Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelemenbandi

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július elsejével megszűnik a Google egyik legjobb szolgáltatása, a Reader. (A feedjeinket így tudjunk kimenekíteni a halálzónából.) Még mielőtt rátérnénk arra, hogy hova érdemes továbbállnia a Reader-felhasználóknak, pár szóban méltassuk a terméket.  A Reader nem…..
Mindig a cseh órákat kedveltem igazán, de ennek ellenére egy sincs, pedig annyira szerettem gyerekkoromban apám kezén nézni az akkor még óriásinak tűnő szerkezetet. Ha jó kedve volt, felhúzhattam – gondoltam, felnőttként majd nekem is lesz. Nem lett, egyelőre. Az első saját…..
kelemenbandi 2013.02.06 12:36:42
Naiv ügyfél eldöntheti, hogy kicsit akar többet fizetni, vagy nagyon. Viszont hogyan alakul ki a határozatlan időre szóló, kedvezményes díjszabás? Interneten ugye már évek óta kizárólag hűségnyilatkozattal lehet előfizetni... Egyik közös kedvencünk, a UPC lepett meg egy…..
Tegnap megszökött a pelotonunktól Sipos János - mindenki Sipije - és haza is ért oda, ahol majd minden bringás végezni szeretné, ahol az utak szélesek és kátyúmentesek, macskakő nem létezik, csak a végtelenségig nyúló napraforgó mezők és az állandó hátszél. Sipi megmutatta…..
kelemenbandi 2012.08.11 17:54:29
greenpicsa by zolivagyok  Egyébként meg:  ..
A Bajai Halászlét tésztával - gyufatésztával tálalják.Rögtön felmerül a kérdés: hogyan került tészta a halászlébe. Hajdanán, a Duna  Pakstól Apatinig húzódó részén - mondhatjuk kis tulzással a Duna bajai szakaszán  - nagyon sok molnárhajó…..
zoli voltam Hétköz 2011.05.19 11:07:00
Huszonegy éves videó, baszki, de minden pillanatban erősebb, mint 2011-ben bármi. Ezzel kezdődött a kilencvenes évek, naná.De nem is erről akarok mesélni. Voltam ma a Brunchban a Mammut mellett, előttem a sorban fura kiscsávó, kicsit eszembe jutott róla a 16 éves önmagam (ja, most…..
Úgy van az, hogy csőstül, csapatban, vérszagra, a kurva anyját. Mert először felemelik a közös költséget a most épp üres, tehát csakis általam finanszírozott blahás garzonomban, majd jön a szintén megemelt gázszámla ugyanoda, aztán a frankhitel miatt szól a bank, hogy többet…..
Összeállt egy közös produkcióra a Tv Paprika és a Minimax. A Miniséf egy kifejezetten gyerekeknek szóló főzőműsor. A 20 részes sorozatban a Minimax csatornáról ismert testvérpár, Mini és Max konyhabéli kalandjait követhetik nyomon azok a 8-10 éves gyerekek, akik aztán felnőtt…..
Nem hobbim ez nekem, de sajnos bejön az ablakon. A fahangú, plázahaknis gyerek meg van sértődve egy valódi zenekarra, mert utóbbit jelölték Az év hazai felfedezettje díjra, míg őt nem.Azt most ne firtassuk, hogy hogy a faszba' várja el egy, a magyar könnyűzenét  évek óta…..
zoli voltam Menzagecik 2010.11.08 19:34:00
Sokmindent lehetne kommentálni a fenti hírben, kezdve azzal, hogy a kurva édesanyját annak a kormánynak (azaz a jelenleginek és az előzőnek is), amelyik az átlagember kajajegyét szarrá adóztatja, gyakorlatilag megszünteti, de saját kádereinek számolatlanul szórja...az megvan, hogy…..
zoli voltam Keddi gyors 2010.10.05 10:17:00
Az, hogy a Hollán Ernő utca sarkán, a falon rögtön egy lámpaernyő-készítő hirdetése fogad, minimum kérdéseket vet fel, de nincs most erre időm. Rohanás van.Az elmúlt hetek jellemzően úgy teltek, hogy semmire se volt időm - ebben most sincs különösebb változás, de muszáj már…..
kelemenbandi 2010.10.05 20:55:30
Hitelkárosultak blogja Erste saga 2010.08.27 11:13:00
Olvasónk billentyűzetet nem kímélve panaszkodik a bankban uralkodó kaotikus állapotokra.Erste-ügyfélként én is Fundamentával kombinált, CHF alapú kölcsönt vettem fel, és a többiekhez hasonlóan bedőlés előtt áll a hitelem.Az Erste Bankkal kötött jelzáloghitelem törlesztő…..
kelemenbandi 2010.08.28 10:50:33
@Kivlov: gondolkodtam kisfiam, gondolkodtam
kelemenbandi 2010.08.28 10:56:38
@nezavarjmasokat: kifejtenéd a miértjén ennek, ha kérhetném?
kelemenbandi 2010.08.28 11:31:27
@szőketisza: nekem meg kurva sok átdolgozott éjszakával a nap 8 óra meló után. És ez még most is tart.
Teljesen rendben volt a tegnapi nap, csak a végére nagyon szétcsaptam magam. Azt például konkrétan nem vettem észre, hogy vihar van... de erről majd a végén.Korán hévre szálltam, mert Sziget előtt még kimenten Björkhöz békásra, lángos, fagyi, meg hogy lássuk azért…..
kelemenbandi 2010.08.15 11:46:17
Minden év július 1-én egy óriási WTF a fejem, mikor elolvasom, hogy ma van a Köztisztviselők Napja, és 69 ezer köztisztviselőnek ma munkaszüneti nap van. Miért pont a köztisztviselők? Mikor lesz a Pénztárosok Napja? Vagy Informatikusok Napja? "A köztisztviselők napját 1997…..
A katasztrófák azok a pillanatok, amikor kiderül, mennyit is ér az állam, mennyire számíthatunk a vezetőinkre. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) 70-80 éve nem volt példa olyan özönvízszerű esőzésre, mint az elmúlt napokban. Nem csoda, hogy számos magyar település…..
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
kelemenbandi 2010.05.11 18:25:37
@BKV reszelő:

