Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tika_

0 bejegyzést írt és 881 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
Tika_ 2010.08.18 10:25:41
@r_magpie: +1

(különben is ez hogy maradhatott volna ki az epilógus posztból.. :)))
Tika_ 2010.08.18 11:20:43
@balu11: +1

Elolvastam, és bocs, hogy megint én szólok be, de elsőre nem tetszik.
Már az index-en futó nst is egy paradoxon volt, most ezt sikerül a négyzetre emelni.
Számomra 2 nagy probléma volt eddig nst kapcsán, és ezek most csak fokozódni fognak.
Ezentúl még több kommentből, posztból, tumblerből, mindegy milyen formában, adatból, információból kell majd kiszelektálni az értelmes gondolatokat. Másrészt ugyanaz az önmaga ellentmondása rendszer, mint az egyik magyar párt körei: magukat önállónak és szubjektívnek mondó akárkik egy profitorientált, színtiszta újság, médium kebelében – fölülről szervezve, ugye.
Túl sok Maradonát néztetek, srácok ;).

@[bs]: +1
Noha számomra elsőre az egyetlen pozitív hozadék, hogy csapatra szabott blog (topic, poszt, mindegy mi lesz és minek hívjuk lesz), viszont kétségtelenül meglesz ez a hátránya, amit írsz. Bár lehet, hogy csak én fogtam rosszul, vagy kívülről minden szép, de azért eddig úgy éreztem, hogy az angol szurkolók alkotnak valamiféle közösséget, klubszimpátiától függetlenül, és ugyanez igaz volt az olasz drukkerekre is.

@imici77: végre lekopsz tőlünk, baszod, na, legalább megvan a második pozitívum :)))
(főleg, hogy úgyis elmegy az időd valami kézilabdára ;))

Mondjuk remélem lesz Everred vs. Glory MU-blog, mármint valami felület, ahova csak ők írnak, különösen meccs közben rohadt szórakoztató lesz:
„Glory: kurva nagyot játszunk, glory MU, Giggsy egy isten
Everred: ebből még 7. hely sem lesz a végén, Giggs már olyan lassú, mint a néhai angol posztok”
:)))
Tika_ 2010.08.18 13:45:15
@poolfanati: nemár! Messi Liverpool-ba igazolt???! Basszus, a csapat elvesztette őt, mi Barca-szurkolók meg Csöncsönt??
Ha ez az ára az nst megújúlásának, akkor mindenki bassza meg, ez túl drága!

én amúgy kiba utálom a fölösleges pánikkeltést :)
Sokkoló meglepetésként hat majd mindenkire, ha feltárom, a Lazio egyik legendájáról szóló posztunkat melyik állandó kommentelőnk jegyzi. Természetesen Esti "Szom Ki-Van" Kornél mesél nekünk az olasz (és az angol) futball egyik legellentmondásosabb figurájáról, Paolo Di…..
Tika_ 2010.08.17 14:57:20
jól megírt poszt, köszönet érte

OFF
no offense, de azért...:
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"Mindenki tisztában van itt a blogon azzal, hogy milyen szurkoló vagyok"
szerénység rulez :D, aki meg nem törzskommentelő, annak Maradona megmondta, hogy mit :))

