Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kapujanincs (törölt)

0 bejegyzést írt és 605 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékagy Tekerésért rizskoch 2012.05.16 13:57:00
Kétezer-ötszáz biciklista nevezett az idei Tour de Velencei-tó kerékpáros tókerülésre. Az indulásért rizsfelfújt járt a célban.   A tóparti tömegjelentekkel egy időben Debrecenben is bringafesztivál zajlott. Ott az extrém időjárás, a hideg eső, a szél és a 12 fokos…..
A hazai hifi életben kevés olyan ember van, aki a kezdetektől (az első HFM 1979-es), vagy még inkább a hobbi születése óta jelen van és aktív. Ilyen ember Vass-Andrási György, vagy, ahogy mindenki ismeri: Gyuri bácsi, aki egyszemélyben a hivatalos Audio Note szerviz és az egyik…..
A mai nap mérföldkő. Végleg leszámoltam azzal az ortodox hifista nézetemmel, miszerint a számítógépen tárolt zenét (jellemzően FLAC) nem lehet méltó minőségben megszólaltatni, legalábbis egy bérből és fizetésből élő polgárnak.* A formátumháború vége Miközben a…..
kapujanincs (törölt) 2012.04.17 22:17:34
@repulogepszerelo: Audiolife kolléga számos okot felhozott már indokolandó, hogy miért nem hallgat számítógépről zenét. ezt a lemezjátszós analógiát én is a fejéhez vágtam már, de lepereg :D
@minimalismo: olyat is láttam, hogy egy megfizethető aktív hub (mondjuk Belkin) gyári kapcsolóüzemű tápját lecserélik valami combosabbra, vagy akksira. asszem a műfaj csúcsa a Vaunix hubja.
em
kapujanincs (törölt) 2012.04.18 13:31:19
@Swinn: anélkül, hogy befolyásolni akarnálak, elmondom, hogy onnantól, hogy belövöd a Mac-edet, annyi a dolgod, hogy egy bármilyen iPhone-ról vagy Androidos telefonról irányítod a lejátszást, még csak a szobában sem kell lennie a számítógépnek. vannak megfelelő app-ek, az album booklet, tracklist megjelenik a kijelzőn, stb.
hozzáteszem, egy CD-lejátszó szerintem is barátságosabb, mint egy laptop, pedig nem dolgozok számítógéppel.
kapujanincs (törölt) 2012.04.18 18:13:02
@Swinn: persze, grabbeld be, átveszem a gyűjteményed nyomott áron
Az erődre emlékeztető kétszintes épület korábban az angliai Ilkley vízműveként szolgált. Bár eredeti funkciójára utaló nevét (The Pump House) megtartotta, a belső terek ma már egyáltalán nem emlékeztetnek rá. Az eredeti gépészet ronda lehetett, vagy büdös, mert az új…..
 Ügynökség feltétezett levele a grafikusnak:Helló Zoli!Egy elég faramuci helyzet miatt írok. Mint talán tudod, kaptunk egy "visszautasíthatatlan" felkérést a HírTV-től. Igazából elég ingoványos terep, szóval az a döntés született, hogy csináljunk valamit, amit…..
kapujanincs (törölt) 2011.12.17 16:23:14
:D
Joe Fenton, brooklyni illusztrátor minden fázist, mozzanatot filmre vett a The Lullaby című, kellemesen beteg és méretes mű elkészítése során. Az összevágott, gyorsított videó erősen megvezeti a gyanútlan szemlélődőt, hiszen úgy tűnik, mintha a vérprofi művész alig pár óra…..
kapujanincs (törölt) 2011.11.18 15:39:57
Az 1844-ben alapított, texasi Pabst Brewing Company a Santa Cruz Skateboards csapatával bútorozott össze annak érdekében, hogy az utcára vigye teljes termékskáláját. A deszkák többsége nem csak egy printet kapott, de a forma is igazodik az adott sör imidzséhez. Magyarországon…..
kapujanincs (törölt) 2011.11.14 17:51:46
Tíz perc természetes fénnyel 8-10 órát dereng jól láthatóan Lee Chang-ho és Han Ki-hoon bringavázon kúszó emberkéje. A tervezők is érezték, hogy - bár az ötlet jó-, ez még kevés a sikerhez, ezért háromféle alkalmazási lehetőséget tököltek ki a Bike Buddy elnevezésű…..
A Laika House túlpihent művészembere, Katie Mello saját, Bones nevű kutyáján kísérletezte ki a tökéletes Halloween-jelmezt. A birodalmi lépegetőt imitáló kosztümhöz először azért műanyag habból készített egy szobrot, hogy ne terhelje túl az ebet. A végső változat végül…..
kapujanincs (törölt) 2011.10.18 20:47:14
Subba Most akkor igen vagy nem? 2011.10.03 12:25:05
kapujanincs (törölt) 2011.10.03 17:34:20
  Bennünket úgy elkapott a nosztalgia, hogy csak na. A hétvégén ünnepelte volna ugyanis 75. születésnapját Jim Henson, a Muppettek atyja, aki bábosként kezdte pályafutását. Utólag is köszönet neki a vidám percekért.  Nálunk ugye Breki és többiek néven futott a…..
