Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vörös Szonja, a tetovált lány

13 bejegyzést írt és 611 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
N.G. panaszlevele egy egyszerű, hétköznapi leírással indul, aminek oké, hogy már a második mondatában megjelennek az ellenőrök is, de arra azért nem voltunk felkészülve, hogy az írás pár bekezdéssel később egy forradalmi petícióvá növi ki magát, és írója…..
László történetét leginkább az extrém nagy anyagi bukta emeli ki az Extreme Digital tag alatti esetgyűjteményből. Meg az, hogy szegény az igazságát keresve elment a gyártón át egészen a Békéltető Testületig - mondjuk hiába. A tanulságot ő maga írja: "mindent alaposan…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.08.03 16:03:34
@mól: arról nem is szólva, hogy felírogatva a nekünk tetsző típusok kódjait, otthon kényelmesen körül tudunk nézni tesztes meg fórumos oldalon. Az ilyen helyeken hamar kiderülnek pl. a típushibák, vagy hogy azért ne vedd meg, mert dervisbe tesznek a szervizzel. Meg ilyenek. Én csak így veszek műszaki cuccokat, hogy 4-7 napig alaposan körbejárom a témát, közben egy csomó új dolgot is tanulok.
Pedig az én monitortévém is az extreme-től van (meg a laptop, telefon és külső vinyó), és semmivel nem volt még baj. Igaz, nem is került ennyibe.
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.08.03 16:34:35
@atpijkamo: igazad van. Mármint nem kerülte el a figyelmem, inkább csak a saját vásárlási szokásom vázoltam. :)

Ezzel a szituval nem tudom, mit lehetne kezdeni, hiszen valószínűleg nem látszott átvételkor. Max. ha típushiba, ez talán előre kiderülhetett volna, ha utánaolvas. Az iü szakértő hiányát egyáltalán nem értem.

mondjuk engem nagyon szoktak utálni, boltban is, meg házhozszállításnál a futár, mert kibontom, kibontatom a holmit, és tüzetesen átnézek mindent, beleértve a jótállást, számlát is.
A futárok nagyon tudnak hisztizni (pedig csak pár perc az életükből). Amelyik nem, az kap jattot.
Bár sikerült emlékezetessé tenni a cég 25 éves évfordulóját, valamit nagyon félrekalkulált a Fressnapf az ünnepi akció kitalálásánál. Januárban még "25 000 Ft értékű árkedvezményre jogosító utalvány"-t hirdettek, aztán nyár elejére sikerült belefutniuk egy…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.07.23 19:43:02
@Leadfoot: tudsz infót küldeni a jobbfélékről, kérlek? Tele van online bolttal a net, de nem akarok próbálkozni, mint a kutyák, hogy majd egyszer jó lesz :)
köszi előre is!

Fressnapfot már évek óta hanyagolom, egyszerűen borzasztóan drága. és ahogy olvasom, még etikából és marketingből, jogból stb-ből is megbuktak :/
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.07.23 20:52:55
@Escaped: igen, azt ignoráltam, mert macskaállatom van; most elolvasva sem lettem sokkal okosabb :) de kösz :D
A 6 pasi, akiktől melegünk lesz című cikkükben bemutatott csődörök közül kettőre legfeljebb a nyugdíjasotthonokban gerjednek a csajok úgy, hogy abból melegség legyen, hisze Delhusa "61" Gjon vagy Koncz "77" Gábor azért nem mai gyerek már. Mennyi pénz kell ahhoz, hogy egy ilyet…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.07.16 10:55:26
Nemrég egy kommentelő írt valamit arról, hogy mennyire rosszak a gyermekvállalást kifejezetten negatív színben feltüntető és a gyermektelen életmód mellett kiálló feminista cikkek, és akkor felháborodtam, mert szerintem meg igenis mindenkinek joga van tudni, hogy gyereket vállalni…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.05.18 12:53:55
Köszönöm ezt az írást, és hogy fb-ról ide jutottam. Ebből a néhány kommentből kissé úgy érzem, mint aki hazaérkezett.

