Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AarhNie

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csapatjátékos? Jobban szeret önállóan dolgozni? Mik az erősségei és a gyengeségei? Hogyan képzeli a karrierjét tíz év múlva? Egy átlagosan értelmes álláskereső nagyjából el tudja dönteni, milyen választ akar hallani a HR-es. Előre készül, a sablonos kérdésekre kigondolja…..
AarhNie 2013.09.13 21:08:04
@Kicsi Hope: Rutin kérdés kezdőknek :)) A válasz: egy darab, de az kurva nagy!
Sokszor megénekeltem már itt a blogon a dél-koreai bűvészekről, hogy színpadi bűvészetben legalább egy, de inkább két ligával feljebb játszanak, mint mindenki más a világon. Talán Tim Ellis fogalmazta meg a legjobban: "Olyan, mintha mindenki más a 60-as években ragadt volna…..
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
Csak idő kérdése volt, mikor szólal meg valamelyik Terra Nova-szereplő, és küldi el az anyjába a Fox-ot. Nos, eddig kellett várni, Jason O'Mara a TCA-turné CBS-napján vett egy nagy levegőt, és ugyan a Vegas című sorozat panelében ült, de elmondta, mi a véleménye a Terra Nova…..
AarhNie 2012.07.31 22:06:18
@eßemfaßom meg áll: nekem még tetszett a Visitors is. (2 évad után kasza, ma sem értem miért)

Ismeri valaki a sorozatot?
ET? Sandokán? Keresgélj évszám szerint!   ..
AarhNie 2012.03.07 22:42:00
@Cook kapitány: Akkoriban nagyon híres volt a csaj, úgy hívták:Madchen :)
Nyáron mutatja be a TNT a Dallas folytatását, amiben már nem Bobby és Jockey, hanem fiaik játsszák a főszerepet, de továbbra is az olajról és az egymással való kibaszásról szól majd. A klasszikus sorozathoz a régi nagy kedvencekkel kapcsolódunk majd, visszatér Larry Hagman és…..
hogyvolt VV5 - 1X112 2012.01.06 21:30:00
Valahogy sejtettem, hogy ezt a VV-t sem ússzuk meg kornyikálás nélkül, hogyne, elég élénken él még bennem az a mintegy tizenkét perc az előző szériából, mikor Nádai VV Anikó megküzdött azzal az egy sorral, akarom, hogy tudd. A végén már én is akartam. Tudni, hogy végre mikor…..
Hohó, megint itt van egy ezerszer súlykolt lerágott csont, Promontor egyik kedvence, a gyűlölt sárgacsekk!Azt írja a Pénzcentrum.hu egy MNB tanulmányra hivatkozva, hogy milyen rossz nekünk a sárgacsekk, mert mennyi pénzbe kerül és elviszi a GDP valahány ezrelékét. Továbbá, hogy az…..
AarhNie 2011.07.28 22:25:54
@efi: 15 perc séta, 15 perc sorban állás, csekkbefizetés 30-Ft-ért.
Keresek tíz ilyen kuncsaftot és egyszerre elintézem a befizetésüket. 10x30=300 Ft-ért. 30 perc alatt.

Ha napi 8 órában csinálom, 96000-Ft egy hónapban.
Megéri?

(tudom, nem jó példa, csak felvetettem a "lehetőség az utcán hever, csak le kell hajolni érte" szemlélet kedvéért)
A Conan remake-ben a kimmériai barbár az alábbi képen látható "jóemberre", azaz Khalar Zymre orrol meg, Méghozzá azért, mert lemészárolta faluját, édesapja is áldozatul esett az esetnek. Felcseperedvén még mindig él benne a bosszúvágy, elindul hát, hogy kardját…..
Olykor ködösíti, olykor valóságos szómágiába rejti politikája lényegét a Fidesz, sőt, a tódításoktól sem riad visszaÁllítás: Nem lesznek megszorítások, mert azok nem vezetnek sehová.Értelmezés: Súlyos megszorítások lesznek.Az Orbán-kormány konvergenciaprogramja sok…..
AarhNie 2011.07.01 09:31:23
@Psi Holo: Ha jól emléxem, a csatlakozási szerződésnél ott volt orbanov is. A neki fenntartott széket nem vette igénybe, inkább hátulról figyelte az eseményt. Később, mondta Medgyesi, hogy a dísztollat,amivel aláírták a szerződést, át akarták adni viktorovicsnak, de nem tartott rá igényt.

