Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wjozsi

121 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meglehetősen funky csomagolás mindenképpen hatékonyan hívja fel magára a figyelmet. A kis jelenetnek nyilvánvalóan története van, még ha nehéz is megfejteni. Egy az élettel összeegyeztethetetlen sérüléssel rendelkező (konkrétan félbe van vágva) citrom utolsó erejét összeszedve rátámad a kis…..
Nagy Limonádéteszt Breezer LEMON 2023.04.17 11:18:20
A „hard seltzer” italosztály tagjaként gyanús, hogy ezt az italt sem lehetne limonádénak nevezni, de mivel annak néz ki, bevállaltam a tesztet. Ne feledjük, hogy enyhén alkoholos (4%) üdítőről van szó, tehát fogyasszuk felelősséggel. Vagy ne fogyasszuk? Lássuk csak. A címke szerint ez egy ízesített…..
Nagy Limonádéteszt BIR GO 2023.04.04 16:35:30
Horváth Tibor Márton barátomnak köszönöm a tesztalanyt. Kicsit kilóg a sorból ez az üdítő, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy limonádénak tekinthető-e ez a minden szempontból limonádénak látszó, de sör alapú, bár alkoholmentes ital. A félliteres doboz cseh nyelvű felirata és a kép alapján…..
A tesztalanyt Bitay Titanillának köszönöm szeretettel. A nagy (?) múltra visszatekintő és aztán évtizedekig halott márka, a pancsoló kislány (Nagy Feró) által is megénekelt mítosz, a Bambi újra kapható egy ideje. Ugyan első traubi- és márka-kortyaimat magam is bőven a rendszerváltás előtt szívtam…..
Nagy Limonádéteszt O.FIZZ 2023.03.03 11:26:49
Köszönöm a tesztalanyt Vince anyukájának!Ezt a limonádét egyenesen Kuvaitból kaptam, de ne higgyük, hogy arabul beszél, mert az arab feliratok mellett angolul is informáló csomagolás szerint „Made in Germany”.A 3,3 decis szénsavas ital forrásvízből, citromkivonatból, nádcukorból, citromléből, citrom…..
Ezt a gyártót a finom "direktpréselésű" narancsléjéről már ismertem, de limonádéfronton most találkozom vele először. Kissé rátartinak érzem a nevét, de végülis miért ne, ha tényleg olyan citromos, mint amilyennek egyetlen szóba tömörítve sugallja. A felirat szerint 11% citromot cukorral és…..
Törökországból kaptam ezt a 2,5 decis tesztalanyt, amiért hálás köszönetem Vince anyukájának! :-) A kis palackocska gyanúsan fel van púposodva néhány nap tárolás után, amiből arra a matematikai összefüggésre következtetek, hogy „néhány” > „kellete”… De reménykedjünk. A beltartalom kinézetre…..
Köszönöm Jacquelyn Spencernek, aki egyenesen az USA nyugati partvidékéről, Washington államból hozta ezt a tesztalanyt. A csomagolás egyszerű lazasága nekem tetszik, bár távolról emlékeztet a nyolcvanas évek dizájnjára. A kupakon ráadásul büntető jellegű szójáték emeli a tétet: For That Freshed…..
Nagy Limonádéteszt DemiSoda Lemon 2023.02.22 13:01:03
Először is essünk túl a nehezén: nem bírom túltenni magam a kínálkozó, és igen büntető szóviccen, miszerint ez az ital egy „C” hozzáadásával „de micsoda”. És most, hogy a jóérzésű olvasók leléptek, folytatnám is a teszttel.Ezt a derék szimplicitással megdizájnolt koreai limonádét kis óvatossággal…..
A nagy francia áruházlánc sajátmárkás szénsavmentes limonádéja literes kiszerelésben várja, hogy felfrissítse a hétvégi nagybevásárlásban megfáradt fogyasztót. A felirat alapján döbbenetesen sok, konkrétan 33% citromlé van benne, plusz még 5% gyümölcshús (bár lehet, hogy ez a 33% része – nem derül…..
wjozsi 2023.02.22 01:32:30
@Pierr Kardán: A recepted közel áll az etalonhoz, bár ha nagyon szigorúak - vagy inkább puristák - vagyunk, akkor a menta és citromfű levél sem kellene bele. Illik hozzá, szeretem is, de az már a trükközés része.

Nincs egyértelmű etalon, az osztályzásom teljesen szubjektív. De jogos a kérdés, ezért megpróbálok pár példát hozni, ami segít megérteni. Az ideális limonádé egész egyszerűen citromízű és édes egyszerre, s magában hordozza a citrom különleges aromáit, illatait, olajait, beleértve lehetőleg a héj enyhe kesernyésségét is. Nem tilos egyéb adalékokkal javítani, de a tapasztalatom az, hogy a kevesebb általában több. Lehet szénsavmentes (én azt jobban szeretem) és szénsavas is.

