Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rébusz

0 bejegyzést írt és 833 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország méz nagyhatalomnak számít, ami a megtermelt méz mennyiségének és kiváló minőségének köszönhető. A világhírű magyar akácméz mellett számos növény ad csodás nektárt csak, hogy néhány példát említsek: a selyemfű, szelídgesztenye, medvehagyma. Emellett ugyanakkor egyre többet hallani a…..
Rébusz 2020.04.13 10:46:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem erre következtetek, mert a méz is finom, sűrű, forró teában is nehezen oldódik.
Rébusz 2020.04.13 10:58:14
@Márta Egerszegi: Köszönöm, hogy megosztottad. Én bolti mézet vettem, sajnos még külföldön is csökken a bizalmam a "termelői" mézben. A bolti mézen nem volt aroma írva, de sima íz és illat teszttel is élmény volt fogyasztani. Ha minden stimmel, állag, íz, akkor tudok benne bízni, hogy valódi mézzel van dolgom. Még a kiskorú gyerekem is meg tudja különböztetni, a boltban pedig az áruk is nagyon árulkodó tud lenni. Az olcsóbb termék mézeknél valóban rosszabb, nyilván számít, hogy erdei vagy virágméz vagy valamilyen szempontból különlegesség (méhpempős stb). A sűrű erdei mézet például mi annyira nem szeretjük, de ha kifogok egy finom magyar facéliát, annak nagyon tudok örülni. Megveszem, aztán otthon derül ki, hogy jó vásárt csináltam-e vagy nem.
Rébusz 2020.04.13 11:18:18
@Townsend: Mint írtam, a tapasztalat sokat számít. A mézillat nem A mézillat. Biztos te is tudod, hogy milyen a gyümölcsös nyalókák, joghurtok, csokik íze és illata. Ha belekóstololunk, tipikusan mindig az adott gyümölcsre asszociálunk. Eper, görögdinnye, citrom.. Nagyszerű aromák vannak, de nagyon tipikusak. A méz ízű cukorkák is pontosan ilyenek. A valódi méznek nem az a szúrós méz illata van, hanem virág illata, attól függően, hogy milyen mézt eszik az ember. Ha többféle mézt kóstol az ember, akkor annál tapasztaltabb lesz, úgy vélem. Ha pedig stimmel az állag, az aroma is, akkor nagy eséllyel jó minőségű mézzel állok szemben. Mézeskalácsba nem veszem a drágább mézet, a gyerekem a maradékból kapott a teájába és azonnal észrevette, hogy ez a méz nem olyan, mint a múltkori. Egy rossz minőségű méz nem is ízesít úgy, mint egy jó minőségű. De hagy hasonlítsam a mézet a kávéhoz. Ahogy a kávénál is nem csak az íze, az illata is árulkodó tud lenni.
Tudjátok egyetlen dologgal nem számoltam mikor elkezdtem a történetem kiírását blog formájában. Ez a dolog pedig a kommentelők voltak. Azt már említettem Nektek, hogy van egy másik blogom is, ott nem nagyon jellemző, hogy kommentálnának az olvasók. Na nem úgy itt! Először meg is lepődtem, hogy…..
Rébusz 2020.01.24 17:48:26
@PeniValdes: "nekem ez még mindig nem felfogható, hogy lehet egy kisgyerek kövér?" Pontosan úgy, ahogy egy kisgyerek vézna... Nagyon messze jársz az igazságtól. A kövérség simán lehet egy alkati, genetikai dolog, mint ahogy a vékonyság is. Nem tűnt még fel, hogy a gyerekek nem egyformák? Ha két gyereket teljesen egyformán etetsz, akkor sem fog egyforma testalkatuk lenni. Sőt két féltestvér, akik babakoruk óta ugyanazt kapják otthon, ők sem lesznek egyforma testalkatúak. Én is ismerek egyet, az egyikőjük még baletttáncosnak is jelentkezett kiskorában, a másiknál ez szóba sem jöhetett volna. Másrészt a vékonyság nem jelent automatikusan egészséget. Egy kövér gyerek nem csak testileg, de lelkileg is lehet egészségesebb. Hangsúlyozom, hogy lehet! Simán teljesíthet jobban az iskolában, de még az uszodában is, mert mondjuk még kövéren is sokkal többet sportol, mint vékonyabb társai. A csúfolódás gyerekeknél elfogadott dolog, de hozzád hasonlóan, ha egy felnőtt teszi, az már jellemhiba. A felnőtt részéről. Meg a tanár részéről, aki a blogban is szerepel. Nekem is kellett már egy tanárnak magyarázni, hogy kis koromban milyen kövér voltam, aztán 25 évesen 48-51 kg voltam és büszke lehetek rá, hogy nincsenek gyógyszerek, amiket valamilyen bajra szednem kellene, mint kortársaim nagy részénél már jellemző.
