Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dili

22 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legkiterjedtebb emberi tevékenység jelenleg a Földön az állattenyésztés, aminek ugye egyik fő célja a hústermékek előállítása. A Wikipedia idevágó bejegyzése szerint a húsipar az egyik legnagyobb üvegházhatású gázkibocsájtó és a biodiverzitás csökkenésnek fő oka. Jelenleg is ezzel fojtjuk…..
Dili 2017.09.20 20:21:38
@Untermensch4: Nem hiszem, hogy a készítőkön kívül bárki komolyan vette volna azt a sorozatot. A TV-néző kölyköknek meg inkább az maradt meg szerintem, hogy a kék szuperhős repked, és (6 évesek számára poénosan) viccelődik.

(Amúgy elképesztő, hogy milyen változatos helyekről jönnek látogatók a blogra :) )
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Újabb epizód következik, és valószínű egy újabb szinkron verzió is, hiszen a gonoszoknak megint más a nevük, mint kellene. Egyébként második évad, harmadik rész: A végzet kupolái. Nagyon drámai. A kezdőjelenetben láthatjuk, hogy a szavannai vadász kalapban/sapkában lévő…..
Dili 2016.03.15 13:40:02
@MattBell:Először is köszi az észrevételeket, kommentet.

Még nem tudom, hogy mi lesz, ha befejezem a szinkronos részeket. Gondolkodtam azon, hogy angol részeket is elkezdek "elemezni", de úgy érzem, hogy a szinkron azért sokat tesz, ahhoz, hogy ilyen esetlenek legyenek a szereplők. Angolul talán valamivel kevésbé nyomik, vagy csak nem tűnik fel annyira.

Szemezgettem pár sorozattal, amik jó eséllyel pályáznának majd egy-egy blogbejegyzésben való megjelenésre (eddig azt hiszem a Scooby Doo, és a Denver a dinoszaurusz tűnt legjobb alapanyagnak), talán majd azokat kezdem nézegetni.

Inkább mostanában az a baj, hogy kevés időm van, vagy ha időm van, akkor kedvem/"ihletem" nincs poszt írásokhoz. Sajnos ezért van az, hogy mostanában heteket/hónapokat kell várni egy egy posztra. Most is az Utópiás rész félig megírva itt van a vinyómon BKS02E25.txt néven, de sosincs lelkierőm nekiülni és befejezni. Egyszer majd azért csak erőt veszek magamon.

Amúgy az ilyen kommentek jól esnek, mert látom, hogy valaki azért elolvassa, amit összeírkálok, szóval köszi még egyszer.

Egyébként hogy találtad meg a blogot?
Dili 2016.08.04 22:39:34
@Agytörzsy Professzor: Köszi a tippet. Korábban néztem Dailymotion-ön is, akkor még csak az itteni részek voltak. Úgy látszik valaki dobott fel új részeket.

