Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sidol

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabály az szabály. Nyilván ez van a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szobáinak falára kiakasztva hitvallásként, mert a cég nem méltányol, nem kegyelmez, hanem mindenfajta ellágyulás nélkül behajta, ami jár neki. Figyelem, a tavaly megváltott éves bérletek tegnap éjfélig voltak érvényesek,…..
A mostani magyarországi taxis tüntetések egyik alakja az Indexnek adott videós nyilatkozatában azt mondta, egyik utasa elsírta magát, mikor ő taxisként jóval olcsóbban tudta elvinni: ugyanarra az útra ő 1500 forintot kérhetett el, míg az utas állítólag 11 ezret fizetett az Uberben. Megnéztük, hogyan…..
Valami olyan mértékű disznóság történt a hazai felsőoktatásban, amit most bizony meg fogok veletek osztani. Persze, ha azt mondjuk, hogy a felsőoktatásnak az életre kell nevelnie, akkor ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) olvasatában most végezték a legtökéletesebb munkát…..
sidol 2015.05.12 10:44:12
@Szabolcs Bogyor: Nem sok minden változott az elmúlt 10 évben az IBS diákjait tekintve, még mindig felfuvalkodott pénzeszsákok... Ha szerinted rendben van, hogy szerződésben vállalt kötelességük helyett kicsesznek a diákokkal akkor már át is mentél a 2015-ös üzleti etika vizsgán...
Szinte sutyiban újra alkalmazni kezdte a Wizz Air azt a céget, amely pár hete még a botrányos utasszívatásban jeleskedett, majd a sok reklamáció hatására megvált tőle. A Budport újra akcióban, de tapasztalataink szerint valóban visszavett a szigorból. A csomagmérő kisiparosok…..
sidol 2014.12.23 13:41:38
@epidermis: te szimplán hülye vagy, esetleg soha nem jártál az Öböl környékén.
Az első negyedév végére történelmi csúcsra emelkedett a "nemtörlesztett" lakossági hitelek összege: ez  az 1242 milliárd forint a teljes hitelállomány 19,2 százaléka. Miközben a 90 napon belüli késedelmes lakossági hitelek száma csökkent, addig a 90 napon túli késedelmes…..
sidol 2014.06.05 14:03:53
@polyvinyl: Ahha, majd nézem kerosszékből ahogy a megvilágosodott emberek mennek a molotov-koktéllal végtörleszteni, akkor majd rájönnek a bankárok, hogy a kevesebb többet ért volna, mint a bank üszkös romjai. Ebből talán tanulnak majd, vagy nem.
Szintén régi vágyam volt egy fűszerkert: csak kilépek az ajtón és lecsípek ezt-azt a főzés közben :) Mindig friss, saját fűszer, hm... No, Maklárra költözésünkkor nekiláttam kitakarítani a kertet és a melléképületeket. Így a több zsáknyi szemét mellett lett több…..
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
Annyian annyiféleképp leírták, lerajzolták és filmre vitték, hogy miért jobb egy városnak, ha nem mindenki autóval jár - de ennél látványosabban talán még soha. A legszebb váltás, ahol a sofőrök alól eltűnnek az autók és egyszeriben láthatóvá válik, hányan foglalunk el…..
Nem tudom, nektek mi jut eszetekbe erről a devizahitel-témakörről, de az én véleményemet talán a neves Index fórumos topikcím fejezné ki igazán: Unom már a devizahitelesek nyivákolását! És az egy dolog, hogy megy a nyivákolás, de a téma egyre jobban zsebbe vág azoknak is, akik…..
sidol 2013.08.04 23:16:26
@emzéperiksz: Remélem a hasonló nyikhaj tőzsdehuszárokat egyszer kihajtják mondjuk utat építeni és életükben egyszer látnak értékteremtő munkát is testközelből a számmisztikájuk helyet...
Ismét izgalmak várhatók devizahitel fronton, ugyanis Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter tegnap egy televíziós interjúban újabb mentőöv lehetőségét lebegtette meg. A korábbi megoldásokkal ellentétben – végtörlesztés, árfolyamgát – most nem igazi…..
