Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pesti Kornél

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
Pesti Kornél 2014.01.29 08:27:30
@álfirkász: Nem nyert. A novella, amit említesz, Roald Dahl egyik meghökkentő meséje, a címe Bőr. Bradbury teljesen más tészta.
Egy vasútmegszállott házát árulják az USA-ban, az Oregon államban államban fekvő Sherwoodban, 3,5 millió dollárért. Hogy mit kínálnak ennyiért? A világ legtutibb családi házát. Legalábbis ha gyerek lennék, megvesznék érte. Nos az az alap, hogy egy gigantikus terepasztal van…..
A Beépített főnök sorozat után már csak a Beépített tulaj hiányzott, amit nem más, mint Arnold Schwarzenegger álmodott meg és váltott valóra. Kimondottan jó arcként viselkedik, törődik a vendégekkel és tanácsokat osztogat és amikor felismerik, az természetesen priceless!…..
Nem sírni kell, hanem belevágni – összegzi saját történetét mai szerzőnk, swGuru, aki szerint nem igaz, hogy 40 fölött nem lehet újrakezdeni külföldön, csak kitartás, tervezés kell hozzá (és persze némi háttér sem árt, teszem hozzá én). (A képekért köszönet a…..
A Mona Lisa a világ egyik legismertebb festménye, melyet Leonardo da Vinci készített 500 évvel ezelőtt. Hosszú ideig királyok falán lógott, ma a párizsi Louvre-ban látható. Vajon ki lehetett ez a sejtelmes mosolyú nő és milyen viszontagságokon ment keresztül a festmény az idők…..
Pesti Kornél 2014.01.23 21:36:52
@Lille havfrue: Nyugodtan keresheted a Louvre-ban Mona Lisa név alatt, én is úgy kerestem, és meg is találtam. Arról nem beszélve, hogy a Louvre hivatalos oldalán is így szerepel:
www.louvre.fr/en/oeuvre-notices/mona-lisa-%E2%80%93-portrait-lisa-gherardini-wife-francesco-del-giocondo
Múlt-kor 10 tény a kávéról 2014.01.10 19:27:45
1. A kávétermesztés a források szerint először Jemenben indult meg a 15. században, ahova valószínűleg az etióp Kaffa tartományból szállították a kávécserje termését. 2. A jemeni szufi szerzetesek voltak az első rendszeres kávéfogyasztók, mivel az ital segített nekik az…..
Pesti Kornél 2014.01.12 03:05:43
@komplikato: Nagyapám képes volt lefőzni egy kilós Omniát egy nap, gyakorlatilag erre ment el a nyugdíja, és meg sem látszott rajta. Mellette elszívott pár doboz mezítlábas Kossuth-ot, és ha snapszereztem vele húszfilléres alapon 8 évesen, akkor rendben volt a napja. Minden ember más, ki jobban bírja, ki rosszabbul. Én is bírom, apám nem bírta. Szóval Voltaire ötven csészéje nekem simán hihető, de azt is elhiszem, hogy ahhoz, hogy másnak is hihető legyen, kell egy hasonló kávévedelő ember a családban.
Az a jó az interwebzben, hogy a legkülönösebb becsípődésű emberek találhatnak rá egymásra, hogy fétiseiket rajongásuk tárgyait éltessék. Aztán olykor egészen hasznos kezdeményezések születnek ebből. Ilyen például a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, amely az…..
Azon kívül, hogy megnézzük, mekkora a kutya mancsa a testéhez képest, léteznek pontosabb módszerek is arra, hogy megtippeljük, hány kilós lesz egy kölyök felnőtt korábban. Fajtatiszta kölyköknél nem nehéz a helyzetünk. Miután megtudtuk a fajta átlagos testsúlyát, érdemes…..
7 veszteség A megnyugtató lean 2014.01.06 08:43:00
A cím megtévesztő, mert igazából csak a szarvasmarhákra vonatkozik. Vagy mégsem? A karácsonyi szünetben láttam egy nagyon érdekes filmet, Temple Grandin a címe. Egy azonos nevű hölgyről szól, aki autista, és emellett állattenyésztési szakértő és egyetemi tanár. Ma már túl…..
Pesti Kornél 2014.01.06 19:49:30
Az internet tele van autós fedélzeti kamerák videóival. Ebben a műfajban évek óta az oroszok jeleskednek leginkább, de ma már a világ szinte minden részéről találni sokkoló, dühítő vagy mókás dashcam-felvételeket. Magyarországról persze nem, mert ahhoz, hogy a hazai autósok…..
Pesti Kornél 2013.12.26 07:00:14
@kutyás majmok: Igaz, hogy a posztok, sőt, az online cikkek többsége fertelmes helyesírásal van gépelve, de legközelebb olyan "hibát" válassz, ami valóban az. Addig pedig tanulj magyarul.
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Hull
Gyerekednek mit tanítasz? "Hullik a hó, és hózik, Micimackó fázik"?
Pesti Kornél 2013.12.26 07:26:11
@kutyás majmok: Ezzel együtt van a cikkben hiba, de a hozzászólásoddal csak a saját helyesírásodat minősítetted. A helyedben a következőkből választottam volna:

Szikla:
1. "Hegytetőre" után pont, zárójelben is.

Zuhanó repülő:
1. Az "átesik" és az "egészen" közé vessző kell.

Mobiltörős:
1. A kampény nevét illő volna nagybetűvel kezdeni.

Meteor:
1. Helyesen "úton" és nem "utón".

Subaruhoz:
1. Helyesen "hagyományos értelemben", és nem "hagyományos értelembe".

Elköszönés:
1. Helyesen "küldd", nem pedig "küld".

Jelzem, a poszt helyesírása még így is veri az Indexet. Boldog ünnepeket.
Elegem Van! Elegem van a Tescoból 2013.11.28 19:42:59
Az alábbi történetre mondják, hogy ha látom, sem hiszem el, mivel azonban a történetet alátámasztó dokumentum birtokomban van, megosztható a nyilvánossággal. A Tesco Globál Áruházak Zrt. egy vásárlójának - nevezzük Tudatos Vásárlónak - egy nap alaposan végiggondolva a beszerezni kívánt árucikkeket…..
Az utóbbi időben, valahányszor megnézem yahoo-s postafiókomat, egy bosszantó és rendkívül bugyuta reklám ötlik a szemembe: egy román szappanopera, telerománc vagy akármi reklámja latinul, azaz miként az alábbiakban kiderül, mégse egészen latinul, noha nyilván annak szánták. A…..
Hogy melyik a világon a legnehezebben megtanulható nyelv? Nem gondolnátok, a lengyel.  A nemzetközi felmérésben az alábbi faktorok szerint kerültek elemzésre a világ nyelvei: - nyelvtan és az ennek szabályaitól való eltérések6 kivételek mennyisége a nyelvben - a beszélt…..
  Az illinoisi St. Joseph-Ogden középiskolai diákjai kétségtelenül praktikus készségeket sajátíthatnak el. A napokban az iskola  15-16 évesei megtanulhatták, hogy hogyan kell korlátozott egészségügyi forrásokat elosztani a rászorulók között. El kellett dönteniük,…..
Mihalik Enikőről egy csodálatos, erősen erotikus töltetű fotósorozat készült a LUI magazin novemberi számához. A magyar lány a képeken nem igazán visel semmit, maximum cipellőt és bugyit, de ezeket sem feltétlenül. A fotók igazán szemet gyönyörködtetőek lettek, Enikő pedig…..
Pesti Kornél 2013.10.11 22:18:52
@Mária: Te írod a Mária blogot? De hiszen te egy hülye picsa vagy! Valamikor olvastam ott egy posztod, ami egész korrekt volt. Na, ne félj, többet nem követem el azt a hibát, hogy aoda tévedek.
JobAngel A veszélyes fájladatlap 2013.10.07 17:00:00
Most megint erős felindulásból írok, mert a mostanában szinte mindegyik nekem küldött CV-nél le kellett írnom, hogy adatlap-problémák vannak benne. Az önéletrajzok szövegszerkesztéséről írt kisokosomat is szinte mindenkinek be kellett linkelnem, és lehet, hogy hiba volt, hogy nem…..
Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy az magyarok házába makacskodott az ajtó, bezony igen makacskodott, nem engedte bé a kerált, de nem így mennek ám a dógok a Mária országába! I. Fülkefor nem hiába fodbalozik oly serényen, erősebb ő az öszves magyarnál, büdös oláhoknál…..
Pesti Kornél 2013.09.13 17:10:44
Naiv vásárlóval kifizettették a máshol vásárolt 2 doboz cukorkáját, mert becsipogott rajtuk a mágnescsík az Intersparban. A Homár cukorkán még nem látott mágnescsíkot, de ezek szerint már itt tartunk: Furcsa "élményben" volt részem az Eurocenter Interspar áruházában a…..
világevő Kedvenc gasztropoénom 2013.09.05 08:15:16
Nem szoktam vicces képeket közzétenni, de ez üt. Forrás: a világ talán legjobb magazinja, The New Yorker "Akkor most várunk." [Még van hely a szeptember 11-i Világevő Brazil Vacsorán, csodás dél-amerikai húsok korlátlanul!]..
A BBC egyik adása lábjegyzet a médiatörténetben. A tévés műsorvezető tizenhatszor tette föl ugyanazt a kérdést a verejtékező miniszternek. Tegnap este Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője beállította a világcsúcsot.   Az interjú kiindulópontja a…..
Félrefordítások Zöldség 2013.08.17 13:50:33
Saját találat, egyenesen kedvenc Mester utcai zöldségesünktől (bónuszként feleségemet láthatjátok visszatükröződni): Nekem a Google Translate nem ezt dobta, tehát valami más remek programot használhatott a készítő, mert élő ember ilyet azért csak nem csinál. Én…..
Ma olvastam  a HVG oldalán egy cikket Nóráról, aki óceánjáró hajókon keresi a kenyerét. Ami leginkább megragadta a figyelmemet, az az volt, hogy az óceánjárói karrier előtt a médiában próbált elhelyezkedni. Ez azért is volt számomra olyan érdekes, mert egész jó…..
Szájkóder átlagos nap 2013.07.22 11:59:58
Feltalálták már a rádiót, a tévét, a műrobotkart, az őssejtbeültetést, már írott szöveget képes egy gép hanggá alakítani, könyörgöm, találjon fel már valaki egy olyan telefont, ami feliratozza a beszélgetést! Pár hónapja Betti, Karesz meg én zárthelyi doga után…..
Utána jártunk rovatunkban egy városi legendát (urban legends) vizsgáltunk meg, illetve nemzetközi tudományos vizsgálatok adatait összesítjük és tesszük közzé.A Cola problémakörrel foglalkozunk.Több aggasztó hír és álhír is napvilágra került, ezeket megvizsgáltuk,…..
Legyetek jók, ha tudtok és segítsetek: „Krízishelyzet van. Az Illatos út megtelt. Csak úgy özönlenek hozzánk a kutyák, és alig visznek el. Nem tudunk több kutyát elhelyezni" – írja a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Szolgálata a Facebookon.…..