Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nocommento

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor veteránautóról esik szó, hajlamosak vagyunk múzeumban, kivilágítva álló, évente – jó esetben – háromszor beindított, agyondédelgetett műtárgyakat magunk elé képzelni. Pillanatok alatt elröppent ez a gondolatom, amikor a Széchenyi tér közelében észrevettem a…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
nocommento 2011.09.07 17:57:33
@Amanitin3: Gondolom a spori a szerződésben vállalta, hogy a vonatkozó MLSZ előírásokat betartja. Az MLSZ, gondolom, meg azt gondolja, hogy akit ő foglalkoztat, az ne kószáljon másfelé, ha meg vizsgázott játékvezetőt akar valaki, akkor jelentse be a rendezvényét. Egyik vágy sem túlzás, mert az MLSZ-nek is vannak költségei a játékvezetőivel és képzésével kapcsolatban.

@mizie: az MLSZ még csak a pénzből sem kér, csak ő akarja meghatározni, de inkább csak tudni, hogy melyik játékvezetője hol van. (Egyébként is a rendezők ilyenkor meg szokták beszélni, hogy kit kérnek, feltételezem más sportágból kiindulva)
Vonatos szerint a Vasúttörténeti Park személyzete már eléggé ki van borulva, hogy a gyerekek mindent összemásznak, ezért az általuk elérhető részeket vastagon bekenték olajjal:Vasárnap a Vasúttörténeti parkba tettünk látogatást a családdal. Végül is hová vigye az ember a…..
nocommento 2011.06.21 13:58:57
@Sátán meg a Jocó: Én végig attól félek, hogy a 424 és társai kapják szét a gyerekeket. Vannak jó és újszerű játékjavaslatok: pl. tűztérajtóval ujjat szeletelni. Meg ilyenek. Én nem engedem fel őket egyedül. A kerti vonaton meg javaslom a mindenki dőljön balra és jobbra a megfelelő kanyarokban egyszerre. Az lesz ám a vidámpark.
József eleget tett a felhívásnak és letette az autót, hogy vonatra váltva juthasson el a munkahelyére. Természetesen saját bőrén is megtapasztalhatta, mennyire is tartja a MÁV a menetrendet. A levelében arról érdeklődik, hogy jogos -e az IC-k előnyben részesítése a többi…..
nocommento 2011.06.17 15:57:18
@Csokis: nem vitatom, igazad van, csak ezt az összehasonlítást nem bírom, amikor az autóba csak nafta kell, annyiba kerül és kész, a vonat meg csak úgy van és miért olyan drága. Persze, én is az autót választom minden nap, de tudni kell, mennyi az annyi.
nocommento 2011.06.17 21:03:13
@TaKy99: Óváron csak úgy teremnek az autók. Alig bírtam kikerülni az autófákat arra szerdán. Attól, hogy nem te fizeted, attól még van költsége a beszerzésnek. Ha meg céges, akkor annyival kevesebb a tulajdonos pénze vagy a te fizetésed. Nem szeretnék melletted autózni a 100-120 ezret futott gumijaid miatt. Egy suzuki km költsége kb. 40 Ft/km 200000 alatt évi 30.000-40.000 mellett. Egy 6,3-as beszerzési árú mondeónál ugyanez 80 Ft/km. Szuzuki esetén még jó is amit írtál, ha ennyit fut. de ott sem csak az üzemaganyag van.
nocommento 2011.06.17 21:57:56
@viktor134: A kopó alkatrészek cseréje nem fix költség, a gumi nem fix költség és az időnkénti javítandók is a használattal jönnek leginkább.
A "ha már megvannal" nem tudok mit kezdeni. Pezsgőfürdőt sem vesz a többség 1 milláért, hogy évente kétszer beleüljön, pedig ha már megvan nem kerül sokba. A Maldív-szigetek is olcsók, ha már ott vagyok. Köszi!