"ez nem az Index"
de az. Ez olyannyir az index, hogy egyébként oda is van rá írva ;)
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
Az NST történetének egyik leghosszabb és legintenzívebb, gyalázkodásoktól sem mentes  thread-je zárult le ma, Fabregas marad az Arsenalban, és a körülményeket patikamérlegen porciózva, emberi és sportszakmai szempontok szerint is így van ez jól. 2010 nyarán ez egy olyan…..
Már megint ezek a fondorlatoskodó, anglo-katolikus, félprotestáns, házasságtörő zátonylakók, mer’ ezeknek semmi sem szent. A SkySport értesülései szerint a Manchester City mindent megtesz, hogy leigazolja Jézus Krisztust. Mennyei forrásokra hivatkozva a csatorna tudni véli,…..
Tika_ 2010.07.30 15:35:24
@balu11: A 7 évvel ezelőtti események újranyálazásában szerintem is mindkét részről vannak szélsőséges, sötét, stb. vélemények, de ez szerencsére ritkábban kerül elő.
Viszont az átigazolás kapcsán pontosan az a szitu, amit írsz: reagálunk, ha valaki beszól itt blogon. Keress vissza bátran, hogy hányszor kezdték B-szurkolók a faszfejkedést, és hányszor az A fanok, simán találsz 80-20 arányt, és A a húnyó, nem B. Talán nem kell neveket írnom, hogy kik lihegnek oly nagyon. Aha, és még rajtam van szemüveg, persze.
Figyeld csak példul ebben posztban hogy kezdődött: @imici77: @vadkutya:

Én nagyon nem szeretnék erről a témáról vitázni, se személyeskedőt, se kulturáltat, sőt azt szeretném, ha nem szólna be 2 naponta valaki.
Teljesen komolyan, őszintén örülnék, ha Fabregas kiállna, és határozott bejelentené, hogy 2011 júniusig tuti az Arsenal játékosa marad (ha a klub nem zavarja el kifejezetten), mindenkinek kellemes pihenést / sikeres alapozást kívánva, tisztelettel.

vadkutya, rajtad valami nagyon komoly shield lehet, baszki, és a Barca ölhette meg a hörcsögödet, vagy valami ilyesmi :))))
Tika_ 2010.07.30 21:22:01
@vadkutya: „Mit tehetnék érted”, hogy továbbvigyem a mai gondolatkört? Ezzel pszichológushoz kell fordulni, de jobb, ha felkészülsz, hogy ő is azt fogja mondani, hogy csak te magad tudsz rajta változtatni, senki nem fog helyetted!
@nagyon halott: Félreértetted. Úgy értettem, legalább annyit kinyöghetne, hogy 1 évig, azzal kussoltatná kicsit a hörgést. Nyilván az igazán tiszta az lenne, ha bemondaná, hogy 2014-ig mindenki felejtse el.
@bz249: @peter135: szerintem egyeztessetek, hogy most akkor hogy is van ez.. :)
@papercut: Ez mellékes kérdés, de esetleg gondolj arra is, hogy vajon C3kR79 irigyli Fabregast, amiért csereként vb-t nyert, vagy fordítva, mert a zselés volt a portugál csk (vagy ugyanez Gerrard-dal, az angol csk-val).
(azért ez az eszmefuttatás a belefektettünkről, majd lezárásként a szurkolók nem egyek a klubjukkal szösszenet gyönyörű volt :))

vadkutya, ez ugyanúgy fordítva is igaz: miért nem küld el mindenkit a faszba Fabregas, hogy hagyják már békén, Londonban akar maradni? Ok, az Arsenal adott ki hivatalos közleményt, de egyelőre csak Wenger köti az ebet, se egy elnök, se egy általános igazgató, sportigazgató, stb. nem tiltakozott túlzottan.

Aztán abba is érdemes belegondolni, hogy a Barca játékosok mi a töcsért találták ki, hogy ők most odavonzzák Fabregast? Ha annyira nem akarja a klub, akkor miért nem dörrennek rá a játékosaikra, hogy kussoljanak?

@Xavi06: Ez fölösleges volt, szerintem is kár ezen hörögni.
Tika_ 2010.08.01 10:21:50
@bz249: te nagyon rákattantál erre a témára :kuncog:, és nem bírsz lejönni róla, biztos valami hobbiközgazdász lehetsz :)))

@imici77: az árának megfizetését nagyban nehezíti, hogy az Arsenal nem hajlandó tárgyalni a Barcelonával..

