Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esősévszak

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt belevágnék: békés, boldog új évet kívánok Nektek a magam és a jezsuita bloggerek nevében is! A címben feltett kérdést olvastam többek szemében, akik itt a ház körül dolgoztak, szereltek, kiegészítettek, javítottak a házfelújítás után. Ugyanis jelenleg olyan…..
Mi ösztönzi az embereket kérdések feltevésére? Mi tesz bennünket kérdezőkké, Keresőkké? Ilyen és hasonló dolgokkal tervezek halálra untatni mindenkit a következő percek folyamán. Habár nem mindenki dolgozik kutatási központokban, ahol olyan dolgokkal foglalkoznak, mint…..
Kíváncsiak vagytok, mi volt az, amire eddigi (15 éves) papi életem során a legtöbb pozitív visszajelzést kaptam? Mert papoknak bizony nem adnak (nem mernek adni) még pozitív visszajelzést sem (hát még negatívat…)! De én kaptam azért időnként! Főleg akkor, amikor az alább…..
esősévszak 2009.10.08 09:24:04
@Kitalátor feljegyzetei: "Jógi" nem főmágus, hanem bárki, aki jógázik. :) A "-i" Egyszerűen mi "-zó" ragunk a szanszkrit nyelvben. :)

Nyugaton a jóga szót a testedzésre használjuk (ami valójában a hatha yoga), eredetileg a szó alapvetően "gyakorlat"-ot jelent (meg egy csomó minden mást, de most ez a jelentése az érdekes). EZ okozza a káoszt nyugaton hogy van vagy nincs spirituális háttere.

És nyugi, annak, amit mi jógának nevezünk, nincs. (Én "new age"-nek sem neveznék valamit, ami idősebb a kereszténységnél. :) )

Léteznek más jógák, amik nem a testedzés, hanem a hinduizmus "gyakorlatai". EZEKNEK van spirituális hátterük. Raja Yoga, Karma Yoga, stb.

Érdekességképpen: A hinduk a kereszténységet és annak gyakorlatát is egy "jógának" fogják fel, és biztosak abban, hogy amivel egy keresztény kapcsolatban van, az ugyanaz a Brahman mint nekik. Nekik amúgy ezzel nincs semmi bajuk, szerintük ez tök oké is így.
Jezsuita bloggerek Jezsuita Café 2009.09.14 07:40:00
  Hamarosan kezdődik egy nagyszabású programsorozatunk, amelyre már jó fél éve gyúrunk. A Jezsuita Café című jubileumi hét keretében két kávéházat fogunk működtetni, egy fiatalosat a Cefé Loyolát és egy közéletibbet a Jezsuita Udvart. Vendégeink lesznek Kozmann György kenus olimpikon, Ákos és sokan…..
Miközben ezeket a sorokat írom egy Buddha szobor ül csendben, mélységes békében mellettem. Ebben az információ-dömpingben, amikor még a "no news is bad news"-ként van feltüntetve, olyan jó érzés rátekinteni a Megvilágosodott békés arcára, elmerülni rendületlen…..
esősévszak 2009.05.03 21:32:40
@amancich, @bölcsésztanár: :D

Szerencsére a Buddhizmus nem térítő vallás :)
esősévszak 2009.05.04 10:04:37
Őszintén szólva, én azt hittem, már senki nem fogja olvasni ezeket a kommenteket :) De örülök, hogy igen :) Veletek már öröm beszélgetni, a kommentfolyam idáig vezető nagyrészét bevallom én nagyrészt átugrottam.... :-/

@bölcsésztanár: Én nem tudom ki Láma Ole, de a kérdésben benne van a válasz is. :)

@cziczmiczpindur: Nekem is van, narancssárga. :) Nincs benne mondanivaló, csak aranyos :)

@Kitalátor feljegyzete: Lehetséges, nem tudom, de az tuti, hogy nem járnak téríteni. :)

Viszont most már akkor azt hiszem kénytelen vagyok magyarázni, hogy miért is gondoltam pont ezt az idézetet zárszónak :)))

A Kālāma Sutta arról szól, hogy a Buddha egy központi helyen lévő faluba érkezik, ahol nagyon sokan megfordulnak, így mindenféle vallások, filozófiák képviselői is, és a falu népének, a Kalamáknak éppen elegük van a filozófiák acsarkodásaiból. Ezért, még mielőtt bármit is mondhatna, "tesztelik" a Buddhát: felteszik neki a kérdést, hogy ennyi szemben álló vallásból, filozófiából, melyik az igazi? (Nyilván azt várják, hogy azt mondja, hogy csakis az övé.)

