Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klausz.Melinda

606 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy roppant hasznos statisztikával szeretnénk gazdagítani mindenkit a korábbi Ki várja legjobban a Mikulást? témakörű kutatásunk után. Aki eddig még nem tudta volna, szeretnénk szólni, hogy két közegre oszlik a világ karácsony környékén:  1. Wham: Last Christmas  2. Mariah Carey: All I want…..
Csizmák kitisztítva?  A dalokat mindenki megtanulta? Jók voltatok egész évben?  Virgácsot vagy csokit kaptok vajon? Hamarosan érkezik a Mikulás, de nézzük meg, hogy vajon kik várják a legjobban! Ehhez segítséget jelent számunkra a Google Trends. Nem mondunk újdonságot, amikor azt mondjuk, hogy…..
Egy álhír szerint már értékesítik a cukorbetegséget legyőző szert. Az internetes kampányhoz a Semmelweis Egyetem egyik professzorának nevét és fotóját használták fel. Egy ismert dietetikus nevével pedig fogyasztószereket reklámoznak. A csalás mellett aggasztó tendenciákra világít rá ez az eset.…..
2013-ban írtam a legelső blogbejegyzést arról, hogy miért NEM jó a sok lájk és a sok rajongó (olvasd el itt, vagy itt). Azóta is képviselem ezt az álláspontot - főleg amióta az influencer-éra túlnőtte önmagát és főleg az Instagramon kezdtek el begyűrűzni olyan eszközök és módszerek, amelyek nem…..
Kiakadtál a munkahelyedre?  Elő szokott fordulni ilyesmi. Viszont az elmúlt napok közéleti és nem közéleti poszthadjáratai egyértelműen rámutatnak nagyon sok dologra, ami miatt nézzük végig az éppen most aktuális KFC ügyet és vegyük végig a munkavállalói és munkáltatói oldal felelősségét! Adott…..
57 ügynökségi nevezésből összesen 24-et juttatott rövidlistára a zsűri, mely élő szavazáson választotta ki a nyerteseket a KREATÍV Influ díján.  A "Támadásból együttműködés" című munkánk ARANY díjat kapott a KREATÍV 11 tagú szakmai zsűrijétől olyan kampányokat megelőzve, mint például a Pepsi…..
Nagyon sok reklámmal találkozhatsz mostanában, amelyek az Instagramot éltetik és azt ígérik, hogy mennyire könnyen és gyorsan jönnek a felületről rajongók, vásárlók és érdeklődők. No most egyetlen egy gond van, hogy mindezt a Facebookon hirdetik… Vajon miért? Mert a Facebook még mindig tökéletes…..
Obama majd később Trump választási kampánya óta tudjuk, milyen fontos szerepe van a közéletben a közösségi médiának. A Facebook folyamatos lépéseket eszközöl a politikai hirdetésekkel kapcsolatban, ami az átláthatóságot segíti és most az Európai Uniós választásra készülődve itt a következő…..
2019. április 30-ától kezdve néhány mérőszám nem lesz már elérhető a Hírdetéskezelőben, ám nem a mérési módszerektől koszönünk el, hanem azok jobbított változatai fognak - elvileg - megjelenni a felületeken, ami még tűpontosabb hirdetési elemzéseket tesznek majd…..
Jártál már úgy, hogy beszéltél valamiről és utána a Facebookon, Google hirdetésekben állandóan azt a tárgyat, helyet, pulóvert láttad? Régebben azt mondtuk - főleg nőként - hogy ez a sors keze, meg kell vennem AZT A CIPŐT! - de marketingesként már akkoriban is lehetett tudni, hogy a sors kezét…..
Ismét szárnyra kapott egy félig-meddig hamis információ a Facebook törlések kapcsán, mondván, hogy az oldal törli az inaktív tagokat a csoportokból. Ez azonban nem teljesen így van. Tegyük tisztába az alapvető félreértéseket! 1. NEM TÖRÖL SENKIT A FACEBOOK Ugyanis az inaktív tagokat nem törli a…..
18. alkalommal hozta nyilvánosságra a Google az év legkeresettebb szavainak listáját és az ehhez kapcsolódó - idén is megható és izgalmas - évösszegző videót.  A több, mint hetven ország listáit összegző globális keresési listán a labdarugó világbajnokság, Avicii, Mac Miller, Stan Lee és a Fekete…..
A Veszprémi Állatkert magára húzta a vizes lepedőt ma este, amikor 11 mozgáskorlátozott és fogyatékos vendéget nem engedett be az Állatkertbe jegykedvezménnyel. A vendégek posztoltak az esetről, melyre válaszul az Állatkert egy bejegyzést tett közzé, ami 4 óra leforgása alatt 226 kommentet, 240…..
Felgyorsult világunkban minden korábbinál fontosabb az internet nem felejt szállóige észben tartása. Amíg 1 perc alatt ma közel 100 órányi Youtube-videót töltenek fel a felhasználók, addig 510,000 kommentet, 293,000 státusz frissítést és 136,000 fényképet töltünk fel a Facebookra (Zephoria, 2018.),…..
Két hete nagy vihart kavart két huszonéves influencer trollkodása egy magyar szálloda Instagram és Facebook oldalán.  Röviden: Mivel a szálloda nem engedte fel a BalatonSound alatt a fiatalok barátait a szobákba, a két fiú az összesen 120.000-es követőtáborukat több Instagram Story-ban arra…..
Egyre több olyan eset kerül napvilágra, ahol egy tizen-, huszonéves, magát influencernek nevező fiatal követelőzőleg lép fel egy céggel szemben. Idén januárban Elle Darby szeretett volna ingyen megszállni egy hotelben, amelyre a The White Moose Cafe igencsak okosan vágott vissza pozitív ingyen PR-t…..
Lassan már az is fél a G-D-P-R betűkombinációktól, akinek semmi dolga sincs kvázi a GDPR-ral... Az új általános adatvédelmi rendelet május 25-én lép hatályba, amivel a magánszemélyek adatait kezelő cégeknek van dolguk. Hogy pontosan mi, azt itt és itt már leírtuk. Most inkább a dolog poénosabb…..
Klausz Melinda közösségi médiaszakértő, aki egyébként 10 éve Selector Emka néven áll a Dj pult mögött és saját gondolatvilágát kreativitását jeleníti meg az általa kikevert ritmus-szöveg kombókban. Egyik oldalról tehát a termékeiket, brandjeiket eladni vágyók által az…..
A Vanderlich Egészségcentrum számára mindig is fontos volt a betegek megfelelő tájékoztatása a megelőzéssel és a már kialakult egészségügyi problémákkal kapcsolatban. Ezért is döntöttek úgy a központ működtetői, hogy az egészségügy területén elsőként próbálják ki, milyen eredményeket lehet elérni a…..
2013-ban, pontosan 5 évvel ezelőtt írtam legelőször a lájkok vásárlásáról, de újra és újra más köntösben felbukkan a téma, amikor a külső számok helyezéseket és eredményeket döntenek el. Így előbb a DJ versenyekhez majd influencer kampányokhoz kapcsolódva írtam a témában cikket, ezúttal pedig a…..
A Cambridge Analytica botrány miatt két napig kérdezgette 44 amerikai szenátor Mark Zuckerberget. Bár a meglehetősen hosszú faggatózást nehezen lehet bírni hosszú távon és bizony a szenátorok kérdései között számos olyan téma is szerepelt, ami egyértelműen bizonyította, hogy nem - igazán - tudják,…..
A Cambridge Analytica botrány miatt a Facebook megkérte az alkalmazásfejlesztőket (például a Chatfuel-t és a ManyChat-et), hogy ideiglenesen szüneteltessék az alkalmazások kapcsolódását az üzleti oldalakhoz. A Facebook közölte, hogy megvizsgálja az összes olyan alkalmazást, amelyek nagy mennyiségű…..
A Facebook megváltoztatta az oldalak organikus elérésének számítását, és mostantól hasonló módon mérik, mint a hírfolyamban a hirdetéseknél a fizetett elérést. Így pontosabban összevethetjük az oldal bejegyzéseinek fizetett és organikus elérési számát. Miért csökkent le az oldalad organikus…..
Hogyan gyászoljunk közösségi média térben? Hogyan állítsuk le az elhunyt születésnapi emlékeztetőit a Facebook-on? És mi legyen az online térben található adatainkkal halálunk után? Néhány országban, így az Egyesült Államokban már hoztak törvényt az ún. digitális hagyaték kezelése ügyében. Ez…..
Nagyon sokszor nekiálltam, hogy leírjam gondolataimat a mai korban "influencernek" tartott médiacelebekről és sok lájkot maguknak tudó, ám semmilyen egyedi jellemzőkkel nem bíró bloggerekről, vloggerekről. De most jött el ez az alkalom. Történt ugyanis, hogy a The White Moose Cafe-hoz…..