@vadkutya: tényleg nagyon reménytelen vagy, menj el pszichológushoz, de végre valamiben egyetértünk: Fabregas maga kavarja a szart a legjobban azzal, hogy sexel megmondani a frankót

balu11, remélem, így hogy vadkutya is elismeri a forgatókönyvet, te is elfogadod
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Tika_ 2010.07.29 15:19:55
@rizla: HOPPÁCSKA!!! Hogy egy minap linkelt klasszikust idézzek :). Ugyan nem gonoszoztam a Madridot (!! – mondhatni, kivételesen :D). Egyáltalán nem tartom lehetetlennek egy búcsúmeccs összehozását, tudtommal nem kell küzdeniük a főtábláért, szuperkupákban sem érdekeltek, és ugyanez biztosan elmondható még jó pár csapatról.
Felháborodás egyébként 2 dolog kapcsán van:
- A Realosok siratják Raúlt
- A német drukkerek vannak itt főleg felháborodva.
pl.:
@Lojzi_: Bal lábbal keltél fel, vagymi?? Nem kurvaanyáztam, nem küldtem el senkit a picsába, nem fosszaroztam le semmit, még csak fogalmatlannak sem minősítettem semmit, oszt mégis rámpörögtél, mintha muszáj lenne.
Azért hogy megnyugtassalak: szerintem a Bayern jobb csapat, mint az angol/olasz/spanyol alsó középcsapatok (wtf, magasról nem érdekelnek az angol/olasz/spanyol alsó középcsapatok :D), és szerintem határt kéne szabni a fociban a nagy költekezésnek.
Az UEFA vonatkozó számításánál szerintem arra a koefficiensre gondolsz, amibe EL is beletartozik, úh ez bocs, de nem, mert az talán nem túlzott kategorizálás, ha az MU-t és a Rapid Wient nem vesszük egy kalap alá ;).
Tika_ 2010.07.29 16:08:11
@Lojzi_: egyet félreértettél: pont, hogy azt írtam, hogy a Bayern nem ugyanaz a kategória, mint a többi német klub (hanem európai topklub).
a többit tartom, és egyébként nem bántásból mondtam
Van az a Jenő klasszikus, hogy lyukat rúgott, nagyon rossz megoldás. Hát most élő cáfolatot találtunk, jelezze, aki látott már életében ennél tökéletesebb lövőcselt (0:40-től érdemes figyelni). A lényeg ez, de aki szívesen fogyaszt egy kis tömegbunyót a kávé mellé, néhány…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
Tika_ 2010.07.29 14:26:46
@bz249: "Egy-két év és leereszt a mostani lufi (még egyszer a sportszempontból legsikeresebb klub sem tud annyi bevételt termelni, amennyi fedezi a kiadásait), a játékosok sokkal olcsóbbak lesznek és kevesebb fizetéssel is kénytelenek lesznek beérni. Ergo, aki most vásárol az csak elcseszi a pénzét."
ezaz, még ilyeneket, és az időutazást mikor találják fel, osszad :)

Számomra furcsa és nem helyénvaló, ha egy fociedzőnek kell fenntartható módon működtetnie egy klubot meg számolni a lakásárakkal :(.

@Nűnű: ez nagyon nagy :)
Nem tagadom, én kifejezetten rühellem Jimmy Jumpot. Legszívesebben Batmannek öltöznék, és akárhányszor le akarja varrni az asszonyt, beugranék az ablakán, és odapisálnék a hálószoba sarkába. Ebben ugyanis a világon semmi jó nincs senkinek. Nem vicces, nem érdekes, nem hasznos.…..
Tika_ 2010.07.28 15:54:31
@anonim222 [semleges néző]: eddig a nyár kommentje nálam, respect (B)(B)(B)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
Tika_ 2010.07.27 17:52:24
jó poszt, köszi
@imici77: ilyenekkel meg kár elrondítani
@Iustizmord: ezen meg tényleg csak röhögni lehet :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Tika_ 2010.07.21 10:12:46
Nagyon jó poszt, respect, heinrich! (B)(Y)
Úgy veri oda a többi vb értékelőst, mint a spanyol válogatott a mezőnyt ;).