Erre válaszolja ő azt a szöveget, amit ide beidéztem. Ez azért fontos, mert szerintem a korábbiból nem jöhetett le: ő ezt nem a saját tanításaira mondja, hanem az összes tanításra, vallásra, filozófiára. Hogy azt kell megnézni, hogy a tanítás eredménye mohóság, gyűlölet és káprázat (rossz), vagy önzetlenség, szeretet, és tudás (jó).

Alapvetően ez a Szutta a Buddhista vallásos tolerancia alapja. Nincs benne szó a saját tanairól, nincs benne a négy nemes igazság, nincs benne a nyolcrétű nemes ösvény. Ezt a tanítást bárki mondhatta volna, akinek a saját igazánál sokkal fontosabb az, hogy a világ egy békés hely legyen.

Akit pontosabban is érdekel, annak szerencséje van, mert ennek a szuttának van magyar fordítása már: tr.im/kp3o (Első olvasásra kicsit furcsa lehet, hogy aránylag bő lére van eresztve a szöveg, ennek az oka az, hogy Buddha után az első 500 évben, amíg nem volt írásbeliség, a könnyű megtanulhatóságon volt a fő hangsúly.)
Az imádság életforma. Senki sem tud (nagyon) másként imádkozni, mint ahogyan él. Az ima (és az élet) magasiskolájában egyetlen megtanulandó szabály van: nem beleszólni. Jálics Ferenc, aki sokunk számára tekintélynek számít ezen a téren - négy gyakorlatot javasol, amelyek…..
esősévszak 2009.04.25 15:36:13
@izrael miszteriuma: " "...nagyon szétválik a szemlélődés, és a mindennapi élet."
Sajnos ez így igaz mindenkire, mivel a szemlélődő ima illetve élet csak védett közegben lehetséges, ahol Isten és ember párbeszédet folytathat egymással."

Értem hogy miért mondod, de pont ezzel a felfogással van a bajom. Persze hogy sokkal kényelmesebben lehet szemlélődni védett közegben, magam is tapasztaltam, de hogy "csak" ott, az nagyon nem igaz!
Szombaton életemben először jártam Velencében. Gyönyörűséges! Az alkalom viszont különleges volt. Pap- és diakónusszentelésre mentem. Két olasz jezsuita lett pap és egy török lett diakónus. Inkább mondjuk azt, hogy a török, hiszen az egyetlen török jezsuita a világon.…..
esősévszak 2009.04.25 14:31:42
@Quito: Igen. Talán pont ezért, az egyik legnagyobb meglepetés akkor szokta érni a katolikusan nevelteket (mind pld anno engem) amikor a Buddhizmussal találkoznak, mert szinte felfoghatatlanak látszik, hogy a tanítás az, hogy mindenki különböző, mindenki máshogy működik, tehát mindenki válogassa ki saját magának, hogy neki mi működik, mi nem, és keresse a saját útját. Hogy az egyáltalán nem baj, hogy "ahány buddhista, annyiféle Buddhizmus." :-)
A Virágvasárnap nyitja meg a nagyhetet... Ekkor vonul be Jézus Jeruzsálembe... Éljenző tömeg fogadja, pálmaágak, köntösök terülnek eléje... Az ünnepre felvonult nép így fogadja Jézust... És mi történik alig egy héten belül? Ugyanaz a nép azt kiáltja: Keresztre vele!…..
Ma egy érdekes összejövetelre csöppentem. A hallottak ébresztették gondolataimat, amelyeket most megosztok veletek, de nem több ez egy hangosan gondolkodásnál… Nyugaton egész komoly kérdés majd minden országban a születések számának csökkenése… Ez szép…..
Nos, nem túlzok. És nem is csak így gondolom. Így is érzem. Ez az érzés legalább négy éve bennem van. És napról napra egyre erősebb... Katolikus körökben (de talán keresztyén körökben úgyszintén) évek óta nagy divat szidni a szocikat, a komcsikat, ha nem is az egész…..
Jezsuita bloggerek Apák haza!?? 2009.03.20 23:59:00
Nemrégiben a Népszabadság hasábjain értesülhettünk arról, hogy az EU kötelezővé tenné, hogy a GYES vagy a GYED idejéből néhány hónapot az apa vegyen igénybe. Ha így lesz, akkor mi sem térhetünk ki előle – teszi hozzá az illetékes elvtársnő. Az első kérdés, ami felmerült bennem, hogy ugyan már miért…..
Richard Dawkins és George Coyne SJ beszélgetése alatt elhangzott Coyne részéről, hogy Isten nem a Magyarázatok Istene, és ha Dawkinsnak ez az egyedüli elképzelése arról, ami Isten lehet, akkor nem csodálkozik, hogy annó kikelt magából. Az oxfordi professzor szemét lesütötte forró…..
esősévszak 2009.03.24 09:13:02
@egysegelem: Értem, miért mondod, amit mondasz, de például a mai ismert legtávolabbi galaxis (Abell 1835 IR1916) tőlünk 13.230.000.000 fényévre van, semmi hatása nincs ránk, oszt' mégis létezik. :o) Úgyhogy sajna ennyire nem hiszem, hogy egyszerű ennek a logikája... ;)
esősévszak 2009.03.24 12:20:50
@Joejszaka: Nem hiszem, hogy egy ilyen távoli galaxis szabad szemmel látszana az égbolton. :) De legyn a te feltevésed: egy olyan galaxis, amit valamiért semmiképpen nem fedezhetünk fel, az létezik? :)
Jezsuita bloggerek Merre tolódunk? 2009.03.17 16:46:00
Kedves barátom hívott meg a családjával március 15-én, hogy találkozzunk a Nemzeti Múzeum előtti megemlékezésen. Ők a vasárnapi miséről egyenesen oda mentek: hadd lássanak ilyet is a gyerekek! Örültünk a találkozásnak; nomeg én is hasznosnak bizonyultam: plusz egy felnőtt, aki…..
esősévszak 2009.03.20 08:30:33
@aventus: Részletes definíció, de nem azt mondtam, hogy nem definiálható pontosan, hanem hogy túl van értékelve a jelentősége. :)