Rébusz 2020.01.24 17:54:07
@Willkommenskultur: Gondolj arra, hogy közel-keleten azért nem ilyen időjárási viszonyok vannak, mint nálunk. Állandó 25-30 fokos hőmérsékletnél én sem akarnék töltött káposztát enni. Ettől függetlenül sok közel-keleti nő hogy el van hízva.. Én az indiaiaknál lepődtem meg, hogy még reggelre is főtt rizst esznek.
A munkahelyünk gyakorlatilag a második otthonunk, hol nem ritkán 8-10 órát töltünk egy nap. Ilyen hosszú idő alatt többször is eszünk, iszunk, a legtöbben mégsem érzik úgy, hogy munkaidőben is tenniük kéne valamit a fogaik egészségéért. Pedig a reggeli és az esti otthoni fogmosáson túl is ajánlott…..
Rébusz 2019.11.12 09:12:17
@Bunkóné Barom Ildikó: Roppant egyszerű a válasz. Nem ettek az emberek cukrot. Az egyetlen édesítőanyag a méz volt, ami viszont nem volt mindenki számára elérhető. Nem voltak finomított élelmiszerek, sok búzafélét, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztottak és tejterméket. Húst is nagyon ritkán. Kenyér, szőlő, sajt, bor, ilyen egyszerű étkeket ettek a hétköznapi emberek is.
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Rébusz 2019.09.27 18:45:28
@uni-cum-laude: Ugyanezt akartam írni. Bár abban is lehet igazság, hogy a idővel az ember mindent szebbnek lát és gyerekként jobban ízlett az édes, mint most, mégis.. Nagy márkák csokijait meg nem tudnám enni, olyan édesek (persze a régi magyar márkák mai kiadásai is ugyanúgy ehetetlenek), marja az ember száját. A diabetikus vagy kevesebb cukrot tartalmazó édességeknél viszont több a zsírtartalom, ami a legtöbb esetben pálmazsírt jelent. A pálmazsír megjelenésével az édességek abszolút többsége szó szerint élvezhetetlen lett! Nem veszek ilyet a gyerekeimnek, bár tudom, hogy máshol (fagyiban, ajándékban stb.) ilyen édességeket kapnak.
A csótányokat nem lehet kipusztítani – állapítja meg egy tanulmány, amely a Scientific Reportsban jelent meg. Egyre ellenállóbbak, a rovarölő szerek nem hatnak rájuk. Az amerikai Purdue egyetem kutatói végeztek egy kísérletet egyik fajtájukkal, a Blatella Germanicával. A csótányok nagyon szaporák…..
Rébusz 2019.08.20 11:19:49
@acycloren: Azért mert Ázsiában élsz, nem lettél okosabb, ami a csótányokat illeti. Lehet, hogy ott a 10 centis csótányok nem gyorsak, de a Magyarországon élő svábbogarak vagy amerika csótányok nagyon is azok. Szerintem a cikk is elsősorban az ember környezetében élő csótányokról szól, nem pedig a természetben élőkről. Ha hangya, lódarázs, poloska van a természetben, azt elviseli az ember, de mindjárt más, ha a lakásodba is beférkőzik. A méreg hatása csak átmeneti, nem hiába kell rendszeresen irtani ugyanazt a helyet. Ha laktál volna Magyarországon csótányos lakásban, mondjuk egy olyan panelben (mert érdekes módon nem minden panelben van), akkor tudnád, hogy télen-nyáron mindig van csótány, nagyon durván. Épp ez különbözteti meg az alapvetően kint élő bogaraktól, amik időszakosan jelennek meg, mint pl. a hagyományos hangya. De egy csótány, vagy egy fáraóhangya az mindig ott van, lehet irtani meg tapasztgatni, akkor picit nyugi van, de aztán kezdődik az egész előlről. Az, hogy ezek az állatok csak olyan helyen telepednének meg, amik piszkosak, az is egy tévhit. Ezért a tisztaság sem használ semmit. Makulátlanul takarított mediterrán nyaralókban, hotelekben is ott rohangálnak az 5 centis amerika csótányok. Ne keverd a kinti bogarakat a bentiekkel. Az biztos, hogy a kintiek a klímaváltozás miatt sok bosszúságot fognak nekünk okozni és megjelennek majd itt is a veszélyes fajok. De az ember közelében élő csótányoknak teljesen mindegy, azok eddig is jól megvoltak és ezután is jól meglesznek.
