Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neró

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
classicus-ok nyári rigmus 2010.06.18 15:06:00
Míg zajlik a dús nyárnak a micsodája ésatöbbi, nos, addig is mi, itt.Keresünk újabb dolgokat az ifjúságnak, tojásemelő, hősies-hórihorgas ügyekben, éshát, hogyúgymondjam, sikerrel. Itt ez az újabb kis darab, a híres grafikus művésztől, akinek az udvarán delifaszú szamarak…..
Néró: [...] tehát, kedves Lajos, mégis úgy döntöttem, hogy ezt a jelenséget, ezt a vad hajtást, ezt a zsengét meg kell tárgyalnunk itt a szerkesztőségben. Az irodalom nem feledheti időbe vetettségét, nem fordíthatjuk el fejünket a valóságtól - bármilyen nehéz is annak…..
A szerkesztőség ügyesebb fele ismét lendületbe lendült. Ezúttal a titokzatos, mélyszínű,ábrándokkal terhes pesti éjszakát kóstolgatta neró, egy társával kiegészülve. S duhaj dicsőséget döntöttek dőre disznóságokkal derűs dínomdánomra delejes démonukkal.A végeredmény…..
A napokban a szerkesztőség majdnem fele győrbe ment agyat szellőztetni, ihletet gyűjteni, hisz oly' rég már, hogy vers pattant volna ki a hajnalujjú múzsának, mely üde és, egyben művészi szándék miatt. Bárcsak ha lehetne szmogbűz, paranoidok állapotban, s mindez egyszerre nem,…..
Napokkal ezelőtt publikálta - méltó módon - a Harvard Egyetem az utóbbi idők legszenzációsabb irodalomtörténeti hírét: egy eddig ismeretlen Eliot versre bukkantak, mely egy eddig ismeretlen Eliotot tár a közönség elé.Azonnal parázs vita alakult ki, hogy 1910 előtt vagy után…..
classicus-ok lajos! érzed-e? 2009.01.31 19:13:00
lajosom, mondd hogy lehet,feledni tűnsz a verseket,melyek hoznák neked a hírnevet,sutnyulsz tán, vagy mi a segg.zengő lantú hű barátom,hemperegsz most tán az ágyon,képzelegsz, vagy mi,olyan vagy mint akárki.De én ezt el nem hihetem,ameddig versemben hitelem,hogy te így lankadsz,bár…..
Ady Endréről igen sok legenda terjeng, rosszmájúak szerint a kelleténél némiképp több is. Sokkal inkább így volt ez a 20. század elején. Ekkor ugyanis tartotta magát a nézet - amit egyébként mind a mai napig nem sikerült megcáfolni - hogy Adynak van egy ikertestvére, Ady Ede.…..
És most egy igazi filológus-csemege. Baltássy Botond-ról nem sokat tud az irodalomtörténet, többek közt azt sem, hogy vajon ez költőnk igazi neve. Pár biztos pont van csupán életében, ezek többnyire itt-ott fennmaradt legendákon illetve töredékben ránkmaradt munkáin alapulnak.…..
A Kiskurodhy-Baszaj Kódex fennmaradt töredékeinek összefüggő, betűhű átirata. Az alább - hihetetlen költői erővel és bravúros nyelvérzékkel - megjelenített jelenet eredetéről a filológusok igen sokat vitatkoztak az elmúlt kétszáz év során. Legvalószínűbbnek…..
nekrológelment. [amúgy] itthagytál minket,teszájzárasok közül az egyik leginkább, vagyishogy, olyan speciális. szájad zára, mintmegannyi [sok. Sok voltál te nekünk, de nekem főleg. Például soha nem értettem, mit akarhattál azzal a kis golyócskával (vagy mivel, mai napig nem…..
Variációk helyzetünk megragadására.1.Allegórikus bepillantás egy kényeskedő, piperkőc, ugyanakkor kimondottan rátarti főpap papi szolgájának vasárnap esti kissé borongós gondolataiba. Minekutánna felettesének zaklatásiaból fakadó bánatában - mint ahogy ez sajnálatosan…..
Kultúrtörténeti hőzöngés Pet - rar - cakibaszotttet - rar - cha..