Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aszterik

17 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Te is kerültél már nem kutyásként összetűzésbe egy-egy kutyás vagy épp kutyásként egy-egy nem kutyás embertársaddal? Gyakran látni, hogy egymást acsarkodva támadja a két fél, holott csak egy kis odafigyelés és megértés kellene ahhoz, hogy az acsarkodás a kutyáké maradhasson. Bármelyik táborba is…..
aszterik 2018.03.11 09:46:06
Kedves Medve! Mivel lelkesen bátorítasz másokat arra, hogy írják meg, náluk milyen kutyafronton a helyzet, gondoltam, leírom, mert olyan problémám van, amire nem igazán látom a megoldást. Fél éve költöztünk be a férjemmel az első közös saját lakásunkba. Két kutya van a házban, az egyik pont az alattunk, a másik pont a felettünk lévő lakásban. Mivel a födém hagy némi kívánnivalót maga után, az alsó és a felső kutya ugatása is igen hangosan hallható a lakásunkban. Noha füldugóval alszom, szinte minden reggel valamelyik kutya csaholására ébredek, mondjuk fél 6-6-7 körül (én viszont sokszor késő estig dolgozom, és korai ez az ébresztő nekem). Az alsó kutya néha éjszaka is ugat párat, napközben meg, ha magára hagyják, vagy ha a gazdi épp átment a lányához a szomszéd lakásba, akár 1,5-3 órán át is képes egyfolytában ugatni (és gazdi nem ugrik vissza a szomszédból, h leállítsa). Zeng tőle az egész lépcsőház. Az a gyanúm, hogy az utóbbi kutyát nem éppen megfelelően tartják, mert a fajtájáról (beagle) amúgy jókat olvastam, alsó beagle viszont elég neurotikusnak tűnik. Úgy tudom, hogy csak pórázon sétáltatják, így gondolom, mozgáshiánya van, + ahogy hallom, elég sokat veszekednek is vele. Többször szóltam már mind az alsó, mind a felső szomszédnak, hogy legalább a kora reggeli ugatásokról szoktassák le az ebeket. Pár hete a közös képviselőnknek is írtam, aki szintén szólt az alsó szomszédnak, de semmilyen javulást nem veszek észre (igyekezetet sem a részükről, sokszor hagyják ugatni őket, akkor is, amikor otthon vannak). Tudom, hogy egy kutya nem halkítható le olyan egyszerűen, mint egy rádió, de az a sejtésem, hogy, mivel a kutyák köztudottan intelligens állatok, talán valamennyire taníthatók ilyesmire is. Fura az is, hogy miért ugatnak ennyit: még régen nekem is volt kutyám, de szökőévben egyszer ugatott a lakásban, ill. laktam olyan társasházban, ahol 2 kutya is lakott a szomszédban, hát kb. azok is. Nagyon dühös vagyok, mert az a helyzet, hogy a saját lakásomban rendszeresen nem tudom kipihenni magam, és van, hogy mindez az aznapi munkaképességemet is aláássa. Az önkormányzati rendelet meg a házirend szerint is úgy kéne kutyát tartani, hogy az ne zavarja a lakók nyugalmát; hát, ebben az esetben ez baromira nem teljesül. Tudom, hogy a szomszédoknak joguk van az állattartáshoz (úgy, hogy másokat ne zavarjanak vele), de az a sejtésem, hogy a kielégítő alváshoz való jogom a saját lakásomban "előbbre való" jog kellene hogy legyen -- végül is ez elsősorban lakóház, nem pedig kutyafarm. Mivel már többször is szóltam nekik, meg a füldugó sem segít, attól tartok, hogy csak a birtokháborítási eljárás indítása marad, mint utolsó lehetőség, hogy tegyek valamit az éjszakai nyugalmam érdekében. De még ha meg is nyernék egy ilyen eljárást, akkor sem tudom, hogy az hogyan változtatna a helyzeten. Vagy ti mit gondoltok, van esetleg valami további ötletetek, hogy mit tehetnék?
aszterik 2019.07.17 18:27:57
@zuulululu: Nem panel-, hanem téglaházról van szó; a tégla sem garancia a jó hangszigetelésre. Amúgy nem értem a kárörvendést: nyilván senkinek sem a panellakás az álmai netovábbja, de igen, vannak, akik csak azt tudnak venni, pláne a mai ingatlanárak mellett.
