Regisztráció Blogot indítok
Adatok
walterhal

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mátyás király vadászaton. Stróbl díszkútja a Várban - fotó: imocs/indafoto Őrült móka lesz jövő hétfőn az Országos Széchényi Könyvtárban: Farkas Gábor Farkas, a Régi Nyomtatványok Tárának vezetője 12 előadást tart "vicces-véres történetekkel", rövid…..
Tavaly már Rajcsányi Gellért kolléga írt a dologról egy kiváló posztot, de most újra előtérbe került a probléma: egyes településeken idegenforgalmi adót kell(ene) fizetni, ha barátaink a saját házunkban alszanak. Mint kiderült, ez nemcsak nyaralókra, de mindenféle ingatlanra…..
walterhal 2013.07.01 08:52:13
@tip: Ja én meg a fiam menyasszonya után fizessek a saját házamban adót, ha itt mer aludni?
Sokaktól hallani azt a véleményt, hogy a nemzetközi boltláncok hazai kirendeltségei csak árnyékai Európa szerencsésebb részein található testvéreiknek. Míg külföldön jobb minőségű, szélesebb kínálat jellemzi a fast fashion boltokat, itthon jószerivel abból válogathatunk,…..
Wifi-elérhetőség, klíma, előre biztosított ülőhelyek? Mindez lehet a jövő, egyelőre a városi tömegközlekedésen van mit javítani, Közép-Európában is. Izgalmas akció veszi kezdetét Pozsonyban: szeptember 13-tól 23-ig, tíz napig tart a Mobilitási hét a szlovák fővárosban,…..
Múlthéten írta meg a Blikk, hogy a kormánytisztviselőknek kedvezményesen (16 ezer helyett 60 ezres állami támogatás) igénybe vehető külön óvodát hoztak létre, három budai ingatlanban, ahol nyelvoktatás van, külön gyerekorvos, logopédus, és pszichológus vigyáz a gyerekekre.…..
Új büntetőjogi kategóriát javaslok bevezetni, egy új bűncselekményt: visszaélés minőségi élelemmel. Aki minőségi élelmet termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő…..
Nagymamám mindig a virágcserepekbe szórta a kávézaccot, mondván, az jó! Sokáig azt gondoltam, ez csak a rá jellemző „nem dobunk ki semmit”- filozófia része, de ma már tudom, hogy igaza volt. A jó kertész, bizony, kávét iszik, mert a zacc a növényei kedves barátja.A…..
walterhal 2012.05.17 12:36:58
Kapanyél Harkályok 2012.02.17 09:00:00
Télen a lombozat hiánya miatt minden állat jobban szem előtt van, mint más évszakban. Most olyan madarakról lesz szó, amelyek egész évben a költőhelyük közelében tartózkodnak, télen figyelhetők meg a legjobban, és minden porcikájukban tökéletesen alkalmazkodtak ahhoz, hogy a…..
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
walterhal 2012.02.12 17:08:24
@uni1002: Ez a korengedményes nyugdíj volt. Szinte mindenki keveri a korkedvezménnyel, ami például a szervezetre ártalmas munkakörülmények miatt járt a vegyipari, sugárzással járó munkahelyeken sok évet lehúzóknak! Ugyanis a korkedvezményes "söprésbe" beleesnek például azok a ma 58- 59 éves nők is, akik a vegyiparban lehúztak 10- 25 évet, vagy röntgennel, sugárzó anyagokkal dolgoztak!
SERTEPERTE A zsír dícsérete 2012.01.31 20:31:00
Igazi hungaricum, bár jelenleg éppen nincs divatban, sőt talán soha nem is volt. Ennek ellenére nem hiszem, hogy akad olyan magyar ember, aki ne evett volna már zsíroskenyeret, amely rövidesen lehet, hogy ismét a népélelmezés number one-ja lesz. Lehet, hogy az írás olvastán az egészséges étkezés…..