@imici77: aranyos ez, ahogy a kognitív disszonanciádat próbálod csökkenteni :). Nem Van Bommel a köcsögbunkó, amiért mészárol a pályán, hanem a bíró a hibás, amiért százmilliós nézettségű meccseken nem küldte le 30 perc után.

@Képfényező: "Xavi-nak aranylabdát!" +1

@Szuperpocok: ezt már kitárgyaltuk; pl. Xavi és Iniesta taktikailag nagyon fegyelmezett ÉS virtuóz játékosok. Azért ha nézed a meccseiket, meg a többi szóban forgó játékosét, fogsz tőlük cseleket látni ;). Valamint kifejezetten úgy rémlik, hogy Ronaldinho pont a Barcában nem számított idegen testnek :D.

@Dean: szerintem is tényleg dühítő néha, ahogy a szöglet visszamegy Valdes-ig :), de egész meccsen támadni próbálnak, és ez a lényeg, ezért nem ekézném őket
Tika_ 2010.07.21 14:29:05
@imici77: @balu11: @imici77: @balu11: szerintem meg ti nem értettétek, amit én írtam :).
Azt állítottam, hogy Van Bommel + néhány csapattársa igyekezett utolérni, a paraszt játékkal rontott el meccseket, okozott rossz szájízt. Ellentmondva annak, hogy "a jelenlegi játékvezetés kicsit elrontja a meccseket". Szerintem nem a bírók a hibásak, csak próbálták menteni a menthetőt - a jelenlegi eszközeikkel ennyit tudtak tenni.
Úgy látom, imici77-tel abban egyetértünk, hogy a bírók jelenlegi eszköztára fejlesztésre szorul :D.
Azon ne kezdjünk már el rugózni, hogy ha megjelöltél valaki hibásnak, attól még másokra is _gondolhatsz_, mint hibás. Ezt azonnal elismerem: gondolatolvasó nem vagyok :).

De bocs, hogy fölvettem, nem akarok ezen flame-elni, javaslom, legközelebb ti se kezdjétek el.

@mascota: akkor én is beszállok a ma délutáni Nagy Megvédés Mozgalomba :). Tehát: azért ne vegyük egy kalap alá a tévedést a badarsággal. Amit te írsz, az egy apró tévedés, amit meg rizla kifogásolt az tényleg egy ostobaság volt. según mi opinión ;)
Tika_ 2010.07.22 14:46:37
@Csöncsön: rotfl, ez kibaszott nagy! :)))
@rizla: Jó ideje elvből nem olvasom Bede írásait (szerintem elfogadhatatlan, hogy valaki implikálja magának a jogot, hogy megmondja mi menő és mi ciki), de most kivételt tettem és nem bántam meg.
Az valóban parttalan vita, hogy kinek mi a szép, és mi az unalmas. Abban azért megvédeném, hogy – kivételesen – nem azt mondja, hogy aki szerint unalmas, az hülye, hanem, hogy nem tudja mit kell néznie.
Ami szerintem inkább figyelemre méltó (bár értelmetlen nevű majd jól megmondja nekem, hogy semmi újszerű nincs benne :)) és kevésbé vitatható gondolat, az az eleje, hogy igazából ez irigység. Kurva nagy irigység. A többi meg duma.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Tika_ 2010.07.22 13:45:29
jó poszt, thx

@Képfényező: ahogy zsakfos is írta, az arab sárgát azért kapott érte

a mostani rugdosódást egyébként Van Pussy kezdte

@balu11: értem, hogy nem vagy bíró, de mégis vicces ahogy azt állítod, hogy a bírónak lett volna eszköze, csak te sem tudod megmondani, hogy micsoda :). Nekem úgy tűnt, hogy az általad felsorolt eszközöket alkalmazta Webb.