Negyven fölött, tönkrement házassággal, minimális holmival nekivágni a határátkelésnek nem akármilyen kihívás és nem kis bátorságot feltételez. Erika életét ráadásul különféle betegségek is nehezítették, mostanra úgy tűnik, mégis révbe ért. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz…..
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
1979.május 25-én született meg a modern, horrorisztikus sci-fi. Ezen a napon kezdték a mozik vetíteni az Alient, amely nálunk A nyolcadik utas: a halál címmel került bemutatásra. A digitális effektusokat megelőző korszak terméke volt, de ma is olyan hatásos, és nyugtalanító, mint újkorában. Ez a…..
Rébusz 2019.06.07 08:23:19
@Androsz: A napokban az évforduló kapcsán újra néztem az első három részt. Körülbelül 30 éve láttam utoljára, így a macskás jelenetnél, amikor a szörny a ketrec előtt folyatja a nyálát, én meg voltam róla győződve, hogy a szörny a macskát is megfertőzi, csak azt nem mutatják. Szóval engem sikerült a macskával is behúzni a csőbe, mert szerintem ez is a céljuk volt. Végül kiderült, hogy ez csak egy vaklárma volt a részükről. Ellenben a 3. részben a kutyánál már bevetették a kutya átalakulását szörnnyé. Ha ez esetleg a macskánál még nem jutott eszükbe, akkor büszke lehetek magamra, hogy nekem már akkor igen :-D
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Rébusz 2019.05.11 19:55:44
@68nyara: Az rendben, hogy nincs osztálypénz, de a sok iskolai kirándulást és programot a szülők fizetik zsebből. És mivel élnek kint ismerőseim ezért tudom, hogy nem jó néven veszik, ha valaki nem vesz részt a közös programokban. Egy több gyerekes családnak azért ezek nem kis összegek. Nagyobb a nyomás a szülőkön, őket is bevonják az iskolai életbe és ilyenkor nem mindegy, hogy az ember a saját gyerekéért kivesz-e szabadságot, hogy ezzel bevágódjon a tanárnál. Viszont az internetes tájékoztatás Magyarországon is bőven elég lenne, erre úgyis vannak portálok, a fogadóórákat kellene csak betartani legalább évente kétszer, hogy a szülő is lássa, mennyit fejlődött a gyereke a tanév alatt. Viszont külföldön is vannak gyengébb felfogásúak, akik sajnos az interneten olvasottakat sem tudják értelmezni. A gyerekekről pedig nem tudom, hogy beszélhetnek a többi szülő előtt, szerintem ez nem fair a gyerekekkel szemben. Csak a közös dolgokról kellene, hogy szó essen és akkor hamar vége is lenne. Fogadóórákra pedig mindenki mehetne előzetes időpontegyeztetéssel.
Rébusz 2019.05.11 20:01:23
@Terpi: Pedagógustól függ. Ha ragaszkodnak hozzá, hogy az ovis ballagáson csak lufi lehet, akkor azt kellett volna mondani. Pl. Kedves szülők, ha kiértek az óvodából bármit adhatnak a gyerekek kezébe, de az óvoda kerítésén belül a gyerekek lufival fognak vonulni. Ha mást látunk a kezükben, el fogjuk venni és majd búcsúzáskor megkapják.