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
aszterik 2019.02.09 11:48:00
@pofán verjük a lipsiket oszt jonapot: "Ez is csak egy komcsilibsi csokeveny" --> ha utánaolvas egy picit az Akadémia történetének, kiderül, hogy még az 1800-as évek első felében alapították olyan jeles hazafik, mint pl. Széchenyi István.
Mint azt az előző rész bevezetőjében írtam, a hanti-manszijszki utazás ötlete tulajdonképpen Másától származott, mivel neki vannak ott rokonai és barátai. Ennek köszönhetően, amikor a barátok megtudták, hogy tulajdonképpen egy teljes finnugor delegáció (4 magyar, 2 finn, 1…..
aszterik 2018.03.25 10:18:18
@Yo! Maaan!: melyik hely? Biztos, hogy jól értetted a posztot?
"Társasházi kutyás illemszabályok" cikkünk olvasása után kért segítséget Aszterik, aki igazi Házmestermedvének való bajban van, mert a szomszédságában nem egy, hanem egyből két folyton ugató kutya is lakik. Nézzük, mit tehet, ha nem akar beleőrülni, de költözni sincs kedve!..
aszterik 2018.03.20 23:23:16
Kedves Medve! Igazán köszönöm, hogy külön posztot szántatok a kérdésemnek (és bocs-bocs, hogy csak most reagálok, pár napig offline voltam -- elutaztam kipihenni a szomszédok kutyáit ;)). Átfutottam a fenti kommenteket is.
Szóval a helyzet ugye az, hogy én már többször szóltam mindkét szomszédnak is (2-es tipp kipipálva), de nem voltak túl készségesek (pl. letagadták, h a kutyáik hajnalban is ugatnának, mondván, hogy biztos a másik kutyáját hallom), és írtam a közös képviselőnek is, aki írt az egyiküknek, de észrevehető javulást nem tapasztalok a kutyaugatás terén. A 3-as ponton még valóban dolgoznom kell, mert még nem kérdeztem meg minden lehetséges szomszédot, hogy őket zavarja-e az ugatás (az alsó alatti szomszéd bácsi mondjuk kb. 88 éves, és azt mondta, bár őt is zavarja, tűri az ugatást, mert ugye jobb a békesség, de hát neki mondjuk nem is kell dolgoznia, így gondolom, nem olyan életbevágó neki, hogy ki tudja magát aludni).
Ami a hangszigetelést és a kutyaoktató fogadását, ill. a kutyák (ugye fölöttünk is és alattunk is van egy-egy) általam való rendszeres edzését illeti, hát azt hiszem, itt egy picit túlzásba vittétek a kompromisszumkeresésre való buzdítást. Nem minden helyzet "fifty-fifty": ebben a helyzetben szerintem nem én vagyok a hunyó, hanem a szomszéd. Nem gondolom, hogy pusztán a mindennapi alvásom biztosítása (és ahhoz kapcsolódóan az egészségem + általában a munkaképességem) érdekében nekem, v. egyáltalán bárkinek ilyen mértékű anyagi és/vagy időbeli áldozatot kellene hoznia más szabálysértése miatt (mert lényegében mégis csak arról van szó, hogy a szomszédok nem az önkormányzati rendeletnek és a házirendnek megfelelően tartják az ebeiket, hiszen 1. zavarnak, 2. olyan időben (éjjel, kora reggel) is zavarnak, amikor amúgy sem volna szabad zajongani). A hangszigetelés elég kemény anyagi tétel, erre nekünk most nincs pénzünk (ráadásul szét kellene verni hozzá a lakást), a kutyaoktató fogadása max. egy alkalomra pár ezer Ft, de itt nyilván rendszeres foglalkozásról kellene hogy szó legyen. Az meg, hogy rendszeresen én vigyem el futtatni mindkét kutyát, hát... nincs valami sok időm. Nekem többek között azért nincs kutyám, mert nem tudnék annyi időt szakítani a vele való foglalkozásra, amennyit kellene. Én amúgy szoktam futni, tehát nem ördögtől való a gondolat :), de attól tartok, hogy a saját edzésem meg a szomszédok kutyáinak a lefárasztása nem biztos, h egy füst alatt elintézhető. Meg hát, végül is, a kutyatartás anyagi és időbeli meg egyéb felelősségeit a gazdának kellene viselnie.
