Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muffaló Bill

14 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete feltettük a kínzó kérdést facebookos oldalunkon, hogy tud-e valaki klasszikus vendéglátós zenészt ill. zenés helyet ajánlani Óbudán - az eredmény kicsit lehangoló volt.A Kerék vendéglő harmonikását (Derkács Gyula úr) illetve a Bécsi úton újonnan nyílt…..
Kerületünk legendásan hangulatos sportegyesületekről- és pályákról is ismert - a III. Ker. TVE klubházáról már régebben beszámoltunk, és időközben Csillaghegyet is megjártuk. A Szentendrei út forgalma és az aquincumi polgárváros romkertje mögött megbúvó külső gázgyári lakótelep viszont tényleg a…..
Szeretjük a Kenyeres utcát - a Szőlő köz szalagházaitól és a Jó Pásztor templomtól a Bécsi útig tartó ötperces séta maga Belső-Óbuda: klasszikus földszintes - néhol családi, kertes - házak, minimális átmenő forgalom, falusias fa lámpaoszlopok, gyönyörű kilátás a…..
No kedveskéim, végre lett egy szabad félórám, hogy beváltsam régi ígéretemet - és írjak erről a kissé elfeledett, de igen hangulatos helyről, az Admirál étteremről. Hosszú kimaradás után tegnap végre összefújta a szemetet a szél, és újra találkozott az…..
Na jó reggelt kihányok!   Hol vagyok? Mi van? Úgy látom, hogy éjszaka megittam egy másfél liter vizet. Trotty! Biztos volt valami tivornya… Várjatok egy kicsit! Megnézem a kocsimat… Szerencsére még egyben van. (Mindig ezzel kezdem a napot. Van, amikor rosszabbul…..
Óbudakocsma Conga Bár 2010.07.21 12:29:00
HOLA QUERIDOS AMIGOS!Onlájn jelentkezem innen a kubai tengerpartról Merdzsós Zsata barátommal (balra), két gyönyörű hölgy társaságában a Conga Bárból.Mielőtt azt hinnétek, hogy mi raboltuk ki a székesfehérvári bankot, megnyugtatásul közlöm, hogy a Római parton vagyunk.A tulaj…..
Muffaló Bill 2010.07.22 13:15:19
@Pályaelhagyó autóversenyző:
Szemfüles vagy Jóember! Javítottam a hibát. Köszi az észrevételt!
Szevasztok, hejjj! Bocs, hogy ismét ily sokáig nem jelentkeztem, de már megint nem találták a cellám kulcsát! Mielőtt bárkiben ijedelmet keltenék, nem az egy évvel ezelőtti világválság kapcsán ismertté vált Lehmann Brothersről lesz szó. Azt hiszem, hogy ezen az oldalon az senkit…..
Muffaló Bill 2009.10.06 11:33:04
@Clearman:
A felvetés jogos. Való igaz, hogy időben kell érkezni. Bár ha előző nap szólunk Imre bácsinak, hogy tegyen félre egy kenyeret, akkor általában nem vetődünk árnyékra. A készlet nem konstans, teljesen változó. Érdemes korán menni. (De ne túl korán, mert akkor még a tegnapi van a polcokon. :-))
A mai kor igényeihez nem igazán alkalmazkodik a bolt. El vagyunk szokva a keresleti piac fogalmától. El vagyunk kényeztetve a multik által. Ez itt még a régi időket juttatja eszünkbe. Szerencsére még fennmaradt a hipermarketek mellett. Optimális esetben viszont igazán finom pékárut vásárolhatunk.
Muffaló Bill 2010.07.20 10:04:15
@wyllyke: Megható. Nekem is mesélt már ilyesmikről a Kisöreg.
Jó, hogy foglalkozik Vele a "Téma". A nyomtatott változatban is megjeleníthetnék. Természetesen egy linkkel átirányítva az Óbudakocsmára is. :-)
Óbudakocsma Boldog karácsonyt! 2009.12.24 17:11:00
Kedves Barátaink! Ezúton kívánunk Nektek áldott, békés karácsonyt!   Úgy gondolom, hogy legalább ezen a jeles napon illik elmenni templomba. Szeretnék ajánlani egy remek lehetőséget: A képeken látható templomból kocsmát csináltak. Többen látogatják, mint azelőtt.…..
Az Óbudakocsma megszokott profiljától kicsit eltérünk ma - legalábbis első látásra azt hihetnénk. Az "Örök rangadó"-hoz hasonlóan itt is kicsit egyedi értelmezésben láthatjuk viszont a cégért, ugyanis szó szerint "hentesárú" szerepel a homlokzaton, de ezt…..
Üdv kedves óbudai polgártársak! Újra jelentkezünk Nálatok. Kérem szépen felvitte az Isten az óbudakocsma stáb dolgát! Nem mindennapi megtiszteltetés érte szerkesztőségünk tagjait. Amint erről Italboltos kolléga is beszámolt már virtuális hasábjainkon, az Óbuda…..
Óbudakocsma Ani presszó 2009.11.17 09:46:00
Kint Óbudán, éjfél után Amikor a Ferde lámpa már bezár Akkor megyünk az Aniba, mert az csudajó Az utcáról hallatszik a hármonikaszó...   /Nyakas Laci - A Schlosser kocsma/   Na persze az idézett nóta a jó öreg Slóziról szól - a kocsmákkal…..
 Tisztelt Óbuda Újság Szerkesztői!   Talán a blogunkban megengedik, hogy a hivatalos megszólításon kicsit lazítsunk, így csak annyit mondjunk, hogy üdvözlünk Titeket az óbudakocsma.blog.hu olvasói táborában!!! Köszönjük szépen Nektek az októberi számban való megjelenést, nagy öröm, hogy egész…..
Óbudakocsma Pacsirta korcsma 2009.09.23 19:51:00
A Pacsirta - mint ahogy azt biztos kitaláltátok - a Pacsirtamező utcában helyezkedik el a Kiscelli és a Tímár utcai buszmegállók között, Óbuda egyik legrosszabb hírű mikrokörnyezetében. Érdemes megemlítenünk a hajdani Császárkert éttermet és a Tükör disco bart, amelyek a…..
Muffaló Bill 2009.09.30 16:16:52
Visszatérünk szívünknek oly' kedves lábas panelházaink oltalmazó árkádjai alá, és egy helyi szinten jól ismert ivót veszünk ma szemügyre. Az Új Pillangó ugyanis nem véletlenül új: ahogy Vámpír úr olvasónk írta nemrég, a régi Pillangó eszpresszó ott volt eredetileg…..
Kedves kocsmafanok! A nyár folyamán ismét sikerült felfedezni egy igazi kuriózumot, méghozzá az Óbudától nem messze eső Lupa-sziget Platánfái alól! Ez pedig nem más, mint a Lupa-sziget Büfé-ABC közismertebb nevén Diós Kocsma!   A helyet 2 éve fedeztem fel egy családi…..
Merdzsós Zsata csodálatos lupa-szigeti beszámolója után én is adós lettem egy poszttal, de én a szigeti kalandok előtt kicsit visszamennék az időben, és az átkelés előtti utolsó stációról szeretnék jelenteni. Jópofa hely ez a szigeti átkelő: a legtöbben csak a bányatavak…..