Friderikusz viszont durván rácsapott csapatával a viktátorra, és kamera előtt bekérdezte, hogy:"Nem rossz érzés, hogy nem maga van ott a pulpituson? Mit gondol most?"
A Borsonline-on leltünk egy nagyszerű írást, ami egyszerre alkalmas minden erre járó troll etetésére és a valódi értékek felett síró értelmiségi réteg felzaklatására, így természetesen nincs az az isten, hogy ne szemlézzük be. Aki nem akarja elolvasni a teljes cikket, annak…..
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Praxis A vén trotty kimúlt már? 2011.03.03 06:00:00
Nekem sajnos a legrosszabb tapasztalatom van a Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályáról. A férjemet tavaly március 30-án délután 5 órakor vitte be a mentő és csak este 10 órakor fogadta az orvos. Addig kint feküdt a folyosón egy tolókocsiágyon, amire orvoshoz került addigra a…..
AarhNie 2011.03.05 17:45:14
@Máгia: A bácsit egy boszorkány korábban bagollyá változtatta, de már majdnem elmúlt.
Gondoltam megosztom veletek a munkakeresésem „örömeit”, végül is van abban valami komikus, hogy mennyire tragikus. Huszonévesen, jogi diplomával, egy felső és egy középfokú nyelvvizsgával, okj-s egyéb papírral, egy év külföldi ösztöndíjas tanulás után úgy jöttem…..
AarhNie 2010.12.11 12:21:10
A 90-es években elterjedt, hogy aki diplomás (jogi előnyben), annak 23 évesen igazgatói állása, nagyon jól menő ügyvédi irodája (majd biztos ügyfélköre) és ehhez "méltó" fizetése, jövedelme is lesz. ÉS EZ IGAZ IS VOLT!!! A mostani negyven év körüli diplomásoknak aranybánya és aranyélet adatott. Aztán a lehetőségek apadtak, de a (tév)hit, hogy diploma, meg nyelvtudás kell csak és minden oké lesz, az megmaradt.

Jó példája a posztoló, aki elhitte mindezt, mivel nem volt egy gyakorló jogász ismerőse vagy rokona, aki a realitáson alapuló tapasztalata alapján kioltotta volna a 18 éves továbbtanulni vágyó gimnazista szemében a lelkes csillogást, hogy milyen szép jövő vár majd rá.

Szóval belevág a felvételibe (emelt szintű érettségi az alap), teljesíti. Gondolom nyelvvizsga már akkor volt minimum középfokú, mert kell a plusz pontok miatt.

Az egyetemen - jó esetben 5 év alatt - beseggel kb. 10-15 ezer oldalnyi tananyagot, letesz vagy 100 kisebb-nagyobb vizsgát, írásban, szóban egyaránt. Beruház egy külföldi - talán Erasmus-os - ösztöndíjba, utána felsőfokú nyelvvizsgát tesz. Államvizsga, doktori cím, jó napot.

És akkor a nagy büdös valóság a pofájába röhögi, hogy jó nagy baromság volt részedről azt hinni, hogy miután "csak ennyit" tettél le az asztalra, majd olyan munkát kapsz, amiből albérletet és szolid megélhetést tudsz finanszírozni magadnak! Milyen beképzelt, önmagától elszállt kis nyikhaj már, nem?

Dehogynem! Jönnek is a kommentek:
"megtanul pl. hatékonyan kommunikálni, eladni magát, akkor lesz belőle cserebogár. "
"Attól, hogy jogász vagy és tanultál külföldön még nem lettél nagyobb ember, sem jobb másoknál!"
"lehettél volna takarító, ami kitörési lehetőség."
"Próbáltál már munkát keresni? Tudod: munka, aminek a végén eladható termék keletkezik. "
"gyakorlatilag képesítés nélkül el lehet menni taxizni, kurválkodni, vendéglátózni,"
"egy év alatt legyen egy hegesztői papírja, azzal a németeknék annyit fog keresni, mint itthon az ügyvéd főnöke "
"A jogi diplomádat felejtsd el, abból megélni úgysem fogsz tudni egyhamar és utálni is fog érte minden ismerősöd, mert nagyképüsködsz vele. "

Kész vagyok, eddig bírtam, nem tovább......

A legjobb az volt, hogy menjen el kurvának, meg hegesztőnek. Nagyon felbaszta az agyam a javaslat.