Társasházban alkalmazkodni kell (amúgy nem jódolgomban lakom társasházban, hanem mert valahol lakni kell, és erre futotta), igen, csakhogy ez a szomszédokra is kellene hogy vonatkozzon: úgy kell kutyát tartani, hogy azzal ne zavarjanak másokat. Pláne az alvásukban. És úgy érzem, hogy a saját lakásomban a nyugodt alváshoz való jogom valami nagyon-nagyon alapvető jog kellene hogy legyen.
Persze a kérdésem eleve lehet, hogy kicsit reménytelen volt; valahol sejthettem, hogy nincs rá csodamegoldás. A 3-4-5. pontokat azért megfontolom, és hát az az igazság, hogy nem végső esetben vetem el a 9-est sem (bár egyáltalán nem folyamodnék könnyű szívvel ehhez a megoldáshoz) -- ahogy valaki írta feljebb, a társasház jogi kategória, és úgy sejtem, hogy az alvásom folyamatos háborgatása a házirend meg az önkormányzati rendelet folyamatos megsértésével jogsértés.
Mindenesetre, ha nem is értek veletek mindenben egyet, még egyszer nagyon köszönöm, hogy ilyen hosszú posztot szántatok a kérdésemnek!
aszterik 2018.03.20 23:26:07
@aszterik:( jav.: "végső esetben nem vetem el a 9-est sem")
káma-túra Lécelés 2012.02.13 14:04:00
Jöjjön hát a sokadik poszt a hidegről, jégről-fagyról és a város kínálta jeges-havas lehetőségekről. Végre találtunk Áron lábára méretezett sífutóbakancsot, összeállt hát a sífutó-felszerelésünk és − ugye sporthiányomat is enyhítendő − a múlt szombat előtti…..
aszterik 2012.02.15 17:56:42
@mbemba: Felfele, hisz felvonó :), bár ez tényleg nem annyira látszik a képen!
Milyen igazuk van a törököknek, redundáns is egy tök más lexikális elemmel megnevezni az ilyen dolgokat. És akkor a térd meg lábkönyök, esetleg a könyök kéztérd?
aszterik 2012.02.15 18:27:40
@oella: a Neszmélyi magyartanítványa meg azon, hogy minek farsang előtt karácsonyfánk, de aztán rájött
aszterik 2015.02.05 18:02:10
@Supaca: Szia, örülünk, hogy tetszik a blogunk, és üdv! Ebben a félévben még mindenképpen lesznek bejegyzések!
Új, tanácsadó rovattal bővül a Káma-túra blog. Ha úgy érzed, elakadtál az életedben, nosza ragadj tolla Már régen kitaláltuk Áronnal, hogy kéne írni egy posztot férfiakról, nőkről, családról is. Leírom hát, hogy mi mindent hallottam és tanultam a bruttó 39 hónap alatt…..
aszterik 2014.12.05 18:55:52
@mbemba: Örülök :)))!
Valószínűleg jó, ha ilyen férfias az illető férfi érdeklődése, hogy meccsek, foci, de asszem, azért nem elvárás ez. Húú, talán inkább jégkorong, bár lehet, hogy Áron hokistársai miatt gondoljuk így. Bár azért tagadhatatlan, hogy inkább a hoki, mint a foci hazája ez.
Kedvelt férfihobbi még a horgászat, lékhorgászat.
aszterik 2014.12.10 13:38:38
@fejeslaci: Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a nőknél is nagyon gyakorinak találom a mogorva arckifejezést és a pokrócos modort, de lehet, hogy inkább az otthoni viszonyokhoz (ami azért szintén nem ideális sztem) tűnik gyakorinak, és még mindig kevesebbszer mogorva egy helyi nő, mint egy helyi férfi. Mondják ugye azt is, hogy nem szokás itt csak úgy mosolyogni bele a világba v. rá egy másik emberre, mert még asziszik, hogy tökkelütöttek vagyunk.