@bölcsésztanár: "kicsit radikálisan gondolkodsz"

Igen, tisztában vagyok vele, hogy ezt a megközelítést itt sokan radikálisnak látják. :) De hidd el, ahonnan én nézem, a másik tűnik szélsőségesnek! :)

"nem véletlen ugyanis, hogy hová rak minket az Isten"

Nem hát. És ugyanez igaz a szemszínre. :) Csak azt nem lehet változtatni, ennyiben talán még fontosabb is... :)

"És én sem tudnék külföldön élni, mert zavarna, hogy magyarul gondolkodom, de más nyelven kell megszólalnom."

Emiatt ne félj, kb két hét alatt átáll az ember agya az adott nyelven gondolkodásra, ha folyamatosan csak azt használod. Valamennyire még olyan nyelvre is, amit nem is beszél az ember :)

Mindenki: De igazából nem annyira arról szólt a felvetésem, hogy mennyivel könnyebb vagy nehezebb máshol lakni és lemondani a megszokott környezetről, hanem hogy van-e értelme embereknek hörögni egymásra pont olyan, nagyon sokadikrangú rendező elvek miatt, mint lakóhely, politikai vagy gazdasági meggyőződés? (Vagy akár vallás?)

Miért van ez a görcs az emberi fajban, hogy csoportokra kell osztani a többieket, és szembefordulni velük?

Kíváncsi lennék, hogy ha megtámadna minket valami földönkívüli faj, akkor meglátnánk-e, hogy 99%-ban egyformák vagyunk, és 1%-ban eltérőek?

Ha azt gondoljuk, hogy igen, hát akkor az egész más lenne, akkor vajon miért nincs összefogás és testvériség olyankor, amikor valami más, az egész bolygót egyformán sújtó más probléma van? Mondjuk gazdasági világválság, vagy klímakatasztrófa? :)

Lehetséges-e, hogy pont azért, mert országokra bontjuk az emberiséget? :) Követtétek esetleg figyelemmel a múlt heti G20 találkozót...?