Bogáncs, aki mostanában minimálbérből éli mindennapjait, egyelőre nem áll jól a kísérletében, hiszen az ötvenezer forint időarányos részét túllépte múlt héten. Ötvenezer forint? 170 euró egy hónapra, 40 euró egy héten, ennyiből én is kijövök Írországban (feltéve,…..
Az Áram Ára Mérni csak okosan! 2011.11.23 16:56:00
  Egy a Magyar Energia Hivatal megbízásából készített tanulmány számításai szerint a nemzetgazdaság akár 100 milliárd forintot, a fogyasztók akár 115 milliárd forintot nyerhetnének, míg a környezeti haszon 50 milliárd forintra rúgna, ha bevezetnék az okos mérést (smart…..
"Sziasztok!Ő Sutyi, 8 hónapos házicica. Van egy bizarr elalvási rítusa, amikor már fáradt. Más macskánál még nem láttam ilyet, talán tud valaki magyarázatot erre anélkül, hogy álllatpszichológushoz kéne vinni :)" – írta nekünk Sutty Ingo. Köszönjük!…..
Amikor megjön a tavasz, és megjönnek a zöldségek, akkor nem kell túlbonyolítani a tésztákat. Alapanyag, plusz szószanyag, aztán bele a tészta. Így futottam neki a medvehagymás tésztának is.Végre egyszer eljutottam a Mom park ökopiacára, és sok egyéb mellett beszereztem egy…..
walterhal 2011.03.22 18:29:37
@sovesztomesz: A hatályos rendelet: 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet
a védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről.

Eszerint nem tartozik a védett növények közé.
Szerintem a gyöngyvirágnak ilyenkor még nincs ekkora levele, és nem terem ilyen tömegesen.
Az eredeti köztársasági elnöktől csak helyesírásában különböző imposztor garázdálkodik hazánkban, erősítette meg a KEH vasárnap reggel.   "A dublőr tavaly szerptemberben a Paprika csárdában bukkant fel, és hagyott hátra lejárató üzenetet, kifigurázva a…..
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Mostanában mindenki azon volt felháborodva, hogy mégsem szűnik meg a nyugdíjasok ingyenes utazása a kormányzat hamarosan nyilvánosságra kerülő, közösségi közlekedést érintő strukturális reformjai során. Biztos sokan lekomcsiznak, de én annyira nem sajnálom a nagyszüleinktől…..
walterhal 2011.02.24 11:34:25
@Benbe: Ja, csak ki is kell jutni a veszprémi vasútállomásra. Úgy már jóval hosszabb és drágább, vagy menjek kocsival odáig? Az egész réges- régen lett elszúrva, amikor a városoktól sok-sok kilométerre kerültek az állomások a szűkagyú földtulajdonosok miatt. Ma is így viselkednek sokan.
Egy kedves kollegánk még kedvesebb barátjánál született egy kosárnyi cicagyerek, és köztük találtam meg Lemmy-t, Mötley tökéletes inverzét, így a fehér-fekete lány mellé érkezhet hamarosan még egy fekete-fehér cs aj, aki a legmenőbb rockerről kapta a nevét, még jó. Lemmy a…..
walterhal 2009.10.29 11:44:16
@szamoca00: Mit a hasadon! A billentyűzeten, az is fini meleg! Kissé ciki, ha melózol éppen és bent marad a leveledben egy ffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip! Ha meg laptopod van, azt sem látod, mit művel éppen a kis aranyos, melyik nem okés weblapot nyitja meg :).
Mötley egyéves születésapja alkalmából (kb. most lehet a doki szerint) megörvendeztetett egy fasza kis éjszakával és három-négy, jó mély karmolással, mindezt azért, mert minden istenverte szobamacska egy álruhás Kittenberger Kálmán. A tegnapi éjszakát ő egy fenyőfán, én meg…..
"Most, hogy beköszöntött a nyári szünet, Pöttyös kutyánknak is több ideje van. Kellőképpen ki is használja azt kedvenc szabadidős tevékenységeinek űzésére. Imád olvasni és tévézni. Ez utóbbi esetében többször lepett már meg minket azzal, hogy munkából hazaérve…..