Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferko

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... avagy ha az ember objektívan kezdi szemlélni a dolgokat, egy idő után rájön, hogy semmit sem lehet objektívan szemlélni.A mai elméleti cikk egy 1985-ben végzett szociálpszichológiai kísérletet mutat be, ami kitűnően illusztrálja, hogy a tévében, újságokban, interneten, stb.…..
ferko 2011.04.09 22:18:40
@ygan111:
Abban, amit leírsz két dologban nem értek egyet:
1. Szerintem nem létezik teljes objektivitás akkor sem, ha nem is 3 de 30 vagy akár 300 percben akarsz egy hírt közölni, bemutatni, közvetíteni. Amennyiben elkerülsz minden szándékolt befolyásoló fogást, trükköt akkor is értékeli az emberi agy a látottakat, hallottakat, és az értékelés közben folyamatosan próbálja kapcsolni azokat a meglevő információkhoz, benyomásokhoz.
Tehát szerintem az objektivitásnál az egyén belátó képessége sokkal fontosabb.

2. Az, hogy nincs igény semmi másra mint a show-ra az nem igaz. Van olyan hányada a népnek akit semmi sem érdekel igazán. Ez azonban igen kis százalék. A többség számára a minőségi tájékoztatás azt a szerepet tölti be, ami valójában: szinte nem létezik.
A hétköznapi nép számára elérhetetlen a mai nullához közelítő minőségű újságírásnál jobb.
És arra nincs igény amiről nem tudsz hogy létezik.
Erre számtalan példám lenne, de csak egy:
Hasonlítsd össze Chrudinák Alajos régi közelkeleti tudósításait a pár héttel ezelőtti líbiai magyar sztár tudósítók munkájával.
Hát...
Ezt nem mi mondjuk, hanem abszurd módon néhány dühös izraeli úriember  (folyt.=>) akiknek nem tetszett, hogy más izraeliek a Kelet-Jeruzsálem Sheikh Jarrah negyedében folyó kilakoltatások, vulgárisabban szólva az etnikai tisztogatás  (palesztinok ki, telepesek be) ellen…..