Mit gondoljunk arról a hatalomról, amelyik egy 18 éves gyerekre ereszti pitbulljait, mert az csúnyát mondott róla? Pitiáner? Embertelen? Vagy egyszerűen: rettegő és ostoba...
Rébusz 2019.01.21 10:22:50
@Fideszes vagyok tehát lopok: Ez a b1 blog nem éppen fideszes, de agyon rágja magát a témán, szerintem a jobb oldalon ez a lány már senkit nem érdekel. Én személy szerint úgy látom, hogy a lányka inkább irritáló, mint félelmetes. Nem mond újat, nem mond máshogy, ezt az ellenzéki retorikát már ismerjük, látjuk, hogy hová vezet: sehová.
Rébusz 2019.01.21 10:25:57
@TheSaurus: Nem régen olvastam, hogy szándékosan nincs szája, mert ezzel az arca sokkal semlegessé válik, bármilyen érzelmet bele lehet képzelni.
Szijjártó miniszter Debrecenben járt, és a Hajdú-bihari Napló interjút készített vele. Akadt egy érdekes mondata: „Az autóipar 172 ezer magyar embernek ad munkát.” A BMW ugyebár Debrecenben készül gyárat alapítani, a Mercedes berendezkedett Kecskeméten, a Suzuki Esztergomban talált magának helyet,…..
Rébusz 2019.01.20 14:30:12
@Bafana: Teljesen világos. Tekintve, hogy Győr az Audi nélkül nem lenne az a város, ami és az Audiban dolgozók mehetnének Ausztriába dolgozni. Ezzel ott nyilván mindenki tisztában is van. Az is valami, hogy 13000 ember helyett 4000 viszi el a balhét, mert nekik épp aznapra esett a műszakjuk... Ennyit pedig az elszántságról.
Rébusz 2019.01.20 14:31:42
@hordalek: Nos, akkor meg is van a helyi tudósítás!!!! :-)
Rébusz 2019.01.20 14:46:59
@the real fogash: Hát ha a gyár területére nem engedték be a sajtót, akkor nem csoda, hogy ki se ment a győri újság. Legalább mostmár ezt is tudjuk, elvégre erről szólt a cikk.
  A királyi televízió ötös számú vágóhídján csatornáján egy lebilincselő műsorral szórakoztatták a népet, annak pénzéből. A remek MTVA "hibáztunk" munkatársai által készített anyagnak ugyanis egy remek apropó szolgáltatott témát:  Hogyan lehet kikezelni a homoszexualitást? Trombitás Kristóf,…..
Rébusz 2019.01.19 17:47:27
@Balazs089: Én nem tartom magam homofób embernek, a fent említett műsort meg sem néztem volna, ha nem lett volna ekkora csindadratta körülötte. Utólag belepörgettem egy kicsit. Sajnos van egy-két dolog, ami mellett nem mehetünk el. A homoszexualitás több esetben erőszak hatására alakul ki a fiúgyerekekben: sok kiskorában molesztált fiúból felnőtt korában homoszexuális lesz, ők maguk is elismerik, hogy a molesztálások hatására. Vannak, akiket egy idősebb férfi csábít el alkohol vagy egyéb szerek hatása alatt és utána már nincs számára visszaút. Nem vagyok szakember, ezért ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy a homoszexualitás eredete minden esetben valamilyen behatásnak lenne-e köszönhető (mint ahogy az interjúban elhangzik) de ha igen, akkor el tudom képzelni, hogy ezen lehessen változtatni, ha az alany is úgy akarja. Másik: az egyenlőként való kezelés felvet egy pár etikai problémát, legalább is számomra. Csak egy példa: Ricki Martin és párja két fiú után örökbe fogadott egy kislányt, egy újszülött babát. Annak a kislánynak a jogait senki nem nézte: hogy neki joga van egy anyához és egy apához! Ehelyett betették egy "családba", ahol négy férfi veszi majd körül, ráadásul bármiféle vérségi kötelék nélkül. Egyébként a két fiú jogait is semmibe vették. Egy gyerek nem hiába születik egy nő testéből, nem hiába van anya és apa. Ezeknek a gyerekeknek nem lesz apjuk és anyjuk.