(38 múltam, részben szándékosan gyermektelen, jelenleg egy normális kapcsolatnak akár perspektívája nélkül...)

A részben szándékosan nálam is azt jelenti, mint Zoe-nál: folyton vizsgálódom (mert ugye kvázi folyamatos a külvilági push, hogy "kéne már..."), de ugyanoda jutok, hogy csak bizonyos elemei miatt vágyom rá, de egy gyerek nem egy szoftver, hogy bizonyos modulokat nem rendelek meg, pl. az első két évet+várandósság :)
És már nem győzök nőgyógyászokat váltogatni az SZTK-ban, mert amint rászédülnek a monitoromra, hogy '77-es vagyok, azonnal az a legfontosabb kérdés, hogy mikor akarok már szülni, mert nagyon itt lenne az ideje.
Az mit sem számít, hogy sem a múltban, sem a jelenben "nincs kinek". Mert azt nem zárom ki, hogy egyszer csak összefúj a szél azzal a férfival, akinek mégis. És véletlenül még ő is akarja, mert ez is csak duma. A nagy többség férfi nem akar gyereket.

Szóval hordom a leszarom-álcát, de legbelül azért csak bánt, hogy nekem miért nincs jogom dönteni saját életem felett? Miért kéne szégyellnem magam? (Nem teszem amúgy, csak tényleg bűnözőként kezelnek)

és mindig meg kell (?) magyaráznom, hogy nem vagyok önző, nem vagyok karrierista (Mo-n női karrier? muhahah), csak nem vágyom beleszédülni egy olyan programba, 20-30 évre, ami nagy esélllyel nem az én utam. Elég komoly önismerettel vagyok :)
bocs a hosszúért, de már régóta feszül a téma bennem....
Sebaj, pótoljuk, legalább annak hat olvasónak, akit ez érdekel, nem kúrtam el a hétvégéjét. Naszóval: a SyFy a Helixtől szabadult meg két eszement évad után, az ABC meg a Revenge (Bosszú) alkotóinak intett be a folytatást illetően. A Helix első évada nagyon jól indult, és az…..
Olvasónk Ferihegyen a Burger King invitálásának megfelelően beugrott kedvenc vagy nem kedvenc, de Whopper szendvicséért utazás előtt, aztán kalandozott egyet a szonszédos KFC-ben is. Jó nagy pofáraesés lett az ugrásból. Ennyit a magyaros vendégszeretetről. (A BK fotó a reptéri…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.04.13 16:41:44
@Terézágyú: Összeomlás c. film? Gyakran eszembe jut :D
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.04.13 16:49:40
@The Ghost Wolf: de még azt sem tartják be, erre a legjobb példa anno a CBA, amely pl. este 8-ig tart nyitva, de fél 8-kor már felmosnak, és morognak, hogy van pofád vevőnek lenni.
Mostanában is ez lehet a helyzet, nem tudom, mert bojkottálom.
Olvasónk tavaly áprilisban szakított a Telekommal. Fogta, és ahogy kell, az összes bigyót feladta szépen postán. Hogy kötött-e új szerződést valamelyik más szolgáltatóval vagy digitális nomád lett, nem tudjuk, mindenesetre telt-múlt az idő, jött a május, ment a nyár, majd a…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.01.22 15:01:45
@Belana: a számítógép nem arra van :) az arra való, hogy szidják, "merszar" vagy "miakurvaanyjabajavan, meg csapdossák a billentyűit nékije.
Néha nyomtatnak "belőle" számlát, oszt ennyi.