Persze még van egy vagy két rész, amit be kéne fejezni. Az egyik rész, pl. már kb február óta íródik, csak sosem jutok a végére.
“már bánom, hogy nem a németek nyerték meg a háborút" Bochkor Gábor a műsorvezető társai – István Dániel és Bella Gabriella – röhögésével körítve, ma élő rádiós adásban fájlalta, hogy nem a náci Németország győzött a II. világháborúban. Az eset a Music FM kereskedelmi rádió Önindító című reggeli…..
Hát hiába van szép új stúdió, csak ki kell azt még tapasztalni. Az eheti Checkpoint-adásban Grath valamiért háttérzúgást kapott csomó helyen, pedig semmit nem csináltam másként, mint korábban (tehát csakis ő cseszhetett el valamit). Amit tudtam, kiirtottam, de pár helyen benne maradt, nézzétek el…..
A héten nem nagyon volt időm a blogra, ügyeletes szerkesztő voltam, és hát volt egy kis világtörténelem megint. Épphogy sikerült megvágnom az eheti podcastet vasárnapra, szóval legalább ezzel nem hagytalak benneteket cserben. Kár is lett volna csúszni vele, eheti vendégünk ugyanis megint egy régi…..
Bocsi, egy jó ideje nem volt kontent a blogon, már-már ördögszekereket fúj itt a szél. Most viszont ismét visszatértünk (nem tudom mi ez a királyi többes), és kivesézzük a második évad második részét, melynek címe: The Garbage Strikes. Magyar címe is van, de ezt nem halljuk,…..
Egész népszerű lett videojátékos podcastünk; az elején még ezer hallgatásnak is nagyon tudtunk örülni, de most például az esportos adás már 3500 fölött jár (plusz iTunes). Ezt nagyon köszönjük, viszont elég vegyes visszajelzések jönnek azt illetően, hogy milyenek legyenek az…..
Pénz, csajok, drog és ingyenpezsgő - ez az, ami nem jár a hogyvoltírással, cserébe viszont nagyon sokan fogak nagyon jókat röhögni azon, amiket az ember ideír, szóval csak van valami jó is abban a két-három óra melóban, ami egy-egy hogyvolt megíráshoz kell. És mint minden…..
Akkor tegnap a rendőrök most rátámadtak az ártatlan tömegre, vagy mi a fene történt? Ha a Fidesz kommunikációját jól értjük, akkor ami 2006-ban maga volt a gyalázat, az 2015-ben a jogos határvédelem. Nyilvánvaló, hogy a tegnapi röszkei események után a Fidesz 2006 óta…..
Dili 2015.09.17 14:38:05
@Ballib Cenzúra: Persze igazad van, de ezt hiába magyarázod egy balosnak, aki "szent kötelességének" érzi, hogy minden jobbos fasisztát agyon kell verni/le kell csukni/meg kell semmisíteni. Azok megmagyarázzák maguknak azt is, hogy október 23-án mindenki megérdemelte akit megvertek ("Minek ment oda?"). Ezért gondoltam, hogy előhozok valami objektívabb dolgot, ami nem olyan, hogy így látom, vagy úgy látom. :)
Pici frusztrációt érzek a levegőben. Jó, lehet nem picit. Röszkénél tarthatatlanná vált a helyzet, a nyugati sajtó tele van Viktor fikával, a Pápa a menekültek befogadására int, nyomasztó tud ez lenni, na. A fideszkeresztény ember meg frusztráltságában és tehetetlen dühében…..
Dili 2015.09.09 15:59:33
@DarthVader:

Gondolom találnak az országban másik operatőrt, hogy ne kelljen reckírozni ilyesmivel. De igen, majd kiderül.
Dili 2015.09.09 16:10:18
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem tetszik jobban. Talán az elvtárs az egyik legrosszabb aminek hívhatsz.:)

Nézd, a büntetésekkel nem jogászkodni akartam, csak belengettem, hogy szerintem igazságtalan volna egy gáncsolásért 7 év. Ennyi. Úgy sem rajtunk múlik.

Ennyi erővel senkinek nem kéne semmit kommentelni, mert "úgysemrajtunkmúlik" és csak a szánkat (ujjainkat) tépjük. Gondoltam ez a komment szekció lényege, hogy kifejtsük a gondolatainkat.

Ha legközelebb csak annyit hányok ide, hogy "Szar minden náci szar, nácik haza, szar nácik, fasiszta jobbik, bla bla", akkor az úgy okés?
Dili 2015.09.09 17:05:11
@látjátok feleim szümtükkel:

Igen ezt értem. Csak ez egy vicc. Mármint, hogy azért súlyosabb büntetést kap, mert egy olyan embert rúgott meg, aki ilyen, vagy olyan csoporthoz tartozik. Lehet, hogy jogszerű, meg törvényes lenne ez az ítélet, de igazságos biztosan nem. Erre írtam, hogy más ember, aki komoly sérülést okoz - vagy netán megöl valakit - kevesebbel megússza, mint ez a csaj, aki elgáncsolt valakit. Ez így nevetséges.
Oroszország (egyelőre) nem hivatalosan tiltakozik az ellen, hogy az Occupied avagy Okkupert (Elfoglalva) című norvég sorozatban az országot egy erőszakosan terjeszkedő hatalomnak állítsák be. A tízrészes, minisorozat formátumban képernyőre kerülő műsor forgatókönyvét még Jo…..
Dili 2015.08.22 23:15:42
@Punxsutawney Mormota: Azért szerintem annyit érdemes hozzátenni a dologhoz, hogy ne keverjük Oroszországot és a Szovjetuniót, mert a kettő nem ugyanaz. Ugyanúgy ahogy a mai Németország és a Harmadik Birodalom közé sem teszünk egyenlőségjelet.

A kommunizmust, meg a Szovjetuniót mindenki utálja, akinek van egy kis esze. Oroszország viszont egy lecsúszott világhatalom, aki megpróbál ismét visszakapaszkodni régi helyére. Igen, csinál gané dolgokat, de a világhatalmak már csak ilyenek. USA, ruszkik, kínaiak, Irán, stb. mindenki csinálja a maga disznóságait, csak az egyiket jobban leplezik, mint a másikat... meg persze máshogy kommunikálják a dolgaikat.

