Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sylblog

743 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geri májusban töltötte 3-at, a változatos hozzátáplálás baromira nem érződik mostanság. Heppje a szénhidrát, pékáru minden mennyiségben, rizs, krumpli, no gyümölcs. Két énje van, amikor épp nem beteg és közösségbe járt (bölcsi, hamarosan ovi), akkor minden jöhetett neki…..
Sylblog Mizujság? 2013.07.13 14:03:22
Most néztem csak, hogy több, mint egy féléve nem írtam. Hát, be vagyok/voltam havazva. Zajlik az élet. Szóval, ingázás naponta (oda-vissza 160 km), hajnalban kelés,munkából rohanás gyerekekért (ha épp nem betegek, akkor nagypapa vigyázz rájuk), játék, vacsi, készülés…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
Röviden mindenféléről: Augusztusban felszámoló cég csődalap terhére kifizette bennmaradt szabikat, végkielégítést. Ez tök jól jött, mert a GYES édes kevés. Mazsi kezdte az ovit ideiglenes helyen (mert épületet felújították sok-sok EU-s pénzből). Geri bölcsibe kezdett most…..
Sylblog Hát ez van.... 2012.08.01 14:36:35
Egy hónapja, hogy leállamvizsgáztam és megszereztem a műszaki menedzser-mérnöktanár diplomámat (Mesterképzés). Durván kb. 40 helyre pályáztam, eddig totális sikertelenséggel. Még választ sem kapok:(.A bölcsődei szünet kezdetére lett beteg a nagy, gyógyszerekkel és…..
Búzacsíráról röviden: A búzacsíra vitaminokban (pl: E-, B vitamin, karotin) és ásványi anyagokban (pl: vas, cink, magnézium) gazdag élelmiszer. Antioxidánsokban gazdag. Mivel nagyon egészséges, ezért én szinte másodnap adok a babáknak.  Gyümölcsös…..
sylblog 2012.08.01 14:30:43
@reni_cs: Első pár alkalommal mindenképpen főzve (vagy előbb forró vízbe áztatva néhány percig, aztán turmixolva) adnám a kicsinek a szárított búzacsírát. Jogos a felvetésed a gabonafertőzéssel kapcsolatban, erre csak azt tudom mondani, hogy elsőként csak olyan gabonapelyheket használj, amik kimondottan babáknak való (árban szerintem a Müellerben találsz jókat!). Aztán 7-8 hónaptól fogva bátrabb is lehetsz.
Jó étvágyat hozzá!:)
A testvéreket a bölcsibe ahova járunk- egy csoportba szokták rakni. Mi véleményünk is egyezett ezzel a gondolattal, Mazsi és Geri itthoni egymáshoz való viszonyából kiindulva. Ám, az élet úgy hozta, hogy még sem férnek meg együtt. Pontosabban két hete az a panasz, hogy a nagyobb…..
Röviden a mai sztori Mazsival. Reggel szépen elvittem mindkét gyereket bölcsibe. Hazajöttem, épp hogy kitakarítottam és azt terveztem, hogy tízórai után leülök tanulni, csörgött a gondozónő, hogy gyerkőc neki rohant egy könyvespolcnak, nagyon sír, hatalmas pukli van homlokán és…..
IndiaPass Haza Indiába - BUD-DOH 2012.06.04 08:47:00
1 nap híján 1 évvel a kiköltözésünk után újra elindultunk Indiába. Az út kissé hosszúra nyúlik, de meglepően elviselhető a katari reptér "vendégszeretete" miatt. De kezdjük a legelején. Dohában való 21 órás tartózkodásunk 17 órájában kezdem írni eme sorokat,…..
sylblog 2012.06.05 14:50:43
@Pere Viki:
Kedves Viki! Most bukkantam rá blogotokra és végig olvastam az összes posztot. Szuper útleírások vannak benne. Lehetne pár kérdésem felétek, csak kíváncsiságból:

1. Azt írtad, hogy saját cég képviseletében tartózkodtok Indiában és kellett helyi cégektől referenciákat beszereznetek az ott tartózkodáshoz. Ténylegesen is a saját vállalkozás jövedelméből éltek kint vagy találtatok valami más jövedelemforrást/munkát?

