Adatok
Cassano
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Reklám nélküli tévéadó, amin nem a top filmek mennek? Ki hallott már ilyen őrültséget? A francia közvélemény is felhördült, amikor Sarkozy 2008 elején bejelentette, hogy egyik fő célja megtisztítani a köztévéket a reklámoktól. Ő azon a véleményen volt, hogy ha már az…..
Mert a magyar milliárdos szerint van programja, azért!A netes közvéleményt a könyvespolca elől küldött üzeneteivel lázban tartó médiaremete friss bejegyzése szerint ezer éve nem olvasott olyan normális cikket, mint Bojár Gábor minapi írása Bokros Lajosról. Az utánozhatatlan…..
Bevallom, átlépett fölöttem a világ egy része. Még akár tavaly ilyenkor is bátran belevágtam egy online kampány tervezésébe, de mára a legtöbb kontaktom "felnőtt": máshol dolgozik, főnök lett, már nem ad ajánlatot. Ez persze az alap feladatom, a tanácsadás…..
Budapest és Szeged közt ingázó egyetemistaként hosszú tervezgetés után megvalósítottuk, hogy reggel elindulva leszálltunk a szegedi gyors minden állomásán, kerestünk egy kocsmát, ittunk valamit, majd a következő gyorssal továbbmentünk. A pohárban gazdag nap végén kimerülten…..
Cassano
2009.08.29 11:15:07
@akov:
Szerintem teljesen igazad van. Sajnos Magyarországon a gasztronómiában nem ismerik a helyi specialitásokat, az ételek sok helyen eszméletlen kommerszek. Badacsony ennek ékes példája. Ha valaki a lenti borozósoron jár, annak valóban torz képe alakulhat ki az ország egyik legtöbb tartalékot magában hordozó borvidékéről. Felemás fejlesztések, sok ízlésficam és rengeteg primitív ember, akiket primitív kiszolgálás és kommersz gasztronómia fogad.
A hegyen feljebb már találkozni minőségi borral szerencsére, de összességében megállapítható, hogy a vendéglátást elég sokan csak tanulgatják, tisztelet a kivételnek.
Minőségi turizmust odavinni szálláshely és minőségi vendéglátás híján lehetetlen, a jelekből ítélve ez néhány évtizeden belül sajnos nem is fog változni.
A vendéglátás és a turizmus szervezés olyan mint a foci, mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá, de sajnos szaktudás nélkül nem megy...
Olvastam Veesa kommnetjét, ami szerintem kitűnően tükrözi azt, hogy Magyarországon azt, akinek az avas zsíroskenyéren, a pocsolyaízű lámpázott halon és a kannásboron túlmutató gasztronómiai igényei vannak, azt ultrasznobnak tartján, a Lajtán túl meg vendégnek...
Sajnos a gyors hasznot kereső rablók teljesen lejáratják a magyar desztinációkat, amikben pedig óriási lehetőségek szunnyadnak, főleg a Balaton környékén. Na, tovább nem panaszkodom, pedig lehetne ezekről a problémákról írni naphosszat....
Szerintem teljesen igazad van. Sajnos Magyarországon a gasztronómiában nem ismerik a helyi specialitásokat, az ételek sok helyen eszméletlen kommerszek. Badacsony ennek ékes példája. Ha valaki a lenti borozósoron jár, annak valóban torz képe alakulhat ki az ország egyik legtöbb tartalékot magában hordozó borvidékéről. Felemás fejlesztések, sok ízlésficam és rengeteg primitív ember, akiket primitív kiszolgálás és kommersz gasztronómia fogad.
A hegyen feljebb már találkozni minőségi borral szerencsére, de összességében megállapítható, hogy a vendéglátást elég sokan csak tanulgatják, tisztelet a kivételnek.
Minőségi turizmust odavinni szálláshely és minőségi vendéglátás híján lehetetlen, a jelekből ítélve ez néhány évtizeden belül sajnos nem is fog változni.
A vendéglátás és a turizmus szervezés olyan mint a foci, mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá, de sajnos szaktudás nélkül nem megy...
Olvastam Veesa kommnetjét, ami szerintem kitűnően tükrözi azt, hogy Magyarországon azt, akinek az avas zsíroskenyéren, a pocsolyaízű lámpázott halon és a kannásboron túlmutató gasztronómiai igényei vannak, azt ultrasznobnak tartján, a Lajtán túl meg vendégnek...
Sajnos a gyors hasznot kereső rablók teljesen lejáratják a magyar desztinációkat, amikben pedig óriási lehetőségek szunnyadnak, főleg a Balaton környékén. Na, tovább nem panaszkodom, pedig lehetne ezekről a problémákról írni naphosszat....
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Ha a minőség mércéje az, hogy semennyire ne legyenenek populáris műsorok a köztévében, akkor az egy jó kérdés lehet, hogy kinek készülnek a senki által nem nézett műsorok, és minek? Érzésem szerint a kultúrát át lehet adni fogyasztható formában, szerintem pl. a "Kultúrház" c. műsoruk maximálisan összehozta ezt, ha régebbi stílusú színvonalas műsort kellene mutatni, akkor az "Unokáink sem fogják látni" is az eszünkbe juthat. Fogyasztható, minőségi műsort szerintem nem a finanszírozás módja, hanem az azt készítők szakértelme befolyásolja, illetve a finanszírozás mértéke, ami érzésem szerint csak állami forrásokból sokkal többe kerülne nekünk, adófizetőknek.