Litvinyenkóról meg gondolom hallott a srác, csak azt akarta érzékeltetni, hogy az USÁ-nak is meg vannak a maga Litvinyenkói.
A számos jubileumi, megajubileumi és millecentenáriumi adás után elérkeztünk a tizedikhez, amit úgy ünnepeltünk meg, hogy ezúttal egész jól sikerült a hang, mindenki olyan közel ült a mikrofonhoz, amennyire kellett, öröm volt vágni az anyagot. Vendégünk Horváth Norbert…..
Dili 2015.07.24 22:42:51
@Nemzeti Dohányos: Szerintem tök jó a Podcast, nem tudom mi bajotok vele.

Amúgy gondolom azért esik neki szarul, ha fikázzák, mert vendégeket hív, meg szív vele, hogy megcsinálják a műsort, aztán valakik meg csak annyit mondanak rá, hogy "Ez szar".

Tudom, hogy közhely, de "Ha nem tetszik, ne hallgasd!"
Az első évad neten elérhető részei elfogytak, úgyhogy ugrunk is a második évadra. Következzék az évad első, Agyszennyezés című része.A kezdőjelenetben egyből az arcunka vágják, hogy az epizód helyszíne Washington DC, ahol egy gyerek piros pólóban rohangál. A gyerek beszalad…..
Az előző rész cliffhangere után folytatódik a sorozat a Misszió a föld megmentéséért - 2. rész című epizóddal. A mostani rész érdekessége, hogy a szereplők egy ideig külföldiül beszélnek, de ne aggódjunk, a rész végére már megbarátkoznak a magyar nyelvvel is. (Az…..
Dili 2015.06.17 11:05:05
@Surci11: Köszi szépen! Most épp államvizsgára készülök, úgyhogy a blog egy pár hétig pihen, de utána majd előreláthatólag jönnek az új postok.
(Bocsi, megint volt egy pár hónap szünet, mert olyan dolgokkal kellett foglalkozni, mint szakdoga, meg házfelújítás. Cöhh.)A mostani epizód AZ az epizód. Annyira epikus résznek nézünk elébe, hogy a készítők kénytelenek voltak ketté bontani sztorit. Következzék a "Misszió a…..
Az epizód címe Népességrobbanás, amiből azt jósolom, hogy a planétások ismét átlépik hatáskörüket, mert ez nem közvetlenül egy környezeti probléma.A kezdőjelenetben a planétások céltalanul repkednek egy nagyváros felett. A dugóba került autók lelkesen pöfékelnek, ezért…..
Rendhagyó bejegyzés következik. Először is szeretném megköszönni azoknak, akik olvassák a blogot, hogy időt pazarolnak ilyesmire, és nem intézik el az egészet egy TL;DR-rel. Mivel jó pár részt "bemutattam" már, ezért úgy gondoltam, hogy ideje meghallgatni a közönséget is. A…..
Dili 2015.02.21 00:09:03
@Titkos2: Köszi a szavazatot/válaszokat.

nCore-ral az a bajom, hogy ahogy te is mondtad, nem online, itt meg ugye az volna a jó, ha be lehetne ágyazni (már ha nem felejtem el :) ). A szinkron is eléggé lényeges, mert egyrészt így többen értik, másrészt valóban kell az élményhez.

Nézegettem már néhány másik 80-as 90-es évekbeli rajzfilmet ("Tininicsák", Szellemirtók), de eddig nem találtam olyat, amit jól (legalábbis szerintem jól) meg tudnék írni. Mondjuk a Denverre érdemes volna ránéznem, mert pár hónapja/éve néztem belőle egy részt, és az elég kaotikus ahhoz hogy jó alapanyag legyen.

Amúgy én is szerettem anno a Bolygó kapitányát (meg igazából most sincs vele bajom, attól függetlenül, hogy kiröhögöm), mert olyan menőnek tűnt, meg tényleg jó a mondanivalója is, de emellett az benne a jó, hogy pont a komoly téma miatt, szerintem próbálja magát komolyabban venni annál, mint amilyen. A szellemirtóknál, meg a TNMT-nél azt láttam, hogy ott lazábbak, a szereplők is poénkodnak. Plusz ami hatalmas előny a Kapitányban, hogy vannak benne (szeretve) utálható karakterek, pl Gaia, Mati, a kapitány, stb., akiknek a cinkelésére épül tulajdonképp az egész blog. TMNT-ben talán Zúzó emberei....állatai: Bebop, meg Rocksteady ilyen; a szellemirtókban meg talán nincs is (esetleg az zöld kis szarházi, talán "vakarcs" néven fut).