Meg eleinte arra volt való, hogy még jobban lelassítsa az ügyfélkezelést. Nem tudom, mostanság hogyan van, mert évek óta nem csinálok magamnak dolgot a postán.
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.01.22 15:23:57
@Belana: igen, ismerős, amikor még volt cégecském, ezzel én is szembesültem. Készítettem is névjegykártya méretű címkártyát, legalább 25 pontos betűmérettel, laminálva. Azt nyújtogattam kisasszonynak, mert a cég neve kimondva súlyos értetlenséget okozott.
A saját névjegykártya meg azért nem volt jó, mert a nevem is rajta volt, és arra akarták folyton kiállítani a számlát. De ettől függetlenül sikeresen elírták Kossuth, illetve Rákóczi nevét is, szóval tökmindegy....
"A K&H Bank a következő három évben 6 milliárd forintot költ digitális fejlesztésre, hogy a szolgáltatások alkalmazkodjanak az átalakuló bankolási szokásokhoz." - adta hírül a bank decemberben. Colin szürreális sztorija alapján csak remélni lehet, hogy a netbank fejlesztés…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.01.19 11:41:02
@hobbitroll: cba-t akartál írni, ugye? :)
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.01.19 12:03:06
@atpijkamo: milyen teszkó? sose volt itt. Majd átírják a múltat. Volt már egy akkor sci-finek tűnő sztori, nem is olyan rég...
Vörös Szonja, a tetovált lány 2015.01.19 12:20:16
@atpijkamo: hejj, az nem alkotmány! nem tudom, mi lett a nemzeties neve, sose jegyeztem meg..

azon a rádióreklámon én is ki vagyok akadva, így, magyaroschan.

De van a Jupiter, meg van az a sok hatökör. Ez a különbség, ezért nincs bünti. Van erre egy jó kis kifejezés (majd betiltyák)... mi is az...? Jaa: kettős mérce.
Végre megjelent első novelláskötetünk, a Bohóckodás és hamarosan a második is napvilágot lát. Első novellapályázatunk sikerén felbuzdulva úgy érezzük (több mint 110 mű érkezett szerkesztőségünkbe), folytatnunk kell ezt a kezdeményezést. Így hát a Tales From The Blog…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.12.29 14:47:38
@Herschmi: úgy vettem észre, az utóbbi években a Word automatikusan javítja, ha három sima pontot leütsz :)

Mindenki másnak: szívesen vállalok korrektúrázást, olvasószerkesztést. Régen 8 évig voltam a szakmában (könyvek, magazinok, fim- és sorozatfeliratok, stb.), de amióta eltompult rá az igény, valamint nem is fizetik meg, nem csinálom már, viszont nagyon hiányzik :)
A vállalásom értelmes mennyiségre vonatkozik, mivel dolgozom, viszont teljesen ingyenes ;)
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.12.30 08:34:55
@Herschmi: Ó, ezt nem tudtam, épp hogy csak tanultam InDesignt egy kicsit, pedig érdekel.

