömegeket, és persze kint is csak beszéltem, beszéltem, amint ezt meg is örökítették.
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Igazából nem is lehet, mert nincs már FIDESZ (FIatal DEmokraták SZövetsége). Ez a nagy betűkkel írt FIDESZ — amint ezt neve szépen kifejezte — önálló politikai aktorok szövetsége volt, azaz párt. Ettől a mostani Fidesztől — amint ezt a latin szóból eredeztetett, kisbetűs…..
dogfüggő 2014.04.01 22:21:47
@Pásztörperc:

Szerintem két külön dologról van itten szó; aki azért volt tag, mert hitt benne, azon megütköznek, mert nagyon kevés ilyen akadt (szerintem; ld. a fentieket).
Mármint a Kádár-korszakban, pláne a közepétől.
És hát lehet, hogy kicsit tökkelütöttnek is tartják az ilyet, avagy ufónak — mert hát nem véletlen, hogy ritka volt az igazhitű; nagyon átlátszott az a szita.

Viszont azt, aki érdekből volt párttag, azt nem emiatt tartják derék embernek, hanem ennek ellenére, avagy esetleg ettől függetlenül.

Nem a gerincességet ítélik butaságnak, és nem a gerinctelenséget derékemberségnek.

(Ez persze Poppernak szólna inkább...)
A betegségek jegyzékéből töröljék a nemi identitás zavarokat. Nem állítom, hogy a homoszexuálisok mind betegek, de jól tudjuk, hogy vannak közöttük, akiket komolyan zavar saját állapotuk és örömmel vetik alá magukat a kezelésnek. Miért vennénk el tőlük a reményt? Az emberi…..
Az elődök   Békeszerda   A mozgósítás           kép: négymadár Az üzenet            oops   A beszédek       A menet             Békemenet gadgets     A rendőri…..
dogfüggő 2014.03.29 20:57:00
@Zedder:

Tisztul innen.
dogfüggő 2014.03.29 20:59:07
@Zedder: Tisztul innen.
Érvsebész gyűjtötte Nektexerettel. Megjelent az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetsége  Ózdi Regionális Csoportjának lapjában, az Ózdi Kristályban. Onnan idézi A Szabadság - Munkáspárti Hetilap.   Kónya Béla: A kalandvágyból Ózdon maradók Arcél és…..
dogfüggő 2014.03.28 13:26:28
@dogfüggő:

(a hobbimagyart ezennel szabadalmaztatom.
Példamondat: a hobbimagyart hidegen hagyja a valóságolló.)
2014. március 29-én ismét indul a Békemenet azzal a céllal, hogy a magyar-magyar kiegyezést és a társadalmi békesség szükségszerűségét hirdetve tovább folytathassuk a nemzet építését, megvédve nemzeti szuverenitásunkat, megőrizve identitásunkat és elérjük, hogy az Európai…..
dogfüggő 2014.03.28 11:15:56
@labrys:

Ez az!
Gyönyörű lenne.
Szólj, ha szervezed!
Tézis1: A magyar választó (mármint a többség) nem valakire/valamire szavaz, hanem valaki/valami ellen. E tétel egzakt bizonyítására persze képtelen vagyok, úgyhogy aki nem ért egyet, nyugodtan hagyja itt abba, a továbbiak ugyanis — szándékom és reményeim szerint — a…..
dogfüggő 2014.03.26 13:08:06
@Pásztörperc:

Mentőcsónak.
dogfüggő 2014.03.26 13:29:34
@Pásztörperc:
@Deepblue Noir:

Kétségtelenül így van.
Sajnos csak egyéni megoldást tudok elképzelni.