Anime vonalon nem akarok futni, mert a Dragon Ball-on, meg talán a Pokemonon kívül azok kimaradtak a gyerekkoromból (meg hogy őszinte legyek nem vagyok nagy animés, valahogy nem jön be a látványvilág).

Surcinak meg üzenem, hogy köszi, hogy belinkelt anno, mert szerintem a látogatók fele-harmada a fórumotokról jött :) .
Dili 2015.02.23 03:35:14
@Titkos2:

Valóban. Ragacs a kis dög neve.

A napokban tovább kutakodtam. Néztem egy Cápeti és Cápali részt, ami első ránézésre szintén nagyon oltható. Mondjuk lehet, hogy az nem poénos lenne, hanem inkább realitáshiányon problémázós. Tehát láng a víz alatt? Leesnek a cirkuszi artisták a trapézról, a víz alatti cirkuszban, ahol a felhajtó erő miatt, csoda hogy lent tudnak maradni, meg ilyenek?

A másik amit találtam, az az Utcai cápák című sorozat, ami nekem gyerekkoromban szerintem teljesen kimaradt, de egy részt megnézve ugyanaz a kategória mint a Kapitány. Retard benne mindenki. Sajna kevés részt láttam YT-n.

Aztán eszembe jutott nekem is a Scooby Doo, pontosan ezek miatt, amiket te is felsoroltál. Sőt, szerintem kb. az írásod 60-70%-a szinte pont így jutott eszembe.

Amúgy ahogy elnézem, neked is volna jövőd a "szakmában", mert ez a kommented eléggé adta. Nem indítasz Scooby Doo-s blogot? :)

OFF Helyzetjelentés:
Most írom épp a BK következő részét, de megint elég kemény. Alapjáraton sima jegyzettömbbe írom, de már oldalt kezdett nagyon zsugorodni a csúszka, szóval kíváncsiságból megnéztem wordben, hogy hány oldal eddig. 15 oldalnál járok úgy, hogy kb a rész felénél tartok. A végére szerintem lesz vagy 25 körül. Senki nem fogja elolvasni olyan hosszú lesz :). Eddig szerintem az ózonlyuk volt a leghosszabb írásom, de az összesen volt 15 oldal, és úgy is rohadt sok volt.

Basszus, szakdogámat fele ilyen gyorsan írnám, már a doktorim is kész lenne. (Jó, ez azért már nagy vállalás) :) .
Dili 2015.02.25 23:55:17
@Surci11: Köszi. Igyekeztem :) Az a rap nagyon kínos lett, de kellett :)
Az epizód címe "A legszörnyűbb pusztítás", ami Gaia durván túlzó nyelvén jelenthetne bármit, egy eldobott papírzsebkendőtől kezdve, egy elégetett műanyagpalackig.A kezdőjelenetben láthatjuk, hogy egy Közel-keleti romos faluban két fickó keres valamit sziloplasztnyomóval a…..
Az epizód címe "Ne igyál vizet!", ami már kissé üdítőital-gyáros marketingszövegnek hangzik. Jó hír, hogy az epizód a jobb fajta szinkronnal van megáldva, így Ártányt Ártánynak hívják.Az epizód erős kezdést produkál, Rabló Lóri épp köszönti a többi gonoszt…..
Az epizód címe "Ózonlyuk", és egy új gonosz tűnik fel benne. Pontosabban nem tudom, hogy valóban új-e, mert Wikipedián, az epizódok összefoglalójában már feltűnt 3 korábbi részben, mégis ehhez a részhez írják, hogy először szerepel, szóval nem teljesen tiszta. Mindenesetre a…..
Dili 2015.02.20 21:54:15
@Titkos2: Ú basszus, fel sem tűnt. Kösz hogy szóltál, javítom.
Az epizód címe "Környezetszennyezés számítógéppel". Ez nem sok jót sejtet, mert ha a filmekbe/rajzfilmekbe próbálnak informatikai vonalat csempészni, akkor az esetek nagy részében őrületes hülyeségek szoktak születni. Ezt még megfejeli az a tény is, hogy mindezt a '90-es…..
A következő rész, amit YouTube-on megtaláltam az S01E13 volt.Az epizód elején egyből kiderül, hogy ez a rész is Afrikában játszódik, szóval előre el lehet könyvelni, hogy Néger nagyon buzgó lesz. A kezdőjelenetben láthatjuk, hogy a falusiak négy csónakkal halásznak a folyón,…..
Dili 2015.02.04 11:42:35
@Titkos2: Hali! Majd tervezem folytatni, igen, csak nem volt rá időm, aztán meg el-elmaradt. Ihletet kell gyűjtenem, aztán majd folytatom.

Üdv: Dili