2. Érdekelne, hogy arányaiban a családi költségvetés havonta arányaiban hogyan alakul Indiában nektek, esetleg összehasonlítva a hazai viszonyokkal. Pl. lakbér, iskola, étkezés, közlekedés.
Sylblog Házon kívüli hétvége 2012.06.04 14:33:10
Múlt héten volt 2 éves Geri. Alakulgat az önálló kis jelleme, tán még akaratosabb és önteltebb, mint a bátyja. Sokszor nem enged a 21-ből. Kisebb dolgokért is képes borzasztóan megsértődni, hisztizni. Na, ezt be is mutatta anyósoméknál a hétvégén jó párszor. Anyósomékkal a…..
Sylblog Óvodai nyílt nap 2012.06.04 14:33:00
Mazsival múlt héten voltam nyílt napon. Mivel "halasztottunk" az oviban, azt már tudtuk, hogy melyik csoportba fog járni. A szülők és gyerekek egy része a csoportból nem ismeretlen számunkra. Az ovi tőlünk kb. 500 m-re van, nagy kerttel, sok játékkal. Viszont nagyon rossz…..
Több oka van, hogy nem írogattam baba gasztros blogomba. Egyrészt sulim és család miatt folyamatosan el voltam havazva. Ebből következőleg  kevesebbet is főztem mostanság. Másrészt a legkisebb is kezd a baba kajás korszakából kinőni. Max. jobban oda figyelek főleg hétvégén…..
Kis hazánkban ördögtől valónak tartják sokan a tápszert, és lesújtó pillantásokat kaphat az az anyuka, aki nem tud long-life szoptatni. Kitartás ide vagy oda, ez nem csak fejben dől el, hanem függ babától, hormonoktól, pszichikai tényezőktől és fizikális adottságoktól. Amikor…..
sylblog 2011.02.17 15:12:40
@herak: Köszi. Most már a kicsivel is sajnos aktuális a tápszer (eddig lefejt anyatejjel és anyetejgyűjtőből kaptunk), össze fogom szedni a 2-s, 3-s tápszerekről árakat. Külön fogom hozni a posztban az ízesített verziókat.
Mivel nyáron írtam a posztot, ezért a TB támogatottság simán változhatott.
sylblog 2012.05.31 15:20:23
@orsha: Mire válaszolok, már lassan 6 hónapos lesz a babád. Szóval, véleményem szerint azért nem issza a picurod a HA tápszert, mert keserűbb, mint a normál tápszerek. Konkrétan nem tartalmaz tejcukort!!!
Mivel már lassan 6 hónapos, ezért kiegészítésként a HA mellé/helyett Sinlac pépet higítva, kajába, sűrítésnek stb. ajánlok!!! Receptre orvos felírja 1 éves korig!!!
Március óta sok minden történt. Bölcsit elkezdte Geri, odáig el is jutottunk 3 hónap alatt, hogy kereken (!) 1 hetet bent alvós legyen. Szinte folyamatosan beteg volt. Bárányhimlős lett, de nem a bölcsiben kapta el. Volt egy kör náthás-tüdőgyuszis, utána egy hétig járt, és…..
Sylblog Hózentróger kerestetik 2010.11.10 17:18:00
Mazsinak van egy rakat 98-s nadrágja, játszós, ünneplős, mindennapos, bélelt, rongyolós stb. Egy baj van velük, hogy leesnek róla, ugyanis nem sovány, (13,5 kg) de hosszú, nyúlánk gyerek. Megoldás hózentróger vagy akinek jobban tetszik nadrágtartó. Felkerekedtem és egyenesen…..
sylblog 2012.05.31 15:05:53
@annie33: Gratulálok, szép nagy fiad van! Akkor a kisfiad nem sokkal fiatalabb az én kisebbik gyeremkemtől. Most 2 éves. A nadrágtartó téma nagynál továbbra is aktuális. Konkrétan, a nyári nacikról, amikről azt gondoltam, hogy belehízott tavaly óta (1 év alatt 2,5 kg hízott (15,4 kg jelenleg)), viszont 102 cm magas.), lötyög továbbra is rajta. Úgy, hogy most tépőzáras övet szándékozok venni kínaiban neki. Turiból játszós rucikat szerzek be nyárra és nem nézem a méretet, majd amelyik gyerekre jó lesz, az veszi fel;) Max. a nagy halásznacinak használja azt, ami derékban nem esik le róla;)
Tegnap kezdtük Gerivel a bölcsit, első fél órában az ülemben ült, majd neki bátorodott és el kezdte felfedezni a játékokat, majd nem akart hazajönni. Ma már egyből tudta, hogy melyik asztalnál van az ő helye, szépen leült, várta gyümölcslevet (amit egyébként itthon itatóból…..
Avagy a nagy dilemma.Változás biztosan lesz, hiszen hétfőn Benedek (újra) kezdi az ovit, én pedig a rákövetkező héten már dolgozom. Hogy mit, az még mindig nem derült ki, de majd csak lesz valami. Gondolom, ha ki akartak volna rúgni, már megtették volna, hiszen a gyes után csak egy…..
Sylblog Jé, már február vége... 2012.02.21 15:45:00
Írnék gyakrabban blogot, de nincs időm. A nap 24 óra, amiből a legkevesebb az alvás, háztartás-gyerekek (főleg a velük töltünk Mazsi Apuval sok időt)-iskola-szakmai gyakorlat.  A Magyar Közlönyben megtaláltam, ki a felszámolója munkahelyemnek, még hivatalos értesítést…..
Holnap már péntek, itthon most csak ketten vagyunk, nagyobb bölcsiben, Mazsi Apu nem itthonról visz ebédet. Nem akartam különösképp vásárolni, mert holnap úgyis fogunk, mert itt a hétvége. Olyat kellett főzni, aminek alapanyagai itthon vannak, de hamar elfogy, nem kell tárolással…..
Sylblog :(( 2012.01.21 08:39:00
Úgy saccolom erre a bejegyzésre van kb. 3-4 percem. Szóval: Mazsi ugatósan kezdett nagyon csúnyán köhögni tegnap, már krahácsolt két napja, de most rosszabbodott nagyon a helyzet. Szinte egy hete, hogy kijött előző betegségből. Hajnalban belázasodott. Geri nem lázas, de taknyol,…..
Sylblog Szigorlaton túl és innen 2012.01.19 12:49:00
A szakmódszertan szigorlatom 5-s lett:), szerencsém volt, jó tételt húztam, de sokat is készültem, bár nem vettem magolósra a figurát és nem is lett volna értelme. A héten egy kis pihi, jövő héttől hospitálok és tanítási gyak.-on vagyok, nem akarom, hogy összetorlódjon a…..
Sylblog Új év 2012.01.07 19:50:36
A héten Mazsi nem ment bölcsődébe, az ünnep alatt fokozódott takonykórja köhögéssel spékelve, kedves helyettesítő doki orrmandula gyulladást állapított meg. Orvosi javaslatra inhalálni kellett, amit nem volt egyszerű 3 évesemnél megoldani. Megbeszéltük, hogy elbújunk apa…..