Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezsoke007

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
dezsoke007 2020.12.31 12:58:46
@Lobo Marunga: sajnos te tévedsz. Ha nem is szó szerint NER-építész volt Makovecz (az általad említett okok miatt is), igenis Orbán kedvenc - és támogatott - építésze volt. 2002-ben, az elbukott tavaszi választások után Makovecz országjáró előadássorozatokon próbálta jobb belátásra bírni a vidéki Magyarországot.
A fizetség nem maradt el: az MMA hihetetlen mértékű kitömése pénzzel, számos megbízás a tanítványok siserehadának.
Egyébként mit jelent a posztban szereplő "katolikus épület" kifejezés? Ez nettó marhaság.
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
dezsoke007 2020.10.12 16:30:31
@bioLarzen: Dame Judy Dench, mint lovagina :D
Ugyan Katowicéből nem Ostraván át vezet a legrövidebb út Szlovákia fele, mi NZA-val mégis erre mentünk decemberben, hogy megnézzük a cseh város legújabb villamosait. Bár Csehszlovákia és Csehország a második világháború óta önellátó volt villamosból, a Stadler Tango NF2-nél (amit a helyi…..
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
SZMK Drakulics elvtárs - előzetes 2019.10.02 09:06:44
Egy 70-es években játszódó magyar vígjáték, amiben még Bödőcs Tibor is szerepel, ez a Drakulics elvtárs...
A szocialista Magyarország mindennapjait - eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI Fotóarchívummal összefogva, immár a negyedik résszel, amivel elérkeztünk 1960-ba.  1960. augusztus 26. Kislány libákkal a sekély vízben a fonyódi Balatonparton. MTI Fotó: Járai Rudolf..
dezsoke007 2018.07.19 16:04:59
@Namely: anyám a Szivárvány Áruházban dolgozott eladóként ('70-es, '80-as években). Nem volt önkiszolgáló semmi, ott az eladó felírta indigós blokkra a cuccot (hány darab, hány méter, stb.). Majd azt elvitted a pénztárhoz, ott fizettél (a blokkot bedugták a pénztárgépbe, arra rábélyegzett valamit). Ezután vetted át a kiválasztott és kifizetett holmit.
Ebbe a világba "robbant" bele a Skála, az önkiszolgálós osztályaival, de ez egy másik történet.
Kávésarok 8 tévhit a kávéról 2018.04.19 16:03:41
Mind tudjuk, hogy vannak városi legendák a kávé jó és rossz hatásairól, magunk is lehet hiszünk párban, de biztos, hogy valakitől már hallottuk ezeket. Most néhány tévhitről lelobbantjuk a fátylat nektek.    #1 Kiszáradunk a kávézástól A tévhit a koffein természetes vízhajtó hatásából ered, de…..
dezsoke007 2018.04.20 12:07:16
@KUNTYI: nem lehet, hogy akik több kávét ittak, azok pl. rummal bélelték ki és még egy cigit is elszívtak hozzá?
Márciusban már a második frissítésnél tart a fortepan.hu. Fantasztikus képek kerültek elő ismét. Egy tucatnyit válogattam a budapesti képekből, még több cikk a poszt végi albumban! (A kép azonosítóra kattintva nagyobb változat is megtekinthető.) 134539: Az Alagúthoz érkező buszon a 4-es szám…..
Az egészséges étkezés az alapanyagok beszerzésénél kezdődik, így segítségképp összegyűjtöttem 5 olyan alapanyagot, amelyekkel sokkal könnyebben és tudatosabban tudjuk tartani a diétánkat, ráadásul életmentőek tudnak lenni a rohanós hétköznapokon...
Az egyik legfontosabb és talán legrégebbi kiegészítő a férfiak ruhatárában az öv. Nagyon sok esetben elkerülhetetlen egy öv viselése és nem azért mert különben csúszkálna rajtad a nadrág. Na de hogyan is kell helyesen viselni ezt a kiegészítőt?..
A világhírű dalszerző és énekes Bryan Adams már régóta ismert fotósként is, több tucat kiállítása volt és több fotóalbuma is megjelent. Eleinte főleg hírességekről készített portrékat, majd később a reklám- és a divatfotózásban is sikereket ért el. Adams a világ egyik legnagyobb divatfotósától, Herb…..
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..
A kacifántos, gyakran idegen eredetű ingatlanos kifejezések tengerében könnyű elveszni. Sajnos hazánkban sok hirdető és időnként néhány ingatlanos is tévesen használja a kifejezéseket. Fogd meg a kezem, és keresztül vezetlek az útvesztőn, hogy ezután te is bátran használhasd őket!..
dezsoke007 2017.09.23 23:59:45
@vanvelemenyem: a balkon és az erkély megegyezik.

Jó a fenti összefoglalás, nekem személy szerint a belvárosban tetszik a franciaerkély. Van egy "remek" példa a Rózsa utcából:
https://www.google.hu/maps/@47.5040835,19.073672,3a,38.7y,108.75h,89.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJ6dc1JFhqzxdNZ2SYS6vZw!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
Csinál egy szép nagy nyílást, aztán elé épít egy tömör mellvédet:)
A filmekben, videó klipekben és magazinokban megjelenő hírességek arcát általában tökéletes smink (és photoshop) fedi. Néhány sztár azonban megmutatta, hogy ők is hús vér emberek, akárcsak mi, és közzétették smink nélküli, természetes fotóikat. ..
Három építész jóbarát meseszerű közös nyaralót kreált Franciaországban, fenyők közé bújtatva, tó partjához közel építették meg a tökéletes nyaralót...
Nem olyan régen beszélgettem egy barátommal a férfi öltözködésről. Én személy szerint elég sokat utazom a városban és azt látom, hogy a legtöbb férfi nem ad a megjelenésére. Vicces megfigyelni, hogy a legtöbb jól öltözött férfi vagy a barátnője hatására öltözködik jól vagy egy multinál dolgozik,…..
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..