 Nemrég tudtam meg, hogy a divatos penthouse-lakás honnan kapta a nevét. A tetőtérben, a liftakna mellett általában csövestanya volt a New York-i bérházakban, egészen a múlt század elejéig, amikor egy nap valami tőzsdecápa nagyobb tisztaságú kokaint kapott Pablótól a…..
8ker Kiegészítés 2011.08.27 11:41:00
 Itt a nyár, a kerületben több iskolát is felújítanak. A tanévnyitóra nagyjából mindenhol kész lesznek, de van olyan, ahol már most befejezték. Igaz, nem kellett sokat dolgozni, viszont annál látványosabb lett. A Vas utcai kolosszális iskolát (tervezte Lajta Béla) vidámsággal töri meg a pár legoból…..
Ugye már mindenki hallotta, hogy a CB500 csajmotor? Hogy ez igaz-e? Egy biztos, Sarah Lezitónak pont jó: a 18 éves lány olyan trükköket tud vele, melyek bármelyik férfi stuntrider becsületére válnának. Magabiztosan és ötletesen kezeli motorját. Tehetségéről a férfi…..
kapujanincs (törölt) 2011.08.23 12:06:47
"A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket." Schmitt Pál, MTV interjú (via)..
kapujanincs (törölt) 2011.08.22 14:45:43
@Lefetyke: gyengébbek kedvéért: "Az intézmény fogalmát pl. a szociológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány mindennapi szóhasználatnál tágabb értelemben használja: intézménynek tekint minden, emberek egy bizonyos csoportja által közösen végrehajtott cselekvést, s az ehhez kapcsolódó osztályozásokat, szabályokat, értékeket."
ilyen értelemben tehát az intézményt nem lehet meglátogatni. olyan, mintha meglátogatnád a demokráciát, vagy a kereszténységet. arról nem beszélve, hogy egy nagy magyartalan bullshit az egész mondat, meg az egész interjú, ahogy van.
Colin Tury nemrég végzett a Detroit-i iparon, vagyis egy kiforratlan gyémánt, vagy mit is szoktak mondani. Nagyjából ezt a kissé rendezetlen, zajos, konfúz életállapotot mutatja be az Unorganized Cabinet című munkán keresztül, ami másfelől tanulmány és vizsgamunka is egyben. A…..
kapujanincs (törölt) 2011.08.04 16:46:49
Brian Day Detroitban dolgozik, és valószínűleg nincs különösebben jó kedve. Valószínűleg soha. De fotózás közben egészen biztosan mindig borzalmas foshangulat tör rá, de elképzelhető, hogy már napokkal előtte, mert a képek többsége szépen kitervelt, előkészített…..
kapujanincs (törölt) 2011.08.04 16:46:01
Van egy garázs egy régi házban, a II. kerületben, ami egészen két hónappal ezelőttig – persze a benne parkoló, alig pár ezret futott kombi Fabiától eltekintve – valószerűtlen időkapszula volt. A megboldogult apósom garázsa. Nini, egy régi tűzoltóflakon Aurél bácsi…..
Belsőség Belezni csak Corsával 2011.07.27 17:24:00
Jó estét minden kedves olvasónak. Mai belterj-eposzunk hónapokkal ezelőtt kezdődött, amikor is Winkler felfedezte az Illatos Csirke nevű büfét. Lelkendezve érkezett meg a szerkesztőségbe és azóta napi szinten kapacitál mindenkit a remek vastagbeles-tésztára, kacsalábra,…..
... Palmer? Természetesen a választ tudjuk, és a mai poszt nem is a címben felvetett kérdésre keresi a választ. Pusztán keresztnév-egyezés fennforgás van, mai főszereplőnk, a brit Laura Birdsall kapcsán :) ... és csak azért vagyok ennyire gonosz, mert kiakasztó, hogy van…..
kapujanincs (törölt) 2011.07.27 18:33:37
testmódosítás Kampók arcban! 2011.07.18 16:14:23
Ez az a fajta suspension, amit csak akkor próbáljatok ki, ha előtte évekig edzettétek a nyakatokat és az arcotokat az extrém terhelésre, valamint egyeztettetek az összes fellelhető suspension művésszel a kapók elhelyezését, számát és vastagságát illetően! Ameddig pedig ezek a…..
kapujanincs (törölt) 2011.07.27 17:07:50
 A Juranda House tulajdonosai São Paulo kábé 20 millió lakosából a szerencsésebbek közé tartoznak. A 150 négyzetméter alapterületen, de három erősen összefüggő szinten terpeszkedő kéglit az Apiacás Arquitetos munkája nyomán építettek fel. Bár ez elsőre nem…..
A többszörös Grammy-díjas brit souldívát szombaton találták holtan az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásában. A halottkémi vizsgálat nem tárta fel egyértelműen a 27 évesen elhunyt énekesnő halálának közvetlen okát; a toxikológiai eredményre valószínűleg több…..
kapujanincs (törölt) 2011.07.27 10:56:52
@Hiller Józsué: mondd ki nyugodtan, szerinted mindez kinek áll érdekében?!