Ha klímakatasztrófa van, akkor kinek van hasonlóbb problémája, a Lentiben és a Lendavában (két szomszédos város, amik között húzódik egy határ) lakó két embernek, vagy a Lentiben és a Budapesten lakónak?
esősévszak 2009.03.20 08:51:29
@aarikka: Köszönöm! :)
Ma délelőtt korábban indultam az egyetemre, fénymásolnom kellett még egy s mást... Ma újra szembesültem azzal, amivel minden nap, Róma bármely pontján találkozhat az ember, és azt gondolom, nemcsak ma, hanem Szent Ignác idejében is így lehetett, amint az a jezsuiták akkori…..
esősévszak 2009.03.20 08:45:50
@ige: "...sorsára hagytam társamat, esély adva neki a fordulatra. Mentettem, ami menthető, és képzeljétek, jót tettem Vele, de azóta sem tudom, Isten mit gondol tettemről."

Jó szándék volt benned. A kimenetele is jó lett. Ha ezek után Isten bármi rosszat gondol erről a tettedről, valami elvont, titkos listája miatt, akkor az nem az az Isten, akit én ismerni akarnék! De szerintem ezzel mindenki hasonlóan lehet itt. Úgyhogy ezen ne is gondolkozz, szerintem.
Most rögtön elnézést kérek ezért a címért, de ez fejezi ki legjobban azt, amiről írok. Gondolom, ez a mondás nemcsak Erdélyben ismerős (most már biztosan).Alapvetően saját problémám az, amiről itt írni fogok, de sok embernél találkoztam, találkozom ezzel, és valójában nem…..
esősévszak 2009.03.16 12:32:25
@homo secuiens secuiens: Igen, erre gondolok, és egyetértek! :)
esősévszak 2009.03.17 14:31:49
@Domnisoara: Szerintem a külső és a belső biztonság, nyugalom egymást kiegészítve, felváltva tud növekedni. Azt is nehéz elképzelni, hogy egy harcmezőn bárkinek komoly lelki békéje legyen, de azt is, hogy egy friss rablógyilkos teljesen el tudjon lazulni elterpeszkedve egy wellness-hotelben. :)

Van az a mondás, hogy Buddha is a hátát a bodhi-fának vetve világosodott meg. :) A jezsuita rend az atyák bodhi fája...
Több gondolat fut össze bennem, amiért ezzel a címmel írok blog-bejegyzést… Először is a március 8., ami ugyan sokak szerint szocialista hagyomány, pedig igazából épp az ellenkező forrásból, Amerikából érkezett. Aztán ezzel a címmel ("A nő") jelent meg Dr.…..
esősévszak 2009.03.15 20:42:52
@homo secuiens secuiens: "A vágy természetesen az énből fakad, de manapság az ego nevet az én önző fele viseli az igazi énnel szemben, én arra gondoltam...:)"

Azon gondolkodom, hogy ennyire duális-e ez? Tényleg van az énemnek egy jó és egy rossz, egy önző, és egy önzetlen része? Kicsit tovább menve, egy vágy önmagában lehet jó vagy rossz? Vagy csak ha teszek valamit a vágyból kifolyólag, az ítélhető meg? Ha legyőzöm magam egy olyan vággyal kapcsolatban, ami mondjuk másnak fájdalmat okozna?

És vannak vágyak, amelyeket mondjuk a test okoz. Éhség, mondjuk. Nyilván, ez a vágy nem lehet rossz? De azért nem is egy szép, nemes, önzetlen vágy. Azért kicsit ego vágy ez. Az egóból jön, vagy a "szép" énből? Vagy egyikből sem, csak a testből? A test, az része-e az énemnek? Ha nem, akkor mi az énem?

Ezeken sokat gondolkodom mostanában. :)
esősévszak 2009.03.16 12:29:34
@izrael miszteriuma: oké!

@ige: Biztosak vagyunk abban, hogy a gondolataink már lehetnek Istennek nem tetszőek? (Vagy csak a tetteink?) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem a gondolataim csak úgy jönnek, nem igazán tudom befolyásolni, hogy mi jöjjön, és mi ne. Úgy kérdezem inkább, hogy ha valaki megy az utcán és egy óriásplakáton egy meztelen test van, akkor elkövette a paráznaság bűnét?

Ha a vágyak a kívánságból fakadnak, akkor vajon, ha az illető egy pap, és nincs kívánsága nemi életre, akkor nem jön fel benne egy pillanatra a vágy?

Test: Értem amit mondasz. De tényleg része a test az énemnek? Ha elveszíteném egy kezemet, vagy mondjuk egy vesémet, akkor az énem kevesebb lenne tényleg?