A maradóknak az a forgatókönyv jut, amiről már volt szó: egyre gusztustalanabb és nyomasztóbb ország (olyan horthystából helyenként rákosistába hajló), a békés változtatás egyre kisebb esélyével.
dogfüggő 2014.03.26 13:39:32
@Érvsebész:

Pontosan így van.
Én is meregetek; de szeretném, ha a gyerekeim élete nem ezzel telne.
Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem…..
dogfüggő 2014.03.14 13:41:20
@Kis ember:

Örkény ez...
A kifejezést Irving Janis, a Yale Egyetem pszichológusa vezette be a '70-es években. Meghatározása szerint "a csoportgondolkodás olyankor jelentkezik, amikor az emberek egy összetartó, befelé forduló csoport tagjaivá válnak. Ezek az egyének annyira törekszenek arra, hogy ne lógjanak…..
dogfüggő 2014.03.12 11:14:38
@nerángass:

Azért Le Bon mintha nem egészen ezt vizsgálta volna; ő kifejezetten a "csőcselékpszichológiát" kutatta, illetve fedezte/találta fel (asszem). Olyasmit, hogy a tömegben (mármint a szándékosan, közös célból összegyűlt tömegben) ideiglenesen megszűnik, mintegy feloldódik az egyes résztvevők egyénisége, intelligenciája – egyszóval a tömeg akkor is egy nagy, barbár állat, ha egyébként kultúremberek alkotják.
Ami valóban magyarázhatja az általad említett urak érdeklődését.

Janis nem nagy, barbár, agyatlan állatot kutat, hanem kisebb, rosszul tájékozódót.
Az említett urak mondjuk ebből is sokat tanulhattak volna; szerencse, hogy Janis akkor még nem publikált.
dogfüggő 2014.03.12 12:55:16
@ámbátor:

Bizony, ez a tökéletes Le Bon-illusztráció.

A csoportgondol illusztrációja meg pl. az a szerencsétlen, aki a minap azon sajnálkozott egy kommentben, hogy a rohatt liberálisok tönkretették a hadseregünket, ezért most nem tudunk bevonulni és elfoglalni Kárpát-Ukrajnát.
Ő valószínűleg olyan (nem eléggé) zárt csoportban él, amelyik úgy torzítja el a tagok világképét, hogy a fenti mondat számukra nem tűnik elmebeteg hagymáznak.

És hát van még példa.
dogfüggő 2014.03.12 13:08:43
@nerángass:

Így van, akkor is volt bőven tanulmánynak való barbár tömeg.
(A névtelenség/felismerhetetlenség szerepéről ld. még: Zimbardo-kísérletek, brrr)

Janis ellenben azt a pszichológiai mintát vizsgálta, amely a nagyon erős kohéziójú, zárt csoportokban jön létre, kognitív torzulásokat okozva.
Úgy döntöttem, hogy a kiegyensúlyozott kampány érdekében váltógazdaságra térek át, minden második héten baloldali remek(ek)kel. Kis anyagi áldozattal már be is szereztem ehhez egy alapművet, amikor a sors rovatunk egy lelkes rajongójának álcázva elibem vágott, és…..
dogfüggő 2014.03.07 09:32:10
@Érvsebész:

Nem mondom, minőségben abszolút topikkonform (géptárgykör-igazodó), ámde nem igazán baloldali se a vers, se a néni.
Ha egy kicsit előbb születik, akkor pont ilyet alkotott volna, csak cserkészeset, ill. elsőáldozósat.
Írt ő másik szépet is:

Lobogva lengeti zászlóinkat,
a friss márciusi szél.
Hőseinkre emlékezünk,
kik meghaltak a Hazánkért.

Sok-sok évvel ezelőtt,
Petőfi Sándor szavalt,
s buzdította harcra,
az ébredő magyart.

Persze nem is jobboldali; eccerűen egy néni, aki... hát... csak ennyire okos.

Devecseri: ez is szép; az ilyenvolt-ilyenlett -műfajban
Csoóri Sándor, Eörsi István és Bella István híresült még el.
Ilyen műveket vagy kemény diktatúrában írnak (akkor a szerző lehet megtévesztett, megfélemlített, avagy seggnyaló), vagy olyanok írják őket, akik diktatúrára vágynak (az ilyen szerző meg alighanem genetikusan alattvaló).
A  Kormány a  magyar nyelvi örökség föltárása, a  nyelv és azzal összefüggésben a  kultúra mélyebb megismerése, ápolása, gondozása, fejlesztése … ellátására létrehozza a Magyar Nyelvstratégiai Intézetet. Az intézet a miniszterelnök irányítása alatt áll. Az…..