Rébusz 2019.01.19 18:16:30
@Balazs089: Nem én állapítom meg, hanem ők beszélnek róla. Nézz utána, hogy mi lesz azokból a fiú gyerekekből, akiket gyerekkorukban szexuálisan molesztáltak. Nem újdonság, hogy a gyerekek a környezetükben lévő felnőttek mintáit viszik magukkal a saját életükben is. Elvált szülők gyerekei esetében magasabb lesz a válások aránya, mint azoknál a gyerekeknél, ahol nem volt válás. Te sem tudhatsz semmi biztosat. Az első évekről minden élményünk elveszik, ritkán marad meg egy-két foszlány. Ami biztos: azok a férfiak, akik gyerekkori trauma miatt váltak homoszexuálissá, azoknak joguk van megkapni a segítséget, már amennyiben létezik segítség a számukra. Egy férfi és egy nő kapcsolata, vágyuk egy közös gyerek vagy gyerekek iránt, olyan érzés, amit joguk van megtapasztalni nekik is.
Történt, hogy Balázsék hivatalos Facebook oldalára felkerült péntek reggel egy bejegyzés a következő szöveggel: Vicces! 14 szülő, aki letörte a gyereke büszkeségét Facebookon, amikor trollkodva a gyerekük bejegyzése alá kommentelt egy ütőset. Volt hasonló oltásotok? És belinkelve egy oldal,…..
„Ez nem reklám, tényleg árulunk lakásokat 1 dollárért” – nem véletlenül hangsúlyozta a Sambuca nevű szicíliai kisváros alpolgármestere, hogy döntésük komoly. Nem ez az első és aligha az utolsó alkalom, hogy egy elnéptelenedő település így vonzana új lakókat...
Teljes médiaarzenálját mozgósította a Fidesz, hogy a porba tiporjon egy 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát. Nagy Blankának annyi a bűne, hogy kemény szavakkal ostorozta Orbán Viktor rendszerét egy kecskeméti kormányellenes tüntetésen. A fiatal lány azért keltett feltűnést kormánypárti és ellenzéki…..
Rébusz 2019.01.18 18:00:39
A címet és a felvezető részt olvastam el. A többi nem is érdekel. A tüntetéseken elszabadulnak az indulatok, ezzel mindenki tisztában van. De hogy valaki azért szólaljon fel, hogy okádja magából az ocsmány beszédet, azért ne járjon már elismerés! Egy fiatal nőről beszélünk, akit egyébként már ránézésre is a villalakókhoz tudom hasonlítani, erre megszólal és nemhogy rácáfolna, hogy fiatal értelmiségiként képes valami ÉRTELMES-et nyilatkozni. Nem, nem cáfol rá. Szégyen és a legalja, hogy valaki azért kapjon szót és nyilvánosságot, hogy egy utólsó tróger stílusban közöljön bármit is. A tv-műsorok kanálisai szocializálják a mai fiatalok egy részét, meg is látszik. Mondja már meg nekem valaki, hogy ki kíváncsi egy ilyen VV-nek bármilyen véleményére? Kit érdekel, hogy egy ilyen mit mond és milyen alapon? Nincsenek normális, értelmes gimnazisták? Tényleg ez a szenny kell folyamatosan a magyaroknak? A cikkírónak: ki a fene félne ugyan egy gimnazista lány mocskos szájától...? A gond annyi ezzel, hogy egy ilyen stílust nem kellene piedesztálra emelni. Mert bizony a magyar káromkodásnak enélkül is már világhíre van. Most pedig ott tartunk, hogy a tüntetéseken körbe ajnározzák, ahogy olvasom, már az ellenzéki barisnyák is, az ilyen felszólalásokat vagy bekiabálásokat. A politikát akik ilyen szinten művelik, azok kiknek a támogatását és szimpátiáját akarják elnyerni? A csürhékét? (ld. Csürhe: Több tulajdonos együvé terelt, együtt őrzött disznóiból álló csoport)
Rébusz 2019.01.18 18:26:54
@látjátok feleim szümtükkel: Én nem akartam egy szóval sem menteni Bayer Zsoltot. Nekem az a stílus sem jön be, pontosan azért, amiért a vv blankáé sem. Felháborodni pedig egyikőjük "tábora" sem háborodott fel. Engem személy szerint senki nem bántott meg. A "csőcselék" szó jelentésének viszont nézzél utána, mert köze nincs a vulgáris beszédhez, tehát Kövér László nem kezdett semmit. Egy 18 éves lány esetében ne beszéljünk "gyereklány"-ról, sem a kora, sem más alapján nem gyerek, ezért már saját maga felel a szavaiért. Gimnazistaként nem így kellene beszélnie, főleg nem a nyilvánosság előtt. Menjenek tapsikolni neki a hasonszőrűek, de azért azt mégis abszurdnak tartom, hogy egy ellenzéki, vagyis politikai tüntetésen, mostmár az járja, hogy ocsmányságokat ordítoznak és mindezt az ország irányítására pályázó politikusok asszisztálásával. A mennyiség annyi amennyi, de a minőség látható, hogy a béka feneke alatt van.