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
sidol 2013.07.05 14:30:52
@Mr. Rocketfinger: Dehogynem, ez az irigység. Más előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy reggeltől estig dolgozzon, kockáztassa a befektetését és olyan országban tegye mindezt, ahol egyszerű az adórendszer, nem változik hetente és nem cseszegetik feleslegesen.

Fel kellene ébredni, mert nem véletlenül települt át rengeteg cég a határon és nem véletlenül megy el mindenki aki megteheti külföldre dolgozni. Érdekes módon az egyébként általam nem túl nagyra tartott szlovákoknál rájöttek, hogy a kiszámítható adórendszer jó ötlet. Azt meg mindenki eldönti, hogy hajlandó-e fizetni az átláthatatlan, kifosztó adókat, hogy aztán alagutakra, völgyhidakra, stadionokra meg a haveri közgépes dolgokra herdálják el, miközben az iskolákban probléma a fűtés... Ez is az unió előnye, nem csak az amikor uniós előírásokra hivatkozva fejjük a népet.
A spektrum egyik legújabb sorozata kerül ezúton a Hogyvolt terítékére, mely során azon leszünk, hogy az audiovizuálisan elhangzó okosságok, írott formában is megmaradjanak a jövőbeli, emberek nélküli időkre. Azt mondja a narrátor, hogy képzeljünk egy olyan Földet, ahol nincs…..
sidol 2013.07.02 12:07:41
@belekotty: elég szar lenne, ha 100 millió év mulva még bárkinek szüksége lenne olajra és gázra...
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
sidol 2013.06.30 00:43:28
@toportyánzsóti: svájcban, b+.
Az utóbbi időben, a Főszerkesztők Fóruma által szervezett vita apropóján ismét előtérbe kerültek az új Ptk-nak az újságírókat érintő, személyiségi jogi rendelkezései, most épp a fotózás vonatkozásában. A vitára okot adó újítás, hogy az új törvénykönyv –…..
sidol 2013.06.26 20:28:47
@gróf Szopatzky-Weretzky: ennyi. Ezeknek sem emberi méltóságuk, sem jó hírnevük nincs. Ahogy korrupcióért és hatalommal való visszaélésért, hazaárulásért sem ítéltek el senki politikust az elmúlt 25 évben.
Libertarian Tanulópénz 2013.06.26 08:00:00
Beérett egy válság. A „Hitel, hitel, tessék, hitel, olcsó!” bazári lendülettel osztogatott devizahitelek fojtogatják a lakosság egy részét, akik most jogosnak érzik, hogy kiálljanak a szemét globáltőke magyarokat megnyomorító eljárása ellen és a hiteleik eltörlését…..
Most nem a bankok híznak a svájci frank hiteleken Miközben mind az állam, mind a pénzintézetek azon agyalnak, hogy mi lesz a kiút a népbetegség-méretű devizahiteles eladósodásból, egy irdatlan fekete lyuk alakult ki, amely magyarosan, kisgömböcként szippantja be a kétségbeesett…..
"A Várkert Bazár átépítése során a felszínre került egy középkori épületegyüttes, falai jó állapotban maradtak fenn. Mivel nem számítottak rá, és a terveken sem szerepel, elrendelték az elbontását." - írta egy neve elhallgatását kérő Urbanista-olvasó. Kérdésemre csak…..
A helyi iparűzési adó nemfizetés esetén természetesen végrehajtható. Viszont korrekt-e egy mindig fizető ügyfél számlájáról leemelni minden pénzt 20 nappal a lejárat után, úgy, hogy az önkormányzat előzetesen nem küld folyószámlát, és a késedelemre sem figyelmeztet? Ezt…..
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
Naiv ügyfél még karácsony előtt észlelte, hogy vadiúj iPad Minije oldalán nyomot hagy a Smart Cover. Az XMS-ben értetlenül néztek rá, és nem is cserélték ki, mert ilyennel még nem találkoztak. Az interneten keresgélve viszont kiderül, hogy elég sok embernél hagy nyomokat a Smart…..