Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kétbalkezes mosómedve

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy egy újabb nőgyűlölő tömeggyilkos esete járja be a médiát, újfent arra kényszerülök, hogy leírjam, hogy nem kéne minden adandó alkalommal kihangsúlyozni, hogy az illetőt Asperger-szindrómával diagnosztizálták. Vagy ha már muszáj beleírni minden egyes hírbe,…..
kétbalkezes mosómedve 2014.06.21 14:23:47
@zsivag0:
A tudomány alaptétele ugyanis, hogy valaminek (esetünkben nemi erőszak) a LÉTÉT bizonyítjuk és lehet bizonyítani. A nem létét nem.

lmgtfy.com/?q=non-existence+theorem
Tito Jugoszláviája kommunista volt, de nem szovjet-típusú. Ott nem voltak Sztálin meg Lenin szobrok. A kőkemény moszkvai nyomással dacolva, Tito 1948-ban szakított Sztálinnal és a Szovjetunióval. Cserébe országa 2 milliárd dolláros fejlesztési csomagot kapott az…..
kétbalkezes mosómedve 2014.02.28 09:47:40
Mandiner blog Nekünk a magyar 2012.08.20 08:01:00
„Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket” Neked a magyar? – tettük fel a kérdést a nemzeti ünnep alkalmából mandineres bloggereinknek és barátainknak. Akik válaszoltak is. Hogy mi nekünk a magyar? Többünknek Cseh Tamás, Latinovits Zoltán, Jankovics…..
kétbalkezes mosómedve 2012.08.20 10:39:50
Avagy megerőszakolhatók-e a közgazdaságtan alaptörvényei? Nem lenne meglepő, ha egyes közgázos szakkollégiumokban már kurzust hirdettek volna a heti Matolcsyzmus tudományos igényű cáfolatára, s a magyar szakértelmiség csütörtökönként azért olvasná a Heti Válaszban…..
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
kétbalkezes mosómedve 2012.05.06 18:53:01
@DarthVader: Bigu is a special Daoist technique using universal energy to replace regular food.

Bigu translates literally as “avoid (bi) the grain (gu).” In practice, it reflects the ability to live solely on qi without food.

The meaning of Bigu is that don't eat food. In other words, the qigong master doesn't eat any food while exercising Bigu qigong.

Nem fényevés, egyáltalán nem.
kétbalkezes mosómedve 2012.05.06 18:59:27
@ámbátor: az csak Bigu kezdőknek :) Az igazi, pld. vivendodaluz.com/EN/articles/bigu_and_weight_loss.html azt mondja:

Bigu is a period during which the qigong practitioner’s vital energy transitions from the air one breathes and the essence of food and water to drawing one’s sustenance strictly from the qi in the air. For the experienced qigong practitioner, this is a natural process that occurs when the accumulation of qi reaches a certain level. The ability to sustain normal body functions from qi only is possible with no change in one’s daily routine and has no side effects. Some qigong practitioners can live on the qi without food for a long period of time and oftentimes for achieving and sustaining a much higher energy level through the physical and mental discipline of the bigu exercise.
kétbalkezes mosómedve 2012.05.06 19:09:00
@DarthVader: hallgassuk meg a szakértőket, a Yan Xin Quigong jeles képviselőit:
The Bigu phenomenon which occurs spontaneously among certain Quigong practitioners, entails the cessation of eating solid food for periods of weeks to months and years.

De ha ez nem elég egyértelmű, a konferencia címe: The Bigu - Without Food - Manifestation,...