Rébusz 2019.01.19 00:33:23
@látjátok feleim szümtükkel: A "csőcselék" szó jelentésének lennél szíves utánanézni, mert így csak ismétlem magam. A "csőcselék" szó nem trágár. Azzal pedig nincs gond, ha valaki mérges és szókimondó, de attól még nem kell trágárnak is lenni. A trágárság pedig soha semmilyen körülmények között nem intelligens (meg egy csomó minden nem). VV Blanka az interjúban szókimondásnak nevezi a trágárságát, pedig helyette lennének értelmes szókimondó gimnazisták is, akiknek a retorikájából hiányozna a mocsok. Az interjú apropóját ismerve az erőltetett finomkodástól és álszenteskedéstől is inkább röhögőgörcsöt kap az ember, vagy ahogy igyekszik a riporter, hogy belebeszéljen és rábeszéljen, de hát a vizuális élmény sem akármilyen :-D . Eltekintve attól, hogy a mai nyelvvizsgák nevetségesen könnyűek azokhoz képest, amik akár 20-30 évvel ezelőtt voltak, és attól, hogy a többi gyerek szülei is dolgoznak és fáradtak mikor hazatérnek, más családokban is történnek tragádiák, de azért mégis foglalkoznak a szülők a gyerekeikkel, ezért ne akarjak már forradalmat. Azt még nem mondta senki ennek a nagylánynak, hogy ez az élet rendje, hogy az a normális, hogy a szülők dolgoznak a gyerekeikért és hogy elfáradnak? Rendező akar lenni és Alföldi a példakép? Még ebben is a politikát nézi rögeszmésen. S hogy a riporternő egy 18 éves lánytól feltételezi, hogy a trágárságot tudatos stilisztikai eszközként fűzte bele a mondandójába, mintha ezzel fel lehetne akkor menteni az alól, hogy igazából, egész egyszerűen csak obszcén volt. De a 18 éves nem hagyta magát "kimenteni" :-D Sajnálatos, hogy a magyar kortárs irodalomba a trágárság már úgy beleivódott, hogy egyeseknek fel sem tűnik, sőt még legitimálják is mindenféle ürüggyel. Csak közben nem veszik észre, hogy már külföldön is úgy ismerik akadémiai szinten a magyar nyelvet, hogy abban van a legtöbb káromkodás. Bravó!
  Tegnap a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) vezetősége sajtóközleményt adott ki, ahol kifejtik: aggodalommal tapasztalják azt a folyamatot, ahogyan a magyar közbeszéd az elmúlt években egyre inkább eldurvult.   „Na kis barátaim, akkor most nagyon figyeljetek, nem mondom el többször:…..
Aligha vitatható, hogy ma Orbán Viktor Európa egyik legunalmasabb politikusa. Nagy csinnadrattával beharangozott sajtótájékoztatója ezt az állítást csak megerősítette, hiszen bármit kérdeztek tőle a sajtómunkások, precízen működő automataként ismételgette jól ismert mantráját. Azt a látszatot…..
Rébusz 2019.01.12 23:42:52
@tireless treehugger: Lehet, hogy mi nem jutunk előre, nyugat viszont már jó ideje nem az, ami régen volt.