"Nos, sajnos vannak, akiknek fogalmuk sem volt az ártérről, belterületi ingatlant vásároltak, majd az addig szabályozott folyó elöntötte a házukat. A biztosítók felmondták a szerződésüket és az állam ujjal mutogatott rájuk, hogy ez ártéri ingatlan ! ...ugyanaz az állam, aki engedte az összes vízügyi hatósággal egyetemben az árterek belterületbe való vonását. "

Nekem chf hitelem van, de én ezt átolvasnám ám mégegyszer.

Azért, mert a tullapon nincs ártér/hullámtér/etc. bejegyzés, attól még a víz bizony bemegy, konkrétan kurvára nem érdekli, hogy belterület-e, avagy sem. Aki konkrétan a víz mellett akar lakni, töltés meg nincs, annak benne van a pakliban, hogy a nappaliban lesz 10 centi, vagy zsákol. Ugyanúgy, mint a chf hiteles. Vagy szív, vagy nem szív.

Mi most konkrétan szívunk, de ez mindegy is, a víz attól még bemegy oda, ahova tud.
B-oldal Bezár a Gödör 72 napra 2010.04.17 07:35:00
Na gyönyörű. Egy hónapja voltunk úgy a Gödörben, hogy az a hír terjengett, hogy razzia lesz. Ez engem semmilyen mértékben nem érint, csak az zavarna, ha zenét hallgatok, és közben valaki szétrúgja a koncertet, zene leáll, hangulatba beleszarunk, és a végén sikerül arra fogni…..
  A tegnapi videoklipes hirdetésről szóló poszthoz jött még pár szokatlan lakáshirdetési forma tippje. Elsőre motorosfutár kommentje nem tűnt különösebben érdekesnek: "én meg a twitterrel próbálkozom: nexoo.hu/ingatlan" No gondoltam, valaki megint felfedezte…..
w Kommunista, fn. 2010.03.14 21:30:00
Kedves emberek, szükségem lenne a "kommunista" kifejezés minél pontosabb, vagy legalább minél bőségesebb definíciójára. Szótárazni, sőt Márait olvasni én is tudok, leginkább az érdekel, hogy kábé mit, kit, kiket értünk "kommunista" alatt a mai…..
Tegnap videóztam egy keveset, ennek itt a vágott verziója: Scherer is készített egy videót, azt itt találjátok: Aki még videózott, az kommentbe írja bele, hogy egyben meglegyen...
A hirtelen ránkszakadt sok érdeklődő miatt a szabad jelentkezést sajnos fel kellett függesztenünk, de ez ne tántorítson el senkit! Néhány szabálynak kell mindössze megfelelni, hogy szuper legyen a séta: Több mint 50-en jelentkeztetek, sokan plusz főket írtak. Ne hozz, légyszi,…..
Január 2-án újabb metrós fotóséta, ezúttal a Duna alatt, a Gellért tértől a Kálvinig. 3 érdekes állomást tekinthetünk meg ismét methan vezetésével, a Gellérten megyünk le - ami már sokkal jobban áll mint az előző alkalommal - átsétálunk a Duna alatt a hírhedt Fővám…..
Autópályák, biometrikus azonosítás, meg négyméteres virágok után egy szívemnek igen kedves téma következik, az ártéri gazdálkodás. Ha nagyon röviden szeretném összefoglalni a lényegét, akkor annyi, hogy régen nem gátak közé szorították a folyókat, hanem az áradáskor…..
kelemenbandi 2009.12.18 12:10:26
Nem kezdek el szakmázni, de két dolgot fontosnak tartanék:

1. 2007, VTT módosítás:

"3. § A VTT tervezésével, előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok és tevékenységek a 2007. évtől beépülnek a nemzeti fejlesztési tervbe és a nemzeti vidékfejlesztési tervbe. A VTT pénzügyi forrásai a nemzeti fejlesztési terv operatív programjai és a nemzeti vidékfejlesztési stratégiai tervet megvalósító nemzeti vidékfejlesztési program keretében az Európai Unió támogatási alapjából pályázati úton elnyerhető pénzeszközök, valamint az európai uniós támogatások hazai társfinanszírozási kerete, továbbá a már megkezdett beruházások esetében a költségvetési támogatás, melynek biztosításáról - a központi költségvetésből - a Kormány gondoskodik."

Magyarán mindent pályázatból lehet csinálni, a vízügyesek nem adhatnak be semmiféle mezőgazdasági dolgot, mindenki magának dolgozik. Ha ügyes, gazdálkodhat. Ezt mondjuk lehetett volna eddig is, csak a nyárigátak eltúrásával, amit nem a vízügy csinált, ez a hajó is elmenni látszik.

2. az ottélőkkel egyeztetés folyamatos. Hozzájáruló nyilatkozatok kellenek, támogatás, egyébként nincs tározó. Ezért nem biztos a Szamos-Kraszna-közi sem, amit odafent említettél. Hatalmas az ellenállás, de ez a hírekben benne szokik lenni, lehetett hallani róla. Ami biztos, hogy lesz Beregi-tározó, jövőre induló kivitelezéssel.

Ezekhez mondjuk jó a kvvm.hu, ahol elég sok friss anyag van.