Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greentech

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bebiciklizés címmel indít programot vasárnap délután 2-kor az Arany János utcai metrómegállónál a Magyar Kerékpárosklub azoknak, akik biciklin ülve nem érzik magukat elég felkészültnek ahhoz, hogy bevessék magukat a fővárosi forgalomba.  A jelentkezőket a klub tagjai…..
Ma délelőtti posztunk ugyan nem túl terjedelmes, mégis valós problémára hívja fel Ferenc a figyelmet. Gyalogos átkelőhelyeknél már megszoktuk, hogy sok helyen van a lámpa oszlopán egy gomb, amivel jelezhetjük, hogy szeretnénk átmenni a túloldalra belátható időn belül. Van ennek…..
Kedves MÁV-figyelő!MÁV ügyben felhívnám a figyelmed egy érdekes oldalra, ahol sok érdekes dologra bukkanhat az ember „majdnem katasztrófák”-ról a MÁV berkeiben. Hátha érdekes lesz az olvasóknak…Egy kis kedvcsináló:„…2009. augusztus 23-án 21 óra 18…..
1874 kilométeren tervezi megszüntetni a vasúti közlekedést a decemberben esedékes menetrendváltáskor az Antali Károly közlekedési kormánybiztos vezette csapat. A mellékvonalak nagyobbik felén állnának le a vonatok. Olyan városok maradnának teljesen vasút nélkül, mint Baja,…..
greentech 2009.08.27 09:08:13
@stepboy: Annyiban igazad van, hogy ez csak a politikáról szól!

Attól hogy gazdaságtalan nem biztos, hogy be kell zárni. Ezt érted, nem? A személyszállítás sosem nyereséges, még a volánnál sem! Megnéztem a térképet, nyilván van, ami már felesleges lett, hisz már kis ország lettünk, vagyunk. Nem beszélve arról, hogy a volán nem tud annyi szolgáltatást nyújtani mint a vasút, ezt mindenki tudja. (Itt nem a minőségi szintről beszéltem, hanem hogy van, vagy nincs). Arról meg külön topikot lehetne nyitni, hogy volán-vasút, pro és kontra.
Máté nem kalandtúrára indult, csupán a MÁV szolgáltatását kihasználva bringával akart eljutni a munkahelyére. Komolyan Zsákos Frodónak könnyebb dolga volt, mint neki. A bringát normálisan sehol nem lehetett elhelyezni, zavaró volt más utasok számára, de még a vonatra sem volt…..
greentech 2009.07.20 17:26:44
@Snake: Vonat neme szerint van meghatározva ezt én is tudtam, de látom azt már nem tudtad, hogy, csak azért mert nincs hely. Csak ezt a körmondatot próbáltam kihagyni. Szóval nem azért nem vihetnél magaddal bringát, mert IP, hanem mert nincs hely (elviekben, gyakorlatilag lenne). Szóval helyhiány miatta besorolták az IC-k, és EC-k közé, ahol szintén nem vihetsz gépet.
Szóval még mindig fenntartom azt hogy simán lehetne Btzx-en kerékpárt vinni.

Nem tudom viszont, hogy minden IP szerelvénybe van e besorozva Btzx.
Nem először kerül elő a többsávos körforgalmak témája, George Jung is egy ilyenhez kötődő élményét meséli el most nektek. A helyszín sem új annyira, ugyanitt vetődött fel korábban a kétsávos út és a jobbkéz-szabály barátságtalan viszonya is. Úgy látszik, errefelé nem…..