Mindenkinek joga van a véleményéhez, így az említetteket is tiszteletben tartom. Az én véleményem pedig az, hogy nem normális emberek azok, akik ilyeneket javasolnak a posztoló gyereknek/kiscsajnak. (vagy csak nem gondolják végig)

Szerintem a közigállások között (
www.kozigallas.hu) érdemes kutakodnia, és ha esélyes egy helyre, akkor a költözést is bevállalni, akármilyen messze is van.

Helló - hazudta az ügyvéd.
AarhNie 2010.12.11 12:57:24
@Nagyon_Komoly:
"Az egyetemen a sok nyelvvizsga meg iskolai tanulás helyett inkább kapcsolatokat kellett volna építeni. Na nem a helyi disznóban meg kocsmában, hanem valódi munkahelyeken, oktatási kutatási témákban, kipróbálva sok mindent. Az a jó hallgató, akinek az államvizsgáján az a legkomolyabb kérdés, hogy "kolléga, hogy van?", mert a tanári kar jelentős része ismeri, a tudásáról már az előző években meggyőződtek, és ők maguk éreznek késztetést arra, hogy a legjobb helyeken keressenek neki állást, és ajánlják be. "

Javaslom beszélj valakivel, aki ténylegesen el is végzett egy egyetemet, valamelyik fajsúlyosabb karon (mérnök, orvos, jog, közgáz stb.)
AarhNie 2010.12.11 19:38:38
@ne most: "Igy igaz, a két légrégebbi szakma kurva és jogász. "

Illetve az ősközösségben még nem voltak kurvák, mert a törzs minden tagja dolgozott (vadászik / gyűjtöget), viszont törvények (tabuk, ki vehet előbb a kajából, mikor közösítenek ki valakit stb) és törvényt betartató törzsfőnök már volt.

Szóval az (ős)jogász a legősibb szakma :-)

Helló - hazudta az ügyvéd.
Már járok egy ideje szalonokba, persze mindig máshoz, mert szeretem a változatosságot. Idén nyáron elmentem egy nagyon igényes helyre egy korábban kinézett 21 éves lányhoz. A nevét inkább nem mondanám, később kiderül miért. Viszont az eddig megszokott kedves és bájos viselkedés…..
Levélírónk elkeseredetten vadászik a tuti pasira, aki útközben kieszi a hűtőjét és lehetetlen kérdésekkel zaklatja e-mailben. Álmaiban egy 30 év körüli őszinte és egyenes ember szerepel, de egyelőre még csak árnyékokra vetődik. Ma a tökéletes pasi-lelőhelyet keressük.…..
Nehéz dolga lehet annak, aki Rolexet szeretne ma Magyarországon vásárolni - szűrtük le a tanulságot Warrennel a váci utcai üzlet előtt álldogálva. A Rolex ugyanis nem csak nem akart válaszolni egyetlen kérdésünkre, de egyenesen rémesen éreztük magunkat abban a nagyjából 40…..
Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol…..
AarhNie 2010.10.01 21:21:01
A `90-es évekig nem tudtam, mi az, hogy lakópark. Akkor volt szerencsém ellátogatni egybe:

www.senoriodemarbella.com/

Miután már tudtam, hogy ilyen egy lakópark, örültem, mikor itthon is beindult a lakópark építési hullám. Hát az eredeti koncepcióhoz képest (lásd a linket) elég magyarosra sikeredtek :(
A kertévék nagy csatájának köszönhetően mostanában az is megismerkedhetett Leonard Cohen nevével és legfőképp a Hallelujah c. számával, aki azelőtt nem is hallott róla. Hát most itt az alkalom, hogy összevessük, melyik műsorban adták elő jobban, és hogy ez a két előadás…..
AarhNie 2010.09.13 20:49:48
Kutyaélet Idegek harca 2010.09.10 16:43:00
Alapvetően türelmes ember vagyok. Már-már zavarbaejtően. De amit egyesek meg bírnak engedni maguknak a pult túloldaláról, az - most már kimondhatjuk - kibassza nálam a biztosítékot. Pultos vs. vendég szituációk következnek (18+) - csúnya szavakkal és gusztustalan gondolatokkal.…..
Nálunk fejlettebb országokban gyakran olvasni elemzéseket Average John-ról, vagy Herr Schmidt-ről, mint az átlagos amerikai, vagy német állampolgár mindennapi életéről, szokásairól. Magyarokról ilyen jellegű olvasmánnyal még nem találkoztam, úgyhogy most hiánypótlásként…..