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
Rébusz 2019.01.08 12:00:12
@herk: Köszönöm. De tudomásom szerint nem teadélutánt készültek ott tartani. Szerintem a közmédia nem a parlament, ahol politikai követeléseknek hangot lehet adni. De ha a parlamentből cirkuszt csinálnak, akkor már ott sem.
Rébusz 2019.01.08 12:09:42
@Világít a torony: Hát majd meglátjuk, hogy ítélik meg, meddig terjed a hatáskör ilyen esetben.
Rébusz 2019.01.08 12:11:37
@sinus67: Hát igen, még a végén kiderül, hogy igazából csak a wc-t keresték minden esetben. Teljesen véletlenül mindannyian.
Vessünk össze néhány véletlenül egymás mellé sodródott hírt. Egy barátom arról számol be, hogy másfél éves unokája súlyos és egyre rosszabbodó tüdőgyulladással fekszik a Heim Pál Kórházban, ahol nincs kezelőorvosa, mert annyira kevés már a szakember, hogy „rotációban” jönnek be a doktorok. Azaz,…..
Rébusz 2019.01.06 13:54:28
@Ménár Atya: "A nacionalizmus ami nálunk van csak fittyfasz egy amerikai ,orosz,francia,angol, osztrák nacionalizmushoz képest, ettől még egyik sem náci" Ezzel teljesen egyet tudok érteni. A szociális és a biztosítási rendszerben, tehát jogi szempontból is látszik ennek a nyoma. Szabad a munkaerőáramlás, mégis kettős mérce van és volt. Vannak az állampolgárok, vannak az EU és Svájc és vannak a harmadik országból jövők. Ausztriában egyre erősödik a nacionalizmus, ami ugyan a turizmust nem fogja tönkretenni, de aki ott akar letelepedni, annak sokkal nehezebb lesz, mint régen. És ettől még nem vádolja őket az EU vagy bárki azzal, hogy nácik. Az angolokat sem a Brexit miatt, holott egyértelmű, hogy az emberek nem a külföldi munkavállalókat akarják elhalmozni ott szociális támogatásokkal, hanem a már ott lévőket.
Rébusz 2019.01.06 14:01:48
@látjátok feleim szümtükkel: "Tudod a kádárizmusban a fiatalok kaptak állami lakást, oszt ha dolgoztak és gyüjtögettek, akkor lett sajátjuk is" Erre hagy térjek még egyszer vissza. A kádár rendszerben, de inkább nézzük az adott kort, az tudott gyűjtögetni és kapni (!!!), aki párttag volt. Autó és balatoni vityilló, hétvégi házak... Saját lakást pedig csak az tudott venni, aki maszekolt, mert mondjuk megengedték neki. Vagy örökölte a nagyszülei házát és abból vett. Vagy összelopta innen onna a téglát meg a többit, hogy háza legyen vagy legalább egy viskója valahol. A kádár rendszerben el is vettek, egyháztól, magán személyektől, amit tudtak és ami nekik kellett. Nem kérték, meg kifizették, hanem egész egyszerűen elvették. Csak hogy teljes legyen a kép.
Indul a szocialisták rendezte főpolgármesteri előválasztási bohózat! És Indul Karácsony Gergely, korábbi MSZP-P-s miniszterelnök-jelölt, zuglói polgármester. Hát izgultunk rendesen, Karácsony Gergely indulását sokáig lebegtették. Fene tudja miért. Kérette magát, vagy esetleg erre is csak hagyta…..
Szüleim a Dugonics téren laktak. Ha kinéztem az ablakon, a szegedi író, Dugonics András szobra tárult elém. Mögötte a szökőkút, a kilátást az egyetemi könyvtár épülettömbje zárta le. Ide tegnap délután aligha fért el kétezer ember, ahogy több forrás is hírül adta. Mégse vonom kétségbe a becslés…..
Rébusz 2019.01.05 18:48:30
@mpapa: A turizmust én kevertem bele, nem nemecsekerno.