Amiért egészen biztosan pontlevonás jár:
- túl híg
- túl édes vagy túl savanyú
- zavaró mellékíz
- zavaró utóíz
- oda nem illő, "kiegyensúlyozatlan" ízkombináció
- nem elég citromos illat
Nagy Limonádéteszt FRUC lemonade 2023.02.17 16:59:34
Ezt a limonádét Krivánik-Noé Nikolettnek köszönöm, aki egyenesen Horvátországból szállította az asztalomra. A fél literes PET csomagolás egész pofás, bár bennem mindig motoszkál egy kis gyanú, amikor egy palack tartalmát a köré tekert fólia teljesen kitakarja. Még egy kis ablakocska sem enged…..
A cím nem elírás, vagy bénázás. Ezt a fantázianevet adta az importőr ennek a limonádénak látszó italnak. A Kínából származó tesztalany gyártója mindössze egyetlen nem kínai nyelvű feliratocskát biggyesztett alig észrevehetően a dobozra: „Rich in vitamin C”. Sebaj, ilyenkor mindig segítségemre siet a…..
Ezt a tesztalanyt Vincének és anyukájának köszönöm, akik Dubajt is megjárták, csak hogy hozhassanak egyet ebből a különleges kék limonádéból.A kis negyedliteres szögletes palackocska arab feliratos oldalát fotóztam le, de a szemközti oldalon minden megtalálható angolul is. Külön kiemelik a fő…..
Először is köszönöm ezt a tesztalanyt Vincének és anyukájának, akik egyenesen a dubai repülőtérről hozták el, amit előre kell vennem a sorban, mert helyben készítik és hűtőben tárolják, s nem áll el sokáig.Ránézésre szimpatikus. A mindössze 10 szót (és ebben már a neve is benne van) tartalmazó címke…..
A nagy kólagyár limonádéja régóta várja a hűtőmben, hogy tesztalanyként végezze. A négydecis palackocska címkéje apró betűvel három soron keresztül taglalja az összetevőket, de a lényeg, hogy 11% citromlét tartalmaz, ami nem rossz.A szénsavmentes ital ránézésre rendben van, sárgás, nem áttetsző…..
Nagy Limonádéteszt UMÀ LIMONADE 2022.11.04 18:20:03
A büszkén francia limonádét egyenesen a hazájából kaptam, ezért megbocsátom neki, hogy kizárólag francia feliratot találok a címkéin. Azt így is értem, hogy 100% természetes és bio. A halványsárga áttetsző ital kitöltve erősen felpezseg, illata viszont szerény és nem is feltétlenül kellemes. Inkább…..
Az eddig tesztelt közel száz tesztalany közül alighanem a legkülönlegesebb üvegű limonádé ez az olasz limonádé. Az üvegen domború cirádák között szerényen megbúvik a „GALVANINA” felirat, a túloldalon pedig hasonló sítílusú, de kisebb cikornyák alatt átlátszó címkén fehérrel nyomtatva az apróbetű.…..
Bevallom, kissé előítéletes vagyok a sport-italoknak nevezett limonádékkal szemben, mert ezektől a vásárlóközönségük nem egészen ugyanazt várja el, mint én. A csomagolás is erre utal: izotóniás, kalciumos, magnéziumos, vitaminos csoda ez, amiben a látszaton kívül az íz is citromra (és grapefruitra)…..
A frankfurti repülőtér tranzitvárójának méregdrága üzletében sem tudtam ellenállni, amikor megláttam ezt a korábban nem tesztelt limonádét. Grafomán csomagolása csak úgy ontja az információt: kevés kalória, citrom és lime, szénsavas, ha üledék képződik az a természetes gyümölcslétartalomnak…..
Volt már egy „KSF Kumquat & Citrom” üdítőnk (teszt itt), ami a magyar leírása alapján meglehetősen hasonlított erre a mostanira, a csomagolás azonban teljesen más volt. Vajon ez most ugyanaz az üdítő? A kínai feliratok alapján nem. Gyanítom, hogy a magyar cetli egyezősége az importőr…..
Az olasz gyártó egy duci palackban ZERO néven árulja a hozzáadott cukrot nem tartalmazó limonádéját. Mondjuk a tipográfia azt sugallja, hogy „zero limone”, azaz hogy a citromot hagyták ki, de ez szerencsére nem igaz: valójában 10% citrom és 2% grapefruit van benne. Az apróbetű azt is kihangsúlyozza,…..
Remélem, a Svájcból kapott limonádé neve csak egy német névelőt hangsúlyoz, nem pedig angolul akarja valamiért a limonádé és az elmúlás közötti kapcsolatot sugallni. A PET palack formája furcsa: mintha a legalapabb, legközönségesebb átlagflakonra utólag nyakat applikáltak volna.A 10%…..
A Topjoy limonádé-triumvirátus harmadik tagja (előzők itt és itt) a társaihoz hasonló dizájnnal pocakoskodik a kezemben. A citrom és a málna szerintem jól passzolnak egymáshoz – igaz, az apróbetűből az derül ki, hogy a legfontosabb gyümölcs itt az alma (11,5%), igaz a citrom 8%-a sem mondható rossz…..
Nagy Limonádéteszt pleno 2022.09.26 16:46:21
Lisszaboni kalandozásom során szereztem be ezt a limonádénak látszó citromos zöld teát azzal, hogy majd otthon alaposan dokumentáltan letesztelem, de a szállodába érkezve már olyan szomjas voltam, hogy alig bírtam magammal. Természetesen így is készítettem gyors feljegyzéseket, melyeket alább…..
A fekete doboz eleganciát sugall, ami általában nem a limonádék legjellemzőbb tulajdonsága, de hát ez a felirat tanúsága szerint maga az eredeti limonádé Olaszországból, amiben kizárólag szicíliai citrom és a névben is szereplő ásványvíz található. Na és persze cukor, plusz egy kis ez meg…..