Ja ja, én is tudok több ilyen családról.
káma-túra Autócsodák 2014.11.22 09:11:44
Mára egy kis képes albumot állítottam össze különböző speciális járművek fotóiból, amelyeket az elmúlt évek során készítettem. Volt már egyszer egy poszt az orosz autókról, de ez most egy kicsit másmilyen lesz, ugyanis lesz itt minden, a tűzoltóautótól kezdve a darus…..
aszterik 2014.12.07 12:22:26
@ittvagyokottlennek: Akar róla beszélni? :D
Aszonta az Áron, hogy írjam le én, hogy milyen nehézkesen jutottunk el arra a csodás helyre két hete, és milyen keserves volt a visszaút is onnan. És még azt is javasolta, hogy legyen a poszt címe az, hogy „Minden a terv szerint halad”, mert van egy ilyen című orosz szám, amit mind…..
Több mint másfél évnyi hallgatás után végre én is újra hallatom a hangom a blogunkon. Mindennapos hőhullámaimról, hideghez és meleghez való viszonyomról fogok most írni. Nem-oroszországi ismerőseink gyakran kérdezgetik, hogy hogy bírjuk itt a telet, és én erre rendre azt…..
aszterik 2014.05.11 18:49:00
@Pupák Pupákovics: Közben kb. 3 nappal ezelőtt kikapcsolták a fűtést! Végre! Mondjuk így is elég meleg van még a lakásban, de azért sokkal emberibb, és most csukott ablakkal is lehet aludni.
Igen, a környezettudatosságnak itt egyelőre a nyomai sem nagyon fedezhetők fel, pl. szelektív hulladékgyűjtők és üvegvisszaváltók tudtunkkal nincsenek, a boltokban mindig egy plusz zacskóba teszik a tejet és a tejterméket, a menzán műanyag tányérkákban adják a salátát és műanyag poharakban a teát, és hát aki csak teheti, autóval közlekedik.
káma-túra Voksturizmus 2014.04.21 09:58:41
Két hete egy rövid kiruccanást tettünk, hogy mi is leadhassuk voksainkat az idei parlamenti választásokon. Sajnos nekünk nem adatott meg az a lehetőség, ami a határon túli magyaroknak, hogy levélben szavazhassunk, nekünk ehhez a legközelebbi magyar konzulátusig, jelen esetben a 700…..
Az elmúlt posztokban többször megígértem, hogy folytatni fogom a bajkáli túráról a beszámolót. Nos, most megpróbálom újra felvenni akkori lendületünket és tovább mesélni a történéseket. Az előző részben valahol ott hagytuk abba, hogy gyűrötten és kialvatlanul…..
aszterik 2013.11.02 16:50:20
@mbemba: tök jó már, hogy ezt írtad, mert nem győzök csodálkozni, hogy a fürdőszoba-felújításos poszt kétszer annyi lájkot kapott itt (a fácsén meg sokszor többet), mint ez a csupa egzotikummal kecsegtető írás. A vécénk népszerűbb lett, mint a bajkáli túránk legegzotikusabb részei :D
káma-túra Kutya-ház 2011.12.09 20:58:00
Kishíján három hónapnyi házasság után sikerült végre újra összeköltöznünk a férjemmel! Ráadásul egy lakásba! Ennek örömére nosza meg is hívjuk az olvasót, tegyen egy röpke látogatást a Szovjet és a Lenin utca határmezsgyéjén megbúvó, nehezen megszerzett, kellemes…..
aszterik 2013.10.06 20:11:57
@szabo.z1: Köszönöm a tanácsokat, de ez a poszt nem arról szólt, hogy én itt óbégatok, hogy micsoda rossz körülmények között élek. Nem vártam nagy durranást, jártam már korábban is többször Oroszországban, pontosan tudtam, hogy mire számíthatok. És a helyi lakáspiaci helyzetet figyelembe véve nagyon is örültem és máig is örülök ennek a lakásnak, nagyon szeretem is. Az utolsó bekezdésben ezt részleteztem, az azt megelőző bekezdéseket pedig szelíden ironikusnak szántam, nem fikázásnak - sajnálom, ha ez nem jött át. Persze van benne némi kritika is, de hadd ne kelljen folyamatosan csak tapsikolnom és mindenről kizárólag szépet írnom csak azért, mert én akartam ebbe az országba jönni.
