Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ma

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8:10 Gyorsan kiugrottam az ágyból és egyből a zuhany felé vettem az irányt. A terv az volt l, hogy hideg vízzel fogok zuhanyozni és az majd beindítja a napot. 8:40 Hát ez nem jött össze. Sietek le reggelizni, már vár a gumi rántotta. (Frissítés: Pont most egy héttel később frissítem a blogot,…..
Just Call Me Martin Hét III 2016.08.31 21:48:01
Csúsztam egy napot. Tegnap volt három hete, hogy itt vagyok. Ez a hét még gyorsabban ment el, mert Brémában egy cserediák találkozón vettem részt szerdától szombatig. Oh jaj, elkezdődött. Az előző mondatban minden főnevet nagy betűvel írtam. Kicsit nehezebben jutnak eszembe mostanában a magyar…..
Ma 2016.09.01 18:28:33
Ha senki nincs, ki elringasson, ringasd el magad - ezt énekelgettem magamban, a mamáék meg vannak őrülve ezért a lemezért, még kedden reggel is, amikor nyolc óra után pár perccel csengettek nálunk, én még félálomban voltam, mert esténként nyáron olyan nehezen tudok aludni menni,…..
Aúú, ne, már megint korán kelünk? Csak még egy kicsit, hadd, na jó, keljünk, kávé, zutty, ébresztő zuhany, most minek szárítod olyan kunkorira a hajad? Mikor három napig bukósisak lesz a fejeden? És különben is, nem azt terveztük, hogy ez a hétvége egy kellemes itthon ülős…..
szél fúj rét nyár te én egy pár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   nap süt éj száll két szem egy pár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   zöld lomb kék táj szív ész rád vár lenne benne lenne hó lenne benne lenne hó   én csak a…..
  A citrusfa levelestől ágastul, kis angyalom, hogy váljunk el egymástúl – ezt tanította nekünk másnap reggel a mama az iskolába menet, ezt énekelgettük, mert csak harminc napunk maradt a költözésig. Az első nap beültünk a diófa alá, hogy megtervezzük azokat az élményeket,…..
Virágéknál ég a világ, sütik már a rántott békát, zimmezumm - ezt kezdtük el  tanulni az ének órán, amikor belépett az igazgató bácsi a terembe, és csak leült hátul, de én tudom ám, hogy miért jött, a mama elárulta, mert ő is itt tanít az iskolában, a felsőben magyart,…..
csipke és fazék Mrs. Bond 2012.05.12 17:38:00
  Gyakran közlekedem autóval keskeny utcákon, hegyen-völgyön, kerülőutakon, csak a dugóban ne kelljen vánszorogni, álldogálni. Fogalmam sincs, ezzel időt spórolok-e meg, netán kilométert, abban sem vagyok biztos, hogy ez vérnyomáscsökkentő vagy idegrendszer-kímélő technika-e.…..
Ma 2012.05.13 15:39:51
Orgona ága, barackja, virágja, öltözzetek új ruhába, anyák napja hajnalában, illatosan, ezt akkor kellett mindenkinek nagyon hangosan énekelni, amikor elkezdődött a nagy ünnepély a gyárban, amit a Marika néni rendezett a szülőknek, vagyis pontosabban csak az anyukáknak, akik ott…..
Itt van május elseje, elseje, énekszó és tánc köszöntse! - daloltuk ezt nagy lelkesen az ének órán, merthogy én arra nem emlékszem, hogy a Felvonulási téren is zengtük volna, csak volt a sör, a virsli, és a lufik, Városliget, iszonyú tömeg, a papám fogta a kezemet, mikor…..
Az egész ott kezdődött, hogy a pénztárcámat elérte az a hírhedt gazdasági válság. Lealázta és kiüresítette. Nem is tudom, miért hívják még pénztárcának. Sok minden van benne, de pénz alig: bankkártya (a hónap fele után dísznek), befizetett csekkszelvények, ilyen-olyan…..
Ma 2012.04.27 21:52:00
Hurrá, éljen! Hajrá, ez az! Szuper! Meg tudod csinálni! Kis krapekok, lengessétek a mini zászlókat az út szélén, amerikai pom-pom lányok, dobjátok a szaltót! B-közép, teli torokból! Ranschburg Jenő, Gary Chapman, Vekerdy Tamás könyveit meg hova is pakoltam a legutóbbi…..
Reckl Amál blogja Féltestvérek 2010.05.09 15:22:34
2004. december 5-én nemmel szavaztam. Elérkezett az idő, hogy elmondjam, miért.Nem a határontúliakkal szembeni ellenszenvem miatt. Semmi különöset nem érzek a nem Magyarországon élő magyar emberek iránt, ahogy belföldiek sem egy halmaz.A legendás 23 millió román sem rémisztett…..
  Húsz év - és itt most Martonyi professzorra nézek, - nagy idő. Idén huszadszor lesz Bálványosi Szabadegyetem, július 14-19. között. A nyitóeste Quimby-koncertjének tinilánykái legfeljebb kósza pajzán gondolat lehettek, amikor Németh Zsolt, a FIDESZ országgyűlési…..
Ma 2009.07.03 12:49:42
@betyár: S még valami: ez nem a Fidesz jelmondata, hanem a rendezvényé, aminek a fő címe egyébként: Tusványos. Természetesen! S ezt is lehet sokféleképpen értelmezni...
Itt vannak bővebb infók: www.tusvanyos.ro
Ma 2009.07.04 09:54:22
@betyár: ezt írtad:

betyár 2009.07.02. 17:39:29
...Nem szerencsés, ha a Fidesz olyan jelmondatot választ...
Ma 2009.07.04 22:25:11
@betyár:
Hát, csalódást kell okoznom, nem a Fidesz választja a Tusványos jelszavát:) Vannak szervezők, bizonyos civil szervezetek, s bizony, ők.
S ami az idézetet illeti: más kiemelt ismert idézeteknél sem a teljes szövegkörnyezetet szokták értelmezni. S ez esetben a "húsz esztendőm hatalom" a rendezvény nagyságára, 20 esztendejére, s arra, amit ezzel elért (vagy nem ért el esetleg) utal.
Mindenképp érdemes ott lenni!