(Remélem átmegy az, hogy ezeket a kérdezős post-okat nem kötözködésnek szánom -- írásban nem megy át a hangsúly -- hanem csak őszintén szeretném jobban megérteni, hogyan gondolják mások.)
esősévszak 2009.03.16 15:45:02
@homo secuiens secuiens: Köszönöm. :)

@ige: "Te döntesz min időzől, mit engedsz, hogy "fészket rakjon a fejeden". Bűnné csak akkor válik, ha dédelgeted, túráztatod rajta az agyad."

Hááát, értem, hogy mit akarsz mondani, de én nem érzem, hogy sok hatással lennék arra, hogy min időznek a gondolataim :) Biztosan Te is voltál már úgy, hogy pld közeledik valami nehéz, mondjuk egy vizsga, vagy tárgyalás, és bármit csinálsz, kitölti a gondolkodásodat... Nem?

"kezed akkor ia a tiéd, ha elveszted, nem a Náncsikáé!"

A kéz szempontjából igen, de mi van az "én" szempontjából? Megváltozik az énem? Ha nem, akkor tényleg az énem része a testem?

Durvábbat kérdezek: ha a gondolataim, vágyaim úgy jönnek, ahogy akarnak, és én csak azt dönthetem el, hogy hogyan reagálok rájuk, akkor vajon a gondolataim és vágyaim én vagyok, vagy nem?

Én úgy érzem, hogy ha igen, akkor azt mondjuk, hogy olyan is lehet az énem része, ami tőlem függetlenül mozog, él, akkor azon is el kell gondolkodni, hogy az énem része-e a lakásom, az autóm, a családom? Vagy csak ezek "lenyomatai"? És azok igen, vagy nem? :)

Azt gondolná az ember, hogy a kereszténységben könnyű kellene legyen kimondani, hogy a test nem az én, hiszen hiszünk abban, hogy a test halála után is valami megmarad?

Viszont ha csak valami elvont lélek az én, aki már nem tud hatással lenni a földi világra, de a korábbiakból azt szűrjük le, hogy csak a tettek lehetnek jók vagy rosszak, akkor egy lélek lehet jó vagy rossz? Na itt én már teljesen megzavarodtam! :) Ti mit gondoltok?
Jezsuita bloggerek Agyvihar 2009.02.15 15:00:00
Amikor a nyáron elkezdtünk blogolni még nem gondoltam, hogy annak, ami itt folyik valami köze is lesz majd az élethez. Pontosabban fogalmazva, nem is reméltem, hogy a blogolók által értékes hozzájárulást kaphatunk az apostoli munkáinkra vonatkozóan. Az első meglepetésem az volt, amikor a…..
esősévszak 2009.03.12 09:25:01
@kis_csirke: Én minden keresztényt tisztelek, aki a filmet sértődöttség nélkül végig tudja nézni. Ott megvan a nyitottság. :)

(De arra én is kíváncsi lennék, az itt kommentezők közül kik mit gondol(ná)nak róla! :) )
Vajon létezik reinkarnáció? A hinduk és a buddhisták szerint: minden esetre (az pedig minimum összesen kb. 1,3 milliárd ember). No persze az igazság nem többségi szavazás kérdése (meg ugyebár amúgy sincsenek többségben! :) Minden esetre elgondolkoztató, hogy a reinkarnáció…..
Pár napot Magyaroszágon töltöttem... Sok minden történt, szép napok voltak. Van két dolog, ami azóta is a fejemben forog. Az egyik, még Magyarországra érkezésem előtt hatással volt rám. Már régebb is megfigyeltem, de most azért lepett meg, mert az erdélyi Paprika Rádió-ban is…..
Egyesek szerint a hit Isten ajándéka. Mások szerint a hit téveszme, illúzió, minél hamarább kivetkezünk belőle, annál jobb. Ismét mások szerint a hit egy velünk született képesség, amely nélkül élni természetellenes. Gondolom, ismerős a mondás, "Zuhanó repülőn nincs…..
esősévszak 2009.02.14 16:48:04
Tudom, hogy már a napokban egyszer ezt belinkeltem, úgyhogy akik mindent olvasnak, azoktól bocsi. De ehhez most nagyon is kapcsolódik:

Hogyan látják az emberek az evolúciót különböző országokban:
www.economist.com/daily/chartgallery/displaystory.cfm?story_id=13062613&source=most_commented

Engem mindíg megdöbbent hogy amerikában mennyien hisznek abban, hogy a föld csak párezer éves, és a dinoszauruszokat Isten a hivők próbatételeként rakta a földbe.

