Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomy

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mogyoródon laksz? Több mint tízéves az autód? Hirdesd meg, de gyorsan, cudar világ jön neked. Vélemények azonos című írásunkról...
Tomy 2010.02.17 14:19:37
@esef: Szerintem igen. Az én autóm is magyarországi és 2000-ben sem voltunk még EU tagok mégis azt mondták, hogy át lehet íratni a besorolást. Mondjuk 100% csak júliusban lesz ez az info (akkor esedékes a vizsga).
Tomy 2010.02.17 12:40:01
@mi nem foglalt még: Ez így van. Adatlapra vizsgázik az autó és emiatt új forgalmi kell. Úgy tudom, hogy 1998-2001 közötti autóknál tolták el a besorolást (az enyém is 2000-es évjárat és 2-es besorolás van a forgalmiban), ezt kérésre korrigálniuk kell a vizsgán. Itt a rendelet: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.koh
A lényeges rész: "1 Az 1996. január 1. napját követően az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban újként forgalomba helyezett katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, Otto-motoros gépkocsit az ENSZ-EGB 83.02/B. jelű jóváhagyási jellel ellátottnak kell tekinteni és a forgalomba helyezés engedélyezésekor, illetőleg a gépkocsi üzemben tartójának kérelmére a 4. környezetvédelmi osztályba kell besorolni/átsorolni."
Tomy 2010.02.17 12:43:12
@Tomy: Tehát piros helyett kék matricát kap az autó.
Igazán agyfelbaszós pofátlanság tanúja volt Darren. Azt a bunkó paraszt típust ismerjük, aki csak öt percre beáll a rokkanthelyre mert lusta öt méternél többet gyalogolni. De amikor megérkezik az, aki tényleg jogosult a hely használatára, mi több, miatta jelölték ki a helyet és…..
Tomy 2009.01.28 20:55:10
@Kicsijoe:"Ha a kártya csak azoknak járna,akik ténylegesen mozgáskorlátozottak (értsd: minimálisan egy bottal közlekedik)"
10 éve vagyok rokkant. Egy betegségre szedett gyógyszertől elhalt az izületeim jelentős része a vállamban és a csípőmben (emiatt csípőprotézisem van mindkét oldalon). Ránézésre nem látszik a probléma viszont pár száz méter gyaloglás is problémát okoz.

"Mennyivel rokkantabb bárki,aki nem bottal vagy mankóval,tolószékkel közlekedik,mint az az anyuka,akire előre rá van kötve a 6 hónapos baba kengurúban"
Könnyebben megoldható a babát rábízni valakire otthon, mint jó lábakat adni valakinek a bevásárlás idejére.

"K.Manyika nem tud bemenni tolószékben a lakóhelyéhez legközelebb eső postahivatalba.És mindezt ki fizeti?"
Nevetséges érv. Cserélünk? 45e a rokkantnyugdíjam és még nem is kell kerekesszékkel járnod viszont lesz sok kedvezményed (csak tudnám mik azok:-)). Nehogy kiderítsd, hogy az a pénz hiányzik az ország jólétéhez, amit a rokkantakra költenek.

"Ha életveszély számára 30 métert sétálni,akkor az Auchanos nagybevásárlásba egyenesen bele kéne halnia.Ha nem,akkor a parkoló végéből besétálásba sem fog."
Ritkán is járok bevásárlóközpontba, de néha muszály. Gondolom más rokkantak se szórakozásból járnak vásárolni.

Hozzáteszem még én se állok rokkantparkolóba, mert van aki jobban rászorul (pl. kerekesszékesek). Mindezt csak azért írtam, hátha átértékeled néhány kijelentésed. Azzal nem vitatkozom amit a kismamák, sokgyerekes családok problémájáról írtál, csak ne állítsd be úgy hogy minden gondjukat a rokkantak előjogai okozzák.
peace
Hol nördség van, ott nördség van nemcsak a gép zúgó zajában,a tárt wikipédiában,a száz nyitott ablakban,villámgyors alt-tab-ban,ott nördség van a falban utazó LAN-ban,ahogy az egér füle kattan,ahogy az ikonod  mappába vonszolod,dreggeled, droppolod, ahogy a laptopod…..