A vállalást úgy értettem, hogy szívesen átolvasom, kijavítom a pályázatokat, lehet, hogy egyet sem küldtök, de ha igen, és többet, akkor nyilván van egy határ, ami után azt kell mondjam, hogy nem fér bele az időmbe :)
A január viszonylag laza hónap lesz a melóhelyemen, most úgy tűnik, úgyhogy lesz időm napközben is. De csak .doc-ot tudok bent javítani :)
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.12.30 14:26:38
@Herschmi: akkor majd térjünk rá vissza akkor, ha már annál a hídnál vagyunk :)
Áron levele még december 9-én érkezett. Ez elég fontos infó ahhoz, hogy kellő súlyával értékelje mindenki a sztoriban szereplő dec. 21-dikéig zárolt összeget. Az eset jóbarátja itt olvasható. Hello Homár! Olvastam pár hete, hogy valakinek kétszer is törölték a…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.12.23 13:17:08
@Navarone: én pl. nem tudom megoldani a személyes vásárlást, mivel nincs kocsim, egy NAGYbevásárlás pedig bőven túlmutat a két szatyorral sétálok HÉV-ig/HÉV-től haza.
Dec. 9-i vásárlás még nem annyira a karácsony, de előrefelkészülés lehet (liszt, cukor, fűszerek, egyéb kamrás holmik), és ezeket nem kell annyira fogdosni, mint a sajtot. De szoktam tejterméket is (egy karton tej, vaj, stb). Feltöltöm a mirelitzöldség-készleteket.
Szóval én nagyon örülök, hogy van házhozszállítás pl Szigetszentmiklósra, mert másképpen NEM tudom megoldani a havi egy készletfeltöltésemet. Nem beszélve arról, hogy elkerülhetem az embereket. Utólag, kiszállításkor, bankkártyával fizetek. Ajtóig behoznak mindent, a szállítási költség = egy liter üzemanyag ára.
Nekem ez priceless, de nehéz lehet ezt az autótulajdonosoknak átérezni. :)
Remélem, a jövőben több helyről lehet majd rendelni, hogy legyen versenyhelyzet. Bár nincsenek illúzióim, hogy az ügyfélkezelés nem fog egyhamar pozitív irányba változni.
Belsőség Gymkhana mi? 2014.11.20 16:23:30
Hollandiában újragondolták. MAN-nel.  Főnök!..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.11.20 17:36:25
@Mazzzzu: M-A-N - ezért is kapott magas hangrendű ragot: MAN-nel :)

A videó állat....
Piszlicsáré, de bosszantó rovatunkban a Nyugi nevú hamburgeres a mai alany. Nem azért, mert nagy ügy, hanem mert FB-ot kozmetikázni nagyon ciki. Kedves Homár! November közepén, egy pénteki napon hamburgerezni indultam egy a munkahelyemhez közeli, a neten sokat dicsért pub-ba, a…..
A fenti csudálatos értesítést a UPC műholdas, nem hűségidős ügyfelei kapták, és minden kétséget kizáróan egy aranykoszorús kommunikációs megoldással állunk szemben. Akinek nem lenne világos: akik eddig 2890-ért nézték az Édes életet/Discoveryt, azok október 5-től…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.09.19 09:44:56
@AtiSnatch: +1 szavazat... :D
Tegnapi posztunkban már hüledeztünk egy sort a Sole-Mizo által gyártott, CBA-ban fotózott Hazai tejen, ami 1 liternek tűnik, de valójában csak 900 ml. Erre nem kiderül, hogy a paszományos tejet lehet kapni az Auchanban is, de az idegenszívű hiperben (mindenki kapaszkodjon meg!) 1…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.09.12 10:23:47
@diszkriminans: nem tudom, minenk ennyiféle termék, teljesen összezavarja a 70-80-as években felnőtt szervezetemet :D öreg vagyok én már ehhez.
comment:com Blood-nap: Bad Things 2014.08.24 17:00:00
Jace Everett az előadója a főcímdalnak, amiből ugye csak egy részletet hallunk az epizódok elején (de lefogadom, hogy az utolsó rész stáblistája alatt ez fog menni), ideje egyben megismerni a kiváló nótát, ami egyébként a pilot készítése idején csak jobb híján került be a…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.08.24 17:14:54
Az RTL Klub kivágta a Glee második évadából Kurt és Blaine melegcsókját, írja felháborodva a media-addict.hu. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Comment:com kérdésére elmondta: ez nem az RTL öncélú cenzúrája volt, hanem óvintézkedés, mivel a Nemzeti Média-…..
Többször foglalkoztunk már a Spar Erzsébet utalvány felhasználási poliszijével, de úgy látszik örök darab ez is. A témához korábbi poszt APEH-állásfoglalással turbózott Spar-válasszal és egyéb okosságokkal itt. A hivatalos levél nekem mondjuk csak arra magyarázat,…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.07.23 10:28:05
@Manyecska: nálunk mi fizetjük, nem a munkáltató. Aszondjahogy van havi cafeteria, bruttó 20 ezer Ft értékben. Amikor 3 éve kezdtem a cégnél, majdnem a teljes összeget megkaptuk, mostanra - köszönhetően ennek a sok nemadónak, hanem hozzájárulásnak - max. 14 ezer nettó a melós jussa.
Engem az bosszant, hogy korlátok közé szorítanak, mire, hol és meddig használhatom fel a saját pénzemet, ami a szép-kártyára érkezik.
Ági speciális anomáliával találkozott a sajgótarjáni Tescóban, ahol a Brandoline Charme golyós dezodor stift matricája alól egy egészen más termék bukkant elő: Hello!  Ezt az deót a salgótarjani tescoban vettem úgy két hete, már nincs meg a blokk.. elöször csak az tünt…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.03.20 14:06:22
@deekaa: ezen besírtam :)) +++
CSR lőtte ezt a hihetetlenül zsugorodó hústartalmú löncsrudat, aminek a felső címkéjén egyértelműen igyekeznek összezavarni a fogyasztókat. Mennyi hús van benne? 90%? 80%? 70%? Vagy összesen 240%? Aztán eljutunk az alsó címkéig, ahol már kezd a valósághoz közelíteni a…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.03.17 11:40:26
@atpijkamo: tévedés, legalábbis az én macskám - ugyan nem finnyás, sőt - meg nem enné. Amúgy rajta szoktam tesztelni a felvágottak, nyers húsok szav.idejét. Ha megeszi, akkor rendben van. Ha lábrázogatva elvonul, akkor már romlófélben lehet a holmi, még ha én nem is érzem a szagán. :)

