Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ucsacsu

12 bejegyzést írt és 650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencs cukorgyárának hűlt helye 1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő…..
A magas szintű kormányzás mellett csak most, utoljára jött elő a Fidesz a választási programjával. 2018-ban pontról-pontra vesszük számba, hogy mi valósult meg belőle!  Oszt' csókolom!..
A közoktatás elmúlt négy évének egyik legfontosabb eredménye: Az Index forgatott egy videót a Keresztyén Értelmiségiek Szövetségének csákvári rezsifórumán, de az a videó már annyira túl van minden képzeleten, hogy bőven elég belőle ez a 9 másodperc.Tökéletes…..
Deutsch Tamás Brüsszelbe ejtőernyőzött eltávolított képviselő megmondóember decemberben a következőket írta Horváth Andrásról."Ez a Horváth nem–NAV–revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond. (...)Először is, ezek az egyébként jobb sorsa érdemes alakok időt…..
Erősen indított az idei évvel felálló, a kormány által alapított VERITAS Történetkutató Intézet. Az intézet vezetésével megbízott Szakály Sándor ugyanis az MTI-nek adott interjúban néhány, a történelmi köztudatunkban valóban tévesen szereplő esemény között úgy beszélt…..
Kerényi Imre az egyik kedvenc figuránk a NER-ben, az asztalától és a festményeitől is eldobtuk az agyunkat, és valószínűleg mindegyikre örökké emlékezni fogunk. Az Alaptörvényhez közpénzből készíttetett abszurd képeket eleinte fegyveres őrök vigyázták az Országos…..
ucsacsu 2013.12.14 04:00:09
@eMM2: Az Iván gyermekkora az megteszi?
Csak röviden: Tegnap Navracsics Tibor miniszter bejelentette a Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ megalapítását. Az eddig nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től így kiemelt kormányzati háttérintézménnyé válik.  Feladata a…..
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
Először is szeretném bejelenteni, hogy a minisztériumi levél dacára, mondhatni szabotázsakció keretében múlt pénteken megkaptuk a tankönyveket. Pár darabot mondjuk a leragasztott csomag mellé külön, tehát azok valószínűleg az országos tendenciának megfelelően késve érkeztek,…..
ucsacsu 2013.09.02 12:02:10
@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül):
Arért,mert itt,és most fűteni is fognak,ha lesz pénz!!!!!!!
Hámori Péter útirajza Észak-Koreából, a Kommentár folyóirat 2013/2 számából. * „Mi vagyunk a világ legboldogabb gyermekei.” A kép úgy 15 méter széles, 4-5 méter magas. Rajta ragyogóan süt a nap, két gyermek hasal a fűben, egy kisfiú és egy kislány. Utóbbi mellett egy…..
ucsacsu 2013.08.11 09:47:54
A múlt csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a költségvetés általános tartalékából a kormány 400 millió forintot ad az NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztésére. A Mezőkövesd társadalmi elnöke Tállai András, a belügyminisztérium…..
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „A világ megmerevedett a jobb és bal felosztásban és elfelejtjük közben, hogy fel és le is van.” (Franz Werfel) „Sok mindent lehet örökölni, de a bátorságot nem.”…..
Nem Hírcsárda (sajnos), közszolgálat. "José Manuel BarrosoAz Európai Bizottság elnökeMartin SchulzAz Európai Parlament elnökeTisztelt Elnök Urak!Tisztelt Európai Parlament!Magyarország és a Kárpát-medence két legnagyobb civil szervezete, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a…..
Mandiner blog Máshol bezzeg 2013.04.15 12:01:00
Vendégszerzőnk, Schmidt Mária történész, egyetemi tanár, a Terror Háza főigazgatójának írása. * „Eastern Europe doesn’ t just want sympathy and support: it wants to be understood.” (Tony Judt1) Képzeljük el, hogy Kádár János2 hetvenedik életévét betöltve 1982-ben…..
Vastagbőr Táncos párválasztó 2013.04.12 18:15:00
Forever 1985! Megjöttek a részletek az állami párkereső programról."No komment" az egész, a szavakat sem találom ..."Táncos szórakozásra, találkozásra, beszélgetésre is lehetőséget kínáló közösségi, civil ötleten alapuló program indul az Emberi Erőforrások Minisztériuma…..
A Pi élete nem klasszikus hajótörés-történet. Az egyszerre hindu, katolikus és muszlim Pi Patel lélekemelő meséje hitről, élni akarásról szól, amelyet terápiás célra írnék fel cinizmus és fásultság ellen. Utoljára Tom Hanks tudta elérni azt, egy lakatlan szigeten…..
ucsacsu 2013.01.09 04:28:08
@Cogito.t:
Egy jó műből készült film mindig csalódás. Amit lelehet írni akármilyen hosszan azt nem lehet a filmben röviden érzékeltetni,, a látható kép más mint ami az olvasásközben kinek,kinek a fejébe megjelenik,ez már csakilyen.
Vastagbőr Boldogat, Orosháza! 2012.12.28 09:01:00
Reméljük mindenkinek jól sikerült a karácsonya, az orosháziaknak is. A város fideszes polgármestere, Dancsó József (aki egyben a térség egyéni országgyűlési képviselője is) nevében az ünnep előtti utolsó tanítási napon, december 21-én az alábbi levelet osztották ki a…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
Vastagbőr Elfogadhatatlan 2012.12.12 11:21:00
Bár mostanában Szíjjártó Péter már csak a külgazdasági kapcsolatok építésével foglalkozik, amellett persze, hogy lezárt utakat ad át, régebben mint a Fidesz szóvivője tolmácsolta pártja álláspontját. Ilyen és ehhez hasonló fideszesen idézetekkel már bőven el vagyunk…..
A felsőoktatással és tandíjjal foglalkozó tegnapi írásunk sajnos nem váltott ki belőletek erős reakciót, pedig jó kis elemzés, sok munka volt vele. Ma viszont egy könnyedebb, ún. "kommentár nélkül"-típusú bejegyzéssel jelentkezünk a témában. Nem, ezt nem…..
Pénteken megjelent a Bumeráng nyomtatott kiadása, a Bumeráng magazin. Nem aprózták el: rögtön 150 ezret nyomtak belőle. Nagyon kíváncsi voltam, mi sül ki abból, ha egy népszerű reggeli rádióműsor nyomtatott formát ölt, de szombat reggel a bozsoki újságárus azt mondta, nem…..
ucsacsu 2012.10.15 19:00:28
Szokatlanul korán, másfél évvel a 2014-es választások előtt elindult a kampány, bár az is igaz, egy permanens szabadságharcban nincs külön kampány, minden nap kampány. És még csak most fordulunk rá október 23-ra, az "ünnepre" ....A tegnapi Naplóban leadott "riportot" egy ideig…..
ucsacsu 2012.10.15 18:43:23
Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról. A magyar hibák elemzésének második részében az 1939-es szlovák-magyar „kis háborúval” és Csehszlovákia 1968-as katonai megszállásával foglalkozunk. Talán meglepően hangzik, de az 1919-es és 1938-as két…..
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..