Sokkal nagyobb probléma, hogy a MÁV-ot is fizeted, ha nem is utazol vele, mert az adódat is költik rá. Átlagos család 12000-et akkor is elkölt rá, ha még a soropó előtt is becsukják a szemüket, nehogy vonatot lássanak.
Ha te vagy a szabad világ vezetője, nem guríthatsz szarral. Jól tudják ezt a nagy víz másik oldalán is, nem is játszottak sokat amikor Obamából elnök lett. Az új kocsi nagyobb ablakokat kapott Bushénál, meg hülye nevet is: Cadillac Elnöki Limuzin. Persze nem a név a lényeg, hanem…..
Poroszos fegyelemmel rotálták a látogatókat a hétvégén szórakoztató programokkal bemutatkozó Skycourt-terminálon. Naiv család kilátogatott Ferihegyre, ahol félóra sorbanállás után egész 45 percet sikerült bent tartózkodniuk, mire bemondták, hogy húzzanak haza, jön a…..
nocommento 2011.03.21 16:55:18
Félrefordítások Défel! 2011.03.02 10:57:00
Mojzi gyűjtése:   A sport kapcsán találkoztam már pár érdekes félrefordítással. Tudom, hogy minden sportnak megvan a maga terminológiája, de ezt lehet egyeztetni olyanokkal, akik ismerik ezeket a kifejezéseket. Íme néhány dolog, amit kosárlabda témájában követtek el. Egy…..
nocommento 2011.03.03 21:27:35
@Leiter Jakab: ismerem a hivatkozott dolgozatot és természetesen előfordulhat, hogy valaki ezt a szót használja - bár a dolgozat is ritkának jelöli az előfordulását (a dolgozatról meg meg van a saját , nem nyelvészeti jellegű véleményem) -, azonban a fordítónak ezt szigorúan kerülnie kell szerintem.
Azokban a sportágakban, ahol ezt használják, foci, kézilabda, vízilabda, stb., megkülönböztetünk kétféle büntetést ilyen téren: "sima" szabadrúgás/dobás, illetve büntetőrúgás/dobás (7 m.-es, 11 m.-es, 4 m.-es). A kosárlabdában ilyen nincs, ott a büntetődobás a más sportág büntetőjének felel meg, míg a szabaddobás az oldal/alapvonal mellől végzett bedobás. Ez persze nem nyelvészeti megközelítés, de eben a filmben egyértelműen a büntető lett volna jó szerintem.
nocommento 2011.03.03 22:15:30
Milivoj büntetne, mert a Birácz bt. tulajdonosa nem adott neki térkövet, ugyanis 25 darabért nem volt hajlandó kimenni az esőbe. Drága Milivoj, vigyasztalja a gondolat, hogy a kelletlen kereskedőnek ezzel a hozzállással az idei nyáron alig lehetett forgalma.2010. szeptemberében…..
nocommento 2010.09.08 11:06:31
@belevágtam!: A jó szakember nem számolgat sokat, csak kb. Aztán berendeli x raklappal, mert úgyis bizományba szállítják neki. Munka végén meg a maradék vissza.
Nem tudom ki járt már Sümegen, mindenesetre mindenkinek ajánlom, mert a várból a kilátás egyszerűen pazar. Történt eme kis városban, hogy a sümegi várkapitányok, Papp úrék (a vár üzemeltetői), miután leaszfaltoztak egy parkolót, a megmaradt fél kamionnyi anyagot ahelyett, hogy…..
nocommento 2010.05.27 21:37:15
@kíváncsivagyok: Igen, ezért írtam, hogy itt (a kép alapján) persze 0 a lejtés. Semmi más nem kellene józan ésszel, csak kimenne egy hozzáértő mérnök: jó ez így, igen, 10.000 óradíj, pecsét, engedélyezve. Ha meg lenne valami probléma akkor azz, most már a település csinálja meg végre. Végeredmény: engedély. De hát ez nem a józan észről szól.
Fater rögtön beindult a témán, és elénk tárta egyelőre csíra-állapotban lévő, mindezidáig kidolgozatlan, ámde kétség kívül paranoid szinezetű, némi rosszindulatot sem mellőző összeesküvés-elméletét, miszerint - idézem - : ezt direkt csinálja a köztévé.Lehet benne…..
Gyönyörű reklámfilmmel jött elő a klasszikus Unicum. Kár, hogy semmi köze a termékhez, és semmiféle stratégia nem látszik mögötte. Nemcsak a reklámszakmai partjelző, hanem a nemzeti értékekért aggódó állampolgár is felordít bennem, ha szembejön bármi, ami Zwack,…..
Úgy jó igazán, ha az olvasónak magától esik le, mi is furcsa ezen a képen. Elsőre ugye köznapi látvány, a Szeged környéki település tornacsarnokának információs tábláját látjuk az alaprajzzal. Az empatikus olvasó esetleg megjegyzi, hogy lám, akadálymentes a WC. Aztán…..
Marha jó memóriával rendelkezhet Ákos, hogy ilyen pontosan visszaemlékezett a lenti párbeszédre. Vagy a sokktól bevésődött az agyába. Mindenesetre majdnem legyalult egy rendőrautót, amiért cserébe egy kis kiabálós dorgálást kapott, ő pedig inkább örült, hogy nem lett belőle…..
nocommento 2009.09.18 17:54:54
@Darren79: Ha nincs betonfal, például egy leállósávban kecmergő Zsaru vagy Narancslámpás megy neked. Hiába jön szabálytalanul, elsőbbséget kell adni neki!!! Téged csesznek meg, ha nem teszed.
nocommento 2009.09.18 17:56:26
@biohazard: a bíróságon a hirtelen szót is értékelik.
 WTF??? Gondolom sokaknak ez az első reakciója a címet olvasva. Megnyugtatok mindenkit, nincsen semmi bajom, csak a "jó magyar valóságot" ábrázolja a cím. Véletlenül megláttam egy programajánlóban, hogy Békéscsabán fog koncertezni Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra.…..
Velneszke ki van borulva, mert 20 perc fürdőzésért 13900 forintot fizetett a siófoki Azúr fürdőben. Azért volt csak 20 perc, mert Velneszke családjával együtt felháborodottan távozott, amikor kiderült számára, hogy a gyerekmedencébe nem mehetnek be a felnőttek, neki meg csak…..
Rosszqtya elkezdett matekozni, miután mindenki bizonygatta neki, hogy olcsóbb kocsival járni, mint tömegközlekedve, ő meg a lenti levél alapján úgy néz ki, jól felhúzta magát ezen. Volt már egyébként szó erről, egyszer már egy költségszámító excel táblát is feltöltöttünk…..