Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petőfi lajos

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel osztjuk meg a zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az  Elfúló trombita sírja bánatom- szűk nadrágban recseg a fing - c. verspályázatunkra érkezett művek közül. Elsőként az általunk egyáltalán nem ismert (fogalmunk sincs, ki lehet), rejtélyes…..
Bár a pályázati határidőt jócskán lekéste, műve értékére való tekintettel a Classicus szerkesztősége kivételesen úgy döntött, közzéteszi Aesculator Pippinus művét. Imhol! Bár egyéb irányú elfoglaltságaim megakadályoztak a pályázati munkabenyújtásában, munkáik…..
A Classicus szerkesztősége az utóbbi időben úgy tapasztalta, hogy egyre csappan az érdeklődés nemzeti classicusaink halhatatlan erényei iránt. Mi több, az alkotókedv is lankadni látszik, egyre kevesebb, a classicus hagyományokat méltó módon tovább örökítő költemény születik…..
Kávézacc Mi legyen a könyvekkel? 2010.06.17 14:56:00
Most már kimondható, hogy tömegkatasztrófa nélkül, mondhatni rendben lezajlott az idei könyvhét (is), úgyhogy végső ideje az ilyenkor szokásos összegzésnek. Lényegében minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve, leszámítva azt, hogy ebben a nagy,…..
petőfi lajos 2010.06.18 01:14:39
@.ılı.ılı.: Arról nem is beszélve, hogy eddig négyszer publikáltam Pántek Imre jelenlegi lapjában, és én kaptam érte honort, nem fordítva, az Árgus pedig jelen pillanatban (jóllehet egy ideje hallgat magáról) az egyetlen európai színvonalon megjelenő magyar lap (tartalmilag ezt nem feltétlenül tartom, de a koncepció, amit egy-két éve Pallag bevezetett rendkívül előremutató.) Szóval nem is értem, mi a para. A Péntek által most szerkesztett lap (Pannon Tükör) is fasza a maga módján.
  Nem lesz sok finomkodás, skacok, annyit ígérhetünk. Styxx újabb olvasói levelén felbuzdulva lerántjuk a paplant az emberiség tűzrakás utáni legnagyobb találmánya, a felláció maníros művelőinek és - a píszí jegyében - műveltetőinek többnyire csak félrészeg őszinteségrohamok és visítva tekilázós…..
Megkerültek Varró Dani limerickjei? Pár napja olvashattuk az Indexen, hogy Varró Dani laptopját ellopták, benne néhány verskezdeményével. Nemrég érdekes anyagot kapott kis blogunk, melyről szakértőink hosszas vizsgálat után megállapították: nem kizárható, hogy Varró új…..
E sorok szerzője számára szinte érthetetlen módon még ma is számos Minimus-kutató sorolja az életműhöz azt a verset (A magányos Lucius kesergője a kiszáradt kalamáris felett), amely kétségkívül egy félre sikerült epigon. Hovatovább, egyáltalán nincs kizárva, hogy nem is…..
Axiómaírta:Basszák Lajos verse..
[…] tudjuk azonban, hogy ez korántsem így történt. Érdemes viszont egy hosszabb pillantást vetnünk Minimus egy másik, meglehetősen árulkodó versére. Mint fentebb arra már tettünk utalást, noha felfedezhetők párhuzamok Minimus versei és a kor bizonyos divatos témái,…..
Bár kétség kívül nem tartozik a Nyugat első nemzedékének éllovasai közé, Toszandy Jenő – úgy vélem, bátran állíthatjuk – letette névjegyét a századfordulós líra márvány asztalára. Képalkotó képessége, érzékeny líraisága, az apró mozzanatok iránti…..
Dagadó pitymallat   A.J. emlékére   Borús az eszmélés, Sajgó ébredésem, Hiába virul ki, Ah, merevedésem.   Pedig ha szopnának Száz meg egy szép hurik! E gondolat nélkül Egy napom sem mulik.   Matróna korba ért Tapasztalt víg delnő, Vagy éppen…..
[…] mindazonáltal nem feledhető az irodalmi hagyományokban mélyen gyökerező bölcseleti hajlam sem Tosoki esetében, gondolunk itt különösen antik ihletésű epigrammáira. Ez a gesztus, ahogy önmagát – illetve művészetét – ebben az irodalomtörténeti kontextusban…..