Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fatalexception

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új iPhone-ok igazán nagyot semmiben nem villantottak, de azért így is fejlődtek a korábbi modellekhez képest. Engem csak az érdekel, hogy eleget-e ahhoz, hogy egy 5s-t lecseréljek hatosra a jobb kamera-képességek miatt. Kevés olyan összehasonlítás van, amiben a korábbi…..
A cikkírók kedvenc rémálma következik ismét. Egyrészt öt perc alatt összedobható a cikk, ami király, mert az átlagos munka töredékével ott a nevünk a címlapon. Másrészt viszont elég nehéz csillogatni fékezhetetlen agyvelőnket. Például mi a fenét lehet ugyanis arról…..
fatalexception 2014.07.09 14:16:17
Arról ne nyissunk vitát, hogy az Old Spice menő-e vagy sem, a lényeg nem ez, hanem a személyes higiénia. Inkább figyeljünk arra, hogy a jó kis indiai Royal Enfield beette magát a kozmetikai iparba: ebben a reklámban a zuhanyozó változik át motorkerékpárrá, sörhas izommá, a testes…..
fatalexception 2011.11.29 13:20:41
Mióta Winklernek új blogja van (Napszemüveg blog), egyetlen napszemüveg sincs biztonságban a környezetében. Azonnal lecsapott az új Lidl-es napszemüvegemre is, amit kizárólag azért vettem (ezerszázvalamennyiért:), hogy a bukóban tudjak felhajtott plexivel motorozni anélkül, hogy a…..
fatalexception 2011.08.17 18:17:58
@Fair_:
Természetesn hordok füldugót. Ettől még a sisak hangos.
Valószínűleg a fejlesztésnél nem volt fő szempont. Viszont rettenet könnyű és kényelmes. Vmit vmiért.
fatalexception 2011.08.17 18:22:13
@torokszultan:
köszi az együttérzést.
Egyébként nem értek egyet. Több szempontból sem.
Egyrészt nincs hiteles és megbízható sisak teszt sehol. Van shap meg ilyenek, de az sem tér ki mindenre, pl a kényelemre... stb.
Másrészt a sisak amit vettem nem szar, csak nem ebben jó.
Pl nagyon könnyű és kényelmes, üvegszál-kevlár kompozit anyagból van és nem utolsó sorban szép :-).
 Sajnos rossz hirt kaptam... A hungaroringes motoros pályanapok veszélybe kerülhetnek. Most beszéltem (Bulcsú) Rezsővel, jelenleg úton van Bol'Dor-ba. Szomorú hangon mondta, hogy Április 30-án felhagy a nyílt napok szervezésével. Timinek és Katinak (két munkatársának) is fel…..
A dögös custom építésének egyik alapfeltétele a formás, léghűtéses blokk. Lehet akárhány hengeres, a klasszikus hűtőbordák látványa sokat dob a motoron. Feltűnt már valakinek, hogy egyre kevesebb a levegős gép, amihez nyúlhatunk? Oké, ott a Harley, de nem mindenkinek jön be,…..
fatalexception 2011.04.12 12:05:17
Az elérhető nagyköbcentis motorkerékpárt évtizedekig az oroszok bokszerei jelentették. A német eredetű kéthengeres tartotta minőségét, ugyanolyan fos maradt, mint a szocialista tervgazdaság. Ennek ellenére az Uralnak és a Dneprnek vannak rajongói – az elvetemült…..
fatalexception 2011.03.29 08:57:38
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
fatalexception 2011.02.25 10:48:32
@'saztán?:
nem erre gondoltam.
Egyfelől az autósok sem felkészültek a motorosra ilyenkor, nem számítanak rá, kevésbé figyelik őket mint nyáron.
Másfelől rosszabbak a látási viszonyok, koszos a tükör a szélvédő...stb.
Harmadrészről másképpen vezetnek az emberek motort is és autót is ilyenkor. Nem tapad a gumi, hideg a motor...stb.
Én motorozok is és autózok is, tudom mi van az úton. Egy ilyen teszt teljesen más eredményre vezetne nyáron, mint most. Köbcentitől függetlenül.
Tavaszi videópályázatunk legnépszerűbb motorja egy formás Ducati lett. A legtöbb szavazatot kele123, vagyis Kelemen Ákos olvasónk gyűjtötte be. Lesoványított Multistradája igazi aszfaltbetyár – elég ránézni, máris tikkelni kezd a sok kanyarvadász szeme. A gép eredeti…..
A japánok tojnak a fejünkre. Nem érdekli őket, hogy mi az aktuális custom divat Európában, fütyülnek arra, hogy mi a menő Amerikában. Épített motorjaik saját stílust képviselnek, évről évre betegebb vasakat mutatnak be – mi meg újra és újra megdöbbenünk. Jokohama neve…..
Silvio Berlusconi nyomást gyakorol az olasz motoriparra: személyesen az ő kérésére készült el a Ducati Desmosedici RR speciális változata. A különleges kivitelű utcai versenymotort a Ducati fejlesztői és a Fiera Milano expo-vállalat készítette – nem véletlen, hogy a V4-es…..
fatalexception 2009.07.09 15:21:51
A vásárlók körében rengeteg téves információ illetve megalapozatlan előítéletek terjednek a bukósisakok anyagválasztásával kapcsolatban. A héjak készítéséhez különböző alapanyagokat használnak. Az anyagválasztást a gazdasági megfontolások mellett az határozza meg, hogy…..
Ez volt Talmácsi második Moto GP versenye, ismét az utolsó lett, de eredményén már látszik a gyakorlás: egy másodpercet javított eddigi legjobb idején. Gábor ügyesen rajtolt, négy riválisát is maga mögé utasította, ám néhány kör után visszaesett. Az Assenben rendezett…..
Jack Harris a parkban sétálgatott, maga sem tudta, hogyan került oda, elfárasztotta a város zaja, egy kis nyugalmat keresett. Elege lett a digitális hamburgerbárokból, a háztömbnyi légkondicionáló szerverek állandó búgásából. Fájt a feje az elektronikus rock&roll állandó…..
Francia források állítják, hogy jövőre bemutatásra kerül a Kawasaki új Z1000-re. Ha az értesüléseik helytállóak, akkor nem felfrissített modellt, hanem teljesen új motort kapunk. A naked bike szívét a ZX-10R adhatja, de esélyes, hogy a futómű is rokonságot mutat majd a…..
Sokan megdöbbentek, amikor a kínai Qiang Jiang konszern felvásárolta a Benellit. Az ázsiai vállalat nem kezdő a motorok terén, többek között a Keeway márka is hozzájuk tartozik. Mikor 2005-ben a Merloni Grouptól átvették a nevet, terveik szerint nem akarták elmozdítani a gyártást…..
Megtörtént a bemutatkozás: a Balatonring Team új pilótája megkezdte a munkát a 250 köbcentisek mezőnyében a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Németh Balázs korábban ritkán motorozott kétütemű géppel, még szokatlan neki a blokk karaktere. Az újonc minden segítséget…..
Olasz gyárnak nevezteti magát a TPR Italian Factory, mégis találóbb becézés lenne a custom-műhely, hisz első modelljük alapjai megegyeznek a Triumph Scramblerével. Az ízléses, kis szériában összeszerelésre kerülő motor tervezője az enduro-korszakot megelőző években keresi az…..
Nem csak a KTM-esek örülhetnek: Magyarországon második alkalommal rendezik meg a TNT (Track 'N' Test) elnevezésű pályanapot, ahová nem csak az osztrák márka tulajdonosait várják. Minden motoros érdeklődőnek nyitott április 21-22-én a Pannóniaring – ideje belekóstolni a Ready…..
Amikor öt évvel ezelőtt bemutatták a Yamaha MT-01-et, sokan a V-Max utódját látták benne. Ennek ellenére nem volt brutális és fejet letépő sprinter sem – egyszerűen csak egy férfias hangú, nyomatékos és szórakoztató utcai motor lett. A friss SP nem módosult lényegesen,…..
Belsőség Barom, kamionnal 2009.03.05 12:16:00
Alapjában véve nincs bajunk a kamionsofőrökkel, sőt, vannak köztük mega jó arcok, mint pl. az örökifjú Géza és persze vannak hőzöngők is, akik magyaráznak. De biztosak vagyunk benne, hogy nincs az a fuvarozó, aki ezt a barmot védelmébe venné. Romániában már felkavarta a…..
 A Yamaha Motor Co. Ltd. 24 százalékkal csökkenti termelését, adták hírük a japán gazdasági napilapok. A szakértők természetesen a gazdasági válságot hibáztatják, emiatt készül majd idén előreláthatólag 260 ezer járművel kevesebb. A hírforrások szerint bezárás…..
Totalbike hírek Fekete bárányka 2009.02.18 11:53:00
Sejthető volt: miután az EICMA Show-n Milánóban bemutatták a Yamaha X-Max 250 Black Max változatát, nem késett a kistestvér sem, itt a 2009-es, szigorú, fekete X-Max 125. Sportos és elegáns, a fekete-piros színkombináció és a karbon hatású alkatrészek azonnal felismerhetővé…..