(Darwin evolúciós elméletének idén van 150 éve, csak érdekességként.)
Tudom, hogy mi papok mindenbe beledumálunk, amihez pedig nincs semmi közünk se’. Íme a példa: most akkor szabad, vagy nem szabad házasságkötés előtt lefeküdni egymással? Van egy rendtársam, aki hosszú ideig Japánban dolgozott, és – egyebek között – jegyesek…..
esősévszak 2009.02.13 03:37:54
@Bagradjan: "téged az sem zavarna, ha egy este azt mondaná a párod, hogy "Tapasztalatból beszélek, kedvesem, ne haragudj meg, de a Karcsi ügyesebb volt az ágyban, mint te...""

Oh ez annyira szép, nem bírom megállni, sajnálom... (bocs...) :) Hogy ezekszerint a kedvesem azért ne lehessen senki mással előttem, mert énbennem van egy félelem, hogy jajj nehogy kiderüljön számára, hogy esteleg nem mindenben én vagyok a legjobb... Nehogy a realítás megzavarjon valami rózsaszín álomvilágot. :)

Ez olyan nagyon jól egybevág a "hozzá nem mennék senkihez akit zavar, mert az az illető bizony nincsen kész egy normális házasságra." gondolatommal, mondhatni, demonstrálja. :)

(Arról nem beszélve, hogy az "ágyban" az mennyi de mennyi apró dologból áll, és mindegyikben külön jó vagy rossz (vagy csak kompatilibilis...?) az ember... :) Ezt nem is ragozom.)
esősévszak 2009.02.13 11:38:40
@Bagradjan: Ez a jó a késői felkelésben: Jóéjszaka 08:59-kor, és mammamusz 09:18-kor tökéletesen azokat válaszolták, amiket én is válaszoltam volna. :) (Ez a "ki-outsource-olt" kommentezés. :o) )

Én amúgy nem érzem súlyosabban bántónak azt, a szexet vagy a főzést hasonlítjuk össze. Ráadásul mindkettő tanulható, csak tapasztalat kérdése.

(Ha az összehasonlítás arról szólna, hogy féllábú vízfejű indián vagyok-e, na AZ zavarna, mert ezeken nem lehetne változtatni. De ez már egy teljesen másik témakör.)

"De ha nem mondja, csak gondolja, már az is réges régen rossz."

Ezzel viszont maximálisan egyetértek, és pont ezért akarnám, hogy megmondja. Mert ha tudod, akkor tudsz változtatni, fejlődni. Ha 20 év házasság után mondja azt a párod, hogy "ja és egyébként ez és ez mindíg hiányzott a szexből", na AZ dráma...
esősévszak 2009.02.13 13:32:50
@Bagradjan: Nem jól veszed ki a szavaimból. :) Nem zavarna.

Lehet, hogy egy percig rosszul esene, de inkább tudni akarnék róla, és tenni ellene.

@pacsy: Ismét nagyon tetszik a normális, pragmatikus hozzáállásod.

@Joejszaka: "hogy mennyire volt jó Karcsival vagy Julcsával, eléggé szubjektív". Ezzel nagyon egyetértek, ugyanerre gondoltam a "jó vagy rossz (vagy csak kompatilibilis...?) az ember" félmondattal!

Na, hagyjunk helyet másoknak is. :)
Kezdetben volt az ige, a buszra írt szó. Az Ige meg mindenképpen, amint ez sokaknak erős meggyőződése, és ezt nem hagyhatták szó nélkül. Este lett és reggel, majd megint este, megint reggel, aztán megint... itt lehet ásítani, kérem. Megvolt az ateista busz kampány, most…..
esősévszak 2009.02.11 08:17:12
@bonne: kérdezte: "ha már így hitünkből kifakadólag "üzengetünk" egymásnak, (függetlenül, melyik oldalon áltunk) milyen üzenetet lehetne írni, hogy az inkább éreztesse azt, ami összeköt, mint ami megkülönböztet?"

Szerény ötletem a Buddhizmus nevében: "Just keep breathing." :o)

("Csak lélegezz.")