Rébusz 2019.01.05 19:03:36
@mpapa: Demokráciában élünk, a város polgárai döntik el, kit akarnak polgármesternek, ez így van rendjén. Remélem, majd eljutok egyszer Szegedre is, nagyvárosokban Pécsett, Debrecenben, Veszprémben, Győrben, Egerben, Sopronban voltam az utóbbi időben és turistaként úgy látom, hogy nagyon jó dolgok történtek. Gondoljunk csak arra, hogy Győr és Veszprém is versengett Európa fővárosa címért, amit Veszprém megnyert. Veszprém is fejlődésen ment keresztül, gondoljunk az állatkertre, amit kibővítettek, bármely európai állatkerttel felveszi a versenyt. Az, hogy Szegeden is jól mennek a dolgok, bizonyíték viszont arra is, hogy attól még hogy baloldali polgármester van, nincs hátrányban a többi nagyvároshoz képest, mert nem fideszes.
Manapság, amikor egy fogyasztói sérelem akár órák alatt is körbefuthat a facebookon, az ügyfélszolgálatok szerepe alaposan megnőtt. A legnagyobb gondossággal üzemeltetett cégeknél is előfordulhatnak ugyanis hibás áruk, technikai gebaszok vagy nehéz időszakban lévő pincérek, de…..
Rébusz 2019.01.05 13:00:22
Szerintem áruválaszték tekintetében a h&m se nem rosszabb, se nem jobb, mint a többi, akikkel a bevásárlóközpontokban találkozunk, bár hozzáteszem, hogy szerintem a minőség jobb, mint mondjuk 10-20 évvel ezelőtt (nyugaton). Illúziói senkinek ne legyenek, ahhoz hogy mi átlagemberek meg tudjuk venni ezeket a ruhákat és olyan ruhákat (vagy egyéb accecoire-t) hordjunk, amit 20-50 évvel ezelőtt csak a filmekből, varieté műsorokból ismertünk, ahhoz a termelést Kínában és Ázsiában fogják végeztetni. Még a nagyok is, akik csak a márkanév logója miatt kérnek sokszoros árat, meg talán még próbálnak tartani minőséget is. Saját tapasztalat, hogy egy nagyobb márkánál is vannak selejtesebb vagy olcsónak kinéző áruk. A mai embernek nem elég pár öltözet, hanem tele van ruhákkal (nem hiába élik reneszánszukat a tolóajtós szekrények), könyv egy szál se (de ez megint egy más történet). Ha minden ország visszatérne arra, hogy csak belföldi ruhát választ, más lenne a helyzet. A belföldi ruha csak jó minőséggel tudja felvenni a versenyt az olcsó külföldi ruhákkal szemben, viszont annak meg kell fizetni az árát. A selyemsálat, gyapjú, kasmír holmit most is meg lehet venni, ha valaki minőséget akar, de meg kell fizetnie és pl. öt akril sál árán tud venni egy selyem sálat. Akkor inkább vesz öt akril sálat, mert ma az a trend, hogy sok legyen mindenből. Másrészt: a drága holmi érzékenyebb is, körültekintést igényel a mosásnál, de a hordásnál is. Régen kevesebb ruhájuk volt az embereknek, de jobb minőségű, sokáig is hordták.
Rébusz 2019.01.05 13:08:49
@ekat: A H&M-et nagyon jól összefoglaltad! :-)
Újév napján Pesterzsébeten is hadrendbe sorakoztak a kutyatartók, s egy 2014-es petíció Pesterzsébetre történő adaptációjára gyűjtenek aláírásokat. Saját Facebook csoportot is alakítottak, ahol szervezik az ellenállást: azt követelik tiltsák be egész Pesterzsébeten a rakétázást. Az indulatok…..
Rébusz 2019.01.04 17:37:16
@moonlight777: A tüzijátékon kívül számos pirotechnikai eszközt árulnak még szilveszterkor, amitől meghalhat az ember, akkor mindet be kellene tiltani. Egyébként szerintem vannak országok, ahol sokkal gyakrabban használnak alkalmakkor tüzijátékot, mint nálunk és nem hallani ezzel kapcsolatban rémületkeltésről.
Rébusz 2019.01.04 17:39:20
@repuloske: Lenör Hofstadter mindjárt írni fogja, hogy nem hiszi el, hogy három kutya egyedül lakik a szomszéd lakásban :-D
Rébusz 2019.01.04 17:43:47
@Nácibácsi: Akkoriban még nem volt ennyi kutya, mint most. Anno annyi gyerek volt egy társasházban, mint amennyi most kutya van.