@zsakfos : ez most megint ugyanoda megy vissza: ha egy elnézett bedobás keményen önti az olajat a tűzre, akkor ott már eleve masszív tűz van - az pedig nem a bíró hibája

A portugálok 3. vagy 4. meccsén írta valaki, hogy azért érdekes, hogy mindig velük van balhé (lásd az emlegetett portugál-holland). Így a vb után azért érdekes, hogy mindig a hollandokkal van a balhé...
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Tika_ 2010.07.20 17:35:46
A Barcában tavaly Busquets gyak. simán kiszorította Tourét, Keita meg mást játszik, mint a Sevillában. benito, Xavit nem keverted össze az Iniesta nevűvel? rágyorsítani inkább ő szokott. Vagy Messivel. Finoman szólva fura, hogy pont Xavit találod meg, nem Torrest, akiből gyak. semmi haszon volt – vagy Messit, aki szemét módon nem volt ott :)))
Ezt a ghánai okfejtést szerintem érdemes volna átgondolni… Most akkor nekik volt egyedül taktikájuk (szerintem egyébként igen), vagy kijött nekik a lépés (az egyébként nyilván mindig kijön a továbbjutónak – lásd az Uruk ellen, ahol nem jött ki…)

@Bandiablo: A 4 ember szerintem is sok volt, nem is értettem. Egy szőke műsorvezető-lány, egy blogger, egy szakértő – nem fogtam ki volt a 4.

@imici77: a spanyolok próbáltak szépen focizni, csak az ellenfelek – el nem ítélhető módon – jellemzően nem engedték nekik. A hollandok nem is próbáltak. Ellenben kifejezetten csúnyán fociztak.

@popp: (első 2 bekezdésre) +1

@Everred: +1

@balu11: Ez briliáns volt :). Trend elismerni a náci koncentrációs táborokat, és elítélni őket, úh inkább merészen szembemész a trenddel, nehogy divattörténésznek minősítsenek? ;)

@Csöncsön: szerintem ez inkább azzal lehet kapcsolatban, hogy magyar kézilabdás szakember gárda nagyságrendekkel közelebb van a világszínvonalhoz, mint a focis
Az egész heti kemény munka után következzen egy átmozgató, frissítő poszt. Ezúttal érintjük a Világbajnokság és a holtszezon kommunikációs vonatkozásait, de előkerülnek örökzöldek és igazi klasszikusok is. Megszólal a játékos, az edző, és egy új szereplő, a klubelnök…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Tika_ 2010.07.15 19:38:53
@horas:
Számítottam rá, hogy lesz, akinek nem sikerül megugrania majd, de arra nem, hogy te köztük leszel :).
2 külön dologról van szó. A Barcának van egy stílusa, a válogatott is úgy nyomta, bejött. Valaki említette, hogy a német válogatott meg a Bayernre épült, lehet, hogy ez arra is igaz.
Maradonának lehet, hogy nem tetszett az Inter játéka, a játékosai, valami mást akart. Az egy másik kérdés, hogy amit akart, az nem jött be. Az meg megint egy másik, hogy komoly edző előre látta volna, hogy nem fog sikerülni.
A múltkor azt állítottam, hogy eleve halálra volt ítélve, amit elképzelt (mák nélkül, komoly csapat ellen, valós tétnél, stb.), most meg azt, hogy viszont legalább ott volt benne az őszinteség, és, hogy ragaszkodott hozzá.
Leírtam már, hogy _szerintem_ mit akart, amennyit láttam, hallottam belőle, de valamelyik posztban is volt szó róla. Csak támadó és csak védekező emberek, nem mindkettőt végzők; nem szereti a szélső hátvédeket; Messi majd megoldja, végigcselezi magát, mint Maradona; érzésből, nem szigorú taktika szerint. Ilyesmik lehetnek a kulcsszavak.
Nekem felüdülés volt a bekkelő hollandok és portugálok, a kontrára játszó brazilok és a sexy németek káoszában :)
Tika_ 2010.07.16 09:40:22
@horas: te tényleg nagyon hülye vagy :)
kérlek
Tika_ 2010.07.16 13:41:31
@balu11: Csak annyi az oka, hogy még mindig másról beszélünk :).
Maradonát utáltam játékosként, kifejezetten miatta az argentinokat (2002 óta bírok velük újra szimpatizálni, erre azóta folyton szopnak :)), és _szerintem egy nagyon rossz edző_.
Illetve inkább tényleg ott az igazság, hogy igazából nem is edző @imici77:. Ő még mindig 86-ban él, azt hiszi, hogy úgy működik a foci, mint akkor (pedig q nem @henkmoody:), és nyilatkozgathat – mint valami fiatal játékos (pedig q nem kéne).
Ez engem nem zavar, mert pont leszarom, hogy milyen eredményes az argentin válogatott. Kicsit kedvelem őket, de legalább ennyire örülök is, hogy kiesett egy erős rivális.
Így marad a számomra pozitívum, amit már leírtam.
Nyilván, ha ez visszaveti Messit a köv. szezonban, akkor q ideges leszek, és faszszopó köcsög sarlatán gecinek fogom minősíteni :).
És tökre megértem, ha egy argentin drukker háborog ezen. Viszont ahogy itt megy a savazása, azt azért soknak tartom.
@mocsing: Figy, egyedül te kattogsz ám ezen. Piqué bunkó volt, ha ettől nyugszol meg, én is elismerem, hogy húzhass +1 strigulát :). Vagy mire lenne szükséged, hogy túllépj ezen? Nézd inkább Reina bemutatását, én megnézem minden nap kétszer, q jó :))) (B)(H).
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Tika_ 2010.07.14 11:57:58
@favicc: @mocsing: @Zsoca87: @CaBeL: OKs, elhiszem. A napközben dolgozó fajtába tartozom, így kevés alkalmam volt heinrich-et és benitot figyelni, de amikor igen, akkor még szurkolók voltak. Később ezek szerint javítottak, ez korrekt.
@robill760: Viszont amit láttam, abba a blog fura urai kb. negyedannyi szakmaiságot vittek bele, mint itt a blogon.
@nils_h: Nyilván ez költői kérdés volt :). Azt érzékeltem, hogy nem a megszokott ismerős közeg volt, hanem új arcok pörögtek. (horas flood-ja meg tényleg durva :))

Nem értek egyet a Webb-et támadókkal; Van Bommel a 21., Van Damme a 27. percben kapott sárgát. Ha pirosat kaptak volna, akkor azok, akik most azon hörögnek, hogy gyenge volt a játékvezetés, most azon hörögnének 5-szörösen / 5-ször ennyien, hogy a spanyoloknak fújt, vb-döntőben túl szigorú volt, stb.
Ez pont az, amit OJ írt: a bírók lehetetlen helyzetben vannak (lásd Rosetti), akármit csinálnak, ők a hibásak.
OFF
Értem, hogy itt ugyanaz van kicsiben, ami a fejlett világban nagyban: háborút akarunk vívni áldozatok nélkül, rendőri intézkedést várunk erőszak nélkül, biztonsági őr intézkedést eszköz nélkül. Csak ez nem működik. A T/1 szándékos, mert nem is feltétlen a "vezetőkkel" van a baj. Úgy értem, ha Webb kioszt 3 pirosat, Blatternek nyilván nem ez lett volna önmagában a baja, hanem a nézettség, a vélemények, stb. A kibaszott média fújta volna fel, kérődzött volna rajta hosszan, és ezért hörögtek volna az emberek. Én az ő hibás szerepértelmezésükben, célmeghatározásukban látom a problémát.

ON
Azokat viszont őszintén irigylem, akik minden kommentet el tudnak olvasni. Szerintem kurva sok van, képtelenség mindet (ezért támogatom mindig a bloggerek összefoglalóit). Mondjuk az utóbbi néhány hétben meg se próbáltam, mert tényleg csak erről @csizsikpizsik: szólt a nagy része.
Tika_ 2010.07.14 12:23:43
@ycool: Muhaha, mindig ilyen gyorsan bizonyosodjon be, hogy igazam van :)).
Joó Gábor a magyar sportújságírás legalja, egy igazi szenzációhajhász féreg, ezt már többször megállapítottuk.
Ettől még ebbe a cikkébe nehéz belekötni.
„Neki az a feladata, hogy minden eszközzel akadalyozza meg az ellenfel tamadasait.”
Tévedés. Az igazság tőled kurva messze van. A futball is olyan, mint az Élve fogd el társasjáték, vagy a gazdaság működése: vannak szabályok, és azok keretei között lehet bármit (elvileg – aztán a gyakorlat, mint látjuk, ettől azért el tud térni…). Tehát neki az a feladata, hogy megakadályozza – a szabályok által definiált keretek között. Értem, hogy kibaszott hatékony az Utolsó cserkészben látott módszer, mert akit lelövök a faszba egy pisztollyal, az garantáltan nem fog akadályozni a góllövésben, csak szerencsére a foci nem ilyen.
Tehát, NEM, nem lehet a fociban x méterről lábra menni, taposni, stb. Ez EGYETLEN JÁTÉKOSNAK SEM feladata. Aki ilyet tesz, az nem focizik, következésképp nincs helye a pályán. Pont. (várja szeretettel pl. Zilai Sándor, pl. K1-ben szabadabban lehet a győzelemre törekedni :))

@imici77: Még akartam is írni, hogy balu11, imici77, a Webb-es rész direkt nem nektek válasz, mert sokan megfogalmazták ezt az utóbbi napokban. De akkor, kérlek: nekem a döntő a holland mészárlás miatt volt élvezhetetlen, a bírói inkompetenciát egyáltalán nem éreztem. Nyilván te meg fordítva látod :).

@balu11: "engem ez a "németezés" akaszt ki teljesen... komolyan mondom, indítani kellene egy NST alblogot: "Etnikai kérdések a fotball"-ban, aztán oda lehetne járni négerezni, töröközni, arabozni, ..., akinek arra van igénye - de ez már hót unalmas, ráadásul szinte nincs olyan mondás, ami nem értékítélet lenne, hanem hozzátenne vmi érdekes adalékot, felvetne vmi új kérdést, ..."
szerintem ezzel túlegyszerűsíted
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
Tika_ 2010.07.12 23:48:41
Tika_ 2010.07.13 09:47:23
@csizsikpizsik: :leborul:
@lószerafin: +1
@Rooney82: "de támadófocinak ezt nem tudom nevezni..."
:))))
@HosCincer: "Kérdés: Aragones nyúlta a stílust a Barcától vagy a Barca (Guardiola) Aragonestől?"
rotfl, ez mindent visz, bazzeg
ez még mindig nagyon reménytelen, szállok is le erről a feed-ről
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Tika_ 2010.07.12 00:51:44
Tika_ 2010.07.12 11:58:25
@heinrich: várjuk nagyon - mind a kettőt!
@_benito: kár :(. kár bíztatni a hülyéket
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Tika_ 2010.07.09 15:04:13
@Pályaelhagyó autóversenyző: személy szerint: 1, mert kibaszott köcsög feje van. Számomra a világ legellenszenvesebb futballistája. Úgy néz ki, mint Freddie Prinze Jr., vagyis egy igazi nyálasképű köcsög. 2, mert egy elviselhetetlen fasz. Ezt egyébként valamelyik válogatottbeli csapattársa mondta róla az eb-n.
A passzolásáról fogalmam sincs, köcsögöket nem nézek :)), és hál Istennek a Barca ellen nem játszott.
Tika_ 2010.07.09 17:51:44
OFF
@popp: nana, a yenki fickót nem ő könyökölte úgy le, hogy dőlt a fasziból a vér, a vétkes meg megkapta a jogos piros lapját. meg mintha lett volna egy nyurga hátvéd, aki nagyon akarta a 11-est
24, betűvel is: huszonnégy, éve csak szemlélői vagyunk a nagy focis seregszemléknek. Akarva-akaratlanul keresünk fogódzkodókat, hogy magyar vonatkozású dolgokat találjunk egy-egy világeseményen. Nem sajnálva időt és energiát, nekiláttunk felkutatni minél több olyan játékost,…..
Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve…..
Tika_ 2010.07.08 13:02:30
A kiccsávó megint nagyon ász volt! Jó mondjuk, a végén minimum volt a pedagógiai csere, miután nem passzolt.. Hihetetlen volt látni, hogy ennek a középszerűnek mondott játékosnak, aki tavalyelőtt még sehol nem volt, mennyi önbizalma van, meccs elején úgy cselezett, lőtt, mint ha valami falkavezér lenne a válogatottban. És a cselei rendre be is jöttek (kivétel..).
Torres becserélésének valóban nem örültem, Fabregasnak jobban örültem volna (bár a helyzetet valsz. nem ő tolta el, hanem Pedro). A kiccsávó egyébként ránézésre abszolút nem az a fajta, akivel ordítozni kellene, úh van éppen elég olyan játékos a keretben, aki ezt helyre tudja tenni.
Ez az első 20 perces meglátás marha jó :).
Feltűnően, sőt számomra meglepően sportszerű meccs volt, n kevés szabálytalansággal, ezért minden pályára lépőt dicséret illet. Ramos belépője mondjuk narancssárga lapos volt, és a végén már nagyon ordibáltam, hogy meddig hagyja még Kassai, hogy Iniestát folyton felrúgják.
Busquets megint kurva jó volt, kár, hogy a futballvakoknak ez továbbra sem jött le.
A kommentátor az első félidőben elég idegesítően nyomta. Ahogy kifejtette, hogy Neuer meg Trochowski miről _híresek_ – hát, bazzeg, ki ismeri ezeket az embereket a német szurkereken kívül??? A lesben álló Klose-ról meg úgy beszélt, mint ha egy csúcsformában lévő Rooney várna ott labdára. Rotfl
Én mindig hörgök, hogy a futball üzlet, tessék engem szórakoztatni a pénzemért – és tegnap nem is unatkoztam. Számomra katarzis is volt – nyilván amennyi egy elődöntőtől lehet, viszont nyilván Puyol emelte (H).
Érdekes, hogy ez a poszt is inkább a vesztesről szól :). Aztán a spanyol szurkolók valahogy mégse hörögnek ezen..
Hangsúlyozom, a hollandokkal a második számú problémám, hogy nem totálisan futballoznak, az első az, hogy akiket ismerek, azok szinte mind ellenszenves köcsögök.

@jazs: "Nem tudom mennyire van értelme annak, amit írtam :)"
semennyire :). Ha valaki, akkor Pedro aztán nem zseni.

@Titi120:
azért ne értékeljük túl azt az első fél órában kapott (2) holland gólt, már leírta valami hollandismerő, hogy beugró középső védővel nyomták.

@balu11: Tököm kivan már ezzel a faszsággal, amit olyanok nyomnak itt, akik évente látnak 2 meccset, amin katalánok játszanak. Busquets utoljára a BL-elődöntőben műsorozott, pont az volt a fordulópont, persze értem, hogy így kívül esik az évi 2 meccsen. Dani Alves nem katalán, csókolom, merthogy brazil az istenadta. Egyébként Iniesta sem katalán, de belé akkorákat szoktak rúgni, hogy csoda, hogy nem repül a lelátóra. Figyu, ha rossz napod van, mert sokaknak nem szimpatikus a kedvenc válogatottad, akkor ne másba rugdoss.
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..