Amúgy mi az a löncshús? Van köze az angol lunch szóhoz? Van itt egy etimológus? otthon van a szótáram :D
Naiv ügyfelet megállította az egyik biztonsági őr az OBI-ban, és pozitív meglepetésben volt része: Lehet, hogy a sok ekézés után az OBI a fogyasztókhoz való hozzállásán próbál javítani, vagy egyszerűen csak jó napjuk volt, mindenesetre egy kellemes apróságot szeretnék…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.02.06 13:30:22
Márton sajátos humorral találkozott egy T-Mobile üzletben. Feltöltőkártya vásárlásánál azt mondták neki, hogy jöjjön vissza, ha lebeszélte, és majd akkor kap róla számlát: Pár hónapja van egy feltöltő kártyás számom, ami köztudottan nem gazdaságos, de megvan az okom…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.02.06 13:21:12
@dr. phil. Sün‼ ツ: ez most nagyon-nagyon fályt.... :D
Belsőség Diesel power 2014.01.24 17:31:48
Az már régen volt, mikor az ember legyintett, ugyammá, a dizel gyenge. Ebben az anyagban aztán van kraft. Szerdán, a Mississippi állambeli New Albany-ben egy biodízel-üzem repült a levegőbe. De még hogy! A Fene se gondolná, hogy a lassan égő gázolaj is tud ekkorát pukkanni...
Zoltán hiába várta az OTP-ben, hogy szólítsák a sorszámát, úgyhogy rákérdezett. Állítólag a 16:09-es kiállítású szelvényét délelőtt egyszer már szólították, de azt nem mondták, hogy melyik dimenzióban: Kedves OTP! El kell mesélnem, hogy milyen élményekkel…..
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.01.13 13:19:14
@hagyma: kábé ugyanennyi figyel a soroksári Hősök terén is, nyomasztó. Azon kívül elfért ott még egy városháza, egy okmányiroda, a kettő közé meg az orvosi rendelő, aminek a felét végül megszüntették. Ja, meg szemben a nagytemplom a "parkkal". De ha a templom nem lenne, tutibizisten, lenne ott még van három extra bankfiók.
Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.01.13 13:43:17
@igi1: szóval nem maradtam le semmiről? Mert a tévét nem hangoltam be, amióta ez a digi-izé van, nem is érdekel, és a neten meg az adblock plus mentesít....