Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spakel

2 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta érlelem magamban a gondolatot, hogy készítsek egy gyűjtést, milyen széria autókon látható Szabi Halálosztóján megismert karosszéria szélesítés...
Természetesen minden politikai felhang nélkül, merthogy másról vagyon szó. Még 2009. végén elkezdtem molyolni rajta, hogy le kéne cserélni a Szürkében a kormányt, mert nemigen tudtam megbarátkozni az eredetivel. Ezzel, konkrétan: Aztán a Kugyitól kapott, erősen felújításra…..
Praktikus szemmel nézve ez egy haszontalan karosszériaváltozat. Most pedig igyekszem megígérni, hogy a post további részében figyelmen kívül hagyom a racionalitást.  Maga a coupé szó franciául azt jelenti, hogy levágott. Olyan négykerekü lóhajtású járgányoknál…..
Spakel 2011.01.25 08:16:00
@Dagiszabi:
Csak azt mondta, van segge, nem azt, hogy nagy. Lehet van benne valami, mert nekem is tetszik a C126, és farom is van, közvetlenül a lábaim kiindulópontjában.
Jó cikk, A Lincoln tudtommal 7,8-as vagy vmi ilyesmi, akkoriban csak a Caddy épített nagyobbat, 8,2 literrel és lélegzet elállító 160 lóval. Nyomorultak...
Mottó: Szopjak én is, ne csak más... Tavaly nyár elején vettem egy motort. Elmentem megnézni, kifizettem, elhoztam, átírtam - nem nagy ügy, gondolhatnánk. Viszont ami az utolsó két momentum között történteket illeti, az nem volt egyszerű eset, legalábbis az én idegeim…..
Szerintem minden ember megnézte legalább egyszer a Vissza a jövőbe (Back to the Future) filmtrilógiát, így mindenki látott már e jeges semmiben kerengő sárgolyón DeLorean DMC-12-t, még ha erősen átépített, időutazásra kusztomizált állapotban is. A filmek képesek az agyunkra…..
Spakel 2010.11.07 01:55:01
@malenykij polgar:

Ha a szomszéd F Asztráját kezdeném el restaurálni, az sem lenne semmi :)
Azt figyelembe véve, hogy akár most rögtön vehetnénk egyet egy jobb középkategóriás autó áráért újonnan, bennem meginogni látszik az a kép, hogy különleges, értékes darab. Érdekesnek érdekes, remekül jellemzi azt a kort, amibe született. Történelmünk része, de az autótörténelemben nincs helye. És csak hogy ne tűnjek ki a tömegből, írok valami ideillőt is: hülyebuzi, köcsög, anyád, stb...
Auchanban voltam és ilyenkor kénytelen vagyok a DVD kínálatot is megnézni, hátha van, amit érdemes hazavinni. Most is ez volt a helyzet és kevesebb, mint 600 forintért már szinte utánam hajigálták a korongokat. Miközben csodálkozva böngésztem a kínálatot megakadt a szemem Az…..
Szpinya barátunk nem tökölt, cselekedett; az OT-Expon kiállítótt gyönyörű 420SEL-je mellé nemrég beszerzett egy új játékszert: egy penge Mercedes-Benz kupét, egy 500SEC-et. Natürlich, mi mást? :) A kocsiról sokat nem írok (reméljük a tulaj majd megteszi) legyen elég annyi,…..
Spakel 2010.06.19 16:17:57
@Herr Tschik:
A bordázott ajtó a Softleder-t jelenti, talán 89-ben jelent meg, vastagabb (nagyobb teljesítményű ülésfűtéssel), puhább a bőr anyaga.
A perforálás az enyémben is benne van, pedig 86-os, sima ajtókárpittal.
Spakel 2010.06.19 16:34:19
@P12_dCi:
A koleszterinszegény diéta mellett ez lesz a második legfontosabb :)
A közlekedési szabályokat nem csak e pontban szegtük meg, és nem volt tervben, hogy meg is törjük. Ártatlan faluszéli kör volt, sebességtúllépés nélkül.
 Reggel 7 órai ébredés, csodával határos módon nem esett nehezemre. Hisz legifjabb „gyermekünk” születését készültünk levezényelni, a régóta várt Mercedes Majális napja ez. Az előző esti, Majális meeting-től duzzadó fejjel, és energia italos lehelettel, és…..
Spakel 2010.05.04 18:21:48
@cork77:
Sok minden nem volt, voltak is ötletek, és születtek is újak. Ez volt a legelső rendezvény, egyre okosabbak leszünk, és egyre jobb lesz minden, meglássátok!
A felnik pedig nagyon királyok voltak!!
Mentse meg ezt az állólámpás coupét! Gaben látta Ózdon, a Suzuki Kaiser udvarán áll már évek óta. A Hollandiából származó autó azért van még mindig ott, mert a tulaj sokallta a lakatolás és a festés árát. Még így sincs rossz állapotban. Az örök forma, B oszlop…..
Spakel 2010.03.17 17:11:22
@Gaben981:
Hallok én is ezt-azt az utcán, de csak azt kürtölöm világgá, ami bizonyos.
Spakel 2010.03.17 11:31:47
@Dagiszabi:
A 123asodon is 8+9 lesz, legjobb tudomásom szerint.
Kéne ez a kupé.
Kedden, összekötve a kellemeset a még kellemesebbel, felugrottam Székes Fővárosunkba az elkészült vödör felnikért és a szokásos keddi klubtalálkozóra az Aréna Plázába. Nem mellékesen így autókáztam egy jót a MiamiWeissal is, bár éjjel hazafelé már nem voltam egészen…..
Jelenlegi teszteszköz nyomogatása közben jutott eszembe. Színes, nagy LCD érintőképernyő az autóban, frankó. Látom a kijelzőn a rádiók listáját, nézhetem a DVD-t (természetesen nem nenet közben), ráköthetem a navigációt, lesz majd róla cikk is. Rádiózás közben,…..
Spakel 2010.01.09 14:36:07
@Herr Tschik:
Ne legyetek már ilyen negatívak!
Sajnos én is így látom. Nemrég egy elhagyott orosz laktanyában sétálgattunk, és találtam egy 98-as újságot: 160 vagy 180 volt egy liter benzin. Igen, az infláció, meg növekedtek a fizetések is, de azért... Ez a világ már sajnos nem jön vissza, és valószínűleg tényleg eljön majd a világvége.
Minden politikai felhangtól mentesen, de tényleg. Hosszas turkálás után kiderült, hogy mégis az lehet a gyári kormány a szürkében, amivel megvettem, de valahogy nem tudok megbarátkozni vele. Szóval most ilyen: Lenne legalább a másodszériásé, az kisebb átmérőjű, és nem…..
Sajnos mióta a motort beraktuk a Halálosztóba, azóta nem jártam Magyarországon, csak telefonon rángatom a szálakat. Egyenlőre úgy állunk, hogy hátulja is van már neki, de sajnos aranykezű lakatosom véges kapacitásait le kellett kötnöm a Miami Weiss tetőcseréjével, de legalább…..
Na nem a kilométeren, nem. Nem is a lépésen és nem is a fontos bankjegyen, hanem. Annyi bizonyos, hogy egy ilyen projekt hasonló egy építkezéshez, már ami a költségvetés tervezését illeti, csak itt nagyobb hibaszázalékkal lehet mellé (fölé) lőni, mint ez esetünkben is történt.…..
avagy: Wilde achtziger jahren... Volt egyszer csodálatos korszak, amit 80as éveknek hívunk. Én is innen választottam asszonyt és autókat magamnak. Valamint a Youngtimereink nagyrésze is ekkor látta meg a Sindelfingeni napvilágot. Egészen pontosan 1984-ből való a Katám és a…..
A 80-as évek elején szinte az összes európai autógyár a k-jetronicra esküdött, ezért a mi imádott youngtimereinkben is igencsak gyakran alkalmazták ezt a zseniálisan egyszerű befecskendezőt. Az agyonbonyolított és a kezdetleges, érintkezőkkel kombinált elektronikus D-jetronic…..
Spakel 2009.03.08 16:56:04
@Mr. Cool:

A kiállításon majd ráérünk vele foglalkozni ;-)
 by TommoGyerekkorom nagy álma alapvetően a Mercedesen belül is egy w124 es,de hogy ne legyen egyszerű dolgom természetesen a csúcsmodell tetszett a legjobban.Az 500E/E500!Nem próbáltam szuperlatívuszokban élni,és Ferrarikról meg Lamborghinikről álmodozni (bár egy Countach-al…..
Mercedes Youngtimers My addiction 2009.01.23 15:30:00
Maybe my father is the guilty. If he knew it before, probably he would still use the yellow 1.5 zsiguli or he buys that nice Volga station wagon wich was bought in th wery last moment before him. But it happened different way.I lived the change of the system as a child. My remembrances are fading…..
  Talán édesapám a hibás. Ha ezt tudta volna előre, valószínűleg a mai napig inkább a citromsárga ezerötös Zsigulinál marad, vagy megveszi azt a csinos Volga kombit, amit az utolsó pillanatban vettek meg előle. De nem így történt.   A rendszerváltozást gyermekként…..