Ez teljes mértékben a cereáliamentes táplálkozásról szól.
Mandiner blog Marietta a Trabantban 2011.01.18 08:01:00
  26 év után újra fellép Budapesten Méhes Marietta, az egykor volt Trabant sohasem volt énekesnője, a Világveleje fesztiválon a Gödörben. Ezzel a visszatéréssel, azt hiszem, végképp lezárult a ’80-as évek tiltott-tűrt zenei világának rendszerváltása. Wahorn…..
kétbalkezes mosómedve 2011.01.18 16:56:27
@Manyi Béci: Senki nem emlékszik Párizsra, édes, senki sem tudja, miért volt az jó, senkit nem érdekel, mert itt mindenki, mert itt mindenki sportoló...
A világháború-rajongás orvostudományának belgyógyásza, ezen a stáción mindenki átesik, és idővel vagy bír továbblépni, vagy megmarad itt egy életen át. Bizonyára felesleges külön kiemelni, de mind közük ők a legkevesebb fantáziával megáldott katonabarátok. A…..
kétbalkezes mosómedve 2010.10.12 19:58:20
@Styxx: Evo zore, evo dana / Nema više partizana.
  A művészet önmagába való visszahúzódásának első következménye, hogy lemond minden ünnepélyes-patétikus magatartásról. Az a művészet, amely az „emberi” terhét hordotta, olyan komolyan vette magát, mint az életet. Igen komoly, szinte vallásosan ünnepélyes…..
Biztosan te is láttál már fekete vagy sötétszürke nadrágot (esetleg teljes öltönyt), visszafogott tónusú nyakkendőt és hófehér inget viselő, jólfésült és frissen borotvált fiatalembereket, amint helyes, téglalap alakú névtáblával mellkasuk baloldalán, esetleg…..
kétbalkezes mosómedve 2010.09.03 20:04:07
@The Drunken Master:

Még többet elárulnak Smith utolsó szavai: Oh Lord, my God, ...
A szerelem közgazdasági elemzése még várat magára. A jelenlegi közgazdasági paradigma (-ák): főáram, mellékáramok, váltó- és egyenáramok (highway to hell) keretein belül mission impossible. A szerelem nem csupán vakká tesz, de minden emberi számítást is keresztül húzza…..
Dan Brown „Angyalok és démonok” című bestsellerének egyik pozitív hozadéka (a szerző bankszámlájának gyarapodása mellett) az, hogy tíz- (ha nem száz-) milliók kapják fel a fejüket, ha az Illuminátusokról hallanak. Mivel mégiscsak egy thrillerről (és nem…..
kétbalkezes mosómedve 2010.08.13 18:57:44
  Olvasónk, Aristo írása a Mandiner NER-vitájához:   „A fölény legtöbbször a társadalmi progresszió oldalán áll, ilyen értelemben a gúny a társadalmi fejlődést igenli és képviseli.” (Magyar Néprajzi Lexikon)     A gúny valami emberi dolog, amit…..
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
kétbalkezes mosómedve 2010.07.02 17:49:30
@babarczyeszter: a játékelméleti részhez nem szólok hozzá, mert az nincs az érvelésben. (Definiáltunk játékot? Meghatároztunk megoldáskoncepciót?)

Valószínűleg a szerző a common knowledge-ról tartott eszmefuttatását tartja komoly játékelméleti érvnek. Azt, hogy az ünnep a common knowledge leképezése (függvény? halmazértékű?) nem tudtam hova tenni, de fantasztikus, hogy sikerült megállapítania, hogy a köztudott tudás közös tudás (mutual knowledge) is egyben.

Elnézést az offért, de a tököm kivan azzal, hogy aki életében egyszer már hallott a fogolydilemmáról, az mind a játékelmélet szakértőjeként tündököl.
kétbalkezes mosómedve 2010.07.04 19:59:25
@babarczyeszter: megnéztem Schellinget. Azt, hogy common knowledge, le sem írja. Nem véletlenül. Egyáltalán nem szükséges, hogy tudjam, hogy más is tudja, hogy... Ha tudom, hogy x ember már így választott, az bőven elég. De attól még le lehet írni tízszer,hogy common knowledge, végülis elégséges feltétel, csak nem szükséges. Meg jól is hangzik.

Ami a "való világra alkalmazott játékelméletről" szóló megjegyzést illeti: valóban vannak, akik nem szeretik a matematikai formalizálást. Ez jellemzően két okra vezethető vissza:

(i) nem értik
(ii) a matematikai formalizálás egyból nyilvánvalóvá teszi, ha valaki hülyeséget beszél
  Ma reggel Budai Bernadettet néztem az M1-en. És ugyan erről is szólhatna az okfejtés, mégsem lesz szó arról, hogy mennyivel jobb csaj volt korábban, és most meg miért nem.   Orbán, úgy tűnik, kellemetlen helyzetbe hozta a szocialistákat: elhatárolódott a…..
kétbalkezes mosómedve 2010.02.08 16:29:47
@Freŝa : És akkor a vonatok is pontosan fognak járni?
Konspirációs teóriák JFK - 2.0 2009.07.06 07:30:00
Mielőtt a háttérinformációkat tartalmazó első részt követően belevágnék a JFK-sztori második, konteós részébe (amely blogunk történetében az eddigi leghosszabb lesz, előre szólok!), szeretném megköszönni olvasóinknak a példamutató visszafogottságot, amit azzal…..
A Nemzeti Médiaanalízis 2008 II. féléves adatai szerint a tavalyi évhez képest átlagosan 6%-kal emelkedett az internethez hozzáférők száma, így közel 3,9 milliós felhasználói táborról beszélhetünk. Az újonnan belépők két fő bázisa az egészen fiatalok, valamint a…..
kétbalkezes mosómedve 2009.09.28 15:49:01
Ez a közgazdaságtan egyik legfontosabb, legáltalánosabb tanítása. A fiskális politika foglalkoztatásra, GDP-re való hatása sem egyszerűen a költekezés mértékétől, hanem attól függ, hogy ösztönzi-e a szereplőket munkavállalásra, jövedelem termelésre, vagy épp ellenkezőleg...
Az Infrastructuriston megjelent egy összeállítás a világ 10 legnagyobb városi parkjáról. Íme az ő listájuk (az eredeti posztban mindegyikhez ott a műholdkép is - érdemes végigpörgetni, már csak a furcsa alakzatok miatt is), amihez sebtében összeállítottam a budapesti legeket…..
kétbalkezes mosómedve 2009.09.15 12:43:58
Mandiner blog Tienanmen 20 2009.06.04 17:01:00
 Húsz éve, 1989. június 4-én érkeztek meg a tankok Pekingben a Mennyei Béke kapujának terére, hogy véget vessenek a diákok hét hete tartó tüntetésének. Az esemény azóta Kínában tabu, a Kínai Kommunista Párt és a kínaiak alkut kötöttek: ti nem feszegetitek ezt a…..
   Háromkerekű kisautó száguldozik a fekete-fehér mezők közt; csónak úszik a tükörsima, barna tóban; magányos király gyalogol a tengerparttól a hegyek csúcsáig. Ha erről olvasva képek villannak be, nem vagy egyedül: te is töltöttél álmos délutánokat a zenetévék…..
kétbalkezes mosómedve 2009.05.16 08:39:34
A Jézusról alkotott baloldali kép általában úgy jelenik meg, mint a szegények mellett és a gazdagokkal, az adott társadalom vezetőivel szemben fellépő Krisztus képe. Csakhogy a baloldal számára a lényeg a társadalom megváltoztatása, s ez teljesen ellentétben áll Jézussal és…..
  A Jobbik közkönyvtárat alapított. Önmagában nem emiatt szakítottuk meg MDF-sorozatunkat, hanem mert ez a diszlexiás műveletlen banda bohó ifjúság kikelt korunk egyik legjobb magyar (hirtelen véleményűeknek: hazai) írója, Spiró György ellen, és kizárnák, mint Herényi az…..
    !!!HOLNAP!!! MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ Anna leveléből kiderül, hogy egy biztosítóból eljönni nem gyerekjáték (íme a 200. bejegyzés) Kedves Mindenki! Több éves hiábavaló álláskeresés, munkanélküliség után, az őrület határán, mivel már ennivalót…..
kétbalkezes mosómedve 2009.05.07 09:55:53
@Strici:

Egy bank kirablása semmiség egy bank alapításához képest - írta volt _Bertolt Brecht_.

ur doing it wrong.