És igen, nagyon hangulatos lakáska, ragaszkodom is hozzá erősen.
káma-túra Kösz, megvagyunk! 2013.09.30 19:02:34
Elnézést kérünk a kedves olvasóktól, de az utóbbi időben se időnk, se kedvünk nem volt írni. Augusztus közepe óta mind a ketten tudományos teendőinkkel voltunk elfoglalva. Era cikket írt, nekem meg a diplomamunkám első fejezetét kellett elkészítenem szeptember közepéig.…..
káma-túra Az első találkozás 2013.07.11 12:07:28
Még ha lassan is, de folytatjuk az előző posztunkban megkezdett beszámolósorozatunkat a Bajkál körüli kirándulásunkról. Lássuk hát, hogy a három napos vonatozás után milyen új kalandok vártak ránk! A transzszibériai expresszről végül Irkutszkban szálltunk le. A…..
aszterik 2013.07.11 16:47:04
Nem, nem Magyarországról van szó (noha az az ember benyomása, hogy akár lehetne is). Ma egy olyan helyre látogatunk el Kutya79 segítségével, ahol egy átlagos albérlet könnyen többe kerülhet, mint egy átlagfizetés; ahol a használt lakás sokszor drágább, mint az új – és ahol…..
aszterik 2012.12.07 18:42:57
@Alaister Grand: még szerencse, hogy a többi komment és a lájkok száma viszont arra mutat, hogy a posztolón és az udmurtokon kívül a nyitottabb hozzáállású, a világra fogékonyabb olvasókat is érdekelhetik ezek a dolgok.
aszterik 2012.12.08 07:11:06
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: a "kényelmesebb alternatíváról": az udmurtok jelentős részének az udmurt az anyanyelve. Még mindig sokan állítják, hogy jobban beszélnek udmurtul, mint oroszul. Szerinted akkor kényelmesebb nekik az oroszt használni? Szerintem -- elvileg -- az lenne a kényelmesebb nekik, ha az anyanyelvüket használhatnák minél több közegben. Az államnak kényelmesebb, ha ezt nem teszi lehetővé. De nem akarok mindent az államra kenni, az udmurtok hozzáállásán is rengeteg múlik. Mert más értelemben meg valóban kényelmesebb az oroszt használni, így szépen be lehet simulni a többségi közegbe.
aszterik 2012.12.08 07:35:31
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: sok finnugor nyelvben valóban első szótagi hangsúlyozás van, akárcsak a magyarban, de például az udmurtban -- a környező törökségi nyelvek hatására -- ma már általában a szó utolsó szótagjára esik a hangsúly (csak néhány esetben esik az elsőre).
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
Nem csak Oroszországba, hanem egészen az Udmurt Köztársaságba megyünk, ami (miként azt Kutya79 megfogalmazza) még „éppen Európa". Legalábbis földrajzilag. Kutya79 ígérete szerint ez egy sorozat első része, melyből kiderül, hogy már bejutni sem könnyű az országba; hogy milyen…..
aszterik 2012.09.30 20:37:22
@Vuperi: az uram valóban nem tett különbséget udmurt és orosz között, egybemossa a kettőt, ez tényleg nem volt szerencsés.
Az életünk viszont javarészt a városban zajlik (többet kellene falura járnunk, az biztos), a kritikák is a városi létet illették. Szeretünk itt lenni és én nagyon jó döntésnek tartom azt, hogy kijöttünk ide, szeretem ezt a munkát, a kollégáimat meg a diákokat, izgalmas is itt, de ettől még egy csomó minden nehéz, legalábbis nekem, nekünk. És igen, szépül Izsevszk, változik, de attól még az elmúlt éra nyomai azért eléggé meghatározzák a városképet. (Az uram ráadásul építész, ő más szemmel nézi az "épített környezetet".)
aszterik 2012.09.30 20:45:28
@Vuperi: És persze, sokkal több jó történik velünk, mint rossz, és alapvetően tök pozitív az egész, a további posztokból remélhetőleg majd ez is kiderül :)
káma-túra szerdán 2012.09.22 15:04:50
vasgolyóval edzettem testemet csótányok irtása pezsdítette társas életemet ketreces odúban megették lelkemet     Pedro, a fekete hajú, barna bőrű spanyol fiatalember SMS-ével indult a nap. Erika álmosan kitántorgott a konyhába, pillái halkan rebegtek. Csak egyetlenegy…..
káma-túra Becsöngettek 2012.09.12 18:43:51
Jaj, be. De most komolyan, itt tényleg ki- és becsöngetnek az egyetemen is, láttam a minap, ahogy a portás néni megnyomja a csengőt az óra kezdetekor, meg is oldódott a rejtély, ami már régóta nem hagyott nyugodni, hogy hogy lehet, hogy néha késik a csengetés, hát nem aszittem, hogy…..
aszterik 2012.09.13 15:39:44
@Pupák Pupákovics: igen, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát, és különböző helyeken kell dolgozni, csuda jól megfogalmazta a képviselő úr :).
Értem már, miért vár esténként nadrágszíjjal az uram :).
aszterik 2012.09.13 15:59:43
@mbemba: bemázolnám tüstént, szubbotnyikot szerveznék hozzá.
Megbecsülöm bizony, nagyon is! Meg amióta itt élünk, saját helyzetemet is meg egy csomó mindent, ami otthon megvolt-megvan, jobban értékelek.
(deszépenmondtamezt :)
aszterik 2012.09.18 20:24:01
@pappito: tulajdonképpen az a szín nagyon is hasonlít blogunk kommentelős mezeinek színére :)(ami ráadásul szintén kétféle árnyalatban virít itt)
káma-túra Újra Izsevszkben 2012.09.03 16:59:48
Tegnap délelőtt - két és fél hónap elteltével – ismét begördült vonatunk az izsevszki vasútállomásra. Három napos moszkvai és Moszkva-környéki turistáskodás után visszatértünk Izsevszkbe, hogy megkezdjünk egy újabb, még mozgalmasabbnak ígérkező…..
aszterik 2012.09.03 19:06:38
@tanczosorsi: Jó is lenne, ha itt lennél, oszt kirándulnánk, gyáraznánk, fókuszálnánk! Máris hiányzik a pesti pörgés, a társaság és a nyár :S... szóval pattanj ide gyorsan!
káma-túra Szerelmem, Kudimkar 2012.06.06 16:24:00
Ki kell már mondanom: egyelőre Kudimkar a legkedvesebb oroszországi városom. A komi-permják főváros iránti sajátos rajongásom kialakulása azért persze nagyban annak köszönhető, hogy életem egyik legeslegjobb táborozása éppen Kudimkarban esett meg majd' három évvel ezelőtt: igen…..
aszterik 2012.06.06 19:28:05
@oella: (vagy császárgyökér-főzeléket)
aszterik 2012.06.07 20:09:07
@oella: majd írok, ha végre elküldted azt a draftban sínylődő mailt!! grrrr
aszterik 2012.07.15 20:41:51
@mamaka2: jaj, úgy örülök, hogy így bejön a blog :)! Nálam mondjuk inkább az idő, és nem az ihlet hiánya az oka a ritkás posztolásnak, de a férjem szerencsére fegyelmezetten posztol még most nyáron is. Mondjuk lehet, hogy én is megörvendeztetem még a nyáron egy baskíriás poszttal az olvasóközönséget :)!
káma-túra Viselkedjünk, kérem! 2012.04.22 18:08:00
izvinyítye, ja inosztránka, nye ócseny hárásó gávárjú pá ruszki* És viselkedni se mindig tudok, legalábbis bizonyos illemszabályok egyelőre idegenek számomra, más viselkedési normákkal szemben pedig még mindig értetlenül állok. Ez persze csak ilyen izéé, kulturális…..
aszterik 2012.04.23 16:26:23
@mamaka2: Juhúúúú, örvendezek módfelett, hogy ilyen lelkes olvasót kaptunk a guglinak köszönhetően!!! És hogy továbbra is, minden egyes melegvécédeszkás rákereséskor a mi blogunkat dobja ki, hát dagadozik a keblem a büszkeségtől :DD!! Oda is írom a legkedvesebb keresőszavak listájára a "koszos koliszoba" és a "koleszos homoszex" kifejezések mellé :)...
Hát, a fenti munkahelyi tapasztalatok tényleg elég extrémnek tűnnek, azért ilyen kiélezetten én nem találkozom itt ezekkel a jelenségekkel, szerencsére a közelebbi ismerőseim nagy része kedves, udvarias, szeretetre méltó :)
aszterik 2012.04.23 16:28:22
@tanczosorsi: áhhá! Tehát ebben rejlik a kucsma rejtélye, mostmár mindent értek! :D
aszterik 2012.06.07 20:23:16
@mbemba: jajj mán egy hónapja akarok válaszolni erre!! Szóval frappáns, hogy épp Csengetett-epizóddal örvendeztettél meg: már vagy két hónapja azzal vidítjuk magunkat, múlatjuk szabad estéinket, hogy ezt nézzük. Egészen rákaptam.

A múltkorában aranyos sztori esett meg velem a menzán (!). Megtartottam az ajtót egy bácsinak, mer bottal közlekedett (meg hát amúgy is, mért ne; bár sajnos itt kezdek leszokni erről). Aszonta: "Jaj, milyen udvarias maga! Ugye nem idevalósi?"

Utána viszont - kérdéseire felelve - ki kellett ábrándítanom azzal, hogy "de bizony a lányok nálunk is viselnek nadrágot, és néha még dohányoznak is".
káma-túra Végre tavasz 2012.04.11 16:52:00
Az időjárás hálás téma, mindig lehet róla mit írni, mondani. Tudják ezt jól az angolok is, akik állítólag hosszasan tudnak értekezni a náluk amúgy nem túl változatos időjárásról. Most kicsit én is ilyen leszek, hiszen korábban már említettem, hogy milyen felénk a tavasz,…..
aszterik 2012.04.23 20:53:52
A nyájas olvasó korábbi posztunkból már ismerheti, hogy milyen szép lakás jutott nekünk itt Izsevszkben, de arról még nem írtunk, hogy milyen is egy ilyen posztszocialista lakókomplexumban lakni. Hogy semmi ne maradjon ki, haladjunk megint szép sorjában befelé. A bejáratunknál…..
aszterik 2012.03.10 16:59:13
@oella: milyen igaz. Mondjuk pont nem egy prototipikus vécépapírtekercset csúsztatott be oda Áron: általában ugyanis a "MariKagaz" márkanevű, Joskar-Olában gördített (szintén tömör) tekercseket vesszük (azokat a nyelvrokonaink gyártják, és csak 3 rubelbe kerülnek)
Minthogy ittlétem során ma harmadízben történt meg, hogy a pénztáros néni leteremtett, sipákolt, lealázó hangnemben fejhangfélén visongott nekem az egyetemi menzán, amiért 1000 rubelessel mertem fizetni százvalahány rubelnyi kajáért ("ócseny plóha"), valahogy muszáj…..
aszterik 2012.03.04 17:41:56
@oella: ellim, köszönöm jóságodat, látod, kis mostoha cikkemet, kínomban összehozott firkámat rajtad kívül senki más nem kommentálta. Én aszondom, ellim, megelőzted korodat, ellim, mifelénk is csak az új idők szele hozta meg ezt az apókéregetős magatartást, azelőtt még nem derogált a tízpengős, ma meg már össze kell szégyellnie magát az embernek, ha egy ropogós ezres lapul a zsebében, hát miféle világ az ilyen
aszterik 2012.03.04 17:44:01
@aszterik: jajj apókéregetős=aprókéregetős persze