Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urstupid

8 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anti-MLM Megugrott látogatottság 2007.08.28 16:21:00
Pont emiatt kezdek megválaszolni pár érdekes kommentet...hogy érezzétek, hogy foglalkozok veletek. Ez az MLMesek háját biztos simogatja....Nos nézzük: KLEITOSZ"urstupid! Te nem kommunikációs igazgató vagy, hanem egy jellemtelen (talán) ember!Egyébként, a Vodafone az egyik nagy…..
Anti-MLM Beépülés 2007.08.29 17:01:00
Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.Ennek most vége. Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és…..
urstupid 2007.08.30 11:09:49
Milyen tényeket?! Neked tény az, hogy te jól kersel. 835 ezret egy hónapban. Én miért kellene feltételeznem hogy ez tény?

Különben, meg olyan emberek írásait teszem ki a blogra, akik elismert közgazdászok, vagy értenek ehhez, jobban mint én.
Én tényként kezelem ami az ismerettségi körömben történt, azért is vagyok ennyire mlm-ellenes.
Szerinted miért? Randomba nem kezdek el Sydney valamit. Amint mondtam elég sok ilyen beszervezősdin voltam már 8-9? 3 flp, 1, amway, 1 brókernetes, 1 pénzügyis...huh..most nem is tudom már....

"Soha senki nem mondta, hogy ebből mindenki milliomos lesz."

Nekem a héten mondták, hogy annyi pénzt kereshetek, amennyit megneveztem 1 éven belül...de mindezt mondják olyan meggyőző erővel, hogy az embere is bellelkesül ettől.
Mint a szekták. Sok ember nem is akar öngyilkos lenni. Addig amíg el nem olvassák egy karizmatikus ember írásait, vagy meg nem hallgatják a beszédét.
Aztán kis idő múlva öngyilkosok lesznek.
Az MLM beszervezésnél is lehet, hogy megemlítik, hogy nem mindenkinek sikerül, de bevett mondattokkal("annyira jó a termék, hogy magát adja el", "van aki csak ezt az egy terméket árusítja, és csak abból milliomos") arra utalnak, hogy itt nem lehet veszíteni. Közben meg csak hálózatot építenek.

"A microsoft-os és google-os példa nem jó, mert ők is hálózatot építenek. Csak másféle hálózatot. Cégekből építenek hálózatot. Azt pedig már nem is említem, hogy a Microsoft az Amway-jel közösen hozta létre a világ egyik legnagyobb MLM cégét... (Alticor, Quixtar)"

Na, a körösztanyád. Hálózatot, számítógépes, internetes hálózatot.
De legyen igaz. Van terjesztői hálózatuk valóban. Területi képviselőjük is van.
A Zwack is ilyen. Csak ott az első nap aládnyomják az Unicum-os fekete kombi ford focus-t, és nem kell alapcsomagot vegyél az unicumtól, hogy dolgozhass. Mert régiókra van osztva az ország és ott limitált a képviselők száma.

"A hálózatépítésben nincs haszon. A közhiedellemmel ellentétben egy fillért sem kap a hálózatépítő a beléptetett ember után. Csak a tényleges forgalom után kap jutalékot."

No persze. A forgalmat főleg a az új belépők alapcsomagjai, és a bentmaradtak tagok havi termékbemutatásra szánt termékek vásárlásából van. Plusz megveszed az áltudományos lexikonokat, cd-ket, dvd-ket, amig egy tudományos lexikonhoz is túl van árazva, és kb. 200 oldal az egész, 36-os betűtméret, vastag papírra nyomtatva.
A beléptetett ember után kaptok pénzt. Amiért megveszi az alapcsomagot.

"Igen, mert a rendszer úgy van kitalálva, hogy nekem is érdekem, hogy az alattam lévők jól keressenek. És minél többen keressenek jól."

Hogy jön ez ide? Ha azt akarod hogy alattad mindenki jól keressen, áruljatok terméket...ne embereket szervezzetek...ennyi...egy szót sem szolnék, ha árulnátok a terméket, de ti elsősorban a hálózatot építitek...

"Olvasd el a saját postodat... Lúzerek, hazudozók, beetetés, gazemberek... Objektivitás, mi?"
Igen, és?
De nem ezzel intézem el a kérdést vagy vitát...
Téged sem azzal hajtalak el, hogy áh, agymosott...miközben ez a véleményem, de nem ezért fogom abbahagyni a vitát veled...illetve. Nem fogom abbahagyni a vitát veled. Kivéve, ha te hagyod abba, azért nem fogok utánadjárni, hogy jaj, gondold meg magad. Amí ide írsz, és olyan a komment fogok rá válaszolni, és nem zárok le egy vitát azzal, hogy: "áh, agymosott".

Milyen nagy téma?! Szerinted a népszerűségért csinálom?!
Nem gondolod, hogy azért mert tényleg annyi szívást láttam és nem csak mint közgazdász, hanem mint családtag, barát...
Senki nem sír majd utánad, de közlöm, hogy bárhonnan is nézzük te futamodtál meg.
urstupid 2007.08.30 18:48:01
Abban sokan egyetértünk, hogy az MLM cégeknél az alaptét a pénzed.De lehet, hogy van pár fontos(abb?) dolog is mint a pénz.És ez a barátság, emberi kapcsolatok és a meghittség.Akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon.urstupidTönkrement kapcsolatok Létezik egy…..
Anti-MLM Visszatérés 2007.08.28 01:55:00
Akik olvassák a blogot, biztosan észreveszik a pár hónapos kihagyást.Most azért kezdtem újra, mert egyik közeli barátomat megfertőzte egy közös csaj ismerősünk a Neways nevű MLM csalással.És bár eddig az összes mlmes ajánlatott visszautasította, most valamiért erre azt mondja,…..
urstupid 2007.08.30 03:31:35
Kedves Blacktron2!

Idővel 99,9%-ban hullanak ki, ami az FLP 8,75 millió terjesztőjével számolva, a 0,1% aki bent marad és sikeres lesz az 8750 személy. Hmmm.
De ha csak 99% akkor is 87.500 személy sikeres, ami a majdnem 9 milliós számoz nagyon kevés. Bár reális leheta 0,1%. végülis 120 országra elosztva ez a szám 70 valahány embert jelent...Ma, itthon az mlm cégek nagyon sok külföldi példával hozakodnak elő...vagy mindig ugyanazokat a pofákat teszik oda a pulpitusukhoz beszélni.
Pl. Kósa L. Adolf

Most mindjárt be fog támadni minden mlm-es, hogy milyen statisztikák ezek...
Jó, rendben.
Van egy jó ki statisztika, amit még az FLP, az Amway ésa többi mlm-es is elfogad, sőt. Ők is erre hivatkoznak.
Bár míg én negatívumként hozom fel, ők ezt motiválásra használják.

Tehát. Az első évben az új belépők 80%-a lemorzsolódik.
A pénzen kívül, időt, energiát és kapcsolatokat befektetve.
Újra csak azzal tudok jönni, ha egycég minden évben felvesz 100 embert és évvégére 80-an azt mondják ennyi elég volt, akkor az testvérek között is egy szar cég...
De míg ez az MLM rendszereknek megfelel (hiszen megveszik az alapcsomagokat, az ámítással telepakolt, és árban felstófolt cd-ket, dvd-ket, könnyveket, szóróanyagokat, amiből mind profitál a vezérkar) egy multi küzd azért, hogy a dolgozók ott maradjanak nála.
Nem véletlenül, annyi papírmunkával jár, hogy csak na. Adólejelentés...stb.
Ezért is dolgoznak feketén, akár mellék- akár főállásban az mlmesek.
Ha valaki bebukja (annak azt mondják, hogy nem szüntetik meg az addig felhalmozott pontjait, bármikor folytahatja...kis kegyesek..) akkor nincs lejelentés...hajrá...lehet új tagokat beszervezni...

Kösz a kommentet.
Az alapvető igazság az MLM-ről Mi az alapvető különbség a multi-level marketing és a hagyományos üzleti modell között? Az igazság az, hogy a hagyományos üzleti modell és a multi-level marketing felépítésében nagyon sok a közös vonás. Van viszont egy alapvető különbség…..
urstupid 2007.08.28 15:23:46
Anti-MLM Egy FLP-s levele. Le vele! 2007.08.28 01:37:00
Egy túlfűtött FLP-s fórumbejegyzése az indexről.Lássuk.Sziasztok Kedves Fórumozók! Köszönöm annak, akinek eszébe jutott, hogy indítson egy ilyen fórumot. Azt hiszem az emberek fejében tisztázni kéne egyet s mást az MLM-tevékenységekkel kapcsolatban. Sok mindennel megkerestek…..
Anti-MLM Re: Csaba 2007.08.28 01:20:00
Válasz poszt egy kommentre.Nézzük a kommentet."Szia kedves Blog író, Te beteg vagy, kezeltesd magad. Vagy fogd magad és dolgozz becsületesen napi 8-10 órát munkabérért, biztosan nem lesz nyugdíjad, átlagos életed végén átlagosan eltemetnek... Csaba"Kedves Csaba!Lehet…..
Valószínűleg sokan vannak, akik találkoztak a Multi-Level-Marketing (a továbbiakban MLM) fogalmával, ami gyakorlatilag egy pilótajáték olyan formája, ahol nem csak a pénzt gyűjtik be, hanem valamilyen terméket is forgalmaznak, olcsó szart